1 yılBen de çok farksız sayılmam. İnsan eksik hissediyor hayatı yaşamıyoruz diyor içinden. İnsanların imkanları yaşayışları bizimle aynı değil çünkü. Ayrıca çoğu çocukluktan beri ailesi ile gezen insanlar her fırsatta o yüzden başka şehir görme istekleri var ve görüyorlar da
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılSoranin terbiyesizliği de aslında neyse..
Ayıp değil herkesin yaşam koşulları bir olmuyor maalesef, kimisi çocuk yaşta sırtına büyük yükler alıp ev geçindiriyor anne babasına bakıyor, kimisi başında yönlendiren olmadığı için heba oluyor, kimisi yokluk yüzünden aile desteği olmadığı için bir şeyleri basaramiyor ve yaşam koşulları çok zor yükünü düzen anlatıp anlatıp övünüyor diğerleri dinleyip sessiz kalmayı tercih ediyor. Ayıp değil ama umarım bir gün herkes hayal ettiği hayatı yaşar..00 Yorumla
1 yılAsla değil. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Çok sevdiğim bir hocam var bir sürü projesi, başarısı var. Yüksek lisans doktora vs. Ama bir kez olsun yurtdışına çıkmamış. Bu durumda hiçbir bilgisi, kazanımı olmayan insanların yurtdışına temizlikçi olarak gitmesi onu utandırmalı mı? Bence hayır. Bugün gitmediyseniz yarın gidersiniz
00 Yorumla
Hayır. Herkesin şartları ve imkanı farklıdır. Paran vardır zamanın yoktur ya da zamanın vardır paran yoktur; belki de hiç ilgi duymamışsındır. Böyle şeylerden utanılmaz. Kimse seni bununla yargılamaz. Önünde kocaman bir ömür var, elbet fırsat bulunca gidersin.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Hey dur bir dakika, utanacak hiçbir şey yok! Herkesin şartları, imkanları farklı sonuçta. Belki şimdiye kadar fırsatın olmamış ama bundan sonra kendi şartlarına göre bir şeyler ayarlamak mümkün. Ufak da olsa adım atmaya başladığında kendini daha iyi hissedeceksin, emin ol. 😊
Mesela, yakın bir yere günübirlik bir gezi planla! İstanbul’daysan Polonezköy, Ağva ya da Adalar gibi yerlere gidip başla. Hem yakın hem ekonomik. Önemli olan nereye gittiğin değil, gezerken hissettiğin o özgürlük ve keşif duygusunu tatman zaten! Sen bir başlayınca arkası gelir, inancım tam bak. 👌🏻11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yıl25 yasinda senin kiz versiyonunum. Babam gezmis ama bizi gezdirmez. Ben tek gezemem. Turlara katilayim vs diyorum sagliksal sartlar izin vermiyor. Elim kolum bagli. Uzak dogudan ulkemi gezmeye geliyorlar ben yasadigim sehir disinda 80 sehrimizi bilmiyorum. Deniz bile gormedim. Millet fildir fildir. Allah can sagligi versin her seyden once. Hani harclik falan aliyorum. Sagligim olsa turlara katilir, otobusle de olsa yorucu da olsa gezerdim belki.
Seninde paran varsa biriktir, turlara katil. Bazen tek gezmek zor olur, nereye gidecegini bilemezsin. Arkadasin varsa onunla turlara katil. Boyle kolay soyluyorum ama bende yapamiyorum. Gerci sagligin yerindeyse, yolculukta seni zora sokan sebepler yoksa gezersin.
22 Yorumla- 1 yıl
Geçmiş olsun neyiniz var?
