Gezmece, Yatmaca, Yemece diye tatil gruplarım var benim. Ruh halime ve rotama göre şema seçiyorum. Örneğin;
Gezmece, rahata düşkün olmadan oldukça fazla yer görme her yerine ayak basma demektir. Bütçenin çoğu yol masrafına gider konaklama ve yeme içme kısıtlıdır.
Yatmaca, olağanca rahata düşkün olup kaldığım yerden ayrılmama. Tüm bütçe konaklamaya ayrılır. Ulaşımdan kısar yemek için kısmam.
Yemece, Konaklama minimum ve ulaşım orta düzeyde bütçe ayırırım ama yemek konusunda cüzdanın ruhunu teslim ederim.
Tatile eğer denize girmek, güneşlenmek için gidiyorsam genelde yatmaca olur. Ama şöyle tarihi kültürleri görmek için gitmek istersem haliyle de gezmece olur.
İkisi arasından daha çok tercih edebileceğim de sanırım gezmece tatil olurdu.
Tatil m? i 🤔 Pek yaptığım bir şey değil. Genelde tatil anlayışım uyumak ve dinlenmek, geçen hafta sonu tatilimde; 14 saat uyumuşum. 😳 Hafta içerisinde ne kadar bir yorgunluk biriktiyse. Zaten ekstra planlı tatil demek bana yorgunluk demek gibi geliyor.
Bunun koşturmacası, uğraşısı var. Güldür Güldür Show’da bir skeç vardı. “Ne işin var tatilde, otur evinde yaa” 🤣
Şimdilik düşüncem bu, belki ileride farklı anlamlar yükleyip tatil için farklı planlar olabilir. 😊
Genelde gezmece ve yatmacalı tatil yapıyorum ben ama yemece de yok değil. En sevdiğim gezmece ama bazenleri o kadar yorgun oluyorum ki o an tek istediğim yatmaca tatili oluyor. Ve daha yapmak istediğim bir sürü gezmece tatili var. 😊😊
tatil denince aklıma deniz, yüzme, yaz gelmiyor. tatil anlayışım kesinlikle gezmek, görmek, keşfetmek. tabii ki artık coğrafya bakımından tatilin türü değil, ekonomik olarak nasıl yapıldığıyla ilgileniyoruz.
Tatillerimi genelikle bir baska ülkede oldugum zaman bir rehber kiralarim bana oldugum sehri tanitmasi icin.
Ama yazlari genelikle TR'de köyde tarla ve ciftlik isleri icin olurum ve bu beni bir hayli rahatlatiyor. Anadolu insani ile sohbet etmek bir hayli keyiflidir.
Öyle çok gezip çok fazla yer görmek için kendini yoranlardan, tatilde bile erken kalkanlardan değilim. Benim için tatil sonuna kadar eğlendiğim, sevdiklerimle vakit geçirdiğim aynı zamanda da dinlenebildiğim bir olay.
Ailemden başka kimseyle tatile gitmedim. Terasta oturup denizi izliyoruz, yemek yiyoruz, yatıyoruz. Akşamları da yürüyüş yolunda yürüyüş yaparız. Kısmen yakın civarları gezdiğimiz oluyor. Tek başıma gitsem, tatil yöresini ister arabayla ister yaya gezip keşfederdim. Otelde sadece yemek saatlerinde ve gece yatarken dururdum.
Kamp. Şehir şehir gezebilmek, istediğin yerde istediğin kadar kalabilmek, kalacak yere para vermeden, gerektiğinde birinin evinde misafir olabilmek, herhangi bir yere çadır atabilmek. Uzun tatil bu. Kısa tatil de muhtemelen ev keyfi.