4 aydır düzenli olarak fitnessla uğraşıyorum. 8 kilo verdim, güçlendim ve yavaş yavaş kaslanmaya başladığımı hissediyorum. Ancak fitnessta 1 yılımı doldurduktan sonra stresimi atmak ve daha da güçlenmek adına daha aktif olabileceğim bir spor olan boksa yönelmek istiyorum. Sizce kadın için boks nasıl olur?
profildeki foto sana aitse ilk dayagini ben yemek istiyorum.. Saka saka, ya bana göre kadina siddet sporu yakismiyor, ayrica burnuna yedigin bir yumruk bütün güzelligini alacak..
Niye herkes burnuma taktı ringe çıkmayacağım ya ben😂 Ona bakarsan Adriana Lima da boksla uğraşıyor. Yani ben de sadece güçlenme amaçlı antrenmanlara gideceğim.
Sürekli kum torbasini döveceksen sorun yok, ozamanda kisa süre sonra sikilirsin, tad vermez, yani dögüs sporlarinda illa zamanla rakip istiyorsun, istersin..
Ben uzun yillar tekwando yaptim, arkada arkadaslar antrenman yaparken rakibi egiliyor, rakibinin tekmesi ben basakasi ile antrenman yaparken tam benim kulagima geliyor, gözümü bir actim hastahanedeyim. Boks yaparken hic karsimda rakiple boks yapmam dersen tabiki olur, ama kac ay, kac yil? Zevk vermez, boks yapiyorsun, ögreniyorsun, söyle vurdunmu iki metre uzanmasini istemezmisin?
Olabilir, boks demek hemen ringte maça çıkmak değil, özellikle kadınların çok tercih ettiği sadece antremanını yaptığın salonlarda var, boks antremanı yani
Sen istiyorsan gerisi boş bence insanların ne dediğini fazla takma, ama evet güçlenme amaçlı boks uygun kickboksta olabilir, Muay Thai yani Thaiboksta var ama onu boşver burnum neden yamuk diye soru sorarsın sitede sonra😜
Şaka yaptım ya😃 ben dövüş sporlarına meraklı biri olarak Muay Thai severim, tabi bokstan daha sert olduğu bir gerçek ama vücudu kuvvetlendirmek açısından daha etkili, ayrıca maç yapmazsan dediğim gibi fazla sorun olmaz
Neyse şımarmayalım sonra ben dedim diye gerçekten yapmazsın felan😃 Dediğimi yaparsan sorun çıkmaz sen kendinde biliyorsun zaten sadece antreman istediğini, başlamadan önce hocalarla da konuşursan birşey olmaz merak etme, haa hiç mi risk yok? var tabii ama bu her sporda var buna fitness, futbol felan dahil
Anladık artık onu, farkındaysan sabahtan beri aynı şeyleri söylüyoruz birbirimize😃 neyse yani diyeceğim dediğimiz şekilde yap derim, hem fiziksel olarak hem mental olarak sana faydası olur
Bence fitnesstan daha iyi olur. Fitnessta sadece fiziksel özelliklere odaklanırken boksta mental rahatlama da daha fazla olur ve kasların çalışma şekillerinde ki farklılık daha buyuk avantaj saglar.
Patates çuvalı demeyelim genede. Ama iy bir seçenek boks. Vücudunu daha da esnek kullanmak adıa muay thai falan da düşünebilirsin. Sadece boksa odaklanma bence
Sen bir boksa başla zaten diğer spor dallarıyla ugrasanları da görüesün. Hocalarda bu konuda yönlendirir zaten. Benim cevremde muay thai yapan 2 kişi oldugu için onları feyz alarak sana önermek istedim sadece
Yok burnun kırılır yok bilmem ne olur diyenlere uyma , gayette güzel olur. Hem kardiyo agırlikli çalismis olursun hem de kendini savunmayı öğrenirsin. Iyi olur yani :)
Bilmiyorum ama kadınlar keskin nisancilikta çok ileti seviye olabilirler. Etkenlerin ellerinin titreme sebebi belli değil ki ama erkeklerin elleri herzaman az da olsa titrermiş
Evet bacak koordinasyonu da önemli fakat bacak fazla kullanılmadıgında dezavantaj oluyor bu bokscular icin. mesela sokak kavgasında bokscuların direk bacagına calisirlar. Ben olsam spor icin bile olsa bacagımı kullanacak tekme atabilecek bir spor yapmak isterim dövus sporlarında.
Artistlik değil bu sadece ne yapacağımı bilemediğimden bilgi sahibi arkadaşlarla fikir alışverişi yapmak. Sitenin esas amacı da bu zaten. 3-5 gram kas dediğin de 8 kilo ve giden kiloların hepsi yağ eritip kasa dönüşüm bil istedim😊
En İyi Cevaplar