Uzaklardan taka ve martı sesleri gelir kulağına. Mağrur balkonlardan izlenen denizin üstünde bulutların kehribar sarısı yansıması.. Durdurmak istersin an'ı.. Sığdırmak istersin martıları, takaları, resimlere ve bir poz ve bir poz daha.. Kızıla düşünceye kadar denizin gölgesinde.. Tatillerde fotoğraf çekmek seni heyecanlandırır mı? Ne tür kareler yakalamayı seversin? 𝕾𝖚𝖓𝖘𝖍𝖎𝖓𝖊AyvalıkAyvalık
Güncellemeler
+1 yıl
...
Tatilde fotoğraf çekmek sana heyecan veriyor mu? Ne tür kareler yakalamayı tercih edersin?
Fotoğraf çektirmeyi de çekmeyi de hiç sevmezdim çok sevdiğim, anne yarım teyzemi kaybedene kadar. Onu özlediğimde bakmak için ikimizin olduğu tek bir kare fotoğraf bulamadım. Teyzemle güzel anlarım sadece hayallerimde kaldı keşke o güzel anları fotoğraflarla ölümsüzleştirseymişim. Şimdi bol bol fotoğraf çekiyorum ama manzara fotoğrafları değil sevdiklerimin ve benim içinde olduğum kareler. Tatile güzel bir manzara görüp çekmek istediğimde hemen manzaranın bir köşesine ilişi veriyorum yanıma sevdiğim kişiyi alarak. Sadece manzara çekmekten daha anlamlı geliyor bana. Tabii fotoğrafçılığı profesyonel olarak yapmamın etkisi var. Fotoğrafı anılarımı ve sevdiklerimi ölümsüzleştirmek için çekiyorum.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Başınız sağ olsun, üzüldüm. Teşekkür ederim detaylı görüşünüz için de 🥀
Evet çok severim gittiğim yerlerde fotoğraf çekmeyi. Özellikle ilk defa gitmişsem daha bir heyecanlı olurum. İleride o güne dair bir anı kalsın diye gittiğim yerin bilinmeyen yerlerini, her yerde olmayan özelliklerini çekerim ki mutlu olayım baktıkça. Anı biriktirmek açısından güzel oluyor. Ama sürekli fotoğraf çekme amacı da gütmem. O anın verdiği hissiyatı hissetmek beni daha mutlu eder. O güne dair bir şeyler hatırlayacak kadar fotoğraf çekmek bana yetiyor :)
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok hoş detaylar. Rabbim ömür versin de bol bol o huzuru yaşayın umarım.
Gezerken Allah'ın harikulade eserlerini görmek ve o manzaraları yanımızda taşıyabilme utkusu çok güzeldir. Herkesin kendi kompozisyonu ve teması vardır tabi, ben de çok severim bazı yerlerden geniž kadraj almayı.
MaşaAllah ellerinize sağlık sizin de. Biliyor musunuz? Aynen o yerlerden, farklı kareler yakalamış idim 10 sene kadar evvel :)) Görünce tebessüm ettim.
Bolu-Abant
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu kadar olur.. Ne güzel oldu bu😊 Emeğine sağlık 🥀
Daha çok denizin o berraklığı, çarşıflığı, koyların girinti çıkıntıları ile uzanan yerler ve tepeden kuş bakışı kareleri fotolamayı daha çok severim. Genel olarak ilk heyecanım resim çekmek olmaz. İlk başta yaşayıp, tadını aldıktan sonra 2. veya 3. gün gider foto alırım.. Sarımsaklı da da tekne turu ve şeytan sofrası gezilerinde hep öyle yapmıştım..
Aslında pek düşünmedim, neyi çekmeyi sevdiğimi. Baya birşey çekerim. Bununla birlikte doğa ağırlıklı resimleri. Hayranlık uyandıran ve dikkat çekenleri, en azından benim dikkatimi çekenleri.
Ben pek fotoğraf çekmeyi sevmiyorum. Eğer güzel bir manzaraya, güzel bir mekana, yere denk geldiysem bunun tadını çıkartıp incelerim ve hafızama yerleştiririm. Telefonun hafızasına değil. Buna karşıyımdır. En güzel kareleri yakalayacağız derken o anın tadını, güzelliğini kaçırıyoruz.
Manzara fotoğraflarını çok severim ama en çok mutlu olduğum, heyecanla izlediğim yer ve manzaraların fotoğrafları yoktur bende. Anın tadını çıkarırken aklıma fotoğraf çekmek ve o anı ölümsüzleştirmek gelmiyor ne yalan söyleyeyim. 😄
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu daha hoş tabiki.. An'ı ysşsmak. Benim için önemli bir detay.. İştiraklerin için teşekkür ederim. Yine renk verdiniz. 🌈
En çok denizi fotoğraflamayı seviyorum gün batımında veya gün doğumunda denk getirirsem. İnsanın çektikçe çekesi geliyor, en güzel manzarayı yakalamak için.
Tatil de önemli olan dağ taş manzara resmi değildir bence. Önemli olan anı yaşamaktır o hazzı hissetmektir. Belki de hayatında bida hiç karşılaşmayacağın bir çocuğun başını okşarken bir fotoğrafının olması, daha sonradan gidip manzarasını çekeceğin 100 fotoğrafa bedeldir.. Bana göre tatilde sürekli fotoğraf karesi yakalamanın bir anlamı yoktur. Ben genelde daha sonra bida bulamayacağım şeyleri pozlarım. Bu bence daha anlamlı..
Bi istanbula gidip gelince galerim Fotograflarla dolup tasiyor vallah 😂😍 besyüz küsür foto cekmisim. Birde makinamla gitseydim ikibin olurdu eeen az bir ay icerisinde
Ben manzaralı fotoğraf çekmeyi çok severim. En çok da sevdiğim biriyle çekilmeyi severim. Arka fonda yeşillik, ağaçlık yani daha çok doğa manzaralı hoşuma gider. Boğaz karşısı da güzel oluyor. Gemiler geçerken falan...
İyice gezip her şeyiyle hissettikten sonra o hissimi unutmamak için fotoğraf çekerim, genelde denizde günbatımı veya gündoğumu karelerini tercih ederim:)
gökyüzüne bakarken balkona kadar gelmiş hızla ilerleyen bulutları görünce hemen videoya almak için büyük bi mücadele veririm kaçırıcam diye çok korkarım