Ülkemizin tektonik bakımdan aktif bir zonda olması, kalker, mermer gibi litolojik birimlerin yaygınlığı, ayrıca iklim şartlarının elverişli olması gibi nedenlerden dolayı traverten alanları bakımdan zengindir. Pamukkale Travertenleri bu alanlar arasında hiç şüphesiz ülkemizde ve dünyada tanınan ve UNESCO tarafından dünya miras listesine alınmış ve ülkenin tek korunan traverten alanıdır.
Faydaları; Pamukkale travertenlerinin suyu her türlü romatizmal hastalıklar, yüksek tansiyon, kalp damar hastalıkları, kireçlenme, selülit, kırışıklık, cilt yumuşatma, antiseptik özelliği nedeniyle akne tedavisine iyi geliyor. Ayrıca Antik havuz yanındaki güzellik suyunun (kükürtlü su) cildi gençleştirdiği söylenir. Bu durum nedeniyle bayanlar tarafından çokça tercih ediliyor.
Gidip gören arkadaşların düşünceleri nedir?
Pamukkale Travertenleri nedir? Hakkında ne kadar bilgiye sahibiz ve faydaları nelerdir?
Eğitim olarak ne öğretiyorlar ki genel kültür öğretsinler. Ben üniversite mezunuyum ve geçirdiğim onca yıl boş. Hiç bir şey öğretmediler ben utanıyorum, Türkiye'de gerçek anlamda üniversite yok. Eğitimin içi git gide boşaltıldı hala da devam ediyor. Ne öğrendiysem kendim öğrendim şu ana dek. Ancak her insan benim gibi meraklı ya da düzgün çevreye sahip değil. İnsanlar ömrünü o kadar boş ve cahil olarak geçiriyor ki ekonomik çarkı döndürenlerin ceplerini doldurmaktan başka hiç bir şey yapmıyorlar. Üreten değil daima tüketen toplum olmaya sürükleniyoruz. Bunun yanında ne bir kültür ne bir bilgi ne teknoloji ne de başka bir şey üretmeyip öğrenmiyoruz. Ama sorsan vatana millete hayırlı insandır. Toplumda önce bilinç uyanmalı sonra eğitim almalı, ailede 3 nesil ard arda okumuş olsa düzgün bir sistemde bak o zaman kültürün refahın düzenin nasıl değişiyor. Ama olur mu dünya düzeni bozulur sömüren kesim buna izin vermiyor hepsi kasıtlı şeyler.
Sömüren kesim hiç bir zaman hayatımızdan eksilmeyecek eksileceğine pek inanmıyorum. Sömüren kesime engel olabiliriz, ama insanlarımız koyun olmaya alıştırılmış futbol takımı gibi siyasi parti destekliyorlar. Eğitim sistemi değişmediği sürece insanlar koyun olmaktan kurtulmadığı sürece bazi şeylerin farkına varmadıkları sürece bu sistem bu şekilde ilerleyecektir.
İnsanlar değerlerini savaştayken anlıyorlar. İş işten geçiyor. Sonra uzun süre yeni sömürme dönemine geçiliyor formül değişiyor ama sömürenler yüzyıllardır aynı. Bunu durduramazsın mümkünatı yok ama mücadele edebilirsin. Sende üret sende sat yapman gereken bu. Türkiye konum olarak çok önemli bir yerde tarihi açıdan çok zengin topraklar. Ama sen arkeolojiye önem verme Çatalhöyük ve Göbeklitepe'yi Almanlar incelesin. Bu topraklardan tarihi eserler kaçırılsın. Turizmi sadece sıcak yaz günleri Antalya olarak algıla. Ülken adına hiç bir şey yapma! Bugün tüm fabrikaları bankaları elimizden çıkartmak zorunda kalıyoruz. Yarın parsel parsel toprak satacak hale geleceğiz. Biz Atatürk gibi lidere sahiptik ve şu an küfür edilen bir birey haline geldi. Tam da bu sebeplerden dolayı. Kimse uyanmasın etmesin aman biz yiyelim efendi biz olalım diye diye yediler koskocaman önderimizi. Düşman ettirdiler halkı. Bir arap furyası islam dinini sömüre sömüre bitiremediler. İnsanlar bilinçsiz koyun maalesef.
En İyi Cevaplar