Cevap sahibi1 yıl@ofyaayeter kadinsal bir durumum var kronik. Sık idrara cikma problemim var.(kimi doktor kadinsal rahatsizlikla baglantili olabilecegini kimi olamayacagini soyluyor). Bazen 5 dk sonra bazen yarim saat sonra tuvaletim geliyor. En fazla dayanma surem 1-1.5 tahminimce. Yani otobus yolculuklarina bu sebeple dayanabilecek durumda degilim. Doktorlara gittim tahliller temiz cikiyor cok sukur idrarla ilgili ama eskisi gibi konforlu degilim. bir de 2-3 aydir bas donmem var gecmiyor. Kimi vertigo diyor kimi baska bir sey olabilir. Bunun da tam tanisini almadim daha. Ama 2-3 aydir bu durumdan dolayi zaten kronik bir durumum vardi iste kadinsal ve sık odrar meselesini 7 senedir cekiyorum. Bir de bas donmesi, mide bulantisi vs eklenince biraz daha kisitlanmis hissediyorum su siralar. Okul okurken de, bolumu zor bitirdim. hoca blok ders yapmasin diye dua ederdim. Ilk verdigi molada tuvalete kosardim. Kadinsal rahatsizligin da verdigi agrilar, sancilar vs var. Iste bu sebeplerle yolculuga cikmaya cesaret edemiyorum, tuvalet meselesi falan zor oluyor. Bir de simdi vertigo mudur artik neyse o da yeni cikti. Ne yapacagim bilmiyorum. Saglik olsun da gerisi hallolur gercekten. Bunlar olmasa 18 yasindan itibaren parami biriktirir gezerdim bende fildir fildir. Ailemi bile dinlemezdim. Gider turlardan biletimi ayarlar gezer gorurdum ama olmuyor iste. Babamda saglikli zamanlarimda iste 10-15-16 yaslarimdayken hic cikarmadi gezdirmedi. Simdi de ben istesem de gidip gezemiyorum.
Gizli Üye(25-29)1 yılBöyle hissettiğin için üzgünüm , Her insanın hayat şartları farklı herkes birşeyi yapuyor diye değil sen istediğin için yapmalısın ki istediğini zaten belirtmişsin gezmek için geç değil ya da erken insanlara bir şey kanıtlamak zorunda değilsin bu tarz insanlar seni rahatsız hissettiriyorsa arana mesafe koyabilirsin bende senelerce köyde yaşadım ailem geri kafalı ama kendime bir söz verdim 3 ülke gezdim 2 hafta sonra 4. ülkeme gidiyorum her şey senin isteğinle olur 12 ay da sadece 1 haftanı yurt dışı tatili için ayırman çok değil bunu başarabilirsin mutlu kal :)
00 Yorumla
1 yılBence tam zamanı, her yıl kendine birkaç şehir hedefi koyarak başlamalısın, ya kendin planla ya da turla git ama git yani. Türkiye'de keşfedilecek çok fazla şey var, çok ülke gezmiş biri olarak, bi ülkede aynı anda bu kadar farklı imkanların olması çok değerli, aşırı zengin bi coğrafyadayız, her yanı ayrı bi dünya, çık ve keşfet! Paran yoksa sırtçantalı takıl, ucuz halli hosteller bul, marketten bişeyler alıp doyur karnını, otostop çek ama gör bu ülkeyi.
11 Yorumla
Soran1 yılEvet öyle gerçekten
1 yıl34 yasima geldim bir kac yer görebildim görebildigim kadar onda da cok bir sey görmedim sonra saglik sorunum baslayinca şurdsn kalkio suraya gidecek durumum olmadi 20 senedir de öyle hicbir yere gidemiyorum onu birak calisamiyorum bile cepte para yok is yok sigorta yok saglik sorunlari aldi basini gidiyor yaşıyon ama boşa yaşıyon işte
00 Yorumla
1 yılutanılcak bir şey digil ben bölgeci takılıyorum belli kordinatlarım var dışına acil bir şey olmadıkca çıkmıyor :) anca zorla tutup biri çekip götürebilir
00 YorumlaKankam nasıl bir imkanın var bilmiyorum tatil yapmak istiyorsan paranı ona göre kısıtlayabilirsin. Gezen birisi olarak gezmek maddi açıdan biraz para yakıyor borçların varsa borç üstüne borç yaparsın. Önce borçlarını azaltıp birikim yapıp ondan sonra tatile çıkmanı öneririm.
00 Yorumlakardeşim inanki bende 33 yaşında pek çok şey yapmadım en önemli şey burada utanmamak kafaya takmamak gelip geçici varlıklarız önce sorumluluklarını hallet elbet bir gün rahatladıgın dönemde istedigini yaparsın buna gezmekte dahil
10 Yorumla
1 yılSeni çok iyi anladım ve anlıyorum da. Bunda utanılacak bir şey yok. Allah utandırmasın. Amin. Yaşın daha çok genç. Emin ol Allah ömür verirse , inşallah çok yer gezer ve görürsün.
00 Yorumla
1 yılBunda utanacak bir şey yok. Zaten gezenin de başı göğe ermiyor. Madem istiyorsun daha fazla erteleme yeter.
04 Yorumla- 1 ay
Ertelemeyi bırakmana sevindim.
Soran1 ayErteleme yapmadım ki
- 1 ay
"Bu sene" demişsin, arada birkaç ay fark var. Zaten öncesinde de 24 yıl bahane bulup ertelemişsin. Kendi sorduğun soruyu mu unuttun?
Soran1 ayÖyle oldu herhalde 😂😂
1 yılYani ben Türkiye'nin gezmediğim yeri kalmadı 80 şehrinden bir 5 tanesi falan gezmemişimdir gerisini hep gezmişimdir hani ortada kalmışımdır en az 2 gün 3 gün ya tavsiyem bir amacın olsun bir hedefin olsun gez Hani nasıl denir mesele KPSS başvuruları için şehir şehir Eskiden böyle bir şeyimiz vardı amacımız vardı Geç atanamadım ayrı bir konu da yani bir amacın olsun gez ya mesela ilaç mümessili ol gel atıyorum hani ne bileyim şoför ol gez me amacın olsun
02 Yorumla- 1 yıl
Seni noktalama işaretleriyle barışmaya davet ediyorum.
- 1 yıl
@rekreasyonistt aslında olmalı ama gece gece kendimi bile üzüntüden aktaramiyorum.
1 yılUtanmanı gerektirecek bir şey yok. Herkesin hayatı farklı olabilir. Bu durumla barışık ol. Elbet bir gün gezeceksin. Utanma çekinme elinde olsa zaten gezersin
00 Yorumla
1 yılYo ne alaka
Herkesin hayatı bir değil ben de gezmek istiyorum ama tek başına kendim
Sen de bi ara bulup gezersin ne var bunda hazır olmak lazım sadece buna
00 Yorumla
1 yılUtanmana gerek yok ki, daha gezersin sen iste yeter ki.
Hatta geç gezmeye başlayanlar daha uzun süreli geziyor, neredeyse ömrünün tüm geri kalanı boyunca hem de00 Yorumla
1 yılUtanılacak bir durum değil ama imkansız da değil. Yıllık iznin için kendine belli bir bütçe ayır gez. Bu yaşlarda gezmek lazım
10 Yorumla
1 yılHayır değil kardeşim, utanılacak durumlar ahlaksızlık, menfaatçilik, hırsızlık, zorbalık, yalan söyleme gibi durumlardır...
10 Yorumla
1 yılUtanacak bir durum yok, ama görmek istiyorsan bence gezmeye başlayabilirsin. Gayet güzel bir hobi de edinmiş olursun.
10 Yorumla
1 yılHiç bir şey için geç degıl neden utanasın sorumluluklarınjn bilincinde birisin sen hiç üzülme kendıne vakıt ayırdıgında heryere gidip gezersın
10 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 388 cevap paylaştı. Ben gezdim de noldu? Hep yorgunluk hep, yara bere kaldı. Aksiyon iyi değil ya 😅
15 Yorumla- 1 yıl
Abla sen dağ taş gezdin herhalde
- 1 yıl
Hee ben yara bere deyince bir sorayım dedim teşekkür
Soran10 ayÖyle işte 😂
1 yılUtanma. ama finansal sorun yoksa o vakti ayir kendin icin. Hafta sonlariyla yakin sehirlere acilmakla baska. Yavas yavas, mesafelerini uzat.
00 YorumlaTürkiye şartlarinda yakın illere gidebilmek bile lüks artık utanılacak bir şey yok hepimizin hayal ettiği şehirler var ama...
00 Yorumla
1 yılIṣ hayatina atilinca gezersin
önce günü birlik bi yerlere gidersin sonra yavaṣ yavaṣ açılırsın zor ṣeyler değil
00 Yorumla
1 yılGezersin inşallah ilerde. Geç değil. Ben 30 dan sonra yurtdışına çıktım. 24 geç kalmış sayılmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır, tabii ki utanılacak bir durum değil. Herkesin farklı hayatı, sorumlulukları ve çevresi var. Öncelikle kendi hayatını kurmaya bak daha sonrasında ise kendi yaptığım planlar sonucunda fırsatın olursa eğer farklı şehirler gezip görebilirsin
00 Yorumla
1 yılDeğil. Doğru zaman ve şartlar henüz gelişmemiş olabilir... eğer gelişirse bir sene içinde bile tum ülkeyi gezersin
00 Yorumla
1 yıltamam da imkanlı olmamış olabilir yani bu bence normal herkes aynı şartlarda değil ki gezebilirsin yani istiyorsan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl24 yaşındayım şehir gezemedim utanıyorum, 24 yaşındayım hala bakirim utanıyorum, 24 yaşındayım hala iş bulamadım utanıyorum.
Niye her şeyden utanıyorsunuz, kimse dört dörtlük değil elbette henüz yapılmamış şeyler olacak00 YorumlaBu tarz şeyler utanç meselesi değil be kardeşim... Asıl uyanc duyması gerekenler utanmazken sen bizi parçaladım resmen...
00 Yorumla
1 yılkimgeziyor? youtuber, influencer? parasız pasaportsuz vizesiz kim geziyor
01 Yorumla
Soran1 yılÇoğu kişi geziyor
1 yılYoo utanılacak bir durum değil herkesin imkanı farklı,
paran ve zamanın olunca yavaş yavaş gezersin.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl27 yaşında yaşadığım şehri bile gezmedim utanmaktan değilde millet şuraya buraya gittim deyince insan istiyor
18 Yorumla
Cevap sahibi2 ayVayy
Soran2 ayÇok enteresan şeyler oldu
Cevap sahibi2 ayNasıl oldu bana niye olmuyo
Soran2 ayÇok uzun hikaye istersen konuşuruz
Cevap sahibi2 ayOlur
Soran2 aySoruyu beğen yazayım sana
Soran1 ayNeredesin
Soran1 ayNereye kayboldun
1 yılYok değil bundan sonra gezersin gezememek de büyük bir kayıp değil açıkçası
10 Yorumla
1 yılDeğil, dilediğin gibi yaşa. Ama görmek sana çok iyi gelecek gerçekten de ufkunu açacak.
10 Yorumla
1 yılDeğil tabiki kardeşim. Sanki çok gezen de kültür sahibi olmuş dersin bana.
00 Yorumla
1 yılKardeşim biz TC insanına göre normal, avrupa gençleriyle kıyaslama kendini.
00 Yorumla
1 yılBen düzelemem ama herkes düzelir. O yüzden umutsuz olma...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNeden utanıyorsun ? Sebep? Bu utanılcak bir şey degil ki ~ saçmalama lütfen, yoksulluk görmeyen insanın anlamasını bekleyemezsin ki beklersen hata yapmış olursun ya degil mi? Bence üzülme böyle şeyler için hiç gerek yok. Eger kıskanıyorsan , kıskanma çünkü kıskanılcak bir tarafları yok. Emin ol bana güven
00 Yorumlaevet utanılcak bir durum ama nerden başlarsan kardır bugünden başla
00 Yorumla
1 yılYaş daha genç gezmeye başlayınca gerisi gelir herkesin farklı bir hayatı vardır.
00 Yorumla
1 yılBir zaman sonra ne heyecanın kalır ne zamanın... Zorla ve yavaştan başla...
00 Yorumla
1 yılGeç kaldın ama imkansız değil hala zamanın var gezersin..
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılUtanılcak hiçbişey yok. sen kendi mesleğini eline almaya bak gerisi hallolur. milleti de boş ver illaki herkes bir gün gezer. senin için de zamanı değil demekki.
00 Yorumla
1 yılDeğil. Türk gençlerinin çoğu kendi şehrini gezemiyor. Bunu bize yaşatanlar utansın
00 Yorumla
1 yılUtanılacak bir şey değil, bunu imkanın oldugunda kendin için yaparsın kimse için yaşama
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBunda utanılacak ne varki. Ben 40 i geçtim daha yeni yeni gördüğüm yerler var. Bunlar imkan falan meselesi. Herkes aynı imkanlara sahip olmuyor maalesef
00 Yorumla
1 yılDaha çok gençsin elbette gezersin ve bu asla bir eksiklik değil..
00 Yorumla
1 yılHırsızlık mı yaptın? Birinin ırzına mı geçtin? Hak mı yedin? Yok.
asıl bunlar utanılacak şeyler boş ver elbet gezersin benim yaşım 39 olacak ben de daha yeni gezmeye başladım. O zaman ben nee yapayım güzel kardeşim öleyim mi. 😂05 Yorumla
Soran1 yılO zaman beraber gezelim. İlk Akdeniz düşünüyorum
- 1 yıl
Abe hayran ben evliyim 😂
Soran1 yılHahaha şansıma 😂😂 ne güzel gezevektik
- 1 yıl
Hahahaha olsun bekar birini bulup yola devam edersin
Soran1 yılNe güzel bulmuştum evli çıktı bende bu şans varken 😂
1 yılAbi gez o zaman. Tura katılsan 5 10 bine fıstık gibi gezersin
00 Yorumlaparan varsa durduğun kabahat 1 hafta bi yere gitmek çok zor olmasa gerek
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÜniversite okudunuz mu? Belki şehir dışında okumak size farklı yerleri görme şansı da tanır. Bence utanılacak bir durum değil. İnsan daha kötü şeylerden dolayı utanmalı bence.. Şimdi değilse sonra gezersiniz. Eğer maddi imkanınız el veriyorsa bazı geziler oluyor tur eşliğinde. Onlar çok daha hesaplı en azından. Öyle bir fırsatınız da var. Bol bol gezdiğiniz günler olur , iyi günler..
00 YorumlaYio de ki vaktim olunca gezicem utanilacak durum yok yoğun olduğum için vaktim vs. Olmamış olabilir
00 YorumlaDeğil ama hayata geç kalmak ve bunu fark ettigin an çok kötü
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 627 cevap paylaştı.
1 yılŞehir diyosun 🤣 millet şehir içi gezemiyor takılma çok ahdhd
00 Yorumla Hocam hafta sonları 4-5 saat civar illlere ya da yaşadığın şehrin uzak ilçelerine gidebilirsin.
Umarım birgün sorumlulukların daha da azalır ve görmedik şehir bırakmayacak kadar gezecek bir güne gelirsin.
00 Yorumlautanılacak bir şey değil tabii ki. ama gezmek görmek insanın ufkunu genişletir. iyi gelir ruh haline. imkan buldukça gezseniz iyi olur. imkan yoksa da bulunduğunuz şehirde yürüyüşler vs. yapabilirsiniz.
00 Yorumla
1 yıl24 yaşındasın 104yaşında değilsin
Öncelikle işlerini hayatını düzene sok sonra geziceksin herkes gibi
Biliyorum insan garip hissediyor ama maalesef herkes eşit değil
Kimi var doğuştan şanslı, kimi var o şansı dişiyle tırnağıyla yaratıyor00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 662 cevap paylaştı. Ben de 36 yaşındayım hiç gezemedim ömrüm evde tükendi gitti
00 YorumlaÇok gezmek istiyorsan ya mavi yakalı bir işte çalışmıyorsundur ya da ögrencisindir. Benim şahsen haftalık 2 günlük iznim olsa son çare tek başıma gezerim. Bi sandalye bi tripoda bakar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet. İnsan ne olursa olsun gezmekten geri durmamalı. Birkere geliniyor bu dünyaya
00 YorumlaUtanılacak bir durum yok. Her insanın zamanı kendine göre akar. Sıradan olmaktan korkmayın, sosyal medya yüzünden her şeyi kaçırıyormuşuz duygusuna kapılmayın🙂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDaha çok gençsin yaa. Daha önünde zaman var. İlerde gezersin ne olacak. Hem şart değil ki
00 Yorumla- Devamını Gör (58)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat