Henüz bir yıllık evliyiz.
Ve eşim bu yaz tatilde annelerde yanımızda gelsin diyor. Asıl niyeti kendi annesini götürmek ama ben tepki vereceğim diye benim anneme de gelsin diyor.
Ya bu nasıl evlilik.
Henüz bir yıllık evliyiz.
Ve eşim bu yaz tatilde annelerde yanımızda gelsin diyor. Asıl niyeti kendi annesini götürmek ama ben tepki vereceğim diye benim anneme de gelsin diyor.
Ya bu nasıl evlilik.
Bende birlikte gitmek isterdim… ilerleyen yıllarda ailemizde büyüdükçe öyle de gideriz kalabalık tatiller de yaparız.. ama önce çekirdek ailemin tadını çıkarmak isterim.. tabi yine annelerle de gidebiliriz sonra kendimiz ufak bi tatil daha yapacaksak neden olmasın…
Daha taze evlisiniz. Birbirinizi daha güzel vakitler geçirmek varken ailesini tatile getirme düşüncesi bence yanlış. Kaldı ki ailesinin de oğlum sen ne yapıyorsun gidin tatilinizi yapın demesi lazım. Bu konuda karşına al otur konuş. Şimdilik böyle bir şey istemediğini daha sonraki yapılacak tatillerde birlikte gidebileceğinizi söyle. Artık eşinin kendisine ait bir ailesi olduğunu hayatının olduğunu bence bilmeli. Sen bunu sakince güzel bir şekilde ifade edersen seni bir nebze olduğunu anlayacaktır.
Bunu oturun sakince ve içinizden gelerek konuşun. Artık ikinizin aile olduğunu ve ilk zamanlarınızda beraber vakit geçirmek istediğinizi belirtin.
Ne tarz tatil olduğuna bağlı ve tabiki daha önce başbaşa tatil yapabildiniz mi o önemli. Annesi tatil yüzü görmemiş biriyse, evladı da şimdi ona tatil yaptırabiliyorsa burada kötü bir şey yok. Ama sizin ilişkinizden keserek yapmamalı.
Eğer hiç başbaşa tatile gitmediyseniz asla dakika bir gol bir tarzı ailelerle olunmamalı. Genel olarak aile üyeleri sevilip sayılmalı ama ilişkiye dahil edilmemeli. Bu tatil aile tatiliyse sonraki iki üç tatil başbaşa geçmeli.
Cevap
44Cevap
Birbirinizi daha güzel vakitler geçirmek varken ailesini tatile getirme düşüncesi bence yanlış
çildirdim okudukca, hayir gelmicek bu ne ya normal falan da degil bir yillik evlisin anneler de gelsin ne demek? ben olsam varya yikardim ortaligi ! (benim de basima geldi ve eger anneleri getirirsen ben gelmem demistim)
Zaten eger ki annesi de gelmeyi kabul ediyorsa demek ki tek amaci kaynanalik yapmak
oglu da bence onu goturmek icin ölmüyor ama annesinden korktugu icin gelsin diyor
harbi cok sacma ben gercekten cok uzuldum senin adina, bence sende ona o zaman ben gelmiyorum de
tatil yaparken sarmaş dolas yurumek isticeksin belki onunla sarilmak isticeksin belki daha açik giyiniceksin ne biliyim bunlar annelerle yapilacak seyler degil
ama mesela annesi ile baska zaman tum sulale ile 2 gun ev kiralayin orada guzel vakit gecirebilirsiniz tatil köyü falan gibi bir yere gidebilirsiniz bir hafta sonu
ama bence annesi gelirse olmaz
evliligini surdurmek istiyorsan simdiden ona belli et kendini
eger simdi bir sey yapmazsan seni ezeceklerdir
ben nisanli oldugumdan beri kendimi belli ettim hayir demeyi ogrendim her lafi soyledim yuzlerine
cunku hakediyorlardi, haksiz yere kimseyi uzmem ve kotu konusmam
ama eger sussaydim varya iyice ezerlerdi
Gittiğiniz tatilde aynı odada sizinle kalmayacaklar boş ver birak gelsinler. annenler ayrı takılır. size orada ayak uyduramazlar zaten her zaman. siz de birlikte ayrı takilirsiniz. onlarinda gönlü olsun. seneler sonra annenler hayatınızdan gidince hepsi güzel bir hatıra olarak kalacak.. sizin daha çokk baş başa yapacağınız tatilleriniz olur..
