bununla ilgili okumadığım makale izlemediğim video kalmadı birkaç sebepten dolayı uçakla sık seyahat etmek zorundayım zaten 10 dan fazla kez uçağa bindim tekte bindiğim oldu ama her binişimde aynı gerginlik aynı stresi yaşıyorum yarında uçağım var şimdiden gerginliğim başladı
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
1. Eğitim ve Bilgi: Uçaklar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve uçuş sürecini anlamak, korkunuzu azaltmaya yardımcı olabilir. Uçakların güvenli olduğu, pilotların iyi eğitim aldığı ve havacılık endüstrisinin güvenlik standartlarının yüksek olduğu gerçeğini hatırlayın.
2. Uçakla İlgili Filmler ve Belgeseller: Uçaklarla ilgili korkularınızı hafifletebilmek için uçakla ilgili olumlu filmler veya belgeseller izlemeyi deneyebilirsiniz.
3. Profesyonel Yardım: Uçak korkunuz ciddi düzeydeyse, bir terapist veya uzman yardımı almak size destek sağlayabilir.
4. Nefes ve Rahatlama Teknikleri: Uçuş sırasında rahatlamanıza yardımcı olabilecek nefes ve meditasyon tekniklerini öğrenmek faydalı olabilir.
5. Uçuş Deneyimi Kazanmak: Korkunuzu aşmak için küçük adımlarla başlayarak kademeli olarak uçuş deneyimi kazanmak da önemli olabilir.
5. maddenize cevap olarak şunu söyleyebilirim uçağa belki 10-15 kere binmişimdir hatta ilk kez tek başıma bindiğimde 13 yaşındaydım o zamanlar bu kadar korkmuyordum sık binmeye başladıkça bende korku oluştu her binişimde daha da arttı diyebiliriz en sonuncu seyahatimde ise baya türbülanslı bi yolculuk geçirdim yemekler falan yere düştü o derece ve o seyahatimden sonra fobi boyutuna geldi
Algıda seçicilik yapmaya başlamışsın kafanda kaza hakkında takıntı olmuş bunu yenmen gerekiyor yapabileceğine inanıyorum
bilmiyorum ama aslında uçaktan değil de yaşayacağım sallantılardan korkuyorum türbülansa girmesinden falan korku duyuyorum türbülansa girerse yaşayacağım korkudan korkuyorum yarın 3 saat nasıl dayanabilirim bilmiyorum
Yarın bu yolculuk kaçınılmaz ise kendine daha evvel de bir çok kez uçtuğunu nu uçaklar için bu türbülans onun doğasında olduğunu telkin et.
deneyeceğim çok teşekkür ederim ama inşallah rahat geçer
I will support you 🙏
Bunun psikoloji ve meditasyon kısmı var ama yarım yamalak bilgim ile bilmişlik taslamayacağım. Sene 2018 ilk defa uçağa bineceğim yurt dışına 3 saat son güne kadar uçuşu iptal etmemek için kendimi zor tuttum. Ben nedense korkumu yenmek için uçak kalkerken elime telefonu aldım dışarıyı çektim ne alaka diyeceksin ama ben rahatladım. Dönüşte şansıma türbülans oldu neredeyse fenalaşacaktım. Sonra naptım mesela eskiden otobüs ile gittim şehir dışı yerlere hep uçak bileti aldım her uçuşumda gerginliğim hep azaldı hatta uçuşlarda kendimi hep kaptanın yerine koyup hayal etim saçma gelebilir ama ben böyle böyle korkumu yendim.
herkes bine bine yenmiş ama bende tam tersi oldu birçok kez uçağa bindim hatta ilk kez tek bindiğimde 13 yaşındaydım bu kadar korkmadım bende bindikçe korku oluştu sürekli sallantılardan tedirginlik ve korku yaşadım en sonuncu uçak yolculuğumda da büyük bi türbülans oldu yemekler yere döküldü hostesler düştü hayatımda ilk defa bu kadar büyük bi türbülans yaşadım ve o yaşadığımdan sonra bende çok daha fazla arttı bu korku