Merhabalar, Kimine göre tatil ihtiyaç kimilerine göre istek. İstekler karşılanmasa da olur ancak ihtiyaçlar karşılanmasa olmaz. Peki, sizce tatil ihtiyaç mıdır yoksa istek mi?
yerine göre, uzun zamandır misal 1 2 yıldır tatil yapmayanlar için elbette ihtiyaç kafa dağıtmak ister, ama keyfi yapanlar istediği zaman gidenler için istek bence
Tatil kesinlikle ihtiyaçtır. Ama ne kadar süre yapılacağı ve de hangi şartlarda yapılacağı (Gidilecek yer, kalınacak mekan, özel harcamalar vs.) istektir. Kendi evinizde de günlük rutininizi değiştirerek tatil yapabilirsiniz. Tatilin illa turistik mekanlarda geçirilmesi gerekmez. Eğer bunlar varsa her istediğiniz şey istektir. Herkes de kendi bütçesine göre isteklerini karşılayacaktır ama bu kredi çekerek olmamalı tabii ki :)
Benim için sadece istektir. Yoksa yaşadığım şehirde sevdiğim insanlarla da çok keyifli zamanlar geçiriyorum. Tatili sadece yeni yerler görmek olarak nitelendiriyorum.
ihtiyaca bagli istek. ama herkesin ihtiyac karsilama sekli baska. mesela ben her yil daha ekim-kasim gibi agustos-eylulu sayiklamaya baslardim. bu sene ne hikmetse o gunlerde yaptiklarimi yapabilecek halimin olmadigini dusunup bi orman-dag evi daha iyi olur diyorum. yaslaniyor muyum ne 😐
bu konuda görüşler değişkendir ama iş hayatına yılda 7-10 gün kafa dinlemek için katlanır tatil yapmayı sevenler, yılın resetini atmak ve yeniden kaldığı yerden stresli hayata devam etmek için enerjisini yeniler.
Istek çünkü tatile gitmeyince ölmüyoruz. Ülkemizdeki her insan düzenli olarak tatile gitmiyor... Son yıllarda popüler kültürün etkisiyle bazı insanlar tatili akışkanlık haline getirdi hepsi bu...
Benim için bir istek, ben tatili bütün sene çalışıp ta yıllık iznimde 3 5 günlük bir dinlenme, bir yerler göreyim diye yapmıyorum. Daha çok gezip, daha çok yer görme benim tatil anlayışım.