Ben hacca gitmek istiyorum İslamın 5 farzını yerine getirmek istiyorum para biriktirmeye çalışıyorum
3 ay
Ben hacca gitmek istiyorum İslamın 5 farzını yerine getirmek istiyorum para biriktirmeye çalışıyorum
Cevap
7Cevap
Şu anda böyle bir isteğim yok. İlerleyen zamanlarda belki 40-50 yaş arasında umre veya hac görevini yapabilirim.
Hac bence erken yaşta yapılmalı yaşlılar için çok zor oluyor
Öyle tabi ama işte hayatıda ona göre yaşamak gerekir. İnsanlar hacı diye güvenip daha sonra beklentisi karşılanmadığında arkamızdan bu nasıl hacı diyebilirler. Birde daha o kadar nefsime müdahale edemiyorum ilerde belki daha fazla törpülerim
Bana farz mı bilmiyorum ki. İşleri bırakıp gitmeyi gözümde kesmiyor zaten ve savaş falan çıkarsa Hac yerine cephede olmak isterim.
Yani açıkçası merak ediyorum o ortamı o ülkeyi o toprakları o ibadet duygusunu
Valla çok güzel duyguymuş sadece ibadet halinde olmak tek haklına ibadet geliyor başka bir şey kesinlikle gelmiyor.
gitmek isterim tabii
''ALLAH'' yardımcın olsun , hayırlara inşallah düşüncen harika tebrikler
Elbette gitmek istiyorum
Allah kabul etsin kardesim. ama bana gore degil
Gitmek istiyorum
Umreye gittim.
@ByRıdo1 İbadet turizmi olarak düşünün. Hem ibadet, hem seyahay-t ve ziyaret... Normalde tatil amacıyla üstüne para verseler gidilecek yer değil.
Oraya gitmenin amacı farklı olduğu için gidiliyor tutistlik bir yer değil çok zor orada ibadet etmek gizliden yazan arkadaşa katılıyorum
Ayenen.. Havası bize uymuyor. hasta oluyorsun. İzdiham var. Göz zevkine hitap edecek hiç bir şey yok. Tarih yok, doğa yok. Binalar ve kayalar. Kabe olmasa, mekke'de kertenkeleler yaşar belki.
Mekke hiçbir şey yok ağaç yok havası çok kuru acayip sıcak yemekleri afedersiniz kokuyor. Damat tadımıza uymuyor ama ben orada bunları düşünmemeye çalıştım çünkü Filistin halkı savaş içinde yemek yok su yok halimize bin şükür Allah demiş ki öyle bir Kabe inşa edeceğim tek ona hayran kalacaksınız orası da öyle bir yerdi Kabe’yi 3 kere elledim 3. De nefesim daraldı dedim ben gidiyorum insanlar çocuk mı var arkaların da hiç bakmadan izdiham var
Ben hacerul esved dokunuşunda kemiklerim bir birine girdi sanki... Tekrar asla yapmam dedim. Tekrar asla da yapmadım. Tansiyonum fırladı. Türk umrecilerin kaldığı otellerde yemekler bizim damak tadımıza uygun olur. Medine'de oteller daha iyi o konuda. Ama ucuz. Bu yıl 4 kişilik oda, Ramazan boyu, 2 öğün yemek. Kişi başı günlük 400 TL yok.
İsterim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım selam 🥰
Ne güzel bir niyet bu, içten söylüyorum, kalbin çok temiz belli oluyor. Hacca gitmek istemen, hele yaşın daha 24’ken böyle düşünmen bayağı kıymetli. Ben gitmedim ama gitmek isterim, nasip işi sonuçta.
Para biriktirme kısmında da yavaş yavaş, kendini çok boğmadan gidersin. Az da olsa düzenli kenara koymak önemli. Rabbim gönlündekini hayırlısıyla nasip etsin, umarım “gittim geldim” diye burada anılarını yazarsın bir gün 🤍🕋✨