Turistik Doğu Ekspresi ile yolculukta tek kişilik bilet 1300 TL olmuş. Eğer ki 2 kişi olursa kişi başı 650'ye geliyor. Doğu Ekspresine gidebilmem için bir kompartmana 13 kişi sığmamız lazım. 😅 Siz tercih eder misiniz?
Evet, bu seyahate değer.
Hayır, bu devirde bir trene 1300 TL veremem.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Doğu Ekspresi ile yolculuk 1300 TL oldu! Sizce bu seyahate değer mi?
Değmez: Doğunun her noktasını gezdim. barajlardan selçuk mezarlığına, nemrut krater gölünden balıklı göle, van kahvaltısından diyarbakır ciğerine kadar her noktaya adım attım. Doğu ekspresi ise son derece yorucu ve esprisi olmayan bir seyehat. Neden doğuya gidilmez anlatayım.
1- Dİyarbakır hariç tüm kürtler çok iyi insanlar. Aslında aslında diyarbakır insanıda iyi ama sana HDP'li olduğunu hissettiriyor ve senin görüşünü merak edip bir şekilde sorguluyor ve buna göre muamele ediyor. Ciğeri gerçekten urfaya göre daha güzel yapıyorlar ve şehir olarak çok güzel fakat gitmek için ekstra bir sebep yok. Burma kadayıfı güzel. 2- Urfa: Televizyonlarda gördüğünüz gibi şalvarlı ve gerici kürtler yok. Çok iyi insanlar ve çok modernler. Et şişi Türkiyede en iyi yapan yer. Balıklı göl ise çok bi esprisi yok. 3:Bitlis: girmenizle çıkmanız bir olur. Yani şehir mi yoksa kasabamı anlarsın. Büryan kebabı güzel ama elit restoran maalesef yok. Şehir merkezinde yürüyemezsin her taraf harabe. 4: Tatvan: doğunun en güzel yeri derler ama rezalet. Bir tane dahi adam gibi yemek yiyecek yer bulamazsınız. Yollarda yürümek mümkün değil. her taraf pislik astım hastası olmanız kaçınılmaz çünkü her taraf toz. ( krater gölü bakımsızlıktan bitmiş . yollarda arabayla gitmeniz söz konusu dahi değil çünkü her taraf çukur ve bakımsız.) selçuk mezarlığı Türkiyenin belkide en büyük mirası ama gidin ve görün halini içler acısı. 5- siirt şırnak ve hakkariden bahsetmeme dahi gerek yok. Cizre biraz olsun güzel ama hakkari sonuçta. 6- Muş , küçük bir yer ama ben temiz buldum burayı. ciğerci İboda mutlaka ciğer yenmesi gerekir. 7- Batman'da güya petrol var zengin olması gerekir ama maalesef yine hayal kırıklığı. Tüm doğuyu yazmak mümkün olmadı maalesef ama bir an önce doğuya müdahale edilmesi gerekir çünkü En Büyük mirasları bulunduran iller doğudadır. Ve turizme kazandırılması gerekir.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
doğu ekspresi ile anlattığım illerin pek alakası yok ama hemen hemen yakın.
genelde tur şirketleri gidiş biletlerini ucuza alıp validelerinin nikahını istiyorlar biletle birlikte. genelde herkes trenle gidip uçakla dönüyo. o yüzden gidiş bileti bulamıyorsun ve tur şirketlerine kalıyorsun. tavsiyem dönüş biletlerine bakın giderken uçaakla gidip dönerken tcdd den bulursanız dönüşü trenle yapın...
yok M0rrUk , o ne öyLE AY'mı gidiyoz? 1300TL'ye TREN'e binen tiRen oSsun neyse şaka bi yana çok özel bi durum olmadıkça gereksiz bi mevzu.. o fiyata trene taYYaR'ı şöferi tersten binsin. Tren'e bak 1.300TL olmuş , uçak kaç oldu acaba 130.000TL mi? pisikletimi sattım tirene bindim , araba mı sattım uçağa bindin diyecek millet telefonda konuşurkene arkadaşlarına övüne övüne göğsü kabara kabara :-) sonra dönüşte çadırda yatarlar deveye binerler artık...
Doğu Ekspresini seviyorum ve yapmak istediğim bir yolculuk. Her şey gibi bunun da değeri aldı başını gitti. Şu anda hiçbir şey kendi ederi kadar değil zaten, değer mi değmez mi mevzusu kişinin zevklerine kalmış bir şey. Bu yolculuğu birlikte yapmak istediğim bir kadın olursa bir gün, yapacağım, o da isterse.
Kars'a gittim, gerçekten de görülecek yerlerden biri. Trenle gitmek ve manzara eşliğinde sohbet edip keyif yapmak, huzurlu olmak ayri bir zevk. Ancak 1300 e gidilemeyecek bir yere götürmüyor o tren. Zaten Kars'a gidiyor. Bu şark kurnazlığını ben kabul edemiyorum bu yüzden. Aslında bu seyahatin en güzel yeri tren değil, Kars'taki gezilecek yerler. Özellikle geceleri muhtesem. Kaz eti için en uygun zaman ise yaglandığı mart-nisan ayları. Bu konuda bence yazmıştım, bakmanızı tavsiye ederim 👍
Yeni nesil yeni nesil insanlar internet minternet blog entel kuntel hersey dunya duzenini bozdu , eskiden millet bu trenlere yavas diye iste varoş trenleri diye ucuz diye binmezdi ben çocukken İstanbul Ankara çocukluğum bu trenlerde geçti doğu expresi güney expresi van golü expresi ucuz diye tenezzül etmezlerdi yataklı ve odalı idi sonradan odaları kaldırdılar 90'nlarda her şey çok güzeldi yeni türeyen insanlar herseyin bkunu çıkardığı gibi bununda bkunu çıkardı bunlarda hep avrupali mal turistik özentilere brnzemeler bir iki mal zmaninda vlog çekti bu hallere geldi
2015 yılı Şubat ayında kış turizmi kapsamında çift kişilik yataklı kompartumanda seyahat etmiştim. O zamanlar Doğu ekspresi seyahatlerini benim gibi seyyahlar gezginler bloggerlar kullanıyordu. Fiyatlar çok ucuzdu 54 +54 108 liraydı çift kişilik kompartman fiyatı.
Son 3 yıldır talep artmasından dolayı fiyatlar uçtu tabi. Uçak bileti fiyatına tren. İçler acısı.
Dün gece meraktan baktık arkadaşlarla, Ankara Kars arası ekonomik olanı 1800 lira ve kişi başı, ikili alınca düşmesi durumu da yoktu bizim baktığımız yerde. Doğu Ekspresi özel firmalara kalınca sonuç bu. Değer mi, kesinlikle hayır. Araba kiralarız, köppek gibi gezeriz. 😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
1 ay önce sevgilim ve arkadaşıyla gittik. Gelirken de tren kullandık toplam maliyeti otel vs vs tüm harcadığım 2000 tl yi buldu. Tren biletini gidiş dönüş 800 tl ye almıştım. Şöyle ki normal doğu ekspresi alınıp gidilebilir. Gayet uygun fiyatları var. Bir valiz dolusu aburcubur , sucuk yumurta elektrikli ocak vs vs almıştık gayet güzel oldu tavsiye ederim.
Ünlü edeni düt lan bu tren 60 lira mıydı neydi hadi enflasyonu da hesap et maksimum 200 TL olsun bu ne aw biri çıkarttı doğu ekspresi diye afrikada ismi duyulmamış kabilelerdeki kel zencilerin bile haberi var şu an
oha bile diyemiyorum. daha bunun past participle hali lazım. yeni bir kelime ohanın daha ötesi olmalı. benim aklıma öhe geldi:D ama istediğim abartıyı vermiyor:D sizin önerileriniz nelerdir. yeni bir kelime ekleyelim türkceye
Burunları kaf dağında bunların belli ki.. kıçı kırık doğu ekspresinin nesine 1300 lira vereyim? uçak bileti alır istediğim doğu avrupa ülkesine uçarım o parayla... alsınlar başlarına çalsınlar ekspreslerini..
Öncelikle "Doğu Ekspresine gidebilmem için bir kompartmana 13 kişi sığmamız lazım" dediğinizi anlamadım.. Bu şekilde çok daha mı ucuza geliyor? 1300 TL çok korkunç bir para, hele ki şöyle bir devirde...
Şakası bile canım. Adam emekli olmuş emekli maaşı yetmediği için işe giriyor hala ekonomi iyi diyebiliyor akıl tutulması bu ya. Sen emekli olmuşsun senin dinlenmen gezip tozman hayatını yaşaman şazımken bu sistem senin bunu yapmana izin vermiyor ama hala iyi diyorlar allah sonumuzu hayır etsin 65yaşından büyüklere oy kullandırmamak lazım ya geçmişte kalmış onlar
Servet bile sererim bir tren aşığı olarak ama yanımda kimseye gerek yok 😂bir el kitabı bir battaniye bir kulaklık yeter ufak bir de yastık olursa hiç fena olmaz 😂
İyi ki şu yolculuğu rota ünlenmeden yapmışım diyorum kendi kendime... Aynı şekilde, kelebekler vadisi , kabak koyu falan... En son 2003 yazında keyifliydi...
Öncelikle zamanın ve paran var ise kesinlikle değer bence🚂😊👍 tren yolculuğu güzeldir, farkı yaşamak tatmak güzeldir ve demirden sağlam da teker yoktur değilmi😊😀 bin git dönsün altında🌼🧿👍
Tasarruf fakir içindir. Zenginsen seni mutlu eden her şeye para vermeye değer.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Konforsuz bir seyahat için 1300 tl vermem. Zaten kur bu kadar fırlamadan öncesine kadar yurt içinde tatil için harcayacağım parayla yurt dışına gidiyordum.