En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Özgül fobin için uzmanlık alanı Bilişsel Davranışçı Terapi olan bir uzmana giderek yenebilirsin bu durumu ama öncelikle hazır hissetmen gerek yoksa terapiden bir sonuç alamazsjn. Bende hayvanlara dokunamıyorum terapi alayım dedim ama hocamın hazır mısın dediğinds hayır demiştim
03 Yorumla- +1 yıl
Aşamalı maruz bırakma yöntemini kullanabilir sonrasında ilk önce havaalanına gönderir seni oranın havasını bi solu uçaklara bak felan diye çalışabilirsiniz
- +1 yıl
Pskolaga gitmedende halledilir
- +1 yıl
Hallederim diyorsan olur. Sen çözüm yolu sordun bende söyledim. Fobiler uzman yardımı alınmadan kendiliğinden çözülmez grip değil bu kendin iyileştiresin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
- +1 yıl
sakinleştirici alabilirsin uçağa binmeden önce..
10 Yorumla lütfen şu bilgiyi oku "Yapılan araştırmalara göre bir uçak kazasına denk gelme ihtimaliniz 11 milyonda 1. İstatistikler uçaklara olan güvenimi kanıtlar nitelikteler. Yılda sadece 3-4 kez ciddi uçak kazası olurken, kara yolunda her saniye benzer bir olayla karşılaşabiliyorsunuz" yani eğer ölüm sizi bulacaksa uçakta da olması karada olmasına göre kat ve kat düşüktür eğer ölüm geldiyse orada bulur seni bur da bulur karşıdan geçerken araba vurur yani bunun bi ton örnekleri haberlerde görebilirsin, bunlardan kaçınmak anlamsız , yani insan bilmediği şeyden korkar, uçağın ne tür muhteşem bir mühendislik ürünü olduğunu düşün ve ne tür eğitimli ve profesyoneller tarafından kullanıldığını düşünün mümkün olsa bir pilotla konuş diyeceğim ama
00 Yorumla- +1 yıl
kısa mesafe ucak binmen lazım yoksa uzun yolculuk yapamazsın korkunu üstüne giderek yenebilirsin. bende sevmezdim şimdi ucak baka ulaşım aracı kullanmıyorum
02 Yorumla- +1 yıl
O zaman daha fazla tutmaz mı fiyat
- +1 yıl
ucak biletleri uygun artık gideceğin ulkeden önce sehirarası bilet al git gel yap nereye gitmek niyetindesin İstanbul /mugla gitmiştim öyle korkumu yenmiştim.
- +1 yıl
korkularının üzerine gitmelisin.. hele de işin içinde güzel bir hayale ulaşmak varsa..
10 Yorumla - +1 yıl
Ağzına ciklet at uçak yukarı çıktığı an gözlerini kapat güzel şeyler düşün sonra zaten düz olunca da ac gözlerini keyfine bak.😃
00 Yorumla Aslında korkulacak bişey yok aksine çok hoş. Cam kenarında olursan yolculuğun bitmesini istemezsin.
04 Yorumla- +1 yıl
Dönüşte alışınca cam kenarında dururum ama giderken korkarım
- +1 yıl
Türbülans nedemek
Ben de korkuyordum bi hap verdiler onu aldım pencere kenarına bindim oh mis 😂
04 Yorumla- +1 yıl
Korkulcak ne var
- +1 yıl
Aldığınız hapın adı nedir? Bende atarax aldım ama işe yaramadı
- +1 yıl
@benimkadrajim xanax cancaazım
Tatil & Seyahat konusunda 964 cevap paylaştı. Yaşamadan tereddüt ediyorsun. Şuanda ölme olasılığın daha yüksek.. Şehir içi bilet al.. Git gel yap
02 Yorumla- +1 yıl
yurt dışı gitceğim ülke
- +1 yıl
Tedavi edilebiliyor bir psikiyatriden yardım isteyin
04 Yorumla- +1 yıl
Daha ilk binişim
- +1 yıl
Ozaman yanınızda biri olması lazım benim ilk binişimde kendi kendime yenmiştim sadece hayal kurarak geçirdim
- +1 yıl
Pencere kenarında durmayınca korkum olmaz değil mi
- +1 yıl
Tabiiki pencere ve kapı tarafından uzak durun chekin yapın yanlış yazmış olabilirim en önden alın bileti
Bende de yükseklik korkusu var uçağa binince fena oluyorum.
11 YorumlaBende coook korkuyorum daha dogrusu panik atak var bende bi öneriniz var mi benim icin
00 Yorumla- +1 yıl
Uçağa binmelisin tabi ki
10 Yorumla Psikolojik olarak panik atak tarzı bir problemin yoksa bence korkunu yenmelisin.
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Korkma endişelencek bir şey yok
10 Yorumla - +1 yıl
microsoft uçak similator oyunu var onu oyna
00 Yorumla Uçağa binerek yenersin korkunu ancak...
00 YorumlaEn güvenilir araçlar.
00 Yorumla- +1 yıl
Uçağa binmen gerek korkun geçer
10 Yorumla - +1 yıl
Uçağa binmelisin
10 Yorumla - +1 yıl
Ben de korkuyordum alıştım.
00 Yorumla into the night adlı diziyi izle seni rahatlatır
10 Yorumla- +1 yıl
Hınk diye gidersin
10 Yorumla - +1 yıl
Bilmem dergilere sığın
00 Yorumla Bence dikkatini dağıtacak şeyler yap
00 Yorumla- +1 yıl
İlaç al uyutuyor
00 Yorumla Çokda abartıldığı kadar degil korkma cidden
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Tedavisi var
00 Yorumla - +1 yıl
Binince korkun geçer
00 Yorumla - +1 yıl
Dua et😊
00 Yorumla - +1 yıl
Uçağa binmelisin
00 Yorumla - +1 yıl
Hap ic
00 Yorumla - +1 yıl
Yapma
00 Yorumla - +1 yıl
Demiryolu kullan
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Merhaba @Diyettebiriyim,
Bu şekilde korkunu kabul etmek ve buna karşı mücadele etmeyi düşünmek ilk adımdır. Buraya kadar güzel. Ben de hala korkarım. Hem de yıllardır uçak ile seyahat etmemem rağmen. Bu da gayet doğaldır. Cevabım gecikti. Çok özür dilerim. Sen de bundan sonraki uçuşlarda dikkate alırsın.
Tam adamına sordun. Hatta bir araya gelirsek, belki aramızda, kimin daha çok korktuğu ile ilgili bir yarışma bile düzenleyebiliriz. Zira ben de, hem de hala çok korkarım. Bu güne kadar, işim gereği muhtemelen binlerce kez uçak seyahati yapmış olmama rağmen korkarım. E korkulmayacak gibi de değil ki. Ben kuş muyum, uçayım? Neden doğanın yasalarına karşı geleyim ki? Uçmam gerekseydi, beni de kanatlı yaratırdı.
Buraya kadarı şaka elbette. Aman ciddiye alma. Evet ben de korkarım. Ama ne çare ki, 50 dakikada uçup gideceğim yere de 10 saat direksiyon sallayamam. Ya da o kadar süre otobüs ile seyahat edemem. Benim için büyük eziyet olur.
Uçak korkusunu yenmek için ne yapabiliriz?
Bunlar beni rahatlatır.