AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
131Cevap
Gemiyi önce fareler terkeder...
Kimse kimseyi zorla tutmuyor
Gotunee güvenen gitsin...
Bu kadar basit..
Ezik ruhlu fareler...
Valla imkan olsun bende giderim yatırım yaparım başka ülkede dışarıdan desteklerim ülkemi içeride kuyunu kazan çok olur çünkü
Şu şahıs
Ekonomi kısmı tabii ki ayrı bir köşede fakat çoğu batı özentisi olduğu için ülkeden ayrılmak istiyor.
Üniversiteyi bitirip işsiz kalmak
Dolar Euro yüzünden
Ülkede dayımız yok dayısı olan torpili olan zaten güzel rahat
Şimdilik bunlar geldi aklima
Verdiğin emeğin karşılığını torpilli olmadan alamaman
Dis atan torpilli. d
Ulke ekonomisinin boku cikmasi, vatandasa deger verilmemesi, egitim sisteminin tirt olusu gibi 15000 sebep daha
Başarısız olan insan her yerde başarısız oluyor bunun ülkeyle bir alakası olacağını düşünmüyorum- insan hep sıkıntılarından kaçmak kurtulmak ister bu doğal bir istek genclerdede bu var ama işte önemli olan mekanın değişikliği değil.
Sahip oldukları ülkenin değerini bilememe ve sanki diğer ülkelerde herşey güllük gülistanlıkmış gibi düşünmeleri
Gelecek kaygısı
Ekonomik problemler
İşsizlik ve İstihdam problemi
Liyakat eksikliği ve dönen ağır torpil rüşvet
İnsan gibi yaşama isteği
Kolay para kazanmak için ama gittikleri yerde de huzur bulamayıp geri dönüyorlar. 4 arkadaşım bir umutla avrupaya gidip maalesef geri döndüler :D
İşsizlik ekonomi hayat şartları ve sunulan sosyal imkanlar in aşırı derecede kısıtlı olması.. o kadar çok sebep var mı sabaha kadar sayabilirim
3. Sınıf kalite vatandaş olmak da nedenlerden sadece biri
bunu yurtdışında yaşayan birinin sorması herşeyi kanıtlıyor
Buradan biriyle konuştum ingilizcemi yeteri duzeyi getirdikten sonra Ingiltereye gitmeyi düşünüyorum
İngiltere nasıl güzel mi
@drlecter1907 buradan bin kat daha iyidir.
İşsizlik, geleceğinin olmadığını düşünmesi yeter bence
Yaşam şartları yoksa yurt dışına bayılmıyorum zaten
Egitimin öğrencileri zorlamasi ve herseyin pahali olup paranın olmaması
Hangi birini açıklayayım adaletsizlik, torpil, adam kayırma, hayvanlara taciz, kadın cinayetleri gerçekten iğrenç bir ülke, hiçbir şekilde güzel tarafı yok tek isteğim iyi bir üniversite kazanıp yurt dışına gitmek...
cool gorunmek icindir hic gerek yok bence hayat sartlari bi sekilde gitmeme sebeb olursa giderim ozel bi istegim yok
Ülkemi seviyorum. şu an ki durumlara bakınca hayallerimi gerçekleştirmek adına burada o imkana sahip olamayacağım.
Ben ülkemde doğdum, ülkemde olurum bana göre tek isteme nedeni farklı medeniyetleri görme, gezme, oralardaki şeylerden faydalanma isteği sadece
Birşeyleri duzeltmek için hiç umut kalmadı dinen haram kılındığı için yasiyo Şu an ülkenin yarısından fazlası
Ülkenin her geçen gün daha da kötüye gitmesi bir çıkış yolu olarak da yurtdışı gözüküyor ki çok mantıklı
Çok sorun var ve çözüle bilir. Gençler çözmek yerine "kolaya" kaçıyorlar. Bende gencim ama ülkeden çıkmak gibi bir pilanım yok. Keyfim isterse o başka. Belki farkında değiller yurtdışında da ayn sorunlar yaşanıyor.
türk olduğumuz halde, kendi ülkemizde 2.3. sınıf vatandaş olmamız bile gayet yeterli bir sebep.
Burda paşalar gibi yaşayıp yurt dışında sürünen insanları görmediklerinden
CAHİLLİKLERİNDEN
Meleketin kapısı açık dönmek isteyene duyurulur
Herkesin dönme şansı olmuyo işte
bahaneler
Gelecek kaygısı en temel gerekçe bu son 10 yılda tavan yaptı
İfade özgürlüğünün kısıtlandığını düşünmesi, işsizlik, maddi sıkıntılar.
Ortada insan ve hayvan haklarını koruyacak, kolluyacak, sahip çıkacak bir "Devlet" in olmamasi.
Ülkede hala durabildiğimiz için ödül bekliyoruz biz
İşsizlik, düşük ücretli kötü çalışma şartları, yolsuzluklar, hırsızlık, terör..
Deveye sormuşlar:
--boynun neden eğri? diye
+Nerem doğru ki? Demiş.
Ülkemizde nefes alamaz hale geldik.
Fikir hürriyeti yok
Adalet yok
Eğitim berbat
Mafya bakan çatışması
Yolsuzluk vs...
Bence en büyük sebep düşüncelerini rahatça ifade edememek olabilir
Ülke dışına gidince prens olacağımızı sanıyoruz. Ben denedim, yok öyle birşey.
Umursuzluk hayal kuramama sisteme olan güvenin azlığı say say bitmez
Gelecek yok yetmezmi herşey daha kötüye gidiyor gün gectikce daha çok zorlaşıyor
bu akşam haberleri izle yarın alışverişe çık sebebi gayet açık
İşsizlik ve gelecek kaygisi baska birsey degil ve haklilar
Babam konuştu az önce, arkadaşı 200 bine ev almış, geri ödemesi 520 bin.
Fazla söze gerek yok
İşsizlik, hak ettiğini alamama, yoksulluk
Mecbur herkes kendini kurtarma peşinde.
işsizlik, ülkenin şu anki vizyonu (ki o da yok) ekonomi, düşünce özgürlüğü, eğitim kalitesi
Adalet yok
İş yok
Huzur yok
Herkes birbirinin kuyusunu kazıyor
Her ne kadar klişe olsada kızlar çok nazlı , bende ömrümü bir kızın ev araba hayali için harcayamam.
Kesinlikle İşsizlik. Diğer ülkelerde sağlık alanında mesleklerde Maaş kat kat fazla iken bizim ülkede aldığımız para hiçbirseye yetmiyor.
Okuyup işsiz kalmak, okumasan bile sıradan bi iş bulmak bile hayal artık, herşey pahalı, gelecek kaygısı fazlasıyla üstümüzde, daha sayıyım mı Allah aşkına
Benimki tamamen ekonomik sebeplerden. Bu ülkeyi kültürünü coğrafyasını vs çok seviyorum. Ancak hayallerime ulaşmak için Avrupa’da çalışacağım 3-4 yıl burda 10 seneye denk geliyor. O da en alt düzeyde şeyler.
Üniversite okuyup 25 bin borca girmek ve sonrasında ilk okul dahi okumamislarin yanında köle olarak çalışmaktan dolayı.
Aile baskısı, zor eğitim sistemi, ön yargı, dine zorlama (bazıları), saygı görmedikleri için normal olarak gitmek isterler.
Türk lirasının dolar karşısında değer kaybetmesi.
Marketlerde her şeyin pahalı olması.
Eğitim sisteminin kötü olması.
Spor alaninda başarılı insanların kolayca keşfedilememesi
Uzun uzun yazmaya gerek yok. Bunun nedeni üç harfli birinden kaynaklanıyor, sanırım herkes anlamıştır.
kendisine değer verilecek bir ülkede yaşama isteği. 7 24 köpek gibi çalışmak zorunda kalmadığı ve asgari ücretle bile birikim yapabileceği bir yaşam koşuluna kavuşma isteği
benim için terk etmeyi isteme sebepleri ekonomi, inanç, adalet...
İşsizlik ekonomi hayat şartları ve sunulan sosyal imkanlar in aşırı derecede kısıtlı olması.. o kadar çok sebep var mı sabaha kadar sayabilirim
Benim ekonomi Feminizm adalet vergi zam gibi şeyler
Burada birçok şey b. k gibi ama orada da güllük gülistanlık değil. Ben gezi amaçlı tercih ederim
Milleti bilmem ama benim ülkeyi terk etme sebebim @LilaKansiz olacak gibi 😂
sorun şu ki gençler ülkeyi terketemiyor ki fakirlik diz boyu
Gelecek kaygısı, elalemin ağzı, toplum baskısı daha var mı bir düşüneyim Aa bitmemiş ekonomik nedenler :)
Ümitsizlik, çaresizlik, ülke politikaları, torpille işe alımlar, sınav sorularının çalınması, haksız terfiler, vs.
Ulkenin egitim seviyesinin yukselsin bir yandan da istihdam oraninin da artmasinı isterdim.