Türkiye'de en güzel ülke yaşanılçak bir ülke fakat çoğu insan yurt dışın'da hayat güzel olduğunu düşüniyor. Bu düşünceyi nerden aklınıza getiriyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılNedeni çok basit değil mi? Dünyanın en mutlu ilk 20 ülkesinde hep Avrupa ülkeleri var. İnsanlar kavga çıkarmak için gergin ve çatık kaşlı gezmiyor sokakta.
01 Yorumla- +1 yıl
😂😂šaka gibi asıl insanlar burada suratsız yabacı düşmanı, ben yaşıyorum ve görüyorum sen bunları nerden duydun be kardeşim
En İyi Cevaplar
+1 yılİnsan gibi yaşamak için
073 Yorumla- +1 yıl
Araştırdın peki hiç? Duyduklarınla gerçeklerin arasın'da çok fark var
- +1 yıl
Araştırdım yurtdışda olanda çok tanıdığım var ve bende Türkiye de değil yurt dışında yaşamayı düşünüyorum
- +1 yıl
Ben almanya'da yaşıyorum peki sizin bu düşüncelerinize neden katılamıyorum?
- +1 yıl
Almanya da en düşük maaş yaklaşık 3000 Euro olmaz ama hiç bir masrafın olmasın bu para cebine kalsın 19 ayda Mercedes elektrikli son model bir suv alıyorsun 0 km Türkiye’de En düşük maaş bürüt 13500 yaklaşık yine hiç bir şey verme harçama hatta net tutarı eline geçen 13 değil ama biz öyle diyelim 19 ay çalış tek kişilik Çin malı akülü araba alamıyorsun 😂
- +1 yıl
En düşk maaş 3000€ iyimiş peki ben neden 2000€ alıyorum? Kira 1000€ alışveriş 500€ arabaya mazut 300€ çok'da kenara kalıyor dimmi🤣
- +1 yıl
Kesin Türk merkezli firmadasın onlarda kazıklıyor ya da çalışma saatlerin düşün
- +1 yıl
Bira şirketin'deyim büyük şirket saat üçret 15,07€ 170 saat çalışıyorum 2500 den devlete kesildik sonrası elime 1800 felan kalıyor
- +1 yıl
Aylık 170 saat mi
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Cumartesi pazar tatil
- +1 yıl
Cumartesi heekeze tatil değil çumartesi çalışıyorsan hafta arası bir gün tatil yani 5 günden fazla çalışmak yasak. Ve günde en fazla 9 saat çalışabiliyoruz yani istesemde saat yapamıyorum
- +1 yıl
Hafta da max çalışma süresi 9x6 mı
- +1 yıl
Haftalık 5 gün ve günde 9 saat mesayi 30dakikası mola yani haftalık 42,5 saat, misal pazartesin'fen Cumaya kadar çalışoyrsan hafta sonu tatil. Haftanın için'de bir gün tatil ise misal salı o zaman pazartesi, çarşamba, perşembe, cuma ve çumartesi iş günü. Şirket'den şirkete değşiyor. Pazar günleri kimse çalışmıyor sadece Resterontlar falan
- +1 yıl
Bürüt 2700 kesilince 2000 kalıyor sanırım alım gücü güçlü bir 2000 Türkiye de hafta da 60 saat çalışıyorsun günde 10 saat hafta da 1 gün boş sana verdiği şu an için net 11400 TL hangi yerin şartları daha iyi oldu
- +1 yıl
