Lütfen İlgilenin Hiç Esnek Değilim?

Lütfen yardım edin nasıl esneyeceğim ben? İnternetten hep takip ediyorum videoları. Diyor ki "Stretching for inlfexible people" sanırım Türkçe karşılığı "Esnek olmayanlar için esneme hareketleri" Ve videoda yaptığı şey ise bacak ayırmak, ayak parmağına dokunmak, yana çok eğilmek vesaire... Gerçekten bende mi bir problem var acaba, çünkü esneklik için hareketler tarzı videolardaki hareketleri bile kaldıramıyor bünyem. Esnemek için esneme hareketleri bile sıkıntılı benim için. Ya ne olur yardımcı olun çok istiyorum Bale yapabilmeyi ve eminim ki git diyeceğiniz Taekwondo da çok muhattabıma girmez. Çünkü devam ettirmeliyim ve bana emek veren insanları sırf kendi amacım adına yarı yolda bırakamam ve daha önce gidip kurslarda derslere baktım. Herkesin belli bir esnekliği var ama ben ayaklarıma bile dokunamıyorum ki dokunmaya çalışınca baldırlarım değil fossa poplitea kaslarım geriliyor ve bıraktığımda da o gün içerisinde hafif ağrılarım oluyor sonraki gün geçiyor. Ya ne olur uzun uzun yazdım yazmaya da devam edeceğim son karaktlerlere kadar yani daha nasıl ilginizi çekeyim nasıl sizden cevap alayım hiç bilemiyorum çünkü bu konular fazla önplanda değil site içinde. veizlediğim videolardan sorduğum hocalardan hiçbir tepki alamadım ve ha o da var. Şu ana kadar birkaç sporcu hocaya sordum ve ilgisiz ve kaba oldular. Ve şu da var ki hareketleri deneyince dahi herhangi bir esneklik artışında bulunmuyorum. Ve her videoda şunu duymak da inanın hiç hoş değil "Bedenin esnek değilse zihnin de değildir". Ya varsa bildiğiniz video hareket lütfen öneride bulunun. Teşekkür ederim.
Not: Son anda düzeltmeye çalıştığım noktalama hatalarının arasından boşluk seçerken şu yazdığın her harfte yanındakini silme olayı gerçekleşti o yüzden kusura bakmayın. Teşekkür ederim
Lütfen İlgilenin Hiç Esnek Değilim?