+1 yılEskiden büyüklerimiz anlatırdı,
Önceden fakirler vardı çalışıp orta direk olmak için refah içinde yaşamak için çabalardılar.
Orta direk bireyler vardı, daha fazla çalışıp hem daha refah bir yaşam için ve kendinden sonra gelecekler için iyi bir şeyler bırakmaya çalışırdılar.
Zenginler vardı, memleketi sömürelim, paramızın üstüne para koyalım, devlet bankalarını hortumlayalım, ayakkabı kutularında para kaçıralım dertleri yoktu. bugün baktığımız zaman büyük şirketlerin hepsi büyük emekler oldu çalışılıp kazanılmış ve hırsız evlatlarına teslim edilmiş şirketler. bknz: cengiz inşaat.
Her neyse hal böyle olmuşken ak parti hükümeti geldi,
Sen çalış ama fakir kal dediler,
20 yıl dirsek çürüt sonra karın tokluğuna asgari ücret ile çalıştılar,
Bugün Türkiyede, Bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti 3.316,59 TL
Yani yaşamak için fakir bile değiliz keza bknz;
yoksulluk sınırı
8.911,97 TL, fakir olabilmemiz için bile aldığımız asgari ücrete endeksli ,
6.059 tl daha kazanmamız lazım.
Yıllarca ağır sanayileri, tarım bölgelerini, yapılan destekleri, üretim fabrikalarımızı satsıp durdular. araplara peşkeş çektiler, elalemin y**ğı ile gerdeğe girip köprüller yollar yaptılar senelerce bunu insanlara lütüf diye biz yaptık diye yedirdiler. Ülke ekonomisini 20 yıl içinde çöp edip bıraktılar
Hal böyle oluncada, ortaya attığınız başlık çıktı işte.
Biz öldük siz gömün , Allah rahmet eylesin Türkiye.50 Yorumla
En İyi Cevaplar
⭐Ulkemi seviyorum ve geliştirmek için -yaşıtlarıma kıyasla- elimden gelenin daha fazlasını yapıyorum. Sanat alanında kendimi geliştiriyorum, edebiyata çok önem veriyorum ve evrensel olmaya çalışıyorum. Fakat sanat ve edebiyata asla önem verilmiyor bu ülkede.
⭐Ayrıca eğitimde fırsat eşitliği yok, ben grafik dersinde bilgisayarım yok diye ödev yapamadım ve defalarca ağladım. Şu an en basit ve kotu bilgisayar 3000 lira.
⭐ Alım gücü çok düşük, test kitaplarını, sanat malzemelerini, market alışverişini yapamıyorum.
⭐Daha 17 yaşında bütün bakanların, vekillerin ismini ezberlemiş buldum kendimi. Darbelerin ve siyasi çatışmaların altında ezildik.
⭐Siyasi isimler bizi ciddiye almıyor ve kültürsüz çocuklar olarak görüyor. Halka da gençlere de değer yok. Atatürk'ün gençlik felsefesini uygulayıp, geleceğin elimizde olduğunu düşünmüyor kimse.
⭐Mafyaların elindeki bir ülkede yaşıyoruz, her hafta izahı olmayan şeyin mizahi yapılıyor.
⭐ Doğu'da eğitim göremeyen çocuklar dağa çıkıyor, çatıdan, internet için çıkıp sonra düşüp ölen çocuklar var.
⭐ Esnaf iş yapamiyor her gün onlarca insan intihar ediyor.
⭐ Bebeğini saç kurutma makinesi ile ısıtmaya çalışan ve ölen bir anne var bu ülkede.
⭐Kadın cinayetleri her gün artıyor ve ben her defasında metroda takip ediliyorum.
⭐ Atama alamayan öğretmenler intihar edip ölüyor. Psikolojik olarak bütün mezunlar mutsuz iş yok çünkü.
⭐ Ezber ve sınava dayalı sistemde insanlar pandemi olmasına rağmen zorluk yaşıyor, okula gidip yüzyüze sınav oluyor, halbuki özel okullar sınavları online yapıyor.
DAHA NELER NELER VAR AMA AKLIMA GELEN EN BASİT SEYLERİ YAZDIM. BEN ÜLKEMDEN KAÇMAK DEĞİL GELİŞTİRMEK İSTİYORUM FAKAT FIRSATIM YOK. LÜTFEN ARTIK ADALETİ SAĞLAYIN30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMesela onca seneni verip işsiz kalmak ve daha sonra asgari maaşla bir işte çalışmak.
Asgari maaşın sadece bir telefon parasına belki yetebilmesi. Daha bunun kirası ihtiyacı vs. Hâla aşamadığımız şeyler var mesela ataerkil toplum oldugumuz icin. Eşitlik dediler, hak dediler. Niye bütün yükleri bize yüklediler? Mesela hâla ulkemizde yemegin, cocuga bakmanin kadinin gorevi oldugu dusunuluyor. Ayrica adiniz hemen orp... uya cikabilir, Gece disari mi ciktin ya da biraz mini mi giydin, sevgilin mi var hopp yedin damgayi. Daha bircok sebep var...299 Yorumla- +1 yıl
Sakin 😊
- +1 yıl
kanunlarda sizi üstün tutuyor kadın aldatsa bile erkek nafaka ve tazminat ödüyor o nasıl olacak hep kendi cephenizden bakıyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılKanunlari ben düzenlemiyorum kardeşim ben napayim? Ayrica ben rahatsiz olduğum sorunlardan bahsettim.
- +1 yıl
Bana yazda ben sana Avrupa'yı anlatayim Pembe üye
- +1 yıl
Helal olsun seni doğuran anaya 😊😉
Cevap sahibi+1 yıl😊😊😊sağ ol
- +1 yıl
Rica ederim efendim 😊
- +1 yıl
@DreamGhosters Alması beklenen tarafın diğer taraftan daha ağır kusuru varsa nafaka ödenmiyor diye biliyorum ben
+1 yılBenim için adaletsizlik başta geliyor, suriyelilerin bile Türk vatandaşından bazı konularda öncelik tanınması ve onu üstünmüş gibi görmek, şahsen ben böyle bir düşünceye sahip devletin olduğu yerde yaşamak istemem yoksa kimse ülkesini sevmediği için gitmiyor, bir buraya bakıyorsun bir de oraya, Avrupa çok daha ileride her konuda yani boşa vatan millet Sakarya demeye gerek yok.😂
220 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
129Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürkiyede devletin ve kurumlarının acayip savurgan ve para yiyici olması ve bu giderlerin gençlerden sağılmak ve kesilmek suretiyle tahsil etmesi. Kısacası yumurtamızdan faydalanıyorlar. İşleri bitince kesicekler tüylerimizden yastık etimizden yemek yapıcaklar. Kısacası bir hayatımız olmucak. Yanlızca türkiyede belli bir zümreyi doyurup eylendirip köle amaçlı yaşıyıp sefalet içinde ölücek gençlik. Milyon liralık dev şirketlerin 5kr vergi vermemesinden biz gençlerden ise verginin %100 tahsiledilmekte %99 değil. Bu milyonluk şirketler ise her yıl ki vergi indirimiyle hiç bir vergi ödemiyor.
