Spor konusunda 860 cevap paylaştı. Temelin yoksa asla ama asla.
Bak sakın diyorum. temelin olmadan çalışma.
Hem tekniğin yanlış olur. bunun farkına vardığındada aylarca düzeltmek için vakit kaybedersin. sakatlanma riskini hiç saymıyorum bile. bak ben tekvandodan gelme boksörüm.
Tekvandoyu bıraktığımda hemen boksa başlamadım. yaklaşık 1 sene boyunca yumruk çalıştım. hani yumruğum ilk zamanlara göre çok çok daha iyi durumdaydı. ama gard ile bütünleşik hareket etmiyorlardı. yani bir eskiv yapmak istesem bunu gerçekleştirmem için baya bir uğraşmam gerekiyordu. çünkü yumruklar garda bağlı değildi. hala tekvando gardında yumruk atıyordum, ki bu gardda eskiv yapmak acaip saçmaydı. bunu farketmedim bile düşün yani. bide 10 yıl tekvando yapınca gardından kurtulmakta baya bir xorluk çektim.
Sen sen ol önce tekniği öğren.1 sene filan git. ondan sonra evinde çalîşacaksan çalış14 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler cevabın için. Ben profesyonel bir şekilde yapmak istemiyorum kum torbasına vurmanın ne kadar tekniği olabilir ki yani? Videolar var bir sürü mesela ordan bakarım hiç kursa falan yazılmayı düşünmüyorum 😄 ama zaten vazgeçtim galiba
- +1 yıl
Lütfen öyle demeyin.
Kum torbası dediğiniz şey profesyonellik gerektirir. öyle bir kaç özenti kullanıyor diye durumu yanlış anlamayın. siz dediğimi yapın. gerçekten bilgi sahibi olduğunuzda bana hak vericeksiniz. sizin gibi evde çalışıpta salona gelenleri bir görsen şu lafını geri alırsın emin ol.
Bakın sadece normal gard üstüne düşünürsek
Sol yumrukla atacağınız yumruk belli. sol düz, sol kroşe ve sol aparkat. peki bu yumrukları aynı gardda sağ elinizle atarsanız neler değişir bana söyleyebilir misiniz? Hayır söyleyemezsiniz çünkü bilmiyorsunuz. bakın bir yumruk diğer yumruğa veya eskive uygun ortamı hazırlamıyorsa yanlış yapıyorsunuz demektir. ve siz neyden bahsettiğimi bile bilmiyorsunuz. boks dediğiniz şey sadece yumruk attın oldu bitti diyebileceğiniz birşey değil. sizinki ezberci boks.
Sokakta işinize yaramaz. rakip gelsin en basitinden. ne yapacağınızı bilemezsiniz. kendinizi kaybedersiniz. bir yumruk atmayı başarsanız bile bu yumruk sizi dağıtacaktır emin olun. bakın şöyle anlatıyım,
Soran+1 yılAnladım da biraz abarttın sanki. Kolay demiyorum ama ben zaten profesyonel bir şekilde box öğrenmek istemiyorum, internetten videolara bakarak teknikleri araştırarak en azından kendi kendime kum torbasıyla çalışmayı öğrenebilirim, çok iyi mükemmel yaparım diye iddiam yok, vücut çalışsın stres atayım eğlenceli olsun. Ama zaten vazgeçtim yapmayı düşünmüyorum.
En İyi Cevaplar
+1 yıl9 Yıldır Kick Boks, 4 Yıldır Boks.. İstanbul'da 17-26 Yaş Arası Çok Bayan Var.
Boks Stres Anında Bire Birdir Stresi Yok Etmeye.15 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür Ederim Evimde Kum Torbam Var Sinirlenince Üzerine Yapışkan Kağıtla Ad Soyad Yazıyorum :D Sonra Bismillah :D
Soran+1 yılRica ederim :))
- +1 yıl
Siz Spor salonuna yazıldınız mı?
Soran+1 yılYok yazılmadım vazgeçtim zaten hevesim kaçtı bir an öyle istemiştim sadece :)) Pilates yapıyorum, 2-3 kere katıldım derse kendim evde yapıyorum.
- +1 yıl
Peki tamam 😈
bir dönem boks, kick boks, judo, taekwondo, muay thai gibi dövüş sporlarıyla ilgilendim çok keyif alıyordum stresimi de atıyordum en son boksa devam ettim ama okul, sağlık sorunu ve asıl yaptığım spor branşı yüzünden ara vermek zorunda kaldım uzun süre gitmeyincede bırakmış oldum tekrar gitmeyi isterim ama yanıma birini bulmam lazım güzel yani tavsiye ederim
15 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel denemişsin hepsini :)) ben kararsız kaldım sadece stres atmak ve bütün vücudumu çalıştırmak için kum torbasıyla çalışmayı düşünmüştüm. Yani profesyonel bir şekilde düşünmüyorum gidip kursa falan yazılmam.
Soran+1 yılEh yani internetten teknikleri araştırırım yapmadan.
- +1 yıl
bunlarin hepsini kombine edersen harika bir kafes dövüscüsü olabilirsin
- +1 yıl
@SanFrancissco dövüş sporlarıyla ilgilenmiyorum artık :)
+1 yılNiye erkek sporu olsun ya cok yakisiyor bence 😎
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
70Cevap
+1 yılben de sporcuyum karateci ve taewondocuyum derecelerim var ve box iyidir ama karate kadar stres çıkarmaz diye düşünüyorum. yani evine bir boş kum torbası al ve içine ucuz kumaş parçaları tık veeeee hazırrr
11 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel :) devam et mutlaka
Ben amatörce kendi kendime yapmayı düşünüyorum box torbasıyla 😄
Spor konusunda 1,7b cevap paylaştı. Aslında tam bir erkek sporudur.. Zira çok sert bir spordur. Antremanları da ağırdır.. Bunu seven ve başarabilen bir kızın kolay dayak yemeyeceğine bahse girerim.
18 Yorumla
Soran+1 yılİyi bir spor ağır aynı zamanda, ben profesyonel bir şekilde box antremanı değil de daha çok amatörce evde box torbasıyla yapmak istiyorum, normal bir antremandaki gibi yorulmam daha hafif olur kontrol bende olduğu için.
Yani box sevgisinden daha çok fitness amaçlı bütün vücudu çalıştırdığı için ve strese iyi geldiği için denemek istiyorum box torbasıyla :)- +1 yıl
Bence bir işe başlayacaksan en iyisine odaklanmalısın.. Teknikleri doğru öğrenip grerekirse ileride evde kandin de çalışabilirsin.. Bence boks sporunda kızların önü oldukça açık. Bir de evde boks torbası çok ses çıkartır. Bağlantı vidalarına ses azaltmak için bez filan sarmalısın. Apartmanda millet kapına gelmesin diye yani.
Soran+1 yılÇatı katında oturuyoruz sorun olmaz :))
Kum torbasına vurmanın ne kadar özel tekniği olabilir ki? Bir sürü video var bakarım ordan örnek antreman örnekleri de var.
Soran+1 yılEldivenleriyle birlikte alırım alırsam başka türlü olmaz zaten. Kum yerine kumaşla doldurmayı düşünüyorum daha hafif olur.
Soran+1 yılİnternette okudum kumaşla da doldurulur diye. Kum mu tercih etmeliyim?
+1 yılya sporu severim falan da spora giden diyor ki anama sövsen dövmem falan ben canım sıkıldıkça yoldan adam çevirir döverdim falan bana göre değil trafiğe de sinirliyim diye çıkmaya korkuyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılZevkini adam dövmek ciddi bir sorun, agresifsin kendini kontrol edemiyorsun demek ki.
Sakinleşmen lazım, Yoga ve Pilates sana iyi gelir.- +1 yıl
ben koşu yapıyorum
+1 yılErkek sagligi acisindan tehlikeli buluyorum ama hakedenide dovmeli bence. Boksor kizlarin artmasi dilegimdir :)
11 Yorumla
Soran+1 yılVazgeçtim ben zaten profesyonel bir şekilde kursa gidip öğrenmek değil de box torbası alıp onu dövmek istiyordum ama hevesim kaçtı torba için yeterince yer de bulamadım evde :))
bendede kum torbası belli aralıklarla yaparsan (ben 3 dkdan 3 round yapıyorum) işe yarar kadınların erkeklerden daha çok bu tür sporlara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum
13 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın kadınlar için çok faydalı olur bu tür sporlar.
Yani evde kum torbasıyla çalışmam yeterli olur mu? Sadece bunu yapmayı düşünüyorum ders falan almam profesyonel yapmayı düşünmediğim için.
Boş kum torbası alıp kumaş ile doldurmayı düşünüyorum kum çok ağır olur.
Soran+1 yılVazgeçtim hevesim kaçtı :))
+1 yılben yapmıyorum da izlemeye bayılıyorum. Bence yapabilirsin hatta bak benimde aklıma düşürdün :D
21 Yorumla
Soran+1 yılSende yapabilirsin :))
Burnum zaten maşallah var hele burnumu kırarsa yok boksör olmak istemezdim
11 Yorumla
Soran+1 yılBende istemezdim kum torbasıyla box yapmaktan bahsettim ben :)))
+1 yılKickbox yapıyorum ben 2 yıldır ama fiziğimi çok bozdu
110 Yorumla
Soran+1 yılNasıl fiziğini bozdu?
- +1 yıl
Kollarım bacaklarım kalınlaştı ama attığın stresin haddi hesabı yok kum torbasına dönsem bile devam ederim :) ayrıca kendine güvenin de baya artıyor acıya da alışıyorsun
Soran+1 yılO kadar kalınlaşmış olamaz ki sıkılaşmıştır? Adriana Lima bile yapıyormuş mesela ve ne kadar zayıf kadın.
- +1 yıl
Bildiğin çırpıydım ama ben.. antremanlarla iştahım da açıldı kas da yaptım biraz ama birkaç aydır sağlık sorunlarım yüzünden gidemiyorum ve 9 kilo aldım 2 yıllık sıkılaşmam da boşa gitti bırakınca zararı daha fazla oldu yani şu an arada antremanlara gitsem de eski formuma dönemiyorum
- +1 yıl
Sadece sıkılaşma değil yani baya kalınlaşıp sıkılaştı bırakınca da sıkılığı gitti kalınlığı kaldı
Soran+1 yılKorkuttun beni şimdi ama 😄 ne kadar yapıyordun ki haftada?
- +1 yıl
Haftada herbiri 2 saatlik 3 antreman biri antreman+maç
Soran+1 yılSen profesyonel bir şekilde çalışmışsın ama ben o kadar yapmayı düşünmüyorum sadece box torbasıyla evde amatörce yarım saat falan hiç denemedim daha önce denemem lazım belki yarım saat bile fazla gelir başlangıçta. Amacım kondisyonumu güçlendirmek stres atmak öncelikle, öyle çok yüklenip kas yapmak falan değil hoşuma gitmez.
- +1 yıl
Hiç ders almadan mı deneyeceksin?
Soran+1 yılEvet:) ne gerek var ki internette gereken bilgiler var, yani profesyonel olarak yapmak istesem giderim de bir box torbasıyla çalışmak için gerek yok bence.
+1 yılbence omuzları genişlediği için kötü oluyor ama öte yandan adriana lima da boks yapıyor.. ne desem ki?
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen bende onu düşündüm:))
- Spor konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılKİCK BOXA giderken orda bir kadın vardı hoca hepimizle boks yaptırırdı RİNGTE..
hepimizi yere yatırırdı artık ona SAYGI duyardık çünkü o TECRÜBE sahibi olmuş.20 Yorumla
+1 yılErkek sporu bıdı bıdı bıdı? Niye erkek sporu? :D kadın boksör yok mu bu cahil avuntusu erkek sporu falan değil ve tüm vücudu çalıştirir kesinlikle 2 yıldır kick boksla uğraşıyorum :p
02 Yorumla
Soran+1 yılErkek sporu olarak biliniyor bu bir gerçek ama kadınlar da yapabilir dedim.
Yapıyorsan ne güzel senin için devam et 👍- +1 yıl
tebrikler! Bayanlara dövüs sporlari cok yakisiyor. Turnuvalara katiliyormusun?
bana güzel geliyor :) ama kavga etmek istemem döver beni :)
10 Yorumlagüzel ama iş vücut yapmaya gelince iğrenç oluyorlar
10 Yorumla
+1 yılİnsanların pozitif ayrımcılıklarını sorgulamayın şu sitede ne bekliyorsun yani hayır box kadınlara göre değildir orasını burasını göstermesi günahtır veya sen kadınsın çıt kırıldımsın napıcan boxu sana göre değil denmesini mi bekliyorsun yapıyorsan yap box bizene ulan.
00 Yorumla
+1 yılgüzel ama kaslanma çok olursa işte sıkıntı. görüntünüz bozulur :))
10 YorumlaBende istiyorum deniycem en azindan fazla gucum yok yerinden bile kipirdatamam :D ama istiyorum iste bence guzel bisey ;)
00 YorumlaBen boks yapıyordum 3-4 hafta oldu bırakalı ilçeler arası turnuva maçlarında 2. Lık aldım benim için yetti parmak sakatlığı burun çatlağı elmacık kemiği kırığı yani zirvede bıraktım.
00 Yorumla
+1 yılOlabilir tabi. Mesela evlenilirde yani ama beni dövebilcekse olmaz şimdi o ayakkabıyı almadın diye ağzımı burnumu kırar falan
00 YorumlaBenim düşüncem sporun cinsiyeti yoktur. Boks yapan kadını çekici bulurum. Ama şunu söylemeden gidemem.'Her tarafı kas ise o zaman kötü duruyor bir bayanda'
00 Yorumla
+1 yılben yapıyorum.. yani yeni bşladım sanırım bir hfta olck
10 Yorumla
+1 yılboks hariç her sporu yapsın :)
sonra gelip bizi dövüyorlar
ben korkuyorum :) . p :)02 Yorumla
Soran+1 yılHaha durup dururken niye dövelim kendimi savunmam gerekirse döverim sadece 😄 şimdiye kadar gerek kalmadı zaten
- +1 yıl
Yok ben tırsıyorum bzm mahalleden gecmeyin siz :)
+1 yılçok seksi oluyolar yaa ve benim bir kaç tane arkadaşım var öyle arkadaşlarım bayılıyo hatta bir gün arkadaşım kıza asıldı güzel bir dayak yedi suratını görmeliydiniz erkekler sert görünüşlü kızları sever bence
00 Yorumla
+1 yılsporun her türü güzeldir yapda hangisi olursa olsun
10 Yorumla
+1 yılYoo çok da iyi olur kadınların boks yapması, her kadının bir dövüş sporu bilmesi de gerekiyor ayrıca
10 Yorumla
+1 yılbir süre boksla ugrasıyordum kızlarda vardı :D çok komik oluyordu helede küçüklerde büyüklerdede pek güzel durmuyordu ama kendi içlerinde farklı olabilir zevk alabiliyorsa yapmalı yüzümde iz kalırmı burnum kırılırmı diye soracaksa yapmasın
00 Yorumlane göze ne kulağa ne de yazıya yakışıyor kızlara göre olduğunu düşünmüyorum
00 YorumlaErkekler açısından sağlıklı olduğunu düşünmüyorum...
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Soran+1 yılKendimi savunmam gerekirse döverim sadece:))
kadınların yapmasıda iyi, en azından kendilerini savunurlar
10 YorumlaYapın yapın doverken eglenceli olur ogrenin biseler.
10 Yorumla- Spor konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılMuay Thai yapıyorum. Bence kick boks veya Muay Thai yapabilirsin bokstan daha çok yakışır bir bayana
04 Yorumla
Soran+1 yılMuay thai ilk defa duyuyorum. Evde yapabilecegim birsey olmali
- +1 yıl
Cidden bu ülkeye acıyorum ya bilenler az.. evdede yaparsın kum torbasıyla. Sadece bu dalda ekstradan tekme diz ve dirsekte kullanılıyor
Soran+1 yılMuay thai'ın ne olduğunu bilmemem çok normal acımana gerek yok karşında cahil yok.
- +1 yıl
sana demiyorum ülkenin kültürsüzlüğü.. çoğu üniversitelerde bu branşın bir katkısı olmaması gibi mesela. Normal ama en güzel spor.. Benim için tabi
+1 yılBayanların uzun tırnakları var olmaz hem boks oynarsanız makyajınızı nasıl yapacaksınız
02 Yorumla
Soran+1 yılNe alakası var bunun tırnakla makyajla? Her kadının tırnakları uzun değil, gerekirse kesebilir, spor yaparken herkes makyaj yapmıyor isterse yapabilir de engel değil spora hiç bir şekilde.
- +1 yıl
Sizin doğanızda var
Evde yapmak istiyorum demişsin evde yaparsan pek yararı olmaz boş boş yumruk atarsan.
11 Yorumla
Soran+1 yılOnun da faydası var ama zaten vazgeçtim :))
Bence oldukca seksi bişi yapsınlar. Biz yokken kendilerini korurlar hemde formlarını korurlar
10 Yorumla
+1 yılAklima milyonluk bebek filmi geldi ve bence guzel :D
00 YorumlaBoks yapanlari anlamıyorum aslinda genel yani. Yüz göz kan içinde burun genelde kırık gerek yol :)
00 Yorumla
+1 yılYokkk manitanin boks yapmasi sakincali adami hamur yogurur gibi yogurur sonra 😃😃 düşman g. tune düşman g. tune 😅😅
00 Yorumlabilmem illede erkek yapar demiyorum ama ne biliyim bazı şeyleri kızların yapması abes geliyor bana
00 YorumlaAplalar kafaya koyarsa aya bile çıkar neden olmasın.
00 YorumlaAynen strese iyi gelir, kızlarda yapabilir erkek sporu sayılmaz.
00 YorumlaBen yapıyorum da. Yumruk atmaktan ziyade karşısında zıplaman daha çok işine yarar.
00 Yorumla
+1 yılşart aga stresi felan * et ama kendini savunma açısından çok önemli mesela karate tekvando tarzı değil aga boks kick boks muay thai felan öneriyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılstrese cok iyi geldiği kesin ama bayanlara yakısmıyor :D
01 Yorumla
Soran+1 yılNiye yakışmıyormuş? 😄
+1 yılbütün vücut kaslarını çalîştıran tek spor dalı boksdur burun kası dahil bende baslamayı düşünüyorum
00 Yorumla- Spor konusunda 346 cevap paylaştı.
+1 yılolabilir strese sinire iyi gelirdi :)
12 Yorumla
Soran+1 yılAslında sana lazım sinirlenince vur istediğin kadar rahatla :)))
- +1 yıl
:) :)
kendini savunması güzel bir durum , stres atmasıda aynı şekilde :)
00 Yorumla
+1 yılSpor yapan kadın her zaman bir adım öndedir
10 Yorumla
+1 yılBoks erkek sporu deildirki bayanlarda yapabilir ki bizim salonda çok bayan ve yakışıyor bence :)
00 Yorumla
+1 yılspor yapan hatun bakımlıdır hep. boks, futbol fark etmezzz
00 Yorumla
+1 yılBoks yapmıyorm ama kadınlara çok yakıştırıyorm :)
20 Yorumla2 ay sonra bende başlıyorum.😏😏😏
10 Yorumla
+1 yılAman benden uzak dur :)
10 Yorumlaiyi hoş bana vurmadıkça sıkıntı yok :)
10 Yorumla
+1 yılbence cok yakısıyor. boks veya kick box
10 Yorumlakendini koruması önemli tabi, :D
10 Yorumla
+1 yılSaygılar derim susarim döver filanda.
10 YorumlaYapabilirsin tabikide
10 Yorumla
+1 yılseverim beraber antreman yapılacak her kız candır
10 YorumlaBen yapıyorum canım ama dovuslu
01 Yorumla- +1 yıl
turnuvalara katiliyormusun?
+1 yılGayet seksi oluyor bazılarına
10 Yorumla
+1 yılBen yapmıyorum ama yapabilmeyi isterdim
10 Yorumla- Devamını Gör (38)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!