Beni yanlış anlama, ama biraz tembellik, biraz hızlı seyahat etme mecburiyeti ve biraz da araç sürmeyi tercih etmem nedeniyle yaklaşık 15 yıldır otobüse binmiyorum.
Ama tadı damağımda ve özlüyorum. Bir fırsat çıksa da otobüs seyahatine çıksam, diyorum. Çok uzun olmasa da, örneğin Antalya’dan Konya’ya ya da Aydın, Afyon, Kütahya’ya gidebilirim.
Ne gibi ikramlar var, bilmiyorum. Ama benim en son seyahatimde, çay, meyve suyu, bisküit ya da kek ve gofret gibi ikramlar vardı. Arada böyle bir hoşluk oluyordu. İnsan bir kendine geliyor ve eğer aç ise hafiften doygunluk hissediyordu.
Biraz da insan kendisinin önemsendiğini hissediyor elbette. Bu da otobüs işletmesinin güzel bir jesti olarak insana minik bir mutluluk yaşatıyordu. Dahası muavin arkadaşın ayakta saygılı bir servis yapması ve hitap etmesi de bir hareket yaratıyordu.
Şimdilerde nasıl, bilmiyorum. Ama otobüsler uçak ve hızlı tren ile rekabet edebilmek için böyle ikramları arttırmalılar. Hatta hizmeti de başka jestler ile daha değerli hale getirmeliler. Başka türlü işleri zor.
Bedava baldan tatlı gelir insana derler... Verdikleri bir top kek karton bardakta sıcak olduğu için yarım bardak çay veya kahve yani olsada olur olmasa da. zaten otobüs haraket halindeyken bu tür sıcak şeyler kazaya sebebiyet verebilir üstümüze başımıza dökülüp yanık oluşabilir. Zaten benim çantam da alıştırmalık pet şişe su ıslak mendil gibi şeyler yolculuk esnasında bulunur..
Hiç umrumda değil hijyenik olsunlar, araç güvenli olsun yeterli benim için. Düzenli ihtiyaç molası versin herkes restaurantta yer yemeğini sıcak sıcak. Bundan 20 yıl önce memlekete hep otobüsle giderdik. 40-50 kişilik otobüste çocuk sesinden, yumurta kokusundan bıkardık ki bu iyi şirketti. 90’lar daha berbattı otobüs koridorunda uyuyan çocuklar mı ararsın, pöfür pöfür sigara içen mi ararsın. Bizim millette görgü, saygı hiçbir şey yok.
Umrumda bile olmaz zira hep Anadolu/Pamukkale/Kamilkoç/Metro 4lüsünü kullandım ve abur cuburdan başka bir şey vermediler. Güzel bir şey verilseydi arardım fakat jussy meyve suyu ve dandik kek olsa da olur olmasa da.
Merhaba @Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ,
Otobüslerde ikram hizmetinin olması önemli mi?
Beni yanlış anlama, ama biraz tembellik, biraz hızlı seyahat etme mecburiyeti ve biraz da araç sürmeyi tercih etmem nedeniyle yaklaşık 15 yıldır otobüse binmiyorum.
Ama tadı damağımda ve özlüyorum. Bir fırsat çıksa da otobüs seyahatine çıksam, diyorum. Çok uzun olmasa da, örneğin Antalya’dan Konya’ya ya da Aydın, Afyon, Kütahya’ya gidebilirim.
Ne gibi ikramlar var, bilmiyorum. Ama benim en son seyahatimde, çay, meyve suyu, bisküit ya da kek ve gofret gibi ikramlar vardı. Arada böyle bir hoşluk oluyordu. İnsan bir kendine geliyor ve eğer aç ise hafiften doygunluk hissediyordu.
Biraz da insan kendisinin önemsendiğini hissediyor elbette. Bu da otobüs işletmesinin güzel bir jesti olarak insana minik bir mutluluk yaşatıyordu. Dahası muavin arkadaşın ayakta saygılı bir servis yapması ve hitap etmesi de bir hareket yaratıyordu.
Şimdilerde nasıl, bilmiyorum. Ama otobüsler uçak ve hızlı tren ile rekabet edebilmek için böyle ikramları arttırmalılar. Hatta hizmeti de başka jestler ile daha değerli hale getirmeliler. Başka türlü işleri zor.
Teşekkür ederim ayrıntılı cevabınız için :)