İslam dini hoşgörü dinidir.İslam da tek bir tanrı vardır.O da Allah tır.Bütün eksik sıfatlardan münezzehtir.Son semavi dindir.Yani Allah ın gönderdiği son dindir.Peygamberimz Hz.Muhammed'dir.İçki içmek günahtır.Çünkü içki insanın aklını yok eder.sağlığada zararlıdır.İçki içen insan kendinde olmaz,sarhoş olursa ne söylediğini bilmez.Bu durumdayken bi çok kötülük yapabilir.İslam adalet dinidir.Hz.Ömer'in adaletini araştırabilirsin.İslamda kadına ayrı bi değer verilir her ne kadar bu gün değer vermediği söylensede.Mesela İslamda kadın çalışıtırılmaz diye bi kural yok.İsteyen kadın çalışabilir.İsterse çalışmaz.İsterse evinin işini bile yapmaz.Kocasından hizmetçi isteyebilir.İsterse çocuğuna süt annesi tutabilir.Kadın kapanmalıdır.Çünkü başka erkekler onun vücudunu gördüğünde şehvet duyguları kabarabilir.İllaki kara çarşafla kapan diyen yok.Ama dikkat çekmeyen kıyafetleri giymek güzeldir.vücut hatlarını belli etmeden modern bi şekilde de kapanabilirsin.İslam inancında herşeyi Allah yaratmıştır.(Doğayı,uzayı,zamanı,maddeleri vs aklına gelen herşeyi).bizde ibadet olarak günlük 5 vakit namaz vardır.Bu Allah a olan borcumuzdur.Ama borçtan ziyade dostun,yaratıcnın huzuruna çıkmaktır.Onunla günde 5 defa görüşmektir.Muhabbettir.Namaz dinimizin direğidir.Namaz vakti olsun olmasın her zaman Allah tan bişiler isteyebiliriz.Ama bundan ziyade biz Allah rızası için yaşarız.Allah yolunda ölmeye çalışırız.Ahiret gününde Allah ın rızasını kazananlardan olmaya çalışırız.Mesele cennete veya cehenneme gitme meselesi değil sadece.Mesele Allah ın salih kullarından olmaktır.Ayrıca peygamberimiz gibi yaşamaya çalışırız.O bize örnektir.
İslam günümüzde ki insanların yargıladığı gibi değildir aslında.Çoğu kişi terörizm,gericilik vs gibi bakıyor dinimize.Atabildikleri kadar çamur atıyorlar.Dünyada zulüm gören toplumların yüzde doksanı İslam toprakları.bunun bi sebebi var.Çinde sincan uygur bölgesi,Sovyetler döneminde Türkistan bölgesi,arnavutluk,çeçenistan,ırak,afganistan,kuzey afrika,suriye nerde müslüman toprağı varsa ordaki müslümanlar zulüm görüyorlar.Sence niye?Topraklarını savunan insanları niye terörist ilan ediyorlar?
eğerki extra bi sorun olursa beni ekleyebilirsin,elimden geldiğince sana yardımcı olurum.1111 Yorumla- +1 yıl
>>> basküler'e hitaben;
evet islam hoşgörü dini değildir. eğer öyle olsa başta peygamberimiz yıllarca küfür ile cihad etmezdi.fatih sultan mehmed de istanbul u feth etmezdi zira insanların yaşadığı bi şehri ellerinden almak ne kadar hoşgörüsüz bir durum değil mi?
günümüzde kafamıza çivi çakılır gibi sokulan islam hoşgörü dinidir sözünün amacı müslümanı korkaklaştırmak her türlü zulme boyun eğmesini ve koyun gibi güdülmesini sağlamak için ortaya atılan bir safsatadır. devam.. - +1 yıl
Allahın hoş görmediği şeyleri yani haramları ve çirkinlikleri- kul hoş göremez. hoşgörü müslümanların kendi aralarındaki münasebetlerinde uygulanan bir davranıştır, kardeşinin ayıbını örtmek ona güzellikle anlatmak ve örnek olmak için, yoksa kayıtsız şartsız bir hoşgörü söz konusu değildir.
- +1 yıl
basküler kardeşim kimse islamiyetle bir müslümanı kıyaslayamaz. sen islamiyete hoşgörüsüzdür dersen büyük ayıp etmiş olursun, dünyan da çekilmez olur,etrafındakiler sanki hep senden çıkar sağlamak istermiş gibi zannedersin.Ama müslümanlar için geçerli olabilir ki çoğu için böyledir. Terim yanlışın var, biri insani uygulama(müslüman insan) diğeri ise ilahi doğrudur(islam).
- +1 yıl
islam doğru dindir kuran kusursuz doğrudur birde ben yardım etmek isterdim ama yanlış yönlendiririm belki diyanet denilen yerler var onlara danış doğru biliyorlarsa yardımcı olsunlar. ALLAH BİRDİR MUHAMMED ONUN KULU VE ELÇİSİDİR
- +1 yıl
islam doğru din ve islam dinini kabul edenlere müslüman denir müslüman ol başka kurtuluş yok. ben tam yardımcı olamayabilirim bende belki yanlış yönlendiririm diyanet denilen yerler var islam kusursuzdur ama dediğim gibi belki yanlış yönlendiririm diyanettekilere danış yardımcı olsunlar doğru biliyorlarsa gerçek din islamdır ALLAH BİRDİR ONDAN BAŞKA TAPILACAK, İNANILACAK TANRI YOKTUR MUHAMMED ONUN KULU VE ELÇİSİDİR
En İyi Cevaplar
+1 yılsen bana şunu söyle şu an kendın sadece endın bırınden destek almdan neyi yaratabiliyorsun?
O Allahtır ki OL demesiyle herşey olur, Sonsuz kerem sahibidir. Bi mahlle muhtarsız bir topluluk başkansız olmaz bizde inanlar Allahımız olmadan olamayız, bana birtek şeyi yoktan var et bende senin dinine dönerim söz. İİnanman için şunu sorayım sana bunca evren insan nasıl var oldu? bir araba dusun parca parca ettiğini her parçası nasıl oldu demire plastiğe kadar in o demir dünyaya nasıl geldi nasıl maden olup arba kaportası olustu? bu bılgıyı kım verdı?
2. yenı dogan cocuk meme nedır bılmezken annesını nasıl emmeye basladı?
3. bır balık lavradan cıkar cıkmaz nasıl yuzmeyı ogrendı?
daha sayamayacagım orneklerı var.
Ancak bizim dinimiz son evrensel dın kıtabımız tum zamana ve mekana gonderılmıs kıtaptır, İnananlara mujdeler olsun kı içinde ırmaklar akan cennetle mujdele onları gecer ıcınde.
her dınde bı takım gunahlar haramlar ve kurllar vardı, ınsanlar cıkarlarna gore degıstırdıler ve sayısnı bılmedgm kadar İNCİL var ancak tek bir KURANI KERİM vardır. Turkcesını bul oku o zaman göreceksin zaten her şeyi.
bizlerde toplu olarak ibadet ederiz bireselde edeirz. namazlarmzla Yaradaana dualarmızı sukurlerımızı ederız. Sacının telı gorunmesı haramdır ancak gel gor kı herkes uymuyor bu kul ıle Allah arasındadır bası acık dıye kımseyı yadırgayamayız ceza veremeyız. Bizim dinimiz hoşgörü temizlik ve kolaylık dinidir.
Düşünsene yolculuk yapacagn zaman oruçtan namazdan Allah sana kolaylık vermiş sen seferisin kılma tutma demiş. bu kadar hoşgörülü bir din benimsenmez de ne yapılır.
Huzur islamdadır daha detaylı araştır. ilk öncede HZ. muhammedin hayatından başla sonra çağrı filmini izle. Allah yolunu açık etsin11 Yorumla
+1 yılbiz ne desek yanlış olablir.Allahın sözlerini yanlış aktarabiliriz.bizim kitabımız incil gibi tevrat gibi defalarca değiştirilmedi.bu yüzden içinde Tanrı sarhoş oldu yoruldu gibi şeyler bulamazsın ve 4 tane kitap değil 1 kitaptır bu yüzden sana mantıklı geleceğine inanıyorum.birazınıda inancınla harmanlayacaksınki bi anlamı olsun herşeyin. sana tavsiyem Kuran-ı Kerimi iyice oku.anlamadığın yeri defalarca oku.cami yok mu oralarda? git bi cami imamına danış.tabi kelimei şehadet getirmeden ben müslüman olcam diyip olamazsın önce şehadet getirmelisin.bence bu işlemleri imamla birlikte yaparsan senin için daha hayırlısı olur.Allah kabul etsin :) sen dinimizce içimizdeki en temiz insan sayılıyorsun şu an bütün günahlarından arındın çünkü doğruyu buldun seçtin ve uygulayacaksın bundan güzel ne olabilir.Allah işte böyle affedicidir =) duygulandım be..
30 Yorumla
Maalesef ki müslüman olup kuranın sadece arapçasını hatim edip tükçesinden bir haber olan bir müslüman topluluğunda yaşıyoruz. Kuranın içinde yazan tek bir kelimeyi bile bilmezken kulaktan duyma şeyleri yayıyorlar. Sen en iyisi diyanet işlerinin resmi sitesinden araştır. Bir aralar o kadar ağır gelmişti ki din değiştirme raddesine geldim ama sonra teyzem bana bu siteyi önerdi ve aslında dinin ne kadar rahat hoşgörülü olduğunu öğrendim. Ve yaradanımızdan korkutup soğutan insanlara da lanet ediyorum. Halbuki aslında ne kadar affedici, hoşgörülü bir yaradanımız var. Ben o siteyi bulup sana yollayacağım doğru yoldasın müslümanlık hiç zorlu bir din değil
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
+1 yılKuran’ı Kerimde “Allah’dan başka dost edinenlerin yuvası örümceğin yuvasına benzer” diye bir ayet vardır.
arapçada kelimelerde erkek ve dişilik vardır ve buradaki örümcek kelimesi dişilik kalıbıyla kullanılmışdır
ve yuvayı dişi örümcek kurar 600 lü yıllarda örümceğin dişimi erkekmi olduğu nereden bilinebilir? başka bir ayette “biz arıya vahy ettik yani bildirdik
ağaçlardan evlerden kendine yuva edin” buradaki arı kelimeside yine dişilik kalıbıyla kullanılmışdır ve günümüzde anlaşıldığı üzere arıların reisi kraliçe
arıdır.
yine başka bir ayette karıncayla alakalı bir durumdan bahs edilir karıncaların reisinden bahs edilirken yine dişilik kalıbıyla bahs edilmişdir ve günümüzde
anlaşıldığı üzere karıncaların reisi kraliçe karıncadır. yine kuran ı kerimde zerre yani atomdan daha küçük bir şeyin bile gizli kalmayacağından bahs edilir.
günümüz biliminde proton ve elektron gibi atomdan daha küçük maddeler yeni bulunmuşken 600 lü yıllarda bunlar nasıl bilinebilir? şimdi o zaman ya diyeceğiz
hz. Muhammed s. a. v e günümüzün biliminde yeni bulunan şeyleri 1400 sene önce zaten biliyordu. ya da bunları ona bildiren arıyı karıncayı örümceği
ve atomu yaratandır!
Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise oradaki, (Allah’ın varlığını gösteren) delillerden yüz çevirmektedirler.)
burada 1400 yıl önce atmosfere
Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah’ın
sanatıdır.
Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır. Burada kıtaların haraket ettiğine
Pek sert olan ve insanlara bir çok faydası olan demiri de Biz indirdik.
Burada demirin uzaydan geldiğine işaret edilmişdir ve bunların hepsi 1400 sene önce yazılan bir kitapda yazıyor ya diyeceğiz ki Hz. Muhammed günümüz
biliminde
yeni bulunan şeyleri zaten biliyordu ