Tatile çıkmak benim için bir ihtiyaç ama bazıları ihtiyaç olmadığını düşünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Lüks
İhtiyaç
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bunu anlatmaktan dilimde tüy kalmadı yoruldum. Nasılsa yemek, içmek, barınmak gibi fiziksel ihtiyaçlarınız varsa sevdiklerimizle vakit geçirmek, dışarıda kahve içmek, tatile çıkmak, denize girmek de ruhsal ihtiyaçtır. Ruhsal olarak rahat değilsen zaten fiziksel hastalık olarak karşına çıkar.. Soruya gelecek olursak da dediklerimden anlaşıldığı sürece ihtiyaç ama Türkiye de bulunmaz bir lüks.
Tatil yapmak bir insanın ihtiyacıdır, lüks bir şey değil. Ama herhalde ekonomik durumlardan dolayı bu ihtiyaç bile lüks sayılır oldu. Bir makine bile hep çalışınca aşınıyor da insanlar da çalışmaktan bunalırlar, hep çalışma olmaz. İnsanların tatile ihtiyacı var en az iki hafta tatil yapılmalı. Bütçeyi sarsmayacak şekilde de tatil yapılır ama illa beş yıldızlı otele falan da gerek yok. Git bi deniz kenarına, ser bir havlu kumsala, yanına yiyecek içecek al, kafanı dinle. Sonra akşam gez, dolaş ne yapmak istiyorsan artık, yeni yerler gör tatilde. Bu da insanın ihtiyacı tabi, hakkı.
Ya şimdi her sene olmasa da 2 senede bir her insanın ihtiyacıdır nefes almak, gezmek dolaşmak. Ama günümüzde tabii ki lüKS. Yani geçmiş yıllarda satın alınmış bir yazlığın varsa ihtiyacım var deyip her sene gidersin. Ama bu tarz mülklerin yoksa, oteller ateş pahası. Pansiyon, apart falan tutsan da zaten ev işinden tatili anlamıyorsun. Yapacaksan 3-4 yıldızlı bir otelde, birkaç günlük yapman lazım. Sahili, denizi, havuzu temiz olsun yeterli.
Tatil ihtiyaçtır her insanın uzun bir sezon çalışma sonrası dinlenmeye ve kafa dağıtmaya ihtiyacı vardır bir hafta bile olsa, ama tatile çıkamıyoruz ne yazık ki aksine her geçen gün biraz daha hayal oluyor tatil yapma düşünmesi, günümüzde hala rahatça çıkabilen varsa yerime de eğlensin.😊
Cevap
70Cevap
Tatil tabii ki bir ihtiyaçtır ama günümüzde pahalı bir aktivite olduğu için lüx sınıfına sokuluyor. Ama tatild emek illa turistik bir şehirde denize girmek demek değildir. İş stresi olmadan köyünde geçirilen zaman da bir tatildir. Bu neden lüx olsun ki.
Tatil tabi ki de ihtiyaçtır ama maalesef Türkiye'de tatil yapmak lükse girmiş vaziyette. Ellerinden gelse tatilde neymiş diyecekler insanlara tatili çok gören, ekonomi uçuuyor diyen bir kitle var. İngiltere'deki temizlik görevlisi gelip burada 5 yıldızlı otelde tatil yapıyorsa senin üst kademe meslekli vatandaşların Avrupa'ya giderken zorlanıyorsa o ülke bitmiştir. Alt sınıfı saymıyorum bile. 15 milyon hane toplam 50 milyon kişi bu ülkede tatil nedir bilmeden yaşıyor. Yazık bu ülkedeki insanlara tatil günlerini bile evlerinde yatarak geçiriyorlar, olmayana şükretmeyi öğrettiler insanlara hepsi de kuzu kuzu kaderine razı yaşıyor.
Tatil kişiden kişiye göre değişebilir. Biri beş yıldızlı otelde tatil yapmayı severken bir diğeri ‘bana deniz olsun yeter’ der ve havlusunu serer denizine girer.
İki tatilin arasında dağlar kadar fiyat farkı var. Sorarsan ikisi de tatil.
Maddi gelir seviyesine göre tatil standartları belirleniyor.
Geliri düşük olana bel yıldızlı otele gitmek lüks sayılırken yüksek olana ihtiyaç sayılıyor bir nevi.
Ama durumum kötü diyenleri de anlayamıyorum bazen. Bir bakıyorsun en lüks otellerde, plajlardalar. Tatile gitmek istiyorsun, yer yok. Param yok diyene de inanasım gelmiyor açıkçası.
işinden oldugu icin ve işinden cikarildigi icin maddiyat yuzunden intihar edenlerin zamaninda ne ihtiyac ne de luks...
bence suctur... karaktersizlik şucu...
dininin emrini yerine getirmek icin hacca gidenlere memlekette fakiri doyur diyen maymun şaklabanlar şu an nerdeler acaba? tatildeler mi ki? 😃
Aslında ikiside çalıştığımız için yoruluyoruz vücudun bünyemizin dinlenmeye ihtiyacı var lükse gelinirse eğer fazla abartılmamalı yok yatlar yok yurt dışı yurt içinde uygun olan pek çok yer var deniz olcak diye bi kuralda yok kapalı havuzlu yerlerde var o yüzden ikiside önemli
Bazen insan senede bir kez olsun iş ortamından, memletinden ve memleketinin gürültüsünden kaçmak ve soluklanmak kafa dinlemek adına bir tatil ihtiyacı hisseder. Tatil kelimesini nasıl tanımladığınıza ve tatil sıklığınıza bağlı olarak lüks haline gelebilir.
burada ki sorun tatil denilince illaki deniz kenarı otel kum olarak algılamanız. oysa memlekete giderek uzakta ise anne babanın yanına giderek yakınlarda ki piknik alanına giderek de tatil yapmış olursunuz. uzun çalışma saati olanlar için evde oturup film izlemek çay içmek bile tatil sayılır.
Tatil'e çıkmak kesinlikle ''ihtiyaçtır'.' Bizim ülkemizde her şey lüKS ama. Telefon alırsın ''ooo zenginsin kardeşim', eski model bi araba alırsın ''ooo zenginsin kardeşim'', tatile çıkarsın ''ooo zenginsin kardeşim'' durum böyle yani. 15 sene sonra makarna yemekte lüKS olur artık.
Hic tatile çıkmadım ailem gereksiz görür hep. Bence ihtiyac, insanın bir yere yetisme derdi olmadan plajda kafa dinlemesi veya ormanda rahatlamasi deşarj eder bence. Malum ulkede 2. Sinif vatandas muamelesi gordugumuz için lüKS hale geldi.
Net ihtiyaç...
Farklı şeyler, görmeye duymaya hissetmeye ihtiyacımız var.
Şu propagandayı da seviyorum. '' Hepimiz tatil için çalışıyoruz... '' ...
Sonunda ne var ki.
Yaşam hem çok uzun, hem de çok kısa ne de olsa...
Tatil her kes için ihtiyaçdır. Herkesin yorgunluk çıkarmaya, bazen yalnız kalmaya, eğlenmeye ihtiyacı var. Ancak günümüzde maddi gücü zayıf olan insanlar için bu ihtiyaç lükse dönüştü artık.
Etrafımız denizlerle kaplı ve üstelik tatil cenneti olarak lanse ediliyor ülkemiz ama gel gör ki kendi vatandaşına cehennem yabancıya cennet! Bırak tatile gitmeyi markete gitmeye korkar olduk! Yazık.
İhtiyaç tabii, net yani. İnsan arada bulunduğu yerden çıkıp özgürleşebilmeli. Ama ben örneklersem, kendim gidip de 5 yıldızlı otelde kalmaya mesafeli dururum. Benim tatil anlayışım daha farklı.
Tatil aslında her insan için ihtiyaçtır. Biz lakine değiliz ki makineler bile yorulduğu yağı değiştirildiği oluyor. Ama maalesef ülkemiz şartlarında en kötü tatil bile lüks.
Medeni dünyada en doğal ihtiyaç, geri kalmış ülkelerde lüKS.
Çalıştığın iş çok yorucu olup çok da lüks yerlere gidip 1 yıllık çalıştığın parayı harcamıyorsan lüks olmaz. Herkesin kendi hayatı sonuçta.
Lükse alakası yok kendini iyi hissedebileceğin yere gitmek bile tatil sayılır... Lüksün de ya he. Lüks lüks deyip deyip hayatımızı karartık
12 ay tatil beldesinde yim Her gün ama hergün denize giriyor geziyorum Ve asgari ücretin bir tık üstü almama rağmen Geçinip gidiyorum 🤣
Kafa dinlemek, yaşadığın ortamdan kısa süreliğine de olsa uzaklaşmak bence bir ihtiyaçtır. Lükse kaçıp kaçmamak yine kişinin tercihi.
