Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
bunu bilemeyiz.
3 bin kazanıp 5 ay biriktirdiği parayı bu şekilde harcayan birinde akıl yoktur net.
15 bin TL yi faize koysa, her ay 150 TL ek gelir elde etmiş olur.
150 tl deyip geçme. onun bir günlük çalışma parası bu.
5 ayda bir tatil yaptığını ve o parayı harcadığını düşün, birde benim dediğimi yapanı düşün. 10 ay sonra 300 TL ek gelir elde edebiliyor hale gelecektir bu.
hatta daha düzgün bir senaryo kurayım. o paraya da dokunmasın. 10 ay sonunda 2250 TL birikmiş olur faizden. onu da koyarsan 25 TL daha eder. 30 bin + 2250 TL den, %10 faiz şartında , ki aslında daha yüksek, onu da hesaplarım şimdi, 325 TL ek gelir yapar.
tam hatırlamıyorum ama %13 falandı. buda sonucun %30 unu ekleriz demek, düz hesap 400 TL eder. bu ne demek? 10 ayda, maaşı 3000 TL olan birisi maaşını %13 oranında arttırmış demektir. eğer tatil yapmayı çok seviyorsan maaşını arttırmayı, sonra bu ek geliri arttırmayı , daha sonra da ek gelirinden gelen parayla tatil yapmayı hedeflemelisin. böylece belki 4-5 sene tatile gitmezsin. fakat daha sonrasında ömrün boyunca daha kolay tatile gidebilen birisi olursun. tabi para senin paran. o yüzden son söz gene senin :D00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Tatil & Seyahat konusunda 642 cevap paylaştı. Şimdi para var ki ayarlıyorsun. Bu herkesin gelir durumuna göre bir şeydir. Fakir insan pansiyonda 100 liraya kalacak yer ayarlar, parası olan güzel yerde geceliği 10 000 liraya yer ayarlar. Lükse düşkün ya da rahatına önem veren birisi için gayet normal durum. Bunu sen önemsemiyorsan başkaları içinde sorun olmamalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir ilişkide benim param senin paran diye bir şey olamaz bana göre bu yüzden sevgiline hak verdim. Ne yapacağına, ne kadar para vereceğine, nerede olacağına bana danışmadan kafasına göre karar verse bende küserdim.
Maddi gelirinize göre 15 bin küçük gelebilir ama ne kadar zengin olursan ol daha aza halledile bilcekken savurganlık olduğu değişmez.00 Yorumla
Tatil & Seyahat konusunda 783 cevap paylaştı. Abartmış. Sen mi zengin o fakir birisi mi çok merak ettim? Çokta güzel yapmışın şahsen param olsa ne de sevgilim için böyle bir şey yapardım. ya da o fakir birisiyse ondan da olabilir
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
67
Cevap
109Cevap
Maaşın ne kadar onu bilmek lazim, bazisi savurgansin iste ole bi tatil icin 50k kazanio olman lazim bu zamanda tatil mi yapilir vs demiste bence sacmalik tatil hangi zamanda yapilir? Paralari varsa istedikleri gibi yapsinlar tatillerini belki yarin ölucez bunun garantisi mi var iyi para kazaniyor olsam tatil de yapabiliyorsam surekli yapardim istediklerimi simdi yapmicamda ne zaman yapicam yaslaninca mi
10 YorumlaKendi paranla tatil ayarlıyorsun, aşk (!) neler yaptırıyor. Aşk a inanmadığımdan yaptığın şey enayice geldi valla açık açık söyliyim. 15 bine onunla 1 hafta Tatil yapacağına tek git 3 hafta tatil yap onu doyurmak zorunda değilsin.
20 Yorumla
+1 yılEkonomik durumunuzu bilmediğim için yorum yapamayacağım. 15000 lira çerez parası da olabilir kimileri için. Fakir bir üniversite öğrencisi için pc telefon parası da olabilir.
30 YorumlaKız arkadaşında dahi kaldığında tüm sülalesini, ailesine arattırmak zorunda kalan kız çocuğunun, hem paralı hem erkek arkadaşıyla tatile çıkmalı şizofrenik hayal dünyasını yansıttığı soruya hoş geldiniz..
10 Yorumla
+1 yılHayal dünyasından çıkmadığınız sürece biz de sürünüyoruz. Ger ek hayat başka, şu klavyeyi bırakın artık yav
40 Yorumla
+1 yılPara senin ona ne? Paran varsa yiyeceksin paran varki tutuyorsun yoksa zaten tutmayacaksan. Bizim bir komşumuş milyonlarca parası var yemiyorlar gece gündüz çalışıyor adam hala biraz ye be adam o kadar emek verdin.
00 YorumlaGelirinizden, ilişki durumunuzdan ve yaşam şartlarınızdan bahsetmeden bunu sormak tuhaf olmuş. Eşimin 2011 model SUV aracını satıp 2018 model orta SUV araç aldık. Şimdi eşim suratını assa haklı mı haksız mı diye sormam ile eşdeğer olmuş
00 Yorumla
+1 yılGitmezsiniz olur biter. Belki de sevmiyordur altta kalmak istemez. Ama sana da öyle dememesi lazım. Hayatım boş ver o kadar para vermeye gerek yok diyebilirdi. Yalnız foto çok güzel he, kar yağsın bende böyle çekineceğim.
00 Yorumla
+1 yılSevgilin çok ayıp etmiş yaa.
Sanki 150.000 mi ne olmuş yani sadece 15.000
Şunun şurasında 5 küsur asgari ücret sadece. Ayıp yanii, adi adamm..
😁🤗🥳🤣10 Yorumlahttps://www.tatilsepeti.com/japonya-turlari
Piyasanın etkisi bunlar😉11 Yorumla- +1 yıl
Öpücük geçmiyor mu
15 bin tl sırf otel için parası olan kişi şu an çok lüks bir mekânda arkadaşlarıyla efsane bir ortamda hayatını yaşıyor olur canı sıkılıp bu sitede gezmez
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen sağlık sorunum olduğu için 24 bin tl lazım ve aylardır bulamadığım için ağlıyorum. Sen 15 bini otele ver. Allah'ım cidden bu dünya haksız. Ve cidden savurgansın
412 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGeçmiş olsun bende anlamıyorum ama cidden haksızlık
Cevap sahibi+1 yılGözünüzde ne sorun var bana yazabilir misin detaylı ama burdan değil
Cevap sahibi+1 yılEvet ama çoğu helal değil
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim ben size takip isteği attım az önce başı a ile başlıyor. Size anlatabilir mıyım
- +1 yıl
Hemen de mesaja geçilmek istenmiş, her şeyi mesaja geçmeye alet etme çabanız yok mu...
Yazık
Cevap sahibi+1 yılSusun bacım çocukları
Cevap sahibi+1 yılSusun o**spu çocukları
- +1 yıl
Şahsın gerçek yüzü ektedir :D
Adam haklı. Ekonomik kriz varken böyle harcama yapan birisiyle gelecek hayali kuramaz. Erkekler tutumlu kadın sever bunu unutma.
20 Yorumla
+1 yılAllah kazancınız arttırsın. Ben bir otele o miktarı versem karşılamadan fasilitasyona kadar işletmenin bana unutamayacağım bir deneyim ve hizmet kalitesi sunmasını beklerim.
00 Yorumla15k? senin aylık maaşın buna izin veriyorsa istediğin gibi harca. ama maaşın 3-6 bin ise birikim, aylık giderler, faturalar derken 15 bini zor toplar insan diye düşünüyorum. maaşın 3-6 civarında ise 15 bin tatile harcamak saçma bulabilirim. ama maaş daha yüksekse harca anasını satayayım xD
00 Yorumla
+1 yılBu dönemde bu para bence kritik. Yani eğer maddiyat baya iyiyse diyecek bir şey yok da, eğer evin aylık geliri 10bin liranın altında ise bence savurganlık bu
00 Yorumla
+1 yılTelefonu yavaşça elinden bırak, yarın okul var hadi abisi😂😂😂
31 Yorumla- +1 yıl
Xnjdjsjs
+1 yılOna ne gerçektende kazanan sensin harcayan da sensin. Kendisi fakir ruhlu olabilir dikkat et sevgiline.
10 Yorumla
+1 yılNalaka? İyi bir otelmiş orası, sanırım... Jestten, kaliteden anlamıyorsa bu ilişkiyi sorgulamak, gerek...
11 Yorumla- +1 yıl
Herkesin öyle sevgiliis yok işte
O sevgilin halt etmiş 15 bin bedava üstelik her şey dahil diyorsun bedava ya git hatta o sevgili ile değil başka sevgili götür oraya kaynanan gibi dır dır eder durur o pahalı bu pahalı diye
20 Yorumla
+1 yıl15 bin liraya kayak tatili yapan birinin aylık 50 bin lira geliri olup kenarda en az 1 milyonu olması gerekir...
Var ise iyi tatiller...12 Yorumla- +1 yıl
@hdkkdj Kazanıyorsa ne mutlu, kazanıyorlar ise mutlaka beraber yemeli ve beraber mutlu olmalılar bu durumdan...
Doğru söylemiş iyi savuruyorsun Avcılar kulübünde mi çalışıyorsun
20 YorumlaTroll soru herkes ne güzel düşmüş bende düşenlere düştüm
22 Yorumla
+1 yılYanlış dönemde yanlış harcamalar yapıyorsunuz, YAPMAYIN.
20 YorumlaBeni can evimden vurdun şu an. Kayakçıyım ben de. Ne kadar süre kaç gün kaç gece, neler dahildi biraz detay verir misin?
00 Yorumla
+1 yılSevgilin senden fakir demekki, git kendi ayarında adam bul o zaman, tatil bütçesi kişiye göre değişir, kimine 100k ucuz gelirken kimisine 5k pahalı gelir
00 YorumlaEğer türkiyedeyse çok uygun diyemem ama olabilir. Bunun için ağlamasına gerek yok. 😄 ben o parayı sadece bir uçak biletine veriyorum.
01 Yorumla
+1 yılPahalı bir şey alınca oha niye aldın diyorlar. Bende çünkü param var diyorum. Dünyanın en harika cümlesi ya
00 Yorumla
+1 yılMaddi gücün varsa 100.000TL ye de ayarlayabilirsin. Sevgilin de kıymetini bilsin en azından onla olmayı düşünen bir kız var yanında.
00 YorumlaBende bu hafta tatil yaptım.
Ancak herşeyi dolu dolu yapmama rağmen 15 bin gitmedi yani 15 bin gitmesi için araştırma yapmadan etmeden direk önüme gelen şeyleri seçmen gerekiyor.
Sevgilin haklı, seninle gelecek düşünülmez 😅10 Yorumla
+1 yılKanka üstüme başıma bişey alamıyorum siz neyi yaşıyorsunuz böyle. Gosteris merakı başa bela dimi.
10 Yorumla
+1 yılDoğru söylemiş kız kadınlar sonuns kadar hsrcsmsyı seviyosunuz gereksiz şeyler
13 Yorumla- +1 yıl
@magnum_blck soran senmisin 😅
- +1 yıl
Hayır ne alaka ki?
- +1 yıl
Neyse
kız bu ekonomi de 15.000 TL kayak tatili mi? haklı sevgilin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılParan bolsa senin için sıkıntı yoksa ayarlayabilirsin onda bir şey yok
Ama bence sevgilin gelecek için kaygilanmis sana küsmesi çocukça bence10 Yorumla
+1 yılYani imkanın varsa çok güzel bir fırsat ve imkan bence kim istemez ki öyle güzel tatil
10 Yorumla
+1 yılParası olan için çerez parası, savurganlıkla alakası yok bence.
10 Yorumla
+1 yılHaklı sjsmsmsmmsm 1.5 tatile gitmişlim vs her şey dahil :d
10 Yorumla
+1 yılHayatında bir deste yüzlük görmemiş birinin sorusu bu.
10 YorumlaNormal Bir ayakkabı 500 YTL tatil 15 000 normal bence
00 Yorumla
+1 yılDevir yarınını düşünme devri şahsen bnde o paraya kıyamam ha gelirin iyise tabiki senin tercihin
00 Yorumla
+1 yılKıymet bilmeyen adamlarla sevgili oluyorsunuz :D Çevremde de var senin yaşadığını yaşayanlar :D
00 Yorumlaİyi para kazanıyorsun lafım yok çatır çatır yiyeceksin zevkini çıkaracaksın hayatın
00 Yorumla1300 dolar bile etmiyor bu kadar cimri olmaması lazım
04 Yorumla- +1 yıl
$1300 dolarla yurt dışında en iyi tatili yaparsın iki kıytırık karda kaymaya değmez. Çoğu ülkede insanlar günlük 1-2 dolarla hayatta kalmaya çalışıyor.
- +1 yıl
@magnum_blck 1300 dolarla yurt dışında en iyi tatili yapamazsın. En iyi tatili yapacağın yerler bellidir, Hırvatistan, Macaristan, Sırbistan bir tık daha güzel yer olsun dersen İtalya belki İspanya olur bunların haricinde Türkiye en iyi tatil yapılacak ülkedir.
- +1 yıl
Amerika, gayette yapılıyor? Kaç kere gittin
- +1 yıl
@magnum_blck peki öyle diyorsan öyledir
Ben günlük okadar verdiğim oluyor iyi bi tatil yapmak istiyorsan normal bi rakam
05 Yorumla- +1 yıl
Dayı açlıktan ağzın kokuyo ne anlatıyon
- +1 yıl
Dayı bende italyadayım bok gibi paran var burada ne geziyon ver bana ben yerim
- +1 yıl
Dayı namık kemali bilirsin sen
+1 yılkış tatili için 15.000 çok değil. tabi tatilin detaylarını bilmemekle beraber söylüyorum bunu.
00 Yorumla
+1 yılÜstelik paranın değeri düştü artık çok büyük bir para değil 15bin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmeyi düşünüyorsa eğer bu şu demek : Evlenirsek pğarayı çar çur edicek ve yaşlandığımızda 5 kr olmucak.
10 Yorumla
+1 yılAylık gelirim 15 bin bile olsa o kadar para vermezdim.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDurumun varsa 15.000 para değil çünkü aylık gelirine gore hesaplıyorsun mesela ben 15.000 tl tatil yapamam yapsam yapmsa en faz 2 3 bin oda varsa
00 Yorumla
+1 yılKazananda sensin harciyanda sevgilin ne diye karisiyor onu anlamadim
00 YorumlaUfak at da civcivler yesin şurda biri 100 lira istese çıkarıp vermezsin 15 bin diyorsun
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 978 cevap paylaştı.
+1 yılBana yapsan teşekkür ederim derdim millet kadir kiymet bilmiyor hayat hep yanlis kisilere guzellik yapıyor
00 Yorumla
+1 yılAslında haklı ama parası olan için 15 bin tl bişey degil demekki seninde paran varki okadar çıkabiliyosun herkes bütöesine göre tatil yapar paran varkende 1000 tl lik yere gitmez insan
00 Yorumla
+1 yılo degilde niye küsüyo manyak mi ne askim iyi dusun boyle adamlae hayat curutur. Parayi obur tarafa mi goturecek? Paran varsa harcarsin yoksa sıkı olursun, sevgilinin dedigi cok sacmaymis.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyani maddi durumun iyiyse olur da asgari ücret alan biriysen saçma ötesi o parayı vermen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAl bitane kızak kar yağınca kay ne gerek var o parayı vercen 🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılseninki mezara götürmek istio galiba paralarını tövbe tövbe
00 Yorumla
+1 yılherkesin kendi bütçesine göre yani mesela kimine 15 bin küçük gelir kimine büyük bana mesela küçük gelir yani önemsiz bir mebla kimse kimsenin harcamasına parasına karışmaz
00 Yorumla
+1 yılGelire bağlı o parada iyi para yani gurbetcisimisin baban mı fabrikatör
00 YorumlaSenin ve sevgilinin parasal durumunu bilemem ama haklı sevgilin kusura bakma
00 Yorumla- Devamını Gör (116)
Devamını Gör(161)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Tatil & Seyahat > Sorular > Tatilde 15 bin TL'ye otel ayarladığım için sevgilim bana savurgan dedi, ne alaka?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım