-Yaptığın spora göre değişir. -4,5 yaşımdan beri yüzüyorum ve genetiğimi doğru şekilde ortaya çıkardı şu an herkesin "Squat mı yaptın?" sorusunu sormasını sağlayacak kalçam var ama bilmedikleri "squat"ın çoğu kişide yapmacık ve şişirme sonuç verdiği. Yüzmeyle edinilmiş bir kalçayla "squat" ile edinilmiş bir kalça arasında çoğu zaman estetik olarak çok fark vardır. Ayrıca spor önerisi istemişsin ve millet "squat" demiş. "Squat"ın bir spor değil, egzersiz olduğunu bilmeyecek kadar cahil ama bilmediği konu hakkında fikir verebilecek kadar cüretkar insanlara güvenip güvenmemek tabii ki senin tercihin. İyi bir kalça istiyorsan bence en iyi spor yüzme. Sonrasında su topu ve sonrasında da voleybol. Fitness ile iyi bir kalça da tabii ki mümkün ya da bunların hepsini "match"leyebilirsin. Burada önemli olan senin genetik yapını en doğru şekilde ortaya koyabileceğin programa sahip olman. İyi antrenörlerin olursa iyi sonuç alırsın ya da kendinin ne istediğini bilip araştırıp estetik zevkinin de gelişmiş olması gerekir. Aynı evde yaşadığım birine istediği vücudun çok daha iyisine sahip olmasını sağlayabileceğim konusunda kendime güvenim tam çünkü çok araştırdım, denedim, gözlemledim ama uzaktan bir şey diyip de yanıltmak istemem. -Sıkılaşmak için de spor önerisi istemişsin de sıkılaştırmayacak bir spor yok zaten. *Gecen bol olsun.*
fitness yapmalisin squat ve lunge varyasyonlari hip thrust ve leg kick back hareketi agrica cable ve leg press aletide cok faydali evdede calisabilirsin fakat spor salonuna gitmen aletle çalışman daha yararli olacaktir ayrica tek basina spor yetersiz antrenmandan hemen sonra kaslarin tamir edilmesi icin protein almalisin whey protein en hizli gelisimi saglar..
Spor yaparken en çok çalışan bir kas yok :D Yani şöyle, eğer sen gidip barbell curl yaparsan en çok kolların etkilenir, eğer ağırlık daha fazlaysa omuzlarda devreye girer, veya gider bench press yaparsan göğüs kasların ve omuz kasların gelişir :D Yani spor yaparken her kas eşit miktarda çalışmıyor... eğer eşit miktarda çalıştırmak istiyorsan tüm vücudu kapsayan hareketler yapman lazım.
Bu hatun gibi bir popo istiyorsun anladığım kadarıyla :D Valla mükemmel ne diyim :D Eğer onunki gibi güzel bir popo istiyorsan, ''Squat'' hareketini yapman gerekiyor, normal Squat yap, Sumo Squat yap, Bomb Squat yap.. ama evet kalçayı en iyi çıkartan ve sıkılaştıran Squattır. Salona gidiyorsan daha iyi, orda Squatı ''ağırlıklarla yaparsın'' daha iyi olur.
hangi hareketi yaparsan yap bir kere kolların kesin çalışır fakat farklı bir soru olmuş bu şimdi sen bölge bölge çalışırsınnn ama en çok etkilenen yer kollardır her zaman hareket edersin göğüs, sırt, bacakta çalışssan kolların her zaman hareketlidir
Dumbell lunge veya lunge en etkili kalça egzersizi..
Bisiklet ve quadriseps ve hamsrigin ve qluteus kaçla arka bacak ön bacak cardio pilates yoga öneririm gym herhangi bir spor salonuna da gide bilrisin squat da yapabilrsin.. bel bölgesinde kaslarda önemli obliq ve apdominal kısımıda çalışabilrsin yağ oranın azalt beslenmene dilkag et kolay bişey değildir şimdiden başarılar 😀😀
Squat yapabilirsin.. en çok o yardımcı olur.. ama resimdeki gibi olması için tüm bacak kaslarını geliştirmen gerekir.. Ben Fitness Plus diye bir program bulmuştum onu kullanıyorum. Tüm kas grupları ve o gruplara yönelik yapılabilecek hareketleri gösteriyor.. hareketli resimler şeklinde.
benim sporda en cok calıstıgım gogus ve omuz öyle kaba durmuyo duramazda geniş ve şekilli fitim programımı ona göre ayarlattım ona gore calısıyorum beton gibiyim :) en iyisi hoca tavisyesi burda 2 ay spora gidip fitnes hocası olan var kim ne derse desin bosver hocana sor rahatla
squat mantıklı görülüyor, yalnız belinize dikkat edin. Çok riskli olabilir hele ki bel rahatsızlıkları olan kişiler için. Bence sporun her hali idealdir arkadaşım. Çok takılmayın kalça filan. Kolay gelsin.
Görseldeki kadının kalçaları çok güzel. Yalnız bacak kasları çok fazlaca çalıştırılmış, özel protein tozları ve bunun gibi maddeler kullanılarak yapılıyor. Sadece popo kısmını örnek almanızı tavsiye ederim
Öncelik saglıklı beslenme ve sonrası yaşları cardio ile yakıp squat çesitleriyle pilatesle şekıllendırmek.. ama avantaj olarak benım gıbı genetıgınde varsa kalca daha ıyı gelısır
Bu nasıl bir vücutbya bayan dedin zarif olmaşı. Kalça çıkarmak için ellerni karşıya doğru uzatıp ayaktayken eğilip kalkıcaksın bu şekilde kalca şekil alıyor
Squat, front squat, deadlift, romanian deadlift, bench press, lunge, overhead press, row gibi compound hareketler yapmalısın lat pull down, mekik, crunch gibi izole hareketlerle gelişme görmek zor. Compound hareketler daha çok yağ yakiyor ve metabolizmayı hızlandırıyor posturunu geliştirir vs. İzole hareketlerin faydası 1 ise compound hareketlerin 10.
Ben gelişemez demedim zaten yine gelisirsin hele ki yeni başladıysanız kesin gelişirsin. Compound Günlük hareketlere en yakın hareketlerdir. Makineler sizi sabit pozisyonda tutar stabilizer kaslar çalışmaz Şampiyonlar hep full body çalışırdı Arnold reg park old school adamlar günümüzde bro science etkisiyle ve steroidli sporculardan alınan örnekler sonucu herkes split çalışmayı önerir. Salonda squat yapan 3 kişiyi geçmez onlarda makinede yapar 100 kişi varsa 98 split çalışır hoca da onu tavsiye ediyor
canim arkadasim fullbody adaptasyon icin iyidir cunku profesyonel ust seviye bir sporcu butun kas gruplarini ayni gunde calistirirsa hic birisine yeterli zamani ayiramaz zaten antrenman suresi max 1.5 2 saat civari surmektedir ve fullbody icin bu süre yetersizdir ha steroid kullaniyorsa evet yapabilir 6 saatte idman yapabilir. Benim fikrimde split kombinasyon daha yararli. Zaten iki buyuk kas grubu olan bacak ve sirt ayni gune denk gelmemelidir kol omuz - gogus sirt - kalca bacak seklinde böldüm hic bir pt den yardim almiyorum yazdiklari programlara genelde uymam programimi kendim olusturdum squati serbest agirlikta yaparim fakat agirlik buyukse smith makinasi sakatlanmamak icin sart ayni sey bench press icinde gecerli bu aralar az tekrar yuksek agirlikla calisiyorum.
sampiyon degiliz steroidde kullanmiyoruz bu yuzden split kombinasyon bizim icin daha yararli ben cok hard calisiyorum fullbody yapsam ertesi gun yataktan kalkamam her antrenmanda agirlik arttiriyorum super set yapiyorum.
En İyi Cevaplar