kız kardeşim 14 yaşında ve sürekli boyum kısa boyum kısa diye başımızın etini yiyor.Ailemizin genelinin boyu uzun.Voleybol ve yüzmeye yazdırsak boyunda bir uzama olur mu ?(boyu 160)
Cevabın nedir?
+1 yılDüzenli yüzme ile hem boyu uzar hem kuvvetli ve sağlıklı olur hem de spor disiplini kazanır.
Mutlaka yüzmeye başlatın fakat haftada 2 saat ile bir yere varılamayacağını anlamalısınız. 14 yaşından sonra olimpiyatlara katılacak bir sporcu olamaz fakat sağlıklı bir insan yetiştirirsiniz. Kardeşinize bir iyilik yapın ve yüzmeye başlamasına ön ayak olun. Hatta imkanınız varsa sizde onunla başlayıp ona örnek olun.03 Yorumla
Soran+1 yılhafta da kaç saat öneriyorsunuz yüzmeyi
- +1 yıl
Ben spor hocası değilim fakat haftada bir gün 2 saat yaparsa hiç bir anlamı olmaz. Hangi spor olursa olsun en önemli kısmı DÜZENLİ ve SÜREKLİ yapması.
Ben belirli bir zaman söylersem ukalalık etmiş olurum. Hocasıyla konuşmanız daha mantıklı.
Ben 36 yaşındayım ve haftada 3 gün 1'er saat yüzüyorum. Varın siz düşünün
Soran+1 yılpeki teşekkürler
Kızlarda genelde 16-17 yaşına kadar boyda uzama devam eder. O süre zarfında voleybol-basketbol oynamanın boy üzerinde gözle görülür etkisi vardır. Çocukları ne kadar erken yaşlarda bu tarz sporlara yönlendirirseniz o kadar uzamada etkisini görürsünüz.
20 Yorumla
+1 yılYüzerse 5 cm uzar.
Ama önemli olan şey ne zaman ergenliğe girdiği ve genetik boyu..
Ergenliğe girdikten sonra birden bir uzama gösterdiyse bundan sonra pek uzamaz..00 Yorumla
Yazdırın. Boyu uzar ama öyle 1 ayda falan değil. Düzenli olarak yapması lazım.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
10Cevap
+1 yılBüyük ihtimalle uzayacaktır , uzamasını hızlandırmak veya daha çok uzayabilmek için antrenmanlardan 30 dk önce filan süt filan iç.
00 Yorumla
+1 yıl21 yaşıma geldim hala daha yılda 1 2 cm uzuyorum. Dert etmesin ben onun yaşındayken nokta gibiydim , şimdi ünlem gibiyim :) Uzar gider daha çok genç
00 Yorumla
+1 yılyüzmeye yazdırın babanızın boyu ve annenizin boyu kaç cm ?
02 Yorumla
Soran+1 yılBabamın boyunu bilmiyorum ama uzun. annem 160 civarlarında.Aile genelimiz uzun özellikle baba tarafı.
- +1 yıl
yüzmeye yazdırın derim çünkü abimde de boy problemi var bende yok ben anne tarafına çekmişim boy sıkıntım yok abim baba tarafına çekmiş boy sıkıntısı var balık hapı alın onuda içsin
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yıldaha zamanı var geç kalmış değilsiniz bol bol yüzme ve basket oynasın eğer basket oynamak hoşuna gitmiyorsa ip atlasın daha eğlenceli olur onun için
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılUzar tabiki spor yaparsa.Ailesi uzunsa zaten boyu kısa değil şu an.Anne ve babasının boyu nasıl?
00 Yorumla
+1 yıl14 yaşında boyu 160 mı?
Manken olucak o kız, görürsün :D
Uzar tabi :)02 Yorumla
Soran+1 yılHaha bu yorumu ona okutmalıyım :D
- +1 yıl
:D
+1 yılVoleybolcuyum 13 yasımda 172 boyum vardı
06 Yorumla
Soran+1 yılEtkisi oluyor yani.Ne kadar zamanda o boya ulaştın.
- +1 yıl
2-3 yıl falan ama hafta sonu gitmeyle olmaz cabalayıp takıma girip her gun antrenman yapması lazım
Soran+1 yılBen voleybol önerdim ama o hafta içi 5 gün voleybola hafta sonu yüzmeye gideceğim diyor
- +1 yıl
Oyle yapsın o zaman daha fazla uzar
Soran+1 yılteşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim
uzama ihtimali yüksek
00 Yorumla
+1 yılVoleybol basketbol etkili olur.
00 Yorumla
+1 yılTabikide uzar :)
00 YorumlaUzar
00 Yorumla