👏👏
Haklısınızz
Teşekkür ederim 😊
Zpats 😅
@ZpAtş Bizim gezmemize karışmasa tamam derim ama öyle bir kadın değil. Oraya gitmeyin çok geziyorsunuz biraz durun diye söylenip duracak biliyorum.
Madem öyle şimsilik bişey deme. Tatile yakın annelere söyleyelim de. O zaman geldiğinde de cincellikten yürü. Senle baş başa olsak şöyle yaparız böyle yaparız gibi uygulamalı göster. Her yerde her şey yapabileceğinizi. Baktın anlamıyorsa anacı bu her şartta başın dertte demek. Şimdi götürmese sonra illaki her koşulda anamda der
Yorumlara baktım da kimisi haklısın demiş kimisi bencillik demiş. Yani sonuçta taze evlisiniz ve baş başa gitmeniz mantıklı olur (hele de ileride çocuk düşünüyorsanız) ama belki de evlendiğinden beri annesini yeterince göremiyordur ve onu görmenin yanı sıra annelerimize bir güzellik de yapalım demiştir (özellikle de kendi başlarına tatile gidemiyorlarsa).
Çoğunluğun hesaba katmadığı şeyse tatilin zaten yeterince hızlı biten kısa süreli bir aktivite olduğu. Yani iki kişilik bir tatili bile dolu dolu planlamak yeterince zorken 4 kişiyle bir tatili verimli geçirmeye adapte olmak çok daha zor olur. Büyük ihtimalle de baş başa gideceğinizden çok daha verimsiz olur.
Duruma hangi açıdan bakacağın sana kalmış. Ne sıklıkla tatil yaptığınızı hesaba kat ve kendi çocukların sana nasıl davransın isterdin bir düşün.
Öncelerden 4 aile bi evde mutlu huzurlu yaşardı simdi bi ana bile batar oldu yilda toplasan 10 kere gormuyorsundur. Gelse aranizda yatacak değil. Bosuna dememisler Yıkık duvara güvenme üstüne uçar , el kızına güvenme ağzına s1car. Erkeklerin vicdani neden öldü birkere daha anlıyoruz no evlilik
Kimse kimseye katlanmak zorunda değil neden eşiyle mutlu bi şekilde tatil yapmak varken herşeye burnunu sokucak büyükleri de yanına alsin ki ha eskiden de 4 ailenin rezillik ve sefalet içinde yaşadığını biliyosundur, büyüklerimiz hep anlatıyo ne kadar kötü bi durumda olduklarını yani kimse memnun değil o durumdan
kendini kandırma öyle evlilikler hep boşanmayla bitiyor kimse senin ananı babanı çekmek zorunda değil anasıyla babasıyla evlenmiyor
ne alaka ya o zaman gider ailesi olmayan biriyle olur
Benim annemi babamı çekmeyecek zaten benim anneme babama saygısı ve sevgisi olacak ! olmayan kişi benim eşim olamaz.
Bu konuyu kavga şeklinde tartışmak istemiyorum ama garipliğin farkında değilsiniz sanırım. Huzur evleri artık tıklım tıklım ama sokaklarda hayvan kalmadı annesine babasına çorba vermekten aciz insan evde kedi kumundaki B0ku ayikliyor. Hayvan düşmanı değilim 2 tane köpek bakıyorum duyar kasacak olanlara şimdiden söylüyorum. Bizim kökenimiz bu değil arkadaşım kökümüzle oynaya oynaya bizi bu hale getirdiler ha tercih senindir gene ama biz Türk toplumu olarak bu zihniyette olamayız buna ne İslam müsaade eder ne de Türklük
Sizin çocuklarınız da evlendiklerin de sizi dışlarsa ben ne yaptım ki bu hâle geldim diye ağlarsınız umarım
çocuğum olsa böyle bi talepte bulunmam zaten
başta zaten kadın seni almaz
Tatile özel demedim, şimdiki nesil anne babalarını dışlıyor. Fakat bir gün kendilerinin de aynı durumda kakabileceğini düşünmüyorlar
Bir gün kendini huzur evine terk edilmiş bulursun, öyle egolu egolu ahkâm kesmeye benzemez bu işler
ne varmış huzur evinde gül gibi bakıyorlar karı koca arasına girilmez ayrıca 3 günlük tatili de bırak tek başlarına yapsınlar ne kadar bencilsiniz
O zaman senide inşallah huzur evine bırakırlar gül gibi geçirirsin günlerini
e ilerde öyle yapcam zaten
Sen bu kafayla pek ileriyi göremezsin
sende huzur evini barınak gibi görerek
Huzur evi, kendi evinde huzur bulamayanların evidir. Meraklı olanlar şimdiden kalabilir huzur evinde
hayır elden ayaktan düşenler için kimse senin işini yapmak zorunda değil sonuçta
sen çocuklarına altını temizletebilirsin
Sağlığım yerinde çok şükür, bu arada her yaşlanan insan ihtiyaçlarını görmekten aciz kalmıyor. Altını temizletmeyi sen düşün, bakarsın pis konuyorsun diye ilgilenmeyi verirler
Kim bilir?
Pis kokudan dolayı ilgilenmeyi verirler!
elden ayaktan düşenler dedim zaten kendi işini yapıyorsan huzur evinde işin ne
sen kendi kokuna bak edepsiz
seni kimse ailesine bile katmaz terbiyesiz
Edepsizlik yapan sensin. Terbiyeni bozup ileri giden sensin
Attığın lafı iade ettim sana. Yedirdiğim laflar çok zoruna gitti öfkeden kudurrdun
kuduran sensin orada kendine bakamayan yaşlılar oluyor hayvan barınağı değil orası bakış aşına tüküreyim
Aynada kendini çekmiş. Şu tipe bak 🤣🤣
ay resmi de seni temsil ediyor galiba
Senin gibileri hemen atıverirler oraya. Çoluk çocuktan bağını koparmış yapayalnız
Bu arada barınağı küçümseme, sana o bile çok 😅
yalnız olmak sahte kalabalık içinde olmaktan iyidir sen yılanlarla kalmaya devam edebilirsin
Yılan dediklerin kim acaba? Herkes birbirini yılan gözüyle mi bakıyor? Dünyan gerçekten çok karanlık
sen ne sandın bak haberlere insan kime güvenirse güvensin başına iş geliyor
Herkes bir değil. O zaman sen de o dediğin şey oluyorsun?
insan bu belli olmaz
Sen kendine o sıfatı uygun görüyorsan senin bileceğin şey
herkes herşeyi yapar öyle olmasaydı dünya böyle olmazdı
Herkes sen değil!
hee ondan çocuk annesini öldürüyor, adam 11 yıllık eşini öldürüyor, başkası para için arkaşdaşını vuruyor
Örneklerle konuşmaya calisirsak seninkiler 10u geçmez orneklendirmeye başlarsa bizimkilerin sonu gelmez. Olayın özetine bakarsak kendince küçük bi haklılık payın olabilir ama bu haklı olduğunu göstermez erkekte kendince ufak bi haksız olabilir ama oda onun haksız olduğunu göstermez bunuda sana açıkça söyleyeyim bu noktada devreye anlayış denilen kelime girer ve bu kelime herseyi yürütmek için yeterlidir. Tabi kadında anlayışlı olursa ki bugünkü şartlarda bu pek mümkün değil o yüzdendir ki slogan olarak bekarlık sultanlıktır oldu ve erkekler yoldan çıktı bunun temelinde kadınların payı büyük
her suçu kadına atın zaten
Allah aşkına gelir misin takip attım sana
Anne ile vakit geçirebilirsiniz tabii ki ama tatilde değil. Tatil kişinin özelidir sonuçta. Eşler evlendikleri gün ailesinin artık eşi ve çocukları olduğunu, ebeveynlerin ise aile olmaktan çıkıp anne baba sıfatını aldıklarını öğrenmeli. Evlendikten sonra da anne babasını aile kavramının içinde tutan insanlar ya mutsuz bir evlilik yaşarlar ya da bosanirlar. Bu yüzden anne baba ile illaki bir sınır olmalı. Hayatımızda olmalılar ama hayatımızın içinde değil.
Ulan ne kadar bencil insanlar var annenleriniz yaşlı başlı adam görecekleri kaç tatil kaldı? Geceyi sizinle uyuyacak değillerya fingirdeşme derdinden başka ailenide düşün annesini sevmeyen ne karısını nede vatanını sevmez nokta yazık o erkeğe nekadar bencilsin
yeterince o yaşa kadar tatil görmüştür duygu sömürüsü yapma
yaşlı biriyle de ben tartışmam zaten
siz ananızın koynunda uyumaya devam edin evlilik size göre değil
@zistilacı bilmem ne bak dlstum profilindeki o kumralım saçlarıma bak resminde olan android telefonun varya hani modeli eski olan ve eskimiş kılıflı olan o telefonu o kılıfı bile alanayanlar var anan baban senin için çalışıp didinmiş seni 19 yaşında bir canlıya dönüştürmüş tabi gezdiriceksin anasını satayım zevk peşinde koşmaktan karakteriniz bozulmuş
evlatlığım ben yalnız bu laflar bana sökmez
ayrıca onu yapmak görevdir fedakarlık değil bunu bile bile çocuk yapıyor
herhalde havayla beslemicekti
asıl sen ne biliyon lan oldu olacak aynı evde yaşa bi de
iki dakka anasından ayrılamayan erkekle evlilik olmaz
asıl öyle biriyle ben baştan konuşmam gitsin anasıyla uyusun sinirimi germesin benim
aşırı duygusal ana kuzusu olmakta senin problemin o zaman
asıl sen olgunlaşamamışsın bak bakalım seni kaç kadın kabul edicek o halinle sen tersine git
düzgün konuş terbiyesizlik yapma
he hee kesin bakıyordur
senin gibi saygısız birine hiç bi kız bakmaz
sana bakan kim ki kendini avutma dengim değilsin
asıl sen evlenme daha ananın eteği altında büyüyememiş çocuk
Bak kızım aile sevgisi görmediğin aile kavramını bilmediğin için böyle konuşamazsın çok edepsiz ve saygısız birisisin senin eteğin altında saklanan dediğin erkekler askeriyede harp meydanında kan alıp kan dökerken sen tırnağına oje sürüyorsun oyüzden bize duygu nedir anlatma heleki yaşayamadığın duyguyu seni ezmek istemiyorum zorla kendini ezdirme iyi geceler bahtın güzel olsun Allah sana akıl fikir versin
bilmediğimi kim söylemiş kimse beni ezemez, sanki gitti savaştı da meydandan kaçan askerleri de gördük dediklerinin de hiçbirinin konuyla alakası yok
Allah sana akıl versin bende yeterince var ama sana pek geçmemiş
saygısız senin gibisine denir başta karaktere laf eden sensin saygıyı hak eden alır
bu kadar takıntılı olacak ne var. hemen onun annesi benim annem muhabbetine geçiyorsunuz. Siz kendinize bakın, gelen gelsin gelmeyen gelmesin. gelen de ne yaparsa yapsın. Onları elinden tutup gezdirecek değilsiniz ya, takılsınlar kafalarına göre.
ama böyle düşünüyorsanız iknizde, bu evlilik devam ederse sorunlu bir evlilik olur söyliim. bu işi çözmeniz lazım.
Gitme o tatile anasıyla tatile giden adam hiç gitmesin daha iyi
Evli olmak kavramından anladıklarınız uyuşmuyor farkında isen. Bu konuda geri adım atma. Evli olmak eş olmak aile olmak nedir öğrensin sen de öküzle evlendiğini fark edenler kulübüne hoş geldin merhaba nasılsın canım
Açik açik istemediğini söyle ilk tatilimizi seninlen gecirmek istiyorum diye Ailelerimizlen Köye gideriz diye onlar tatilde sıkılır köy havasi onlara iyi gelir de hem onunda gönlünü almis olursun hahah
Nedir bu çekememezlik? Hem senin hem kendi annesini götürmek istemiş. Ne var bunda. Bir sonraki sene basbasa yaparsınız. Senin gibi su kadınlardaki çekememezlik cidden deli ediyor beni. Suç adamda ki böyle ince düşünceli. Sizin gibi kadınlara şu hayvan olan adamlardan lazim ki elinizdekinin değerini bilin
o zaman evlenmeseydi anasini her gun tatile goturseydi ! bu ne bicim bir zihniyet anlamiyorum ! ana kuzusu oldugunu sende kabul et bu dusunceyle. evlenme abi harbi evlenme
Ana kuzusu olmakla ne alakası var. Beyniniz neden almıyor anlamak zor gerçekten.
Yok artık. Siz gidip onların evinde kalırsınız belki ama hep beraber tatile gitmek de neyin nesi.. Hiç anlamıyorum bu tarz adamlar evlenmeden önce belli değil mi?
Ay anneci eş.. Allah'ım büyük konuşmuyorum lütfen nasip etme. Ama bunu konuşarak çözebilirsin bence istemediğini henüz yeni birlikte olduğunuzu falan
Hiç normal değil, hayır demeyi bil. Ana kuzusu olduğunu imzadan önce anlamadıysan geçmiş olsun.
Başbaşa gidelim başbasa eglenemelim gencler varken ihtiyarlar dinlensin gereknyok gelmelerine demelisin
Ben yedi senelik evliyim her tatilimizde her bokumuzda eşimin ailesi yanimizdaydi hep o kadar nefret ediyorum ki onlardan Allah kahretsin
Kızım angutluk herhalde var... Türkiyede eşler değil aileler evlenir. kız içinde erkek içinde geçerli. Herhalde gelicek anası... yeter ki aynı oda da kalmayın... Aileler gelicek neden çünkü türkiye burası istemezsen kapı işte... sapı da orada.
Ayni odayi kullanacak haliniz yok sonucta Onlar bir odaya siz bir odaya sonrada anne şuraya gidicez buraya gidicez derken satarsınız hep ne olcak belki kahvaltı veya akşam yemeğinde beraber takılırsıniz bırak gelsinler takılmayın bu kadar
Nesi normal bunun be saçmalığın daniskası... Böyle bebeler evlenmesin mümkünse...
Ayy kendimi bir yerden atacam bitmedi bunların kaprisi erkekler böyle olacaksaniz ev len me yin
Yeni evlisin daha ailelerle tatile gitmek saçma ynai
5 yıllık evli olsanız anlıcam amaç hep beraber tatil yapmakta daha bir yıllıksa olmaz normal değil
Ne gerek var kafa dinlemek için gidiyorum.
Normal değil bence.
Normal değil biraz beraber vakit geçirmeniz gerek.10 yıllık evliymişsiniz gibi konuşmuş.
Gelsin nevar niye abattiyortuyorsunuz 1 yıl azmi sanki dün evlenmissin
Bir yıl kısa süre en az 40 senelik evli olmanız lazım annelerinizi tatile çağırmak için
Hayır hayır hayır hayır ve hayır asla ama asla eşlerin tatiline aileler gelmemelidir...
Normal değil ama annelerde gelse sıkıntı olmaz ki bırak küçük şeylerin hesabını yapma.
Olsun ya daha iyi eğlenceli olur kalabalık🤣
Tatile yalnız gidilir benim bildiğim aileri goturdugun zaman aile gezisi olur tatilde çiftler rahat etmeli bence o annesi beni goturmedin der diye tatili berbat edecek ve onu. İçin senin aileni de götürmek istiyor
Sadece ohaaa diyesim geldi, arkadaşlarla olurda ailelerin ne işi var bee
Kadin belki omru hayatinda birkere bile tatile cikmadi bukadar bencil olma? Siz gencsiniz bu sene eşinin annesiyle gidersin seneye tek basiniza giderseniz
Eşimin babası her yaz tatilinde farklı farklı yerlere tatile götürürmüş.
O zaman kayınvalidem neden sadece eşi ve çocukları ile gidiyormuş bir kere kendi kayınvalidesini götürmemişken benim tatilime dahil oluyor ayrıca yeni evliyiz biz.
kaç yıldır çalışıp bi tatile gidemediyse onu da o düşünsün
Sıkıntılı bir kaynanan varsa o zaman gelmesin ama sen eşinle yalnız kalmak istiyorsan bunu dile getir gitmek istiyorsa da gitsin annesiyle sonra
orada bizi tek bırakmaz ki
Eşinle uygun dille konuş gelmesin hatta de ki benim annem bizi rahatsız eder bence annelerimiz gelmesin de kendi annenden yürü
Peki annesinin haberi var mı bu durumdan? Eğer varda tepkisi ne oldu?
Yanlız kalmak istiyosan mantiksiz samimiyet icin mantıklı
anacı erkekten olmaz bir kere oradan yapmışsın hatayı ama sürekli annesiyle vakit geçirmiyor ve ayda yılda bir defa istediyse olabilir
Saçmalık annesıyle tek basına gitsin ozaman. Anasından kopamayanlarla evlenılmez. Evliliğiniz yenı olmasa hadi bı sene gelsin dicem de daha yenı
Annesiyle yiyip içip gezip otursaymış neden evlenmiş
Hayır tabiki aileylede çıkılır tabi ki ama bence ayrı ayrı tatile çıkılmalıdır.
Yeni evli eş tipi, bırak gelsin görsün “annesini” 😂
Annesine bağlı erkekten zarar gelmez diye düşünüyorum. Kıymetini biliniz 😇
Yok sülaleyide götürelim deseydin
Maddi yönden zorlanacağını bilmese onları da alır.
Normal değil bence de
Anesiz evlilik zor tabii.
İkisi de gelmesin sende öyle de
Normal değil, yeto yani bu anne kuzusu erkolar
Mantıklı değil bence
Anneci eş Allah korusun
Tek başına gidin daha 1 yıllık evlisiniz
Hayır tabiki. Kaç yaşına gelmiş ne ailesi
Hayatımda duyduğum en saçma tatil plani
Yok yok normal değil hiç
Çok haklisin sakın izin verme
Ananida al git ben gelmiyorum de
Ana kuzusu erkek çekilir durum değildir..
kabul edersen, sen nerenin kraliçesisin derim😀
İkisi de gelmesin baş başa gidin ne ailesi be
Bende öyle düşünüyordum kendi annesi gelsin diye benim annemi de dahil ediyor.
vay uyanık
yok de ikisi de gelmesn
Yok daha neler
bu nasıl bir cinsellik sorusu sdfsdfs
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?