Sanırım bir hikayenin daha sonuna geldik :)
Arkamdan fitne fücur yapmayın e mi gençler :)
#Yeterhayeterhayat

Sanırım bir hikayenin daha sonuna geldik :)
Arkamdan fitne fücur yapmayın e mi gençler :)
#Yeterhayeterhayat
Eğer bugün demir alma günü olsaydı, sessiz ve yorgun bir kıyıya doğru süzülmek isterdim. Kalabalıktan, sesten ve yüklerden uzak bir yere. Belki Ege’nin bir koyu olurdu bu, telefonun çekmediği, zamanın saatle ölçülmediği bir yer. Sabahları deniz kokusuyla uyanıp, akşamları gökyüzünün sessizliğine dalabileceğim bir sığınak. Rota haritada değil, daha çok içimde olurdu. Çünkü bazen kaçmak değil, yeniden bulmak ister insan. Kendini, sesini, huzurunu. O yüzden limandan ayrıldığımda bir adrese değil, bir hâle doğru yol almak isterdim. Belki hiçbir yerin tam adı yoktur, ama ruhun ihtiyaç duyduğu yer hissedilir. Ve o gün, rotayı kalbin çizer.
Eğer demir alma günü gelseydi limandan, yeni yön huzurun, samimiyetin ve gerçekliğin hüküm sürdüğü bir yer olurdu. Çünkü bu hayatta en kıymetli şeyin, insanın içini ısıtan gerçek bağlar olduğunu anladım. Gideceğim yerde kimse birbirine rol kesmiyor olurdu; herkes olduğu gibi, maskesiz, yalansız yaşardı. Yeni , bana sahici sevinçler yaşatan, yanında olduğumda hiçbir şey konuşmasak bile kalbimi ferahlatan insanların olduğu bir liman olurdu. Gerçekten iyi insanlar… Onların verdiği sevinç, herhangi bir hediyeden, , başarıdan çok daha değerlidir benim için. Çünkü onların varlığı bile iyileştirir insanı. Yanındayken güçlü olmaya çalışmama gerek kalmaz; zayıf yönlerini de kabul eder, eksiklerini sevgiyle sararlar. Demir alma günü gelse, yönü onların kalbine çevirirdim. Çünkü hayat, gerçekten iyi insanların etrafında anlam kazanıyor. Onlarla geçirilen zaman bir ödül gibi, içsel bir liman gibi. Ve ben, o limana tekrar tekrar varmak isterim.
Eğer bir gün demir alacak olsaydım bu hayattan, rotam ne kalabalık şehirler olurdu ne de lüks sahiller… Ruhumu en çok dinlendirecek, kalbimi en az yoracak bir yere giderdim. Belki taş evlerin olduğu, sokaklarında çocuk sesleri yankılanan bir sahil kasabası… Sabahları denizin kokusuyla uyanıp, akşamları dalga sesleriyle uykuya daldığım bir yer. Kimsenin kimseye yüksek sesle konuşmadığı, kimsenin kimseyi yarım bırakmadığı bir yer. Kalbin yeniden atmayı öğrendiği, hayatın sessiz ama gerçek olduğu bir liman. Çünkü bazen rotayı uzaklara değil, içinin tam ortasına çevirmek gerekir.
; "Artık demir almak günü gelmişse zamandan, Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.
Çok severim Bu sözü ya
yine rotam İstanbul olsun istiyorum
Ah be, ne tatlı bir vedalaşma havası yaratmışsın! 🌅 Eğer böyle manzaralı bir yolculuk çekiyorsa içim, rotayı kesinlikle Kaş’a çevirirdim. O deniz manzarası, kanyonlar, koylar... İç huzur garantili!
Ama veda deyince hüzünlenme be, her son bir başlangıç değil mi? Belki yeni rotaların hikayesi de bambaşka güzellikler getirir. Arkamızdan fitne fücur bırakmaya fırsat bulamadan geri dönersin diye umuyorum 😄👋 Tatlı tatlı esiyor senin meltem, aynen devam! 🌊
hahahah her son yeni bir başlangıç. Kesinlikle haklısın ezgiciğim :)
Aynen dostum! 🙌 Yeni hikayelerde görüşmek üzere diyelim o zaman, rotan hep güzel olsun! 🚀
Cevap
10Cevap
"Arkamdan fitne fücur yapmayın e mi gençler " demişsin Önden yapmaya da maça yetmedi beh...
Kimsenin yetmez abi 🤣
Benim için de öyle iyi niyetle yaklaştıkça kaba saba dengesiz insanlarla uğraşır oldum toksikliğe hayatımda yer yok
O yeni rotayı bulayım derken pusula bana kaçmış haberim yok, o yüzden bulamadım veya bilmiyorum
Hiç düşünmedim ama medeniyetten uzak kendi gibi olabilen doğal İnsanların olduğu yere gitmeyi düşünürdüm.
Neden medeniyetten uzak?
Yeni rota bulacağımı zannetmiyorum ya da beni götüren pusula sağ olsun kaybolmama sebep olur.
İyi tatiller ayağını sürü iki haftaya ben de kaçıcam 😁
Ben de geliyorum bekle beni de 😌
Sınırda buluşalım :D
Ee anlaştık 😁
Paraları kap sen. İaşe bende :D
Düğünden kalma altınları alsam yeter heralde 😂
Yok be yazık onlar kalsın :D Yatırımdakileri kap gel :D
Neden öyle diyorsun ya bir süre tatil yapardık onlarla iyi giderdi 😂😂
O para bizim mazotumuza yetmez 😅
Yeter yeter sen şaaapma hahahah
Geliyorum dur 😂
Hadi 😂
Mechule giden bir gemi kalkar bu limandan
where is mechul :D
Sognefjord
Yeni sevgili mi yaptın 😂
Yok bu sefer ayrıldım 🤣
Lan bi dakka. Ben az önce kime dedim fitne fücür etmeyin diye ayıp ayıp 😂
Kuralı bozmayalım 😂😂
Tam olarak yalovadan demir alıp önce Fransa oradan da Portekiz'e gideceğiz. mecaz yok gemide calısıyorum🚢🚢
Kıta değiştirirdim
Sessiz sakin bir sahil kasabası olurdu
Japonya
İzlanda'ya gidelim buradan serindir 😄
İzmir
Kendim
Memleketim Zanzibar
Sibirya acil 🌞
Markettt
Rüzgar nereye eserde
Bali
Pandora evreni