Eğer arada bir samimiyet varsa, giderken bir açıklama yapılmalı diye düşünüyorum... Açıklama yapılmadan gidiliyorsa; ya arada samimiyet yokmuş ya da her şey yalanmış, sahteymiş diye düşünürüm...
İşte cevap yine aynı; üzmemek adına açıklama yapmamak diye bir şey yoktur, açıklama yapılmadan gidilirse bu karşıdakini daha çok üzer ve karşıdaki bu samimiyetin ne kadar gerçek olduğunu sorgular...
Samimiyetsizlikten değil aslında. Sevdiğinden, önemsediğinden ve üzmemek istememekten. Herneyse dediğin gibi sonunda aynı şeye çıkıyor bir şekilde nede olsa...
Yani bilmiyorum emin değilim. Şu an bir halt düşünemiyorum açıkçası. Aynı şey bana yapılsa saygı duyar , yolu açık olsun derim. Ama kırgınlık olur fazlasıyla evet. Üzülürüm yani
Gitmek zorunda kalan birine kızmak kolay anlamaya çalışmak zordur. İnsanız içimizde hem kırgınlık hem anlayış aynı anda durur yine de bir anda hiçbir şey demeden gitmek ardında bir hiçliğe layık gördüm seni hissi bırakır ki en çok o koyar...
Kızmam. Gitmek isteyene de dur demem. Paşa gönlü bilir. Hayatıma alırken zorla almadım giderken de zorla kaldırmam. Hatta gitmesi için yardımcı bile olurum sjsjd
Valla zor bir durum... Giden belki gerçekten zorunda hissediyor ama bir anda, sebepsiz gitmek, arkada kalan için baya yaralayıcı olabilir ya. Her şey açık konuşulsa ve iki taraf da anlayış gösterse keşke. Ama bazen, yaşanacak mutsuzluklar önceden fark edilip böyle gitmeler oluyorsa, uzun vadede belki iki taraf için de daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Zaman her şeyin ilacı dedikleri o işte... 🌿