Savunma amaçlı taekwondoya gitmek istiyorum. Tekme hareketlerinin bacak boyunu uzatmaya yardımcı olduğunu biliyordum, aynı zamanda bacak boyum da uzar mı? Esneme ve takla hareketlerini vs da sayarsak 5-10 cmlik bir uzamadan bahsetmiyorum, kemiklerin açılmasıyla olan max 1-2 cmlik uzamadan bahsediyorum #ɱsponçik
canım tkd boy uzatır ben küçük yaşımdan beri yapıyorum çok da faydasını gördüm ama yaparken proteinden zengin beslenmen gerek unutma boyum 178şu an mesela benim ve yaşım 19 ama doktor tekme attığımdan dolayı ayak bileklerimdeki boşlukların hala kapanmadığını 1-2 cm uzayabileceğini söyledi boyunun uzamasını istiyorsan ağırlık veya fitness tavsiye etmiyorum baskı yapar
Ne uzamasina nede kisalmasina sebep olur. Bu ayni baskeybol oynayanların uzadığı hurafesi gibi bisey. Sadece Takwondo vücut iç kaslarını çalıştırdığı icin yani vücut hatlarını irilestirmedigi icin zayıf ve narin bir görünüm sağlar ve uzunmuşsunuz gibi hissettirebilir 😉
Boy uzatmak icin yapacagin spor tekvando değil jimnastik olmalı Buna ekstra olarak bol protein şart Genetik ve biyolojik gelişme süresi bittiyse ne yapsan boş
Düzenli 3 sene taekwondo yaptım ben de etkisi olmadı. Ama normal boyu ve bacak boyu uzayanlarda vardı. Senin bacakların o kadar kısa durmuyor yani benimkilerden uzundur 1.63 boyunda bir erkeğim. Müsabakalarda boy yüzünden çok sıkıntı yaşamaya başlamıştım bıraktım ☺
Tekvando değilde fitnes tavsiye edebilirim size Tabi boy uzatma amaçlı değil Belliki düzgün fiziginiz var ve biraz atletik olmak size büyük artı sağlar. Hem görünüş hemde sağlık olarak
En İyi Cevaplar