Alanyada beş yıldızlı bir oteller zincirinin restoraninda garsonum. En çok sorun yaşadığım müşterilerin çoğu da Türk doymak bilmiyor kurallara uymamak için itiraz etmek için elinden geleni yapıyorlar. Hiç bir şeyden memnun değiller. Otele para verince sanki bizi satin alacak kafasındalar. İzdirap olmak için arkalarından sovdurmek için otele tatile gelmisler resmen bizim insanımız da tatil kültürü yok galiba. Siz ne düşünüyorsunuz? #çarliabinizsoruyor#çarliabinizsohbet#çarliabinizm
Bizim insanımızın tatil kültürü var mı tatilden anladigi tam olarak nedir?
Ciao Bu kültürün olduğunu düşünmüyorum zira çoğuda tatil anlayışı denize gidelim yemek gömelim otelde kalalım bu. Halbuki müze gezme, tarihi mekanları, sanat sergilerini ziyaret etme, bazı sporlara yönelme paraşüt gibi mesela, veya en basiti bir bir çiftlik veya hobi bahçesinde zaman geçirme , balık tutma gibi aktivitelerde tatil kapsamında olmalı. Sadece yemek ve güneşe yatmaktan ibaret değil. Ha illa bunlarda şart demiyorum eskilere göz atalım mesela tüm mahalle (anlatılanlardan analiz ettiğim kadarı ile) toplanarak mangal yapmaya yeşil alanlara giderlermiş ama tutup yatmaktan ve yemekten ibaret değilmiş büyük küçük demeden her yaş grubu ortak oyunlar oynar, türkü veya yöresel şarkılardan söylerlermiş. En önemli husus saygı ve sevginin olması. Günümüzde sinirli, asabi her önüne gelene saldıran tatilde dahi kavga çıkaran insanlar var. Oteller konusuna gelince müşterilerin çoğu zarafet kurallarından yoksun garsonu elini şıklatarak çağranı dahi gördüm ne kadar da kaba. Ve insanları satın aldıklarını sanmaları trajedik.