Durum tam olarak böyle
Asiri pahali olani lüks, normal tatil ihtiyac surekli iş iş olmaz kafayi yersiniz, robot gibi oluruz tatil gerekli bir sey
İhtiyaç İhtiyaç İhtiyaç ama maalesef her yer aşırı pahalı olduğu için lükse kaçıyor ve bu durum çok üzücü
İhtiyaç çünkü hem ruhen hem de bedenen insanın dinlenmeye eğlenmeye ihtiyacı var abartanlar da var elbette onlar lüks 😂
Bence kesinlikle ihtiyaç ama çoğu kişinin maddi durumu yeterli olamıyor maalesef.. Keyifli günler..
Şu dönemde lüks tabi paranız çoksa birşey diyemem. Dönem kötü para biriktirin
bence lüKS olmaktan sıyrılıp ihtiyaç heline gelebilecek kadar ucuz olmalı diye düşünüyorum çünkü yılda 365 gün çalışan insanların 10 gün tatil hakkı olmalı ben öyle düşünüyorum yazık insanlara gerçekten herkes tatile gitmeli 1 hafta bile olsa :(
İhtiyaç tabi ama şartlar ve koşullar sağolsun bir türlü izin vermiyor
Tatil tabi ki ihtiyaç. Ama ayağını yorganına göre uzatmazsan lüKS olur
Post meraklıları iÇin lüks ama çalışıp didinen insanlar iÇin en büyük ihtiyaç
İhtiyaç olduğunu düşünmüyorum herkesin rahatlamaya biraz yaşadığı yerden uzaklaşmaya ihtiyacı var.
Bu cografyada luks ama genel anlamda bakarsan ihtiyac
eskiden kolay gidiliyordu gerçi
şimdi çok daha zorlaştı
İhtiyaç bende insan bazen kafasını dinlemek istiyo
Evin yoksa lüKS evin varsa tatil yerinde lüKS değil, malın olduğu için ihtiyaç.
Beklentine göre değişir , Bir yerden sonra lükse dönebilir
C şıkkı istek. Ama yaşamsal faaliyetlerin devamı için gereken bir istek
Normalde ihtiyaç ama bizim ülkemiz de lüks birşey o çünkü pahalı
yaşadığımız ülkede bırak tatilimarket alışverişi yapmak bile bir lüks haline geldi farkında mısın
Su ihtiyac diyenleri anlamiyorum. millet copten ekmek topluyor siz orda keyif yapiyosunuz ayni yerden vurulmadiysaniz anlayamazsiniz gerçekten cok doğru
Tabii ki ihtiyaç. Bazı insanlar hep çalışmaya, yorulmaya alışmış. Insan vücudu ve zihni biraz dinlenmeli ve buna herkesin hakkı var.
Lüküs ne ihtiyacı sanki nineniz dedeniz her yaz tatile gidiyordu tatil saçmalığı 20. yüzyılda ortaya çıktı
Bence kesinlikle ihtiyaç. Çalış çalış nereye kadar…
İhtiyaç olan bişey maalesef ki adaletsiz gelir düzeyi yüzünden çoğu kişiye lüKS oldu
:) maskeli çıkış 1,5 maskesiz çıkışın 3500 lira ceza olduğu şu günlerde kısacası havanın parayla telafüz edildiği şu günlerde ihtiyaç :)
Tatil illaki gezmek tozmak demek değildir evde dinlenmek de tatildir. Tatil dinlenme ihtiyacını giderdiğine göre tatil ihtiyaçtır.
Değişir aslında, örneğin çok çalışıp yorulup tatile çıkmak bir ihtiyaçtır. Ama bazen canımız istiyor diye de tatile çıkabiliriz, bu lükstür.
ihtiyac tabikide ama lüks yasayanlar daha cok gdiiyor
Yogun turkıye sartlarında ınsanlarındesarj olması için bı ıhtıyac halıne geldı
Bu ülkede her şey lüks. Eğitimden hobi edinmeye kadar her şey.
seks partneri bulabilmek için gidiyorum sırfok farklı bi deneyim
Aslında ihtiyaç olmasına rağmen şu anda lükse dönmüş durumda ve gerçekten içler acısı bir durum...
Bence ihtiyaç her insanın kendini dinlendirmesine eğlenmesine ihtiyacı var
lüks bir ihtiyaç :)
Tabikide ihtiyaç
Tatil ihtiyaç ama tatile gitmek lüks.
Peki sevişmek lüKS mu ihtiyac mi?
Eskiden ihtiyaçtı şimdilerde ise lüks..
Kesinlikle ihtiyaçtır
LüKS haline getirilmiş bir "ihtiyaç".
gidememek imkansızlıkkk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?