Ben bir ateist olarak müslüman olmak istiyorum

Kafamdaki soru işaretlerini gidermek istiyorum

1)Eğer bir tanrı varsa Şu an nerede bekliyo eğer evren bilim adamlarının dediği gibi sonsuzsa tanrıda evrenin içinde olmuş olmuyor mu o zaman?

2)Tanrının somut bir bedeni varmı

3)Tanrı ol dediğinde o şey hemen nasıl olabiliyor o güce nasıl sahip şöyle bir hayal ettiğinizde saçma geliyor

4)Kuranda yazdığı gibi bir insan allaha inanmaya başladığında tanrı mutlu oluyosa mutlu olabilen tanrı mutsuz da olur tek başına olmaktan sıkılmıyor mu eğer tek bir tanrı varsa?

5)Neden yarattığı varlıkların ona ibadet etmesini istiyo psikolojik olarak buna ihtiyacı mı var? Bizim ona ihtiyacımız var gibi şeyler yazmayın ben neden tanrı böyle bişey ister diyorum. Bu durum çok egoist geliyo

6)Eğer ben dünyada suç işlediğimde beni cehenneme atıcaksa onun merhameti nerde, benden ne farkı kalıyo tanrının?

7)Madem muhammet din için savaşıyo eğer öyleyse tanrı muhammetin neden savaş kaybetmesine izin veriyo öyle olsa her savaşı kazanıp dini bütün dünyaya yayması gerekmezmi?

Genel olarak şöyle bişey diyim tanrının var olması, yarattıklarının, kendisinden milyarlarca kat küçük şeylerin kendisine ibadet etmesi için zorlaması falan çok komik geliyor çok mantıksız geliyor bana.

Bu sorular içinden mantıklı cevap verebileceğine, beni ikna edebileceğine inanıyosan saygılı her yorumu dikkate alıp okuyacağım. Lütfen samimi cevaplar verin.
Güncellemeler
+1 yıl
Müslüman arkadaşlarg*tkorkusundan inanıyorlar çok acık. Hadi varsa diye tanrıya inanılır mı bende süpermana inanıyorum hadi varsa :) Müslüman arkadaşlar samimi cevaplar için sağolun ama cidden ikna edici şeyler değil. Yazdıklarınızın birçoğu masal
Güncellemeler
+1 yıl
din konusunda bazı şeyleri özümseyemediğimin, tam inancımın olmadığının farkındayım. Sorgulamaya başladığımda iç huzurumu kaybettim yıllardır huzursuz hissediyorum çünkü inancım ne bende bilmiyorum. G,t korksuu dediğim için kusura bakmayın ama inanıyorum diyen biçok kişi tatmin edici cevaplar bile veremiyor çoğu ailesi müslüman olduğu için müslüman. Bu iş burda olmaz adam gibi okuyup düşünmek lazım
Ben bir ateist olarak müslüman olmak istiyorum