" Gençler emekleri ve gençliği sömürülüp ölüme terk ediliyor " Diğer ülkeler de böyle değil. gelire göre vergilendirme mevcut. Devleti gerçekten devlet ve sosyal devlet. İngiltere 1 yıldır çalışanların %80 maaşını ödüyor... Bir dünya daha destek verildi dünyada. Avrupa ülkelerinin insanları şu an cepleri parayla doldu taştı hepsi nasıl para harcasam da bu devlet desteğini yiyebilirim yatırım yaparımın derdinde. Bizde aç kalmak şartı ile yaşıyor gençler ve insanlar fark etmez tüm halk aç. anne baba dede çocuk gençler vs.20 Yorumla
+1 yılAAA nasıl sozler bunlar duymayalim Cook farklı ve derin bir soru...
Siz kaç üniversite bitirdiniz bu ülkede? Kaç hayaliniz suya düştü. Kaç defa POMEM sınavına girdiniz? Kaç defa üniversite mezunu olduğunuz için normal devlet kamu işçi ilanına başvuru yapamadiniz? Kaç defa uzmanlık astsubaylık subaylık sınavlarına girdiniz? 10 Dan fazla POMEM sinavina girdim. 10 fazla ayrı ayrı her yıl uzman çavuş, astsubay, subayliga girdim. Mülakatlarda elendik. Kac defa kpss girdiniz? sayım mi: 2004, 2006, 2008,2009,...2020,2021 ... Düşünsenize her bir sınava girerken yatirdiginiz paraları...
Bir gece de 1.000.000 kişi kpss olmadan kamu iscisi oldu. demi?
Gelelim üniversiteye, 3 önlisans 3 Lisans 2 master bitti. 1 master devam ediyor. Harcanan emekler nerede?
Soylesenize ilkokul mezunu adam müdür olurken neden bu durumu Allah pas geçiyor?
İnsan salak olsa o okullar bedava bitmezdi.
Düşünüyorum bazen üzülüyorum... Ben orada ders çalışırken arkadaşlar kızla geziyor tozuyordu. Benim yaşım 32 oldu birisinin elini tutamamistim. Hoşuma giden çıkma teklif ettiğim kadınlar hepsi red edildim. Neden mi? Üstünde elbise ve ayıracak zaman lazımdı. bende bunlar disinda iş yoktu. Ülkede neden terk edilir? Seni baglayan köklerin yoktur.
Yurt içinde anne baba yok yani vefat etti. Asgari ücrete guveliksin ve başındaki adamlar ilkokul mezunu. Birilwri kadro almış işte 7500 TL maaş alıyor senle dalga geçiyor.
3000 kişiden çok azı üniversitesi mezunu. O da üst tabaka.
Söylesene ne gerek var ki? Bu çileyi yurt dışinda da çekerim.
Ama ben mücadelede devam ediyorum.10 YorumlaBu sadece Türk milletinde mi var bilmiyorum ama genel olarak kaçma taraftarı insanlar. Çünkü bir şeyler için uğraşmak çabalamak bir şeyleri değiştirmek için bazı şeylerin ucundan tutup geliştirmek ya da eksik olan yerleri düzeltmek yerine kaçmayı tercih ediyorlar azıcık tarih o bilgileri olsa bu ülkenin ne şekilde nasıl kimlerin neler vererek alındığını bilse sahip çıkmaya uğraşırlar Ama hep bir başka ülkelerin yaşamlarını özenmek buranın eksiğini başka ülkelerde tamamlamak amacında hep bir ülkeyi kötülemek hep bir yermek hiç kimse çözüm odaklı değil eksinin üstüne eksiyle gidiyorlar.
Ülkeyi terk etmeyin bu zamana kadar boş buldun saçma buldum Hala da buluyorum Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur gittiğin ülkede sana iyi davranacaklarını mı sanıyorsun ya da hayatının yüksek düzeyde refaha ulaşacağını mı düşünüyorsun hayır tabiki aklınızı başınıza alın!!61 Yorumla- +1 yıl
Bizleri köleleştiren milletlere topluluk olup ayaklanamayacağımıza göre gitmek en masumu. Şuanda bile para babalarï sayesinde siyaset yürüyor. Onlar ne istersr klanlaşmış partiler yapmak zorunda. Sözde yerli ama paranın nereye aktığı belli olmayan tüm şirketlere bakın ciroları asla 2 milyon doları geçmez. O kadar paranın köpeği yaptılar ki emperyalist düzende. Sadece sınır çizgisiyle ayakta duran içi bölünmüş milletleri ayaklanmaya çağırırsan ülkeyi bölersin. Ülkeyi bölmek gibi niyeti olmayan kimse de imkanını buluyor çekip gidiyor.
+1 yılBaşka ülkelerde biz türkleri gelsinde rahat ettirelim diye bakıyorlar sjsjsjs
Orda daha çok ayrımcılık var türk olman yeterli zaten ayrımcılığın alasını yaşarsın
yurtdışında tanıdıklarım var onlarda aynı sebepten yakınmaktadırlar davulun sesi uzaktan hoş görünürmüş yaşamadan bilemezsin
Bizim ülkemizin ne kadar çok eksiği olsada
Kendi ülkemiz sahip çıkmayıp başka ülkenin sahip çıkacağını hiç sanmıyorum düşenede bi tekme onlar vururlar
Ne olursa olsun yine bize bizden başkası kol açmaz illa binde bir bile olsa yine çıkar bi insaflısı gelir kuçak açar511 Yorumla- +1 yıl
Ülkesine Suriyelileri almayan ülkeleri övüyorlar görüyorsun işte.. ülkeye Daeşlileri sokan muhalefetin hiç suçu yok sanki Reyhanlı bombacısini ülkeye sokan Chp milletvekiline hesap soran yok
- +1 yıl
Italyada kız arkadaşım var istese italyan erkekleriyle takılır neden beni seçti çünkü italya başbakanı biz yardım etsek te italyaya diktatör dedi cumhurbaşkanımıza ve oğlu italyada suçsuz bulundu çünkü suçlayacak bir durum bulamadılar bahane arayanlar çok çok
- +1 yıl
👏👏👏
- +1 yıl
@beyazgülüm25 bu arada teşekkür ederim anlayışın için bazıları hakaret ediyor da bana sinir oluyorum kıza diyorum ki kılıçdaroğlu Temmuzda Pensilvanyada ama sen Kandirildik kelimesine takmışsın diye sonra birşey diyemeyince küfür etti bana ben de şikayet ettim KS yönetimine
- +1 yıl
@linkerboy1991 almışım inadınasevv kardeşe gitti aslında onun yorumunu okumuştum
- +1 yıl
Alkisim
- +1 yıl
@linkerboy1991 dicek bişey bulamayınca yutmak zorunda kalıyorlar eksileyenler olmuş bile
- +1 yıl
@inadınasevv Kardeşim Fetöcüler ve kürt pkk'lılar Almanyada ikinci sınıf mı peki eylemlerini rahatça Almanyada yapıyorlar öcalan posterleriyle propagandalarını yapıyorlar
- +1 yıl
@beyazgülüm25 sonuçta @linkerboy1991 farklı bi yorum yapmadı daha detaylı açıklamış alkış onun 😄
- +1 yıl
@linkerboy1991 öyle zaten rahatça yapabiliyorlar tüm dünya görüyor ama bizimkiler görmüyor ne diyelim ki varsın illahı adalet şaşmaz
- +1 yıl
Okudum aynen 👏
+1 yılÇok açık değil mi?
Kendi ülkenin sınırları içerisinde hayallerden bile yoksun bir hayat yaşıyorsun. Okuyarak ulaşmak istiyorsun isteklerine okuyamıyorsun, çalışarak işinin ehli olmak istiyorsun iş imkanı yok. Hoş, bulduğun işinde kazancı sana açlık sınırının bile altında bir ücret oluyor. Hayallerindeki işi yapmak istiyorsun ama lüks hayatı geçtim, artık açlıktan da ölmek istemiyorsun.
Nice savaşlarla, atalarımızın kanıyla canıyla alıp yeniden inşa ettiği ve bize armağan ettiği bu ülkeyi bizden önceki nesiller enkaza çevirdi ve düzeltmemize de müsade edilmiyor.
Ülkemizin gençleri ümidi kesti.
Garip...
Her zaman bir umut vardır.
Kaçırdığımız nokta, bu umut ışığını görmeyişimiz.30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye'ye, devlete ve insanına şöyle bir bakmak olabilir. Bazı salaklar var, ''efendim Atatürk de şunu şunu yaptıydı...'' gibi gerekçelerle insanları tek varlıkları olan hayatlarını bu aptal ülkeye adamalarını bekliyorlar. İlber Ortaylı falan çok yapıyor bunu.
Artık öyle bir halde ki ülkenin gençleri, eskisi gibi rum, ingiliz falan değil karşılarındakiler, resmen kendi anaları, babaları, akrabaları, komşuları, varsa iş arkadaşları kendilerini boğup yoketmeye çalışıyor.
Aha da görüyoruz zaten devlet ne tür pisliklerin içinde, hoş ben zaten biliyordum ama şu Z kuşağının çoğunun pek farkında olduğu yoktu bunlardan. Türkiye'nin nasıl bir ülke olduğunu anlamamakta ısrarcı insanlar var hala bu sorulara cevap arıyorlar30 Yorumla 1-) Her şeyden önce ; İyi , sakin ve görgülü insanların orada yaşaması, Mütevazı olmaları
2-) Medeniyet;
3-) İyi Ekonomi
4-) insan hakları ve sosyal yardımların miktarının yüksek olması ,
5-) Fırsat eşitliği
6-) Ürünlerin kazanılan paraya oranla çok ve çok ucuz olması
7-) Orada minimum ücretle çalışan birinin bile bir şeylere sahip olması ve her şeyden önemlisi hayal kurabilmesi
8-) Eğitimin kaliteli olması ve çocukların erken yaşta yeteneklerine göre yönlendirilmesi
9-) Spor ve sanata olan teşfik ; adam kayırma ve torpilin daha az olması
10-) Güvenlik kaygısının düşük olması ve işsiz kalındığında devletin hatrı sayılır yardımlar yapması
Avrupanın çeşitli ülkelerinde çalışmaya giden biri olarak bunları tek bir ülke için söylemedim Genel olarak tüm ülkelerden gördüklerimi yazdım
açıkçası bunları imrenerek ve üzülerek farkettim ve içimi bir hüzün aldı :/20 Yorumla
+1 yılNedenleri çok ola bilir bana meraklı gelen şu kısmı: birisi karar vermiş bir sebeple ülkeyi terk ediyorsa neden buna büyük bir problem gibi bakılıyor. Aile, yakın insanlar duyduğunda hepsinin gözleri büyümüş halde kala-kalıyor. Allah aşkına otomobil, uçak ve diğerleri olmadığı tarihi devirlerde bile bizden çok seyahet ediliyordu. Demem o ki, sebep ne olursa olsun gençlere yol açmak, destek olmak gerekir bir şeyler öğrensinler, farklılıklar görsünler. ve. s. Daha önemlisi bunu yapmak isteyen gençler ne istediğini bilmeli aklı yenide olmalı o ayrı konu
21 Yorumla- +1 yıl
Türkiye'nin tek gerçek varlığı insanı, Türkiye insanlarının terketmesini kaldırabilecek bir ülke değil ondan biraz. Göç ciddi bir sorun bu ülkede
+1 yılNeden terketmesin bence bunu sorunuz daha iyi ;
- İşsizlik
- Gelecek kaygısı
- Bir ev ve bir araba için tüketilebilecek bir ömür.
- Evlenmek te dahi borçlarından zorluk çeken insanlar.
- Memleket, memlekette çatır çatır nerde akşam, orda sabah yaşabilenlerin. Hiç kimse kusura bakmasın.
Yol bulan yaşam standartı olan, insana değer verilen ülkelere pek tabi ki kaçmalı. Lütfen realistik olalım. Memleket hepimizin hikayesini artık Z kuşağı da dahil. Kabul etmiyor.
Gerçeklere odaklanmakta fayda var. Ne yazikki.20 Yorumla
+1 yılLiyakatsizlik
Kalitesiz eğitim
Araştırma inceleme ve labaratuvar imkanlarının çok kısıtlı olması
İşsizlik
Hakedilenin çok altında kazanç
Uzun süreli ve ağır çalışma şartları
Maddi imkansızlıklar
Ülkede adalet namına hiçbir şeyin kalmaması
Her yerde torpilin olması
Genclere, bilim insanlarina, kültür düzeyi yüksek olanlara önem verilmemesi
Gelecek kaygısı
Toplum tarafından her hamlede linç edilme
Ülkenin cehaletin karanlığında kaybolması...
Daha da yazayım mı?30 Yorumlaİşverenlerin diğer ülkelerde ah şu Türkler gelsede bol maaşla çalıştırsak diye beklediklerini sanıyorlar. Genelde gidip en kötü işlerde çalışıyorlar. Bizim ülkemizde yabancı uyruklu işçiler nasıl kıymet görüyorsa orda da öyleler. Bide zaten müslüman olduğumuz için gittiğimiz yerde farklı muamelelere maruz kalabiliyoruz. Sonrada ha bire gurbetlik nedir bilir misin. Vatana hasret ömür nasıl bilirmisin tarzında yakınıyorlar. Gitme o zaman madem çok hasretsin. Özellikle amerikaya gidenler genelde ya fastfood sektöründe ya da uber taksi uber yemek dağıtımı tarzı işlerde çalışıyorlar...
12 Yorumla- +1 yıl
Meslek sahibi zaten Türkiyede de iyi şartlarda yaşar yurtdışına gerek yok ki. Zaten senin üni diploman orda çok iş görmüyo denklik istiyorlar tamamlıyorsun dil istiyorlar hatta ingilizce konuşmayan ülkeler kendi dilini de öğrenmeni istiyorlar. Yıllarca çalışma izni oturum izni ve vatandaşlık için uğraşıyorsun. Üniversite mezunusun diye hemen seni iyi yerlere yerleştirmiyorlar. Genelde dediğim gibi ara işlerden kendi çabanla yükseliyorsun. Ama yurtdışında yüksrlmek içine harcadıdığın zaman eğitim ve emeği Türkiyede harcasan zaten iyi yere gelirsin...
ben ingilterede bir sene kaldım evet bazı zorlukları var neticede ingiliz değiliz fakat şu avrupa sandığınız gibi değil diyenlere gidip görmesini tavsiye ederim. burdan oraya çalışmaya gidenler hep işçi amele adama fil boku temizletiyorlar avrupa kötü diyor mühendis olarak bi bmw ye mercedese girde görürsün hayat iyimi kötü mü. Milletimizin avrupada işten anladığı amelelik bi avukatlık doktorluk veya işletmecilik yapın bakalım bir daha dönüyor musunuz. anca sallasınlar bakın amcam almanyada yaşıyor meslek sahibi adamın 2 tane porschesi çocuklarında arabası evi herşeyi var ve çok cüzi tutarlarda aldılar. oraya amelelik yapmaya gidersen tabi sana acımazlar millet bunu anlamıyor
30 YorumlaEskiden ortaokul mezunları baştaçı o oluyordu şimdi üniversite mezunu olsan bile iş yok kısacası Bi geleceğimiz yok başka dalara yeteneğimiz olsa bile bunun önemsiz gorunuyor Bü yüzdende hayalimizdeki meslekleri yapamiyoruz ya da şöyle örnek veririyim ben bundaki yaşıma bakmayın aslında 16 yaşındaydı covid oldugu için uzun suredir evde eğitim alıyoruz fakat teknolojik imkanı olmayan milyonlarca öğrenci bu eğitimde yaralananımıyor fakat almadıkları eğtiden sınav olmak zorunda bırakıldı şu anda en oneli nesil görülen z kuşagı göz göre göre dünyayı yayılan bir salkım hastalığın kuçağana atıldık yetmezmi
71 Yorumla- +1 yıl
Teknoloji imkanı olmayan aile konusunda katılıyorum hanımefendi size
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÖncelikle adaletsizlik canımı sıkıyor, haberlerde görüyoruz özellikle kadına şiddet uygulayanlar hep serbest, kadına şiddet, kadın cinayeti hat saphada gece 3ü bırakın 1den sonra bile dışarı çıkamıyoruz kadın olarak çünkü eve tecavüz edilmeden gelmenin garantisi yok ya da ölü olarak gelmenin... Bunların yanı sıra sefalet içindeyiz işsizlik tavan sokaklar işsiz üni öğrencileriyle dolu. İnsanların geçim sıkıntısından intihar ettiği bi ülke burası, bize gelmesi gereken yardımlar suriyelilere gidiyor ülkenin öz evladı oldular bildiğin. Yazacak çok şey var ama buraya sığmaz diye yazmıyorum. Yani kısaca pekte yaşanacak bi ülke değil Türkiye ama avrupada da mutlu olacağımı sanmıyorum tamam ekonomik durumum iyileşebilir fakat Türk olduğum için ırkçılığa maruz kalacağımı biliyorum Avrupa Türkiye düşmanı zaten milletinin de pek farkı olduğunu sanmıyorum. Yani kısaca düştük bu bataklığa çıkamıyoruz Allah yardım etsin hepimize Türk kardeşlerim🍃
20 Yorumla
+1 yılOkuyacaklarından değil, gevşek kardeşim yaşayıp rahatça içip seks yapmak için... Hiçbirinin öyle bir faydalı amacı yok sadece gevşek yaşam... Hepsini yollayacaksın, hadi bakayım okuyun da gelin dicen, hepsi sıfır sjsjsj Tiktokta gezip yorum yaparlar anca... Genel kültür seviyeleri sıfır...
50 Yorumla
+1 yılParamızın değersizleşmesi, istediğimiz şeyleri almanın gittikçe zorlaşması, hayal kurmaya dahi cesaret edememek, yönetimin bu durumun ileride daha kötü olmayacağını garanti edememesi bir kenara ''yooo ne krizi, ekonomimiz şahlanıyor ya olm neyden bahsediyon sen?'' tarzı tutumu...
30 YorumlaYurt dışı hayat şartlarıyla Türkiye’deki hayat şartlarını kıyaslaması, yurt dışındaki maaş birimiyle Türkiye’deki maaş birimini kıyaslaması, yaşamın diğer ülkelerde kolay ve hemen bir iş sahibi olacağını sanmalarından dolayı bu istekleri normal. Çünkü daha kıyaslamayı ve idrak etmeyi bilmedikleri için.
310 Yorumla- +1 yıl
Madem hatalı kıyas yapılıyor neden hala göçler batıya doğru dünyanın her yerinden devam ediyor?
Bence hesap hatası yapan sensin. Bizde maaşlar gelişmiş ülkelerden çok az ama ürünler hiç te orada satılanlardan az değil. Sonuç olarak hem alım gücü defalarca az hem de çalışma koşulları, iş bulma şansı defalarca kötü.
- +1 yıl
Senin yurt dışında aldığın araç 3000 dolar türkiye de 300000 dolar diye anlatıyorsan, yaşam şartları kiralar ucuz diyorsan zaten en başta hataya düşüyorsun. Şimdi senin o düşündüğün arabaları o ülke yaptığı için fazla vergi olmuyor bu bir. İkincisi dolar bazında Türkiye hariç bütün Avrupa düşük bütçeyle karşılanıyor neden? Çünkü siyasal olarak ekonomimizi Çökertme’ye çalışıyorlar. Bizim niye aracımız o yumuz şuyumuz yok diyeceksindir. Bu zamana kadar hep yapılmaya çalışıldı engellendi. Daha sabaha kadar anlatırımda allah gözünüzü açmayı bazı üç kağıtçıların laflarına kanmamayı nasip etsin.
- +1 yıl
bence başarılı oldular medyamıza sızdılar hep kendilerin özendirdiler kendilerini sütten çıkma akkaşık gibi gösterdiler herşeyin en iyisini kendilerinde gibi gösterdiler türkiyeyi yerde yere vurdular ve gençlerimizi ele geçirdiler sosyal medya, tv vs. mecralardan. Şimdi ise Türk adı geçen herşeyden nefret eden kendi ülkesini nasıl gömeceğini şaşıran ve avrupa diye dibi düşen kötü bi gençlik yetişti, artık böyle insanlara imkan verecen gidecekler komple o avrupalarına, biz kalanlar ise az ve öz olarak ülkenin geleceğine odaklanacağız onlar zaten gitsinler boş nüfus Türkiyeye dibi düşen milyonlar var kaliteli beyin göçü alarak boşluklarını çok rahat doldurururuz
- +1 yıl
Boş konuşuyorsun arkadaşım. Daha kimin neyi niye yaptığından bile haberin yok.
- +1 yıl
@isimsiz0088 Bu da kaliteli beyin göçü alırız diyor. Ulan işte insanlar senin gibi moronların kalabalık olduğu yerden kaçıyor. Ukraynalılar bile artık Türkiye'ye gidip gezip sonra da terkedilecek fukara ülke gözüyle bakıyor, sana mı kaldı kaliteli beyin göçü?
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok ya kime kaldı? Evet senin gibilerden daha akıllı insanlar geleceği kesin.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok benim gibilerde ne var? Ülkemi sevdiğim ve dopruları söylediğm için kaçıyorsanız kaçın zaten tutan yok ülkemizde vatanını seven düzgün insanlara kalsın zaten fazlalık çok :D
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok aynen birtek senin herşeyden haberin var benim yok.
- +1 yıl
Aynen öyle, benim haberim var, sen canımsın bir şeyden haberin yok. Sonunda doğru bir laf konuşmayı başardın
vergisiz özgür yaşantı arayışı. asgari ücret zaten 400 dolar civarı para veriyorlar
3.000₺ ın %60 ı gıda giyim sağlık her alanda vergilendiriliyor yani aylık 1.800₺ civarı parayla harcama yapıyoruz. vergilendirmeler kalksa asgari ücret 1.200₺ cepte kalmış olucaktı. abartı filan değil baya her ay cebimizden devletin kasasına 1.200₺ para gidiyor. Bu ülkede durmamak için okuyorum. sömürüp ev geçindirin 3 çocuk yetmez 5 çocuk yapın diyebilen bir yönetimden ne beklersin ki.31 Yorumla- +1 yıl
Her alınan veya sömürülen vergi dışı ek bir de enflasyon belası var şu an %14 sözde bulmuş halde. Yahu ülkeye döviz sokan %70~%80 ülkenin ekonomisini taşıyan Turizm otel sektörü olmuş halde. Bu kadar kör köle olmaya razı ki insanımız. İş yok iş beğenmiyorlar yalan. sözde kimseyi 7.5 saat haftalık 45 saat üstü çalıştıramazsın buna hangi iş yeri uyuyor. Denetim yok daha zarar kaar hesaplanıp cezaya razı olan binlerce kurum var. Çocuklarım için ailem için çalışıp ölmeliyim diyorsunuz da biraz mantık ya sen çabala et haksız vergilendirmelerle senin cebini kıssınlar. İktidarların zaten hepsi klanlaştırmadan ibarettir. Klanlaşmanın ırkçılık kavgasının dini tartışmalarının boyun gezdiği eğitimin çöktüğü Bizlere emanet bırakılan en değerli eser artık ağlıyor şu an çizilen sınırlar kaldırılsa yok böyle topluluk. İçimizde bölüneli yıllar oldu. Aç gözlü hallere büründük. Bizde insanız ya bizlerinde hakları var cebi dolanın çenesi susuyor. istihdam yok tabi olmaz Turizm dışı işleyen bir sektör yok.
+1 yılEskiden türk kültürünü ve insanını baskıcı muhafazakar yaşam tarzını beğenmediği için, modern yaşamak istediği için gidenler oluyordu ama artık böyle tipler ülke yerine şehir değiştiriyor İzmir, antalya, İstanbula felan geçiyolar
Yeni nesil daha çok ekonomik ve eğitime dayalı sebeplerden gitmek istiyor.20 Yorumla
+1 yılYa arkadaş ben ameliyat olmuştum yanında da bir Suriyeli ameliyat olmuştu onun daha çok ilgilendiler yaa üstelik askerdim bu başlı başına bir adaletsizlik yaa... adamlar işsiz kalsa bile devlet onlara erzak yardımı veriyor. Ama biz işsiz kalsak aç kalırız, peki ya bu faturalar... teşekküler Tayyip bey👏
37 Yorumla- +1 yıl
Yaa bir de askerken ha... Sinirlenmemek elde mi şimdi
- +1 yıl
Inan sinirden az daha ağlayacaktım. Görevli hemşireye bağırıp çağırdım artık ne diyeceğimi bilmiyorum. Acaba ben Suriye'de ameliyat olsaydım bana naparlardi?
- +1 yıl
Suriye'de hastaneye koyarlar mı seni kurban olayım. Bu topraklar zamanında 14 yaşındaki çocukları şehit vererek alındı ama onlar hazıra konuyorlar. Çabalama yok ve onlar için şehit olan yine Mehmetçik ya ona yanıyorum...
- +1 yıl
Çok doğru koymazlar:(
- +1 yıl
Disslike atan tayyipcidir
- +1 yıl
Aynen öyle. Türkiyenin nesi var lan diyen eski kafalar
- +1 yıl
Nesi yok ki
+1 yılŞu an 18 yasindayim, Almanyaya gitmek icin dil ogrenmeye calisiyorum, is yok, imkan yok, olanak yok, yok da yook.. elimden geleni yapiyorum türkiyeden gitmek icin.. kimse yanlis anlamasin beni, ulkemin her karış topragini cok seviyorum ama ekonomi bok, işe başlasan yeni mezunsun diye asgari ucret veriyolar sonra canlari isterse ucret yukseliyor. Akli ve imkani olan gider zaten
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba 👋.
En büyük nedenlerinden biri kesinlikle gelecek kaygısı.
Üniversite mezunların iş bulamaması.
16 - 17 sene okuyan biri gidip ilk okul mezunu olmayan birinin altında çalışması gibi bir çok neden var.
Avrupa da Kendi yaşıtlarımızı görünce açıkcası insan bir kez daha düşünuyor.20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKötü yönetilen ekonomi
İş ahlakının olmaması
Genel ahlakın olmaması
Adaletin olmaması
Özgürlüğün kısıtlanması
Ahlaksız bir ülkeyiz bunu anlamak çok basit. Ahlak denilince insanların aklına mini etek giyen veya açık saçık giyinen kadınlar geliyorsa bu ülkede ahlak yok demektir. Ahlak denilince 8 saatten fazla çalıştırılan insanlar, asgari ücrete mecbur bırakılanlar, adaletsizliğe uğrayanlar gelmeli akıllarına.20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTerk Ettim!
4 yıl isvicre' de yaşadım.
On parmaginda on marifet isteyen, Bir saatte iki üç saatlik işi halletmeni bekleyen, aldığın asgari ücret ikinci kişiye bile yetemeyen ve ertesi gün koşa koşa vergi faturalar olarak odemeni geciktirme yoksa canını faizle icra ile hemen okurum diyen, sigorta primini sana ödeyip üstüne de snaa muayne faturasını kaliteli kaİk halinde gönderen, sadece bı ekmeği bile aldığında ( TL karşılığı 18 TL/ 2 frank) daha ucuzu yok mu diye aratan, doğasından başka bı guzel yani olmayan lanet olası bir ekonomik sistemde daha fazla duramadim dönüp geldim.
Kalanlar ise sadece o oturum kimliğinin devamı için çekmeye devam modunda54 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBi keresinde çok ciddi bir ağrı için hastahanede gitmiştim. Tomografi falan yapıldı bişey bulamadi dingiller. Ama yine de elim boş göndermediler.
1250 frank ( yaklaşık 12/13 bin lira fatura gönderdiler. Çalıştığım bir ayın üçte bir kazancı sadece bı doktora gitmeme gitti)- +1 yıl
Arkadaşım TL sini niye yazıyorsun sen orada yaşayıp oranın maaşını alıyorsun? özel hastanelerde bizdede aynı durum var annemin migdesi için gittik o dediğin paranın bi tık daha azını verdik
Cevap sahibi+1 yıl@Blackbabyy Ben orada yaşamıyorum artık bu 1.
İkincisi ben çevirmeden sen zaten otomatik çevirme algısında olacaksın ve oooo ordakiyle buradaki para bir mi diyeceksin ve bende şu an olduğu gibi oranın pahaliligina oranın parasının asla yetmediğini , Türkiye'min bedava olduğunu anlatmak için tekrar yorum yazacaktım bu üç.
Ayrıca ben özel hastahaneye gitmedim, yorumu tekrar okusan anlardin. Sigorta primini kendin ödersin ama yine de oranın normal hastahanesi sen fatura gelir. Muayne parası
Cevap sahibi+1 yılEksileyenler, size malliginizi anlatamam , kusura bakmayin
Gelecek istikbal işsizlik bu ülkede mevcut. Ayrıca adalet hak hukuk hak getire. Ayrıca hırsızlık vurgun talan din simsarlığı dini kendi çıkarlarına göre yorumlayan şeyh cemaatler Kuranın tercümesine bakın müslümanlıkta tarikat şeyh seyid diye bir şey var mı hayır yoktur. Bugün türkiye böyle din simsarları tarafından yönetiliyor. Bu durumda gençler yurtdışına gitmenin yollarını aramasında ne yapsın. Bu gün Türkiyede demokrasinin D si bile kalmamış.
20 Yorumla
+1 yılLisede olan bir genç olarak kendi isteğimi söyleyeyim;
Gastronomi bölümünde okuyan bir öğrenciyim ve üniversitede kesinlikle yurtdışı istiyorum dilimde var
Terk etme isteğimizin sebeplerine gelirsek ise benim ilk sebebim üniversite okuyupta dönerci olmak istememem, burda diplomamla küçük bir dükkanda çalışıp düşük maaşla yaşamak istememem. Evet zamanla burdada yükselebilirim ama çok zaman gerekiyor. Yurtdışında hem okuyup hem part-time çalışarak öğrenciler bizden daha rahat yasıyor. Ben kendım türkiyede de yaşayabilirim ama gelecek nesilim, olursa çocuklarım rahat yaşasın isterim. Çocuğum benden iphone isteyince istediği telefonu alamayacaksam neden yaşıyorum🥱10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılBen ülkeyi terk edicem ama Akparti'yi bitirdiler muhalefet çok büyük oyunlar oynadı Ak partiye ve başarılı oldu algı yönetimi yaparak başarıya ulaştı artık akparti bundan sonra seçim kazanamaz ama bunu unutmasınlar Sisi bile Amerika sevdasindan vazgeçti şimdi Turkiyeye yaklaştı çıkar menfaat biterse herkes taraf değiştiriyor.
10 Yorumla
+1 yılçok sebebi var ya her ülke değil ama dil varsa yaşam daha kolay türk parasının bir değeri yok, bizim ülkede kazanmak daha zor birşey istiyorsun senelerce uğraş orda öyle değil haftalık yeni şeyler alıyorsun kazanıp gel türk parasına çevir birde maaşları iyi sadece dilencisi bile kazanıyor ya ama dediğim gibi belli ülkelerde
10 Yorumlaİşsizlik takibi, ülkemizin gençlere geleceğe dair hayaller kurduramaması. Önceden kızardım ülkeden gidenlere ama son 2 yıl kimseye bişey diyemez oldum. Yine de bu ülke bizim, bize de bizden başkasının yararı olmaz, ülkeden şikayet etmek yerine kalıp düzeltmek için çalışmalıyız.
10 YorumlaÜlkemi terk etmek istemiyorum ya sadece artık bazı şeylerin değişmesini istiyorum. Ekonomi filan çok önemli şeyler ancak değişimdeki ilk prensibim ekonomi değil. Artık bunak siyasetçiler tarafından koskoca bir ulusun aptal yerine koyularak dalga geçilerek yönetilmeye çalışılması sinirimi bozuyor.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 690 cevap paylaştı.
+1 yılUlkenin egitim seviyesinin yukselirken istihdam oraninin da artmasi. muhendislik okuyan birisi tabiki de guzel bi is hayaliyle okudu ve bunu umuyordu. ulke sartlari izin vermiyorsa gidip amele olmak yerine cikar yurtdisina yapar meslegini insan gibi yasar. herkesin kendi tercihi. yok is begenmiyormuslar da yok bilmem ne ulan adamlarin gozde fer kafada sac kalmiyor be tabi en iyisini isteyecekler. cogu uni bolumu de boyle
10 Yorumla
+1 yılBen istemiyorum. Çoğunluğun isteme sebebi; işsizlik, rahat yaşam ve.
41 Yorumla- +1 yıl
*Vb.
Gizli Üye(25-29)+1 yılterk etseler ne olur ki hepsi vasıfsız diplomaları olsada denklikleri yok gitmek istedikleri avrupada kanada da amerikada bunlar 1 biliyorsa orada 10 bilen işgücü var bu kendi ülkesinde bir baltaya sap olamayan vasıfsız diplomalı olsa bile cahil tipleri kim ne yapsın gitseler bile orda saati 20-30 euroya iş bulurlar anca kiralarını öderler ya da köpek barınağının yanındaki göçmen evlerinde ev tutarlar eyaletlerden de aylık 300 euro geçim yardımı alır sonra youtube dan bura cennet diye video çekerler vergiden şikayet etmişler efendiler avrupadadaha maaş çekinizi alırken kesilen vergiyi görünce anlarlar nerde vergi alınıyor ya da arabasının karbon salımı 100 km de 100 gramı geçince euro 5 den aşağı olduğu için 5 bin euroya aldığı bak burda ucuzmuş dediği arabaya 10 bin euro verince anlarlar ne demiş atalar uzaktan davulun sesi hoş gelir gidin de görün ben 8 ay kaldım münihte döndüm ülkeme sizde gidin görün ne görmek istiyorsanız gösterirler size.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok açık istediği arabayı almak için bir ömür çalışsa alamayacağı gibi okuduktan sonra işsiz neslin işsiz kalması gibi öğrencilerin devletten aldığı parayı devlete ödemesi , hiçbir sosyal aktivite, yurtdışına gitme gibi lüksünün olmaması, gibi hayat sömüren gerçekleşmeyecek hayaller kuran gençler başka ülkelerde kendi hayallerini gerçekleştireceklerinin farkında bu yüzden de okul bitince benim de yurtdışına gitmek gibi bir niyetim var umarım olur.
30 Yorumla
+1 yılbu ülkede yaşarken arka planda çalan şarkı budur
https://www.youtube.com/embed/yVIRcnlRKF8ayrıca mesele okuyup işsiz kalmakta değildir okuyup iş bulsan bile 5 bin kazansan bile paranın değeri olmamasıdır parayı geçtin insani değerlerin kalmamasın insan hayatının ucuz olması cinayetlerin tecavüzlerin normalleşmesi biz gençleri bu ülkeden gitmeye zorluyor umarım bir aksilik olmaz ise yıl sonuna gidicem.
10 Yorumla
+1 yılEğitim sistemin kötü olmasından ve hayatlarının büyük bir kısmını kültürel aktivitelerden, eğlencelerden yoksun bir şekilde geçiriyor olmalarından kaynaklandığını düşünüyorum. Ekonomik olarak da aile durumlarının kotü olmasını ekleyebiliriz. Ve tabiki aynı işi yurtdışında daha kısa sürede yapıp daha çok para kazanmak varken neden burda daha çok zaman kaybedip emeklerinin karşılığını alamamayı tercih etsinler ki?
20 Yorumla
+1 yıl1. İşsizlik
2. Ekonomik kriz
3. Sosyal baskı
4. RECEP TAYYİP ERDOĞAN
Aslında tek madde de yeter RECEP TAYYİP ERDOĞAN!!!70 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ülkenin sğper güç olması, vrgilerin yok denecek kadar az olması, fakir denilebilecek kişilerin artık olmaması ve paramızın alım gücü başlıca sebepler
71 Yorumla- +1 yıl
😂 😂 😂
Ekonomik sıkıntı, sanata değer verilmemesi, adaletsizlik, herseyin kisitlanmasi, insanların tecavüze uğramasi say say bitmez cok var ama ben seneye bu ülkeden kurulcam zaten Avrupada yaşamak için canımı veririm
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılGeleceği sadece 4 duvara yatırım olarak görmek istemeyen, sosyal olarak da kendine bir şeyler katıp hayatı sadece hayvanlar gibi karın doyurup, yatıp kalkıp çalışmak olarak görmeyen her gencin bu isteği normal.
30 Yorumla
+1 yıltabi ki sınav stresleri baskı işsizlik ekonomik sıkıntı harcanıyoruz resmen bu ülkede
üniversite sınavına 2 yıl önce girdim hala bir sınav kelimesi duyduğumda yaşadığım o korkuyu anlatamam
aşırı baskı var çalış çalış çalış
çalışıyoruz da ne oluyor sanki herkes eşek gibi çalışıyor mezun olunca marketlerde kasiyer oluyor
2 yıldır çizdiğim projelerin haddi hesabı yok kafamızı projelerden kaldıramıyoruz bile ama nedense herşey boşaymış gibi hissediyorum bu ülke bizi bitiriyor..11 Yorumla- +1 yıl
Şu güzel kadınların kıymetini ne zaman anlayacağız hanımefendi
İşsizlik
Ekonomik kriz
Eğitimin ve sisteminin olmaması
Gelecek kaygısı
Adaletsizlik/Hukuksuzluk
Yönetenlerin liyakat sahibi olmaması
...41 YorumlaIşsizlik, alım gücünün her geçen gün daha fazla azalması, çalışanın işini hakkını vererek yapanın değil de çenesi çalışanın değer görmesi, gelecek kaygısı, maddi imkansızlıklar ve tabiki ülkenin komple panayır alanına dönmesi diyebilirim.
20 Yorumla
+1 yılYobazlık, ekonomik sıkıntı, kimsenin kimseye saygı duymaması, turistlere bu ülkenin vatandaşlarından daha çok değer verilmesi... bunlar gibi sebepler
50 YorumlaÜlkenin çivisi çıktı sonunda. Gerçek haberler zaytung dan bile daha kötü. Gençlerin güveni normal olarak kalmadı...
50 Yorumla
+1 yılEğitim sistemi rezalet, her şey çok pahalı, insanların güvenliği ve adalet yok, kendi adıma LGBT hakları yok, ayrımcılık, ırkçılık ve cinsiyet eşitsizliği çok ama çok fazla
30 Yorumla
+1 yılOrta yaşa ilerlemekte olan ben bile gitmek istemekteyim ülkeden. Ne yazık ki aldığımız maaş hiç bir şeye yetmiyor. Ne istediğin okul ne istediğin yaşam ne de istediğin konforu bulabiliyorsun bu ülkede. Bütün her şeyi geçtim kadın olmak oldukça zor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAçıkçası A partisi de olsa B partisi de olsa hepsinin sadece para ve mevki sahibi olmak istediği için bu işi yaptığını düşünüyorum. halk kimsenin umrunda değil. Neredeyse kimse üni okusa da okumada iş bulup rahat bir şekilde yaşayacağını düşünmüyor. Torpil almış başını gitmiş... yeterli sebepler olduğunu düşünüyorum
65 Yorumla- +1 yıl
Anarşizm olur gibi 😳
Cevap sahibi+1 yılAnarşizm demeyelim de daha sosyalist bir devlet düzeni olması taraftarıyım diyelim
- +1 yıl
Sosyalizm ise yaramıyor bence
Cevap sahibi+1 yılDüzgün uygulansa yarar neden yaramasın
- +1 yıl
Peki
Son 20 senede ülkeyi bomb. k hale getiren hükümet ve ülkeyi bu hale getirenleri destekleyen aptal insanlar yüzünden.
45 Yorumla- +1 yıl
20 yıl önce ki TR nasıldı 😊
- +1 yıl
Ben 20 yıl önce ki TR yi bi araştırmanın tavsiye ediyorum
+1 yılYaşam standardının düşük olması
Gelecek korkusu
Adaletin olmaması
Daha kötü günlerin bizleri beklediği40 Yorumla
+1 yılBen Ülkeyi terk etmek istemiyorum ülkemin daha iyi bir yere gelmesi için çalışıyorum ama ülkesini terk etmek isteyenlere de bir çift lafım var Merak etmeyin Suriyeli den farklı görünüyorsunuz dışarıda kendinizi Avrupa ülkesine atarak daha rahat edeceğiniz sanıyorsanız kendinizi kandırıyorsunuz Ben Suriyeli değilim ve gerçekten Türk olan ülkesini seven bir insanda kaçıp gitmeyi düşünmez bile yazıklar olsun Atalar neden kan dökerek aldığı bu ülkeden kaçmayı düşünen mesele yazıklar olsun
20 Yorumla
+1 yılTürkiye’de siyasetin Allah belasını versin
Çünkü bizim toplumumuz demokrasiyi bilmiyor , elindeki değeri iyi yere kullanamıyor , bilmediğinden istemediğimiz sonuçlar ortaya çıkıyor..
Hal böyle olunca iktidarlar türlü türlü yasalar çıkarıp kendini güvence alına alarak normal vatandaşı saf dışı bırakıyor … Şimdiye kadar milletimizin başına gelen bütün felaketler kendi talih ve geleceklerini başka birisinin eline terk etmesinden kaynaklanmıştır.( yav. A )
Sanırım açıklayabilmişimdir.20 Yorumla
+1 yılKim ülkesini birakip gitmek ister ki?
Demek ki ortam, saglanan şartlar ve düzen çok kötü. Bundan daha sıkıntılı bir durum var: kötü düzeni degistirmeye calisanlara da engel olunmasi.20 YorumlaAdaletsizlik, işsizlik, gelecek vaadetmeme, yobazlık, din tüccarlığı, düşünce özgürlüğünün olmaması, sanata bilime değer verilmemesi, maddi manevi baskılar... sayarım da sayarım. Ben öğretmenim. okudum bilegimin hakkıyla atandım ettim. Bir sekılde tutundum bir yer edindim. Ülkenin bir değeri olmam gerekirken günden güne hem madden hem manen sömürülüyorum.. Gidenlerden olabilmek ben de isterdim. Ama kopamıyorum.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Ekonomik yetersizlik
Kişiye saygı
Adaletsizlik
Üç temel neden budur. Asıl gitmesi gerekenlerse hala duruyor. Sadece yönetim değil onlara oy verenlerde.20 YorumlaKendi vatandaşlarına ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılması. En baş sebeplerindendir.
Derlerdi, türkiye işte şu şu kadar yıl geride diye inanmazdım fakat doğru20 Yorumla
+1 yılBen istemiyorum. Çoğu genç dediğmiz ne istediğini bilmiyor, sorunları çözmek yerine oturdukları yerden istekler sıralayan bireyler oldular. Buradaki saçma sapan sorulardan bile belli.
20 Yorumla100. yılda mega süper muhteşem en medeni en demokrat en adil en zengin ülke olacaktık lakin geldiğimiz noktada borç gırtlakta eğitim yerlerde birbirini vuran vurana mafya ahkam kesip göz dağı veriyor
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnsanların hayallerini öldürdüler.
Üniversiteye gidiyorlar ama gelecek kaygıları var. Hatta çoğunun ümidi yok.
Aşk yaşamak istiyorlar, yaşatmıyorlar. Dövüyorlar, öldürüyorlar.
Gençler, öğrenmek istiyorlar ama sansürlüyorlar ya da yalan söylüyorlar.
Seslerini duyurmak istiyorlar, dişlerini kırıyorlar.
Emeklerinin karşılığını, borç olarak alıyorlar.
Gençlerin hayatlarını çaldılar, gençler ellerinde kalanla kaçmaya çalışıyor.50 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ben 10 sene önce terk ettim çok mutluyum o zaman daha iyiydi durum
53 Yorumla- +1 yıl
Nerdesin?
- +1 yıl
😊👍🏻
- Devamını Gör (152)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası