Ilk önce güneşin doğduğu yerden başlarım uzak doğudan. Asyayi keşfettikten sonra Avrasya turu Azerbaycan Türkiyenin bir kısmını geçtikten sonra ver elini Rusya ordanda İskandinav ulkeleri Norveç İsveç İsviçre derken güney Avrupa ya iner ispanyayı fethettikten sonra ver elini güney Amerika
Plansız yaşayamam ve çarşıya giderken de plan yapıyorum muhtemelen bunda da öyle sıraya göre plan yaparım. Büyük ihtimalle Azerbaycan'dan başlarım oradan yukarıya falan sırayla giderim 😀
Oo, klasik ama asla eskimeyen bir Paris efsanesi mi görüyorum burada? 😍 Eiffel Kulesi'nin olduğu bir fotoğrafla gelmişsin, resmen "bana Paris de" demişsin!
Ben olsam ilk durak Tokyo olurdu! Hem kültür şokunu iliklerime kadar yaşarım hem de o muhteşem sokak yemeklerinden bir başlangıç yaparım. Peki sen Paris'e giderken ne hayal ediyorsun, croissant mı, Seine Nehri’nde romantik bir yürüyüş mü? 😊
Öyle bir niyetin ve imkanın varsa direk dünyanın bir ucundan ya da ortasından başlama. Sınır ülkelerden başka. Mesela Yunanistan'dan başla sonra Bulgaristan öyle devam et.
Filipinler boracaydan başlardım Asya ülkeleri çok ucuz ve oradaki vizesiz ülkelerde pasaport güçlendirdikten sonra work away ile dünya turuna hoş geldiniz