Bide ev merkez de mi kaç oda metre kare kaç araba senin mi marka model ve yaşını ne ve oraya gidince kaçıncı ayda aldın
- +1 yıl
Bendoğuma büyüme buralıyım 30 yaşındayım Audi A7 kullanıyorum 2artı bir 85metre kare dairede kalıyorum 1000€ kira ödiyorum, küçük bir köyde kalıyorum, merkrz'de kiralar daha fazla
- +1 yıl
Türkiye de a7 nin hurdasını almak hayal 30 yaşında ünv mezunu beyaz yaka için bile😅
- +1 yıl
Geçen sene a7 ile geldim izine çok kişi nazsr etti yok efendim bu arabya bu yaşta nasıl binersin. Biz bu arabayı rüyamızda göremioz felsn ama çok s7 gördüm kullanan madem binemiolar kimin bu arabalar
- +1 yıl
Türkiye’yi sömüren yandaşların tabiki zengin olup vergi vermeyen kaçakçı kara para haklayalar ya da geçmişte 7 sülaleden zengin olanlar ki konu askeri ücret ile a7 ye binme 😅😅 yoksa Almanya da zenginler ne arabalara biniyor
- +1 yıl
Zenginler porsche, ferrari, rage rover, lamborghini audi rs6 falan. Benim bindiğim srac burada 20.000€ nakit alamıyorum.. türkiyi bence o furuma getiren kenfi vatandaşı devlet değil. Kiraya kafasına göre zam, mağzada müşteriye göre fiyat bicmeler. Devlete değil vatandaşa kızmanız lazım
- +1 yıl
Euronun 31 TL olması arabadan alınan aşırı yüksek ÖTV artık bazı temel ihtiyaç olan şeylerin temel ihtiyaç görülmesi yüzde 20 KDV ve belli oranda gene ÖTV olması halkın suçu mu tamamen yanlış yönetim devletin gelir kaynakları satıldı kalan boşluk halka girdi 😂 Türkiye’de orta direk denen kavram artık devletin pili oldu bu halkın suçu mu
- +1 yıl
Halkında çok suçu var, enflasyon sırf türkiye için gecerli değil
- +1 yıl
Halkın tek suçu bu ülkede yaşıyor olamak
- +1 yıl
Olmak
- +1 yıl
Hayır, fırsatcı, sabısız, kibirli, sinirli, acımasız
- +1 yıl
Onlar s7 ye binler işte onlara halk diyemezsin 😂
- +1 yıl
Onlar'da vatandaş onlar nasıl hiç yoktan o duruma geldi peki? Sömürerek
- +1 yıl
Yularda saydın nasıl geldiklerini ve onu bunu geç konu kim suçlu değil nerede yaşam standarttı yüksek oda yurt dışı Türkiye değil senin durumda da kıyas yaparsak Almanya da askeri ücretle çalışma Türkiye de çalışmaktan kat kat daha iyi soru başlığın da neden bu kadar heves ediliyor cevabı da bu kat kat daha iyi çünkü
- +1 yıl
Ben askeri üçretin'den üst'de çalışıyorum.. asker üçeeti alan biri 1200 falan alıyor. Ben 1800-2000arası alıyorum..1000kira 500 alışveriş 300 araba kredisi, sıgara için luxemburga gidiyorum 200 sigara alamanyada pahalı yani anlican benim para yetmiyor...
- +1 yıl
Türkiye de a7 için kredi çeksen aylık ödemesi maaşının 2 katını geçer sen hala pahalı de
- +1 yıl
Audinin üretimi kendi malı, a7 biniyorum fakat zor biniyorum...
- +1 yıl
Togg güya yerli ve milli onun için kredi çeksen 3 te birini nakit verdin diyelim gene askeri ücretin 2 katını geçer ödeme
- +1 yıl
A7 kadar lüks ve klas bir araç değil
- +1 yıl
Togla a7 kıyaslanlaz tog asıl lüks olan bir araç
- +1 yıl
Sen hiç Togg incelemesi izledin mi arabanın kapı kaporta birleştirmesi düzgün değil daha aralarda boşluk var 😂
- +1 yıl
Yüzde birindedir hepsinde değil ya
- +1 yıl
2023 Togg ful ile 2023 a7 full karşılaştır derim ben 😂
- +1 yıl
Tog benzinli olsun alırdım
- +1 yıl
Sen bi karşılaştır benzinli diye düşünüp ha bence 2010 a7 2023 Togg yapsak yine puanlar a7 ye gider ama biz öyle yapmayalım 2023 e 2023 yapalım
- +1 yıl
Tog piyasaya yeni çıktı audi senelerce var.. ilerleyen zamanları tog'da gelişeçektir buna rağmen togun tipine hastayım
- +1 yıl
Madem avrupa gelsene , gelde bakalım yine aynı düşüncede olcakmısın
- +1 yıl
Yeni çıktıda sanki taşdevirnde çıktı Audi olduğu dönem ve teknoloji de çıktı aynı seviyeye de yıl geçse ne olacak😂😂 ve gelecem zaten Yüksek lisans bitsin
- +1 yıl
Geldiğin'de pişman olduğunda beni hatırlarsın
- +1 yıl
Almanyaya gelme bence boşuna zaman harcarsın burada yabacıları yakında kapı dışarı etcekler
- +1 yıl
Olmam bide burada konu yerli araba idi sen orada yerli a7 aldın fiyat olarak kat kat TOggdan yüksekte burada yerli Togg 1,5milyon askeri ücret 11400 TL banka sana yasal olarak bu arada sadede 400bin kredi veriyormuş taşıt için geri de 1m alıyor 48 ay ödeme hadi ile aylık 20bin den fazla ödemesi sadece 400k için bu kredi çekme direk alacam de hiç bir giderinde olmasın 132 aya yerli ve milli Aracın oluyor ki o 132 ay için fiyat artışı da olmaması lazım araba da 😂😂😂😂hiç harçaman olmayacak arabada vergi ve fiyat artışı olmayacak 11 yıl boyunca böyle olursa 11. Sene alıyorsun
- +1 yıl
Gel Türkiye de 11 sene çalış Togg al o Zamana zaten benzinli araç kalmaz faZla
- +1 yıl
Sen bi gel avrupaya ben ne anlatsam boş pişman olaçaksın 100%
- +1 yıl
Çalıṣmamki gelirsem kendi işimi kurarım
- +1 yıl
O kadar pişmansan sat arabayı gel Türkiye’de yaşa 😂😂😂😅
- +1 yıl
Benim doğuma büyüme burası seninki orası. Ben gelsemde arabaı niye satim? Üstelik sen yurt dışın'da yapamiçaksın çünkü türkiyeye alıskinsin, bende türkiyede yapamam buraya aliskinim
- +1 yıl
Türkiye alışık olan her yerde yapar 😂😂😂
- +1 yıl
tamam git ve gör
- +1 yıl
A7 nin yaşı kaç
- +1 yıl
O altaki yorumu siler misin kaza ile yazdım 😂
- +1 yıl
2010 model
- +1 yıl
Profilimdeki duvar kağdında resmi var
- +1 yıl
O zaman ben de şöyle deyim Türkiye’de haftada 45 saat çalışıp hadi askeri ücrettin 2 katını kazan olsun ayda 20k maaşı olan biri 2010 a7 alabiliyor olsa Türkiye yaşam güzel derdim ama alamıyor alım gücü yok çalıştığın karşılığı yok
- +1 yıl
Al senin olsun a7🤣
- +1 yıl
Konu o değil konu yaşam şartları ve alım gücü
- +1 yıl
herkesin düşüncesi farklı ben ne desem sen görmeden yaşasdan anlamiçaksın
- +1 yıl
1 ay Moskova da yaşadım Tatil amaçlı o bile yetti biz Türkiye’de yaşamıyoruz sürünüyoruz demeye
- +1 yıl
1ay'da ne gördün🤣
- +1 yıl
1 ay uzun bir zaman farkındasın demi 1 hafta demedim
- +1 yıl
Neyse ben kaçar
- +1 yıl
Ben 1 aylığna izine gidiyorum kịsa zaman
- +1 yıl
Hangi ülkeye gitmeyi düşünüyorsun?
- +1 yıl
Norveç, Güney Kore , Kanada
- +1 yıl
Üstte yazılanları tam okumamıştım ve sadece bir kısmını okudum. Almanya’da beyaz ve mavi yaka arasında maaş farkı var ve Almanya kötü diyenler genelde mavi yakalılar. Eğer univ bitirip gelirsen, maaş ve çalışma şartın çok daha farklı olur. Norveç güzel ama pahalı bir ülke bir de çok soğuk, güney kore yi bilmiyorum, kanada için de güzel şeyler duydum birtek handikapı uzak yer, ha bir de Fransız bölgesi ile ingiliz bölgesi farkı büyükmüş
- +1 yıl
Tükiyeden ucuz olacakları kesin 😂
- +1 yıl
Türkiye’den kesinlikle çok daha iyiler, benimkisi iyinin en iyisini seçmek gibi😂😂 birkaç seçeneğinin olması güzel, hangisi ilk olursa oraya gidersin. Süreç hızlı olur
- +1 yıl
Hangisi olursa artık
- +1 yıl
Hadi hayırlısı, bazı danışman şirketleri de var bu arada ya da danışmanlar
- +1 yıl
O şirketler önce kendini kurtarsın sonra bize akıl versin 🤣
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
6Cevap
- Tatil & Seyahat konusunda 23,1b cevap paylaştı.
u +1 yılgüzel olduğu için
00 Yorumla
+1 yılYaşam standartları, toplumsal baskı, ekonomik koşullar, kişisel sebepler de olabilir.
09 Yorumla- +1 yıl
Yurt dışında farklı değil
- +1 yıl
Ülkeden ülkeye değişir. Nereden bahsediyoruz? Irak da yurt dışına dahil İsveç de hahah
Avrupa ülkelerinden bahsediyorsak farklı bizzat gördüm. - +1 yıl
Ben almanyada yaşıyorum burası beter
- +1 yıl
Ne gibi? Hangi konularda beter?
- +1 yıl
Ekonomi
- +1 yıl
Şöyle, dünya genelinde bir kriz var. Bütün ülkeler etkileniyor ama bazı ülke fazla bazıları az. TL'nin değeri her geçen gün artıyor eh dışa bağımlı olunca da kaliteli bir yerde yemeğe 1500 den aşağı çıkmıyorsun. Aynı şey Almanya içinde geçerlidir ama orada 1 vuruyorsa Türkiye'ye 3 vuruyor. Yanlış uygulamalar, bir çok şey de buna dahil. İnsanlar 2020 model güzel araba alabilmek için senelerce manasız krediler ödemek istemiyorlar haklı olarak.
- +1 yıl
tamam'da binen biniyor, benim dayı oğlu türkiyede yaşıyor biz iyiz millet yalan söyliyor diyor. Ben 0 araba alamazken o 0 arabaya biniyor. Madem para yok millet bu parayi nerden aliyor
- +1 yıl
Senin dayı oğlunun işi ne? hagsgsh
Ticari kafası olan parayı buluyor mesela amazona kuryelik yaparak çok iyi para kazanan birini duydum geçen.
Ama ticari kafası olmayan normal insan ne yapacak maaşlı çalışanlar. İstanbul'da bir devlet memur başlangıç maaşı 25000, ev kiraları 15000. Mikro düzeyde bakarsan durum bu.
Makro düzeyde ülkenin cari açığı giderek artıyor, TL'nin değeri giderek düşüyor. Bakman gerek dayı oğlunun hangi arabaya bindiği değil, ülkenin genel ekonomik durumu.
He kişisel olarak bakıyorsan, herhangi bir yerde kendini geliştirip çok iyi maaşlar kazanırsın zaten. Ama olay sadece ekonomi değil toplum baskısı, vs. dahil. Şu sokağa bir şort giyip çıksan adını bilmem neye çıkarıyorlar. Böyle yaşamak kolay mı sence? Sokakta yürürken kendini asla güvende hissedememek? Biri sana bir şey yapsa elini kolunu sallaya sallaya geziyor. - +1 yıl
Kuaför olarak çalışıyor, ekonomi yönünden anlam veremiyorum ülkedekilere. Otele tatile gidiyorum çoğu Türkiyeden geliyor, alışveriş, Resterontlar her yer tıklım tıklım
Nedenler belli değil mi? Ekonomi, adalet ve huzur.
011 Yorumla- +1 yıl
Yurt dışın'da çokmu farklı? 🤣
- +1 yıl
Nerde yaşıyorsun?
- +1 yıl
Ben Almanya burada gördüğümden yola çîkıyorum sen ise duydukların ile
- +1 yıl
O kadar gelen var madem çok iyi gelde gör kardeşim
- +1 yıl
Neden tırın arkasına atla gel olmadı kendine bir dombili bayan bul pasaport içim dişini sık gel
- +1 yıl
A7 yaşı kaç
- +1 yıl
@İzmirliPrenses00 neyin yaşı
+1 yılkiralarını ödemekte zorlandıkları için hayat yaşayamadıkları için olabilir mi sence
04 Yorumla- +1 yıl
tamam iyi güzel anlıyorum fakat yurt dışın'da farklı olduğunu kim söyliyor?
- +1 yıl
yurtdışına gidenler söylüyor büyük ihtimalle sende kiracı değilsin
- +1 yıl
Ben almanya'da yaşıyorum, şirkete gelen tır şoförleri vizeli Türkiyeden 3 aylığına çalışmaya geliyorlar. Ilk gelişin'de öviyorlar efendim hayat bizdeymiş falan filan.. 3 hafta sonra dedikleri şu allah dize peygamber sabrı vermiş siz nasıl dayanıyorsunuz burada? 3 aylığına geldim fakat ben 1 ay zor geçirdim
- +1 yıl
almanya da çok az iş grupları para kazanır ve çok sıkı kuralları vardır bir ülke hakkında fizibilite yapmazsan çok pişman olursun zaten kızma yapsaydın zaten gitmezdin
- Tatil & Seyahat konusunda 429 cevap paylaştı.
+1 yılTc nin içindeki insanları kaldırıp atsan çok güzel ülke ona hemfikiriz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen kaynanasına aşık olan rezil değil misin mk? Ciddiye almayın şu s*lağı
00 Yorumla
+1 yılO yüzden yunanistan botla geri itiyor denize döküyor hergun
02 Yorumla- +1 yıl
Kimi dökiyor
- +1 yıl
Yunan yunan bulgar polisi bile illallah etmiş
+1 yılAlmanya’da yaşayanlar 3 ay Türkiye’de yaşamayı denesin sonra konuşsun.
00 Yorumlagördüklerimizden ve türkiyedeki yaşama şartlarından..
00 YorumlaYurt dışında nereleri gezdin mesela
07 Yorumla- +1 yıl
Gezmedim, ben yurt dışın'da yaşıyorum ve bu yüzden misal almanya'da durum türkiyedekinden beter olduğunu diyebilirim
- +1 yıl
Valla dönmeyi kaç kere düşündüm fakat bizim insanımız disiplinsiz ve dolandırma peşin'de yoksam bir dakka durmam. Yurt dışın'daki disiplin türkiye'de olsun hiç durmam burada
- +1 yıl
Trafik'de haksız olmasına rağmen kavga çıkarmalar, gereksiz yere korna çalmalar, onun bunun malına göz dikip nasıl parasını koparsam düşünceleri bunları ben gördüm. Birkere izine Arabayla geldim geldiğime beni pişman ettiler. Insan arabama vurdu vuraçak korkusuyla nasıl yaşanır.
- +1 yıl
Yanlış anlamada bizim insanın piskolojisi hep bozukdu zaten bu yüzden sabır, disiplin yok.
+1 yılDüşünmüyor görüyor
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt