İnceldiği yerden koparan mısın, onarıp daha sağlam bir zemin hazırlayan mı?

Duygular kayboluyor, asırlık bir anlaşmanın sonlandığına şahit oluyorum. Kendilerinden ödün vermelerini emrettiğin o şafağı hatırlıyor musun; bir arada ve uyumlu bir aile istiyordun. Oldukça dağınık görünüyorlar ve bozulmuş bir yemin görüyorum. Yalnızlık yine suskun, çökmüş köşesine olup biteni süzüyor. Onu bir daha ikna edebileceğini düşünmüyorum ve yaklaşabileceğini. Öfke hiddetli, vurup vuruşturuyor ve bunun olacağını sana söylemişti. Nefret? Onu oradan çıkarmamamız gerekiyordu. Kadim çağların rahibi, tüm detaylara vakıf ve oturumu yönetmesini uygun görüyorum. Aynı yolda yürüyen dostlar masası, kudretli bir enerjiyle yoğrulan mavi auralar barındırıyor. Sandalyeler neden boş.. Sevgi küskün, gelmedi. Tüm kalbine ve hücrelerine; hatta düşüncelerine ilaç olacağını vadettiği o gün oldukça inançlıydı ve şimdi kendisini sorumlu tutuyor olan her şeyden hatta olmayanlardan. Haber yollamış huzurla beraberler. Huzur? Gururla takışmış, geçen ki mesele. O da dağıttı kendini. Bu kadar dağılmamalıydık, efendimiz nereye gideceğini bilmiyor ve ne yapacağını da.. İnceldiği yerden kopsun dedin ya hani, işte ipin tam o inceldiği yerin üstünde duruyoruz.