Merhaba arkadaşlar salı günü istanbula gitmek için uçak bileti aldım ve aşırı derecede korkum var bu korkumu nasıl yenebilirim tek gidicem ne yapacağımı bilmiyorum yardimci olur musunuz rica etsem
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Kulaklığınızı takın, her gün binlerce kalkan uçaktan bir tanesine binmiş olduğunuzu düşünün ve size zarar verebilecek hiçbir durumun oluşamadığını aklınızdan çıkartmayın. Siz korkmuyorsunuz yalnızca deneyimlemediğiniz bir şey sizi ürkütüyor. O kadar saat uçtum korkuyorum diyen kimseye denk gelmedim herkesin ilk uçuş heyecanı oluyor endişe edecek bir şey yok ☺️
18 Yorumla- Soran+1 yıl
Uyku ilacı falan alsam olur mu bundan da korkuyorum
2saatlik uçuş olucak - Soran+1 yıl
Yükseklik korkusu
- +1 yıl
Cam kenarı koltuk seçmeyin, ek olarak kalkış esnasında dışarıya bakmayın bunlar fazlasıyla yeterli olacak. Uçaklar diğer kara araçlarından daha güvenli ayrıca.
Babamın yükseklik korkusu vardı 7 saat uçtuk yükseklik korkusunun olayı yalnızca aşağıya bakmaktan geçiyor bu yüzden bakmadığınız sürece hiçbir sorun olmaz ☺️ - Soran+1 yıl
Ya size çok teşekkür ederim. İnşallah binebilirim
- Soran+1 yıl
Yolculuğum çok iyi geçti hatta asagiyi bile izleyebildim hiç düşündüğüm kadar değilmiş sıkılmaya bile vaktim yetti 🤣
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
13Cevap
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Benim yükseklik korkum vardı ve bunu biraz cabalayarak yendim eğer sınırları olmayan biriysen bunu cabalayarak yenebilirsin. Üstüne gitmeye calis ya da direk uçağa bin ister inan ister inanma ama yavaş yavaş geçtiğini goruceksin. Nefes egzersizlerini ihmal etme. Özellikle seni rahatlatan şeyleri (örneğin rahatlatıcı müzikler mesela ben cigarettes after seks dinlediğimde rahatlık max seviyeye ulaşıyor😄) yanında bulundur o durumda bile yardımı dokunacaktır.
02 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Klavyenin azizliğine ugramisim ve yeni fark ediyorum nwozmaozmw "cigarettes after seks" olucakti
- Cevap sahibi+1 yıl
Ya kardeşim düzeltmesene.. neyse anladiniz umarım İngilizcesi yazınca öyle oldu ama paylaşınca düzeltti ne hikmetse
- +1 yıl
Korkulacak bir şey olmadığını göreceksin. Çok keyifli bulutların üzerinde olmak. Arabalara oranla kaza yapma oranı çok çok daha düşük.
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Evin balkonundan bile zor bakıyorum bilmiyorum napacgimi. Otobüsle gitsem 24saat o da olmuyor
- +1 yıl
24 saat hiç çekilmez ya cam kenarından alma dışarıyı göremezsin zaten. İlk kalkış da heycan yaparsın sonrası kolay. Yapabilirsin
- Soran+1 yıl
İnsallah.. bunu düşünmekten yoruldum artık ya
- +1 yıl
Rahmetli kemal sunalda korkuyordu uçağa binerken öldü ama sen gençsin ölmezsin rahat ol
00 Yorumla Sakinleştirici alabilirsin bir doktor ile görüşeerek
00 Yorumla- +1 yıl
Her hangi bir sağlık kurulundan cesaret iğnesi yaptırın ozaman korkmazsınız
00 Yorumla - +1 yıl
Konfor alanının dışına çık ve korkunu deneyimle. Kazanan yine sen olacaksın.
00 Yorumla - +1 yıl
Luna part once hep git..
00 Yorumla - +1 yıl
Sakinleştirici alıp uçağa binerek
00 Yorumla uçarak😓
00 Yorumla- +1 yıl
Uçağa binerek.
00 Yorumla - +1 yıl
Yenemezsin...
00 Yorumla - +1 yıl
uçmaktan mı
00 Yorumla Korkuların üstüne git
00 Yorumla- +1 yıl
Bence uçağa binme
00 Yorumla Binerek
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Boş yapmayın
- Soran+1 yıl
Oncelikle bence insanlarla nasıl konuşacağınızı öğrenin. İnsanlarin rahatsızlıkları olabilir bu çok normal
- +1 yıl
Uçağa binerek
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Boş yapmayın ya
- +1 yıl
Özür dilerim. Salak değilsin sanmıştım
korkma ben burdayım
00 Yorumla- +1 yıl
Uçağa binerek
00 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba @Komandoyari,
Cevabım gecikti. Çok özür dilerim. Sen de bundan sonraki uçuşlarda dikkate alırsın.
Tam adamına sordun. Hatta bir araya gelirsek, belki aramızda, kimin daha çok korktuğu ile ilgili bir yarışma bile düzenleyebiliriz. Zira ben de – hem de hala- çok korkarım.
Bu güne kadar, işim gereği muhtemelen binlerce kez uçak seyahati yapmış olmama rağmen korkarım. E korkulmayacak gibi de değil ki. Ben kuş muyum, uçayım? Neden doğanın yasalarına karşı geleyim ki? Uçmam gerekseydi, beni de kanatlı yaratırdı.
Buraya kadarı şaka elbette. Aman ciddiye alma. Evet ben de korkarım. Ama ne çare ki, 50 dakikada uçup gideceğim yere de 10 saat direksiyon sallayamam. Ya da o kadar süre otobüs ile seyahat edemem. Benim için büyük eziyet olur.
Ne yapabiliriz?
Ben uçağa binmeden önce 1 duble alkol alırım. Sakinleştirir. Uçacak olmamı pek aklıma getirmemek için çabalarım. Kafamı başka şeylerle meşgul ederim. Farklı konulara odaklanırım. Gülerim. Eğlenceli şeyler düşünürüm. Bunlar beni rahatlatır.
Pek önermem ama galiba heyecan ve korku azaltan haplar varmış. Onu duydum. Uyku hapı alıp uyumayı tercih edebilirsin.
Seni çok saran bir konu ve bir kitap, bir oyun varsa, onlarla meşgul ol. Ben kitap okumayı deniyorum. Eğer hava da iyi ise, uçağı hiç hissetmeden vardığım oluyor. Belki sen online ya da yüklü dijital oyunlarla oyalanmayı tercih edersin.
Yaz aylarında pek sorun olmaz. Sarsıntı yaşamazsın. Pek türbülans da olmaz. Bu nedenle de rahat olabilirsin. Ama kış aylarında fırtınada uçmak zor olur.