Dövüş kursuna gitmek istiyorum aklımda judo vardı ama biraz bakınca çok farklı dövüş sanatları var. bir bayanın kendisini koruyabilmesi için en iyi dövüş sporu hangisidir?
Cevabın nedir?
bjj tam bı bayana göre yakın mesafede,yerde kendı ağırlığının üç katı birini bile çok rahat etkisiz hale geirebilirsin bir sürü kırma çıkarma vs teknıklerı var,mma (karma savaş sanatları)benım favorim bunun içinde boks muaythaı bjj judo ne ararsan var yok ben ayakta bir kaçkişiyle mucadele etmek istiyorum ılerı duzeyde bıçak silah sopa kullanmasını ve bunlara karşı savunmasınıda öğrenmek istiyorum dersen ninjutsu.bunlar en etkili döğüş sporları ve bence bayanlara çok yakışıyor bayan döğüşçülerden favorımde gina carona
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bayan için en iyi spor taekwon-do dur..kick box,heleki,muay thai gibi sporlar hem zordur hem güçte gerektirir.yani yumruğu vurduğunda adamı yıkmalı en azından sersemletmelisin,bir kız için bu zordur,diğer taraftan ayak tekniklerini bu sporlarda tekvando kadar etkili kullanamazsın,ama biraz tekvando çalışmakla çok iyi tekmeler savurursun ki senin yumruk atmandan ya da güreşmenden çok daha etkilidir..not:kara-te,taekwon-do ve kick box yaptım..
25 Yorumla- +1 yıl
çok teşekkürler :)
- +1 yıl
şu an wing-chun aklıma yatıyo daha çok. teşekkürler :)
- +1 yıl
bence yanılıyorsunuz..box ve wing-chun yakın dövüş sporudur.yakın dövüş risklidir her zaman.dövüşmeyi pek bilmeyen birinden alacağınız sanşlı bir yumruk sizi kötü bir duruma sokabilir..bir kız bir erkeğe karşı en iyi tekmeleriyle karşı koyabilir.. filmlerdeki sıska kızların ibir iki el darbesiyle 120 kiloluk adamları yere sermesi tamamen roldür..ama gerçekte 1-2 tekme ile bunu yapabilir..
+1 yıl1)tırnkalarını nasıl kullanacağını bil yeter :D ben öyle yapmıştım hemen pes ediyorlar :D
2) boğazına yumruk atmak
3) naik bir yere tekme (anladın sen)
yaptım biliyorum :D
yapabilirsen arkasaından üstüne atla ve ön saçından tutup arkaya çek35 Yorumla- +1 yıl
:D :D :D geneli abilerime karşı kullandığım silahlar ama üçü de 1.80-190 olduğu için kavgalar senelerdir bitmiyo. herkese işe yaramıyo bunlar :D
- +1 yıl
koltuğa çık üstüne atla :D
- +1 yıl
yapmadım mı sanıyosun :D
- +1 yıl
mükemmeli yakalamaya çalışmalısınn :D
Çocukluğumdan beri taekwondo yapıyorum alt edemediğim çıkmadı . Biraz da yatkınlık meselesi bu işler aslında ama taekwondoyu dene derim ben .
27 Yorumla- +1 yıl
kaç yıl gerekir peki normal bir insanı alt edebilmek için?
- +1 yıl
çok teşekkürler :)
- +1 yıl
Ciddi olamazsın
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
68Cevap
Hani bazı arkadaşlarınız vardır, çok seversiniz, çok güvenirsiniz, her zorlukta yanınızda olacağından eminsinizdir ama en küçük zorlukta sizi yalnız bırakırlar... Aikido, muay thai, kick boxing bir bayan için bu arkadaşlar gibidir...
Öncelikle çantanızda biber gazı olsun.
Spor olarak bokstan başka bir şeyle vakit kaybetmeyin.
Birer yıl muay thai ve kick boks yapmış ve kavgaları olmuş biriyim...22 Yorumla- +1 yıl
bunları direk eliyorum o zaman :/
- +1 yıl
İki hafta önce ayı gibi cüsseli bir adam üstüme saldırdı. Onlarca tekme, yakın dövüş tekniği biliyorum ama benden büyük cüsseli birisiyle kavga ederken o gergin anda bunların ne kadar anlamsız olduğunu orada yaşayarak öğrendim.Adam bana yumruklar savurarak üstüme gelirken kendimi korumamı sağlayan tek şey bokstu. Yumruklardan gardımı alıp kendimi korurken o gücün beni sarstığı sırada karşılık verebilmem tamamen boks sayesinde oldu.
+1 yıl14 yildir ninjutsu,12 yildirda hapkido yapiyorum.bence hapkido degil ama ninjutsu bayanlar icin uygun,yormadan pratikhareketlerle alt ettirici
Ninjutsu: ninja dovus sanatu24 Yorumla- +1 yıl
aikido da çok uygun bence..
- +1 yıl
Aikido da hapkido gibi tutmali bir sanat,ama sokakta serserilerin bicakla dilandigni silahla dolandigini sallamayla sopayla dolandigini gozonune alirsak en uygunu ninjutsu olacaktir kanisindayim
- +1 yıl
çok teşekkürler bilgi için :)
- +1 yıl
Rica ederim,istanbul avrupa yakasinda kursu var gdebilirsin
+1 yılKendini koruyabilmek için en uygun dövüş sporu kickboks ve muaythaidir..
Ama kızlara hiç yakışmaz ve güzelliğin bozulabilir.
Judo ve jiujitsu tarzı güreşe benzeyen dövüş sporları yapmak daha yararlı olur senin için.Tekvando da olabilir.22 Yorumla- +1 yıl
sudoku da olabilir panpa sdfghjklş
- +1 yıl
teşekkürler :)
Kendini korumak istiyosan jeet kune do gibi sporlra yönel muay thai kick boks genelde ring ağırlıklıdır sokakta erkeğe karşı kendink koruyamazsın :) senin ihtiyacın olan şey self defans
13 Yorumla- +1 yıl
beni anladığına sevindim :) amacım da tamamen o zaten kendimi korumak.
- +1 yıl
Bir de eklemem gereken bir şey var diğer yorumları da okudum. Bayan için en uygun taekwondodur diyenler var spor amaçlı yaparsan taekwondo işine yarar ama sokakta hiç bir şekilde o kullanılan tekmelerin sana faydası olmaz :) eğer maddi sıkıntın yoksa krav magayı tavsiye ederim pahalı bir spor ama uzmanlaşması kolay. Diğer sporlarda uzmanlaşman en az 3 seneni alır :)
- +1 yıl
bulabilirsem araştırırım teşekkürler :)
Hangisi olursa olsun, vücudunu erkek gibi kaslaştırmamasına dikkat et. Karate de olabilir, tekwando da. Judo da çok iyidir aslında.
11 Yorumla- +1 yıl
evet o yüzden kasa ya da güce dayalı bir spor olmamasını istiyorum ki iri yarı bir erkek karşısında ne kadar güçlensem de onlar işe yaramaz
Gizli Üye(36-45)+1 yılkesinlikle aikido derim :) çok iyi bilen arkadaşım var arada bir bize uyguluyor bir hareket bile rakibini resmen beni bırak diye yalvarttırıyor :)
11 Yorumla- +1 yıl
evet aikido düşündüklerim arasında :) teşekkürler :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılbebişim yaa bir seksi bakış at sonra tekmeni adamın şeysine at:D ve kaçabildiğin kadar kaç:))
22 Yorumla- +1 yıl
:D :D işşşte bu :D
Cevap sahibi+1 yıl:)
Kung fu bilindik en iyi ve geniş çaplı spordur. Fakat bunu kimin yapıp yapmayacağı ancak ona katlanacak insana bağlıdır. Sana bunu tavsiye etsem bile sabır yoksa unutman gereken ilk spor türüdür.
10 Yorumlataekwondo yapmalısın bence ben yaptım hatta yakın dövüş içinde bir iki birşeyler öğrendim faydası var işi de ilerletip başka bir dala da geçebilırsin :)
10 YorumlaWing chun bayan icin en ideali bence araştırmanı tavsiye ederim
03 Yorumla- +1 yıl
yumruklar kullanılıyo diye biliyorum onda. çok da güçlü olduğum söylenemez hani :)
- +1 yıl
Tam tersi güç kullanmadan rakibi yenmeyi ogretiyo yanlış hatırlamıyorumda bulanlarda kadın zaten bence sen bir araştır karate ye judoya vakit harcama hepsini yaptım judoda fizik ister karatede kendini korumak icin o kadar elverişli degil e boks zaten bayansin yapma sonuçta estetigininde guzel kalması lazım geriye bir ninjutsu bide wing chun kaliyo tavsiyem wing chunu bir araştır
- +1 yıl
çok teşekkürler :) dediğin gibi yapayım :)
+1 yılsapıklar,kapkaççılardan korunmak için gözyaşartıcı al spora mpora gitme uzun iş bunlar
30 YorumlaKickboks - Muay Thai Bunlar gerçekten sokak dövüşüne en yakın olanı amatör şekilde yapsan senin için yeterlidir .
00 Yorumla
+1 yılYağlı Güreş. Bir daha sırtını kimse yere getiremez.
00 YorumlaSpor konusunda 391 cevap paylaştı. Aikido iyidir senin için karşındakini az güçle geri fırlatma üzerine
00 YorumlaBoks ...
O eldivenle cok hos gozukuyorlar.
Dövüş sporunu bırak voleybola bak.
Her türlü faydası var...04 Yorumla- +1 yıl
amacım hoş görünmek değil.
- +1 yıl
eksileyen ben değilim amacımı gerçekten anlamadın sanırım
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence aikido güce dayalı değil en başta o yönü iyi ayrıca zaten savunma sanatı
10 Yorumla
+1 yılAİKİDO derim fakat KİCKBOX serseri erkelere karşı savunmada daha etkili olur.Aikido hem rahatlatıyo hem akıl ve sakinlik gerektiriyor
00 YorumlaNe kadar spor yapsan da bir erkekle başa çıkabileceğini sanmıyorum . O yüzden anatomik zayıflıkları , nereye vurman gerektiğini falan öğreten kurslar varsa oraya git :D
01 YorumlaBol bol hamur açın evde. Böylece oklava kullanımına hakim olursunuz. Kadına başka bir şey yakışmaz.
20 Yorumlalink
bunu kesinlikle izle ::)00 YorumlaBence Kendini Korumak için değilde Daha çok spor için gidersen Tavsiyem Muay Thai :)
10 YorumlaBence uygun dövüş sporu yoktur. Filmlerdeki gibi olmuyor o işler. En iyisi Biber Gazı :D
11 Yorumlakickboks bacak açmak rahat tekme rahat sadece yumrukların gelişmeli o kadar hareketler pretik zaten düşürücü vuruşları olduğundan rahat
00 Yorumla
+1 yılkarate veya kickboks öneriyorum ben kickbokscuyum ve sporumda bayan arkadaşlarda var ve gayet iyiler ..
00 Yorumla
+1 yılbir bayan için en iyi dövüş sporu yatak sporudur olimpiyatlara alınması lazım yeminlen :D sdfghjk
11 Yorumla- +1 yıl
- Spor konusunda 347 cevap paylaştı.
+1 yılbir kadın için en büyük dövüş sporu çenesini çalıştırmasıdır :)
10 Yorumla fitness yap vücudun zinde kalsın yeter..olmadı tekvando falan olabilir bak aikido falan da
00 Yorumla
+1 yılen raha dövüş sporu teakwondo herkes yapabilir vede en eğlencelisi
00 Yorumlaöyle bir spor çeşidi yok ayak onların hepsi yaradılısınız öyle hollyowod saçmalığı onlar sizin doğal savunma sistemınız var zaten kaba kuvvetten çok daha etkılı dırrr dırrrdırrrr
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkeklerin kötü huylarını yüzlerine vurmak :))
Şaka :P
Ben Taekwondo ya da Thai-Boxing diyorum :)))00 Yorumla
+1 yılvalla bizim okulda tekvandocu kız vardı hiç sevmezdim bir gün dövmüştüm türkiyede derece yapmış bide
10 Yorumlabi bayan ağzımı burnumu kırsın sesimi çıkarmam. tam tersi hoşuma gider
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKrav maga yı öneririm ben birkaç sene eğitim aldım işe yarıyor
10 YorumlaKrav maga en iyisidir :D
02 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler :)
+1 yılŞiddetin her türlüsüne karşıyız.
01 Yorumla- +1 yıl
uzaktan durup karşıyız demek saçma bileceksin ki karşısında durabilesin.
Gizli Üye(36-45)+1 yılhiç bir kız dan dayak yemem bana dalaşcak bir kızı tek elimle döverim ister siyah kuşak ister mor kuşak olsun asdşflkajdsflkjsd
13 Yorumla- +1 yıl
Ne kizlar taniyorum seni saniyede linc edecek ahaahs
Cevap sahibi+1 yılbu mesajın kızlardan dayak yediğini anladım:DDD yolla sen ben icabına bakarım asdfklajsdflds
- +1 yıl
Uygun egitimlerle benide dovebilirler haklisin,bayan hocalarimizda mevcut fakat 6 7 sene dovus sanatlariyla ugrasmis bir kiz bni dovemez ama senin icin aynini diyemem,ben 14 senedir ninjutsu 12 senedirde hapkido yapiyorum
+1 yılTaekwondo yu bir araştır
10 YorumlaTayland boksu ve muay thai
13 Yorumla- +1 yıl
serpilcik Muay Thai Tayland Boksu olarak geçer kick boksla karıştırmış olabilirsin
Muay thai ile kick box arasındaki farklar bunlar :
1. Duruşları farklı
2. Amaçları çok farklıdır. ( Muay thai saldırıya yöneliktir ve temeli en iyi savunma saldırmaktır felsefesine dayanır)
3. Muay Thai da diz , dirsek, enseden çekiş ( kırış ) vs vs büyük farklar war.
4. Kullanılan teknikler çok farklıdır.
5. Müsabakaları diğer sporlara göre 10 kat daha serttir.
Kasıklara vurabildiğimiz bir dövüş sporu :)
12 YorumlaTIRNAKLARI!
14 Yorumla- +1 yıl
bunu sevdim :)
- +1 yıl
ama etkisiz hale getirmez ne yazık ki :) tecavüze uğrayan ya da öldürülen kızların tırnaklarındaki kalan deri parçalarından katil tespit edilebiliyor. demek ki tırnak kullanmak ölüm ya da tecavüzü engellemiyo ne yazık ki
Spor konusunda 384 cevap paylaştı. aikido savunma sanaatı
10 Yorumla
+1 yılsokak dövüşü tarzı :)
00 Yorumla
+1 yılAğız yırtma, saç yolma. Çocuğun varsa terlik atma.
10 Yorumlaerkekse bacak arasına dizinle vur pert olur :)
00 Yorumlaterlik, tırmık :$
10 Yorumlaaikido ;)
10 Yorumlakendini savunmak içinsen bence biber gazı :D
00 Yorumlawing chun çok etkili tavsiye ederim
10 Yorumladövüş olmayan spordur.
10 YorumlaGüreş :) git git güreş iyidir
00 Yorumla
+1 yılMud Wrestling( Çamur Dövüşü ) :))
00 Yorumlaadriana lima bile boks yapıyosaa
10 Yorumla
+1 yılmuay thai ya da taekwondo
00 YorumlaDırdır :) çok iyi oldugunuz bir alan