Arkadaşlar ekonomik olarak ülkemiz sıkıntılı bir Araba alsak bir tane devlete bir tane bankaya alıyoruz herşey çok pahalı vergiler sayesinde cidden ben bundan rahatsiz oluyorum yurt dışındaki bizim yaşımızdaki gençler altında en azindan bir Araba var neden bizim yok burda bir bmw fiyatına orda ferrari alabiliriz neden peki fikirlerinizi paylasirmisiniz neden vergi yüksek neden ülkemiz bu kadar pahalı
Niye ülkemizin gençleri yurt dışına gitmeyi düşünüyor?
Gencim ve gitmek istemiyorum. Özellikle Avrupa ve Amerika'nın bana sıfır cazibesi yok. Ayrıca gitmek isteyenlere de pek iyi gözle bakamıyorum hiç kusura bakmayınız. Milli Mücadele günlerinde savaşa giden gençler bombacı 15 yaşındaki çocuklar bu kafada olsalardı Türkiye Cumhuriyeti kurtulamazdı bile. Ben şimdi 'oo ülkemiz harika siz Fedöcüsünüz' mü dedim, hayır. "Bir şeyi sevmenin özünde, gurur duymanın özünde o şeyin ihyası için destek olma isteği vardır. Ülke iyi durumda olmayabilir ama sen gidersen, ben gidersem hiçbir zaman iyi olamaz." diyorum teşekkürler.
Ülkenin "gençleri" kavramını kullanınca eğitimde giriyor içine bir üniversitede "cumhurbaşkanı ataması" ile rektör yapıyorsan gençlerin eğlenmesi gerektiği yaşta kitap başına gömüyorsan mezun olduktan sonra iş garantisi yoksa tabii ki gider ekonomi de bu sebeplerin arasına girince tabii ki kaçınılmaz. Ben üniversite sınavına hazırlanıyorum yaşım 18 şu an yurt dışında benden daha küçük yaştakiler bilgisayarı var oyununu oynuyor stajına gidiyor bir bilgisayar almak staj maaşı ile burada alınacak bir şey değil bilgisayarı geçtim staj maaşı ile simit +ayran yesen bile geçinilmez yurt dışında iş garanti var en azından bir okuldan mezun olunca bir şirkete staja gitmek zorunlu oluyor ve o işin ustası oluyorsun sonra normal iş yapıyorsun burada tecrübesiz elenen almıyorlar ki tecrübeli olsun şahsen bana para versen giderim imkanım olsa durmam yurdum seviyorum şimdi yurt sevgisi konusuna gelecek olan varsa diye dedim ama yaşanmaz be abi bizim ülkede asgari ücret yurt dışında stajda aldığın ücretten bile az daha ne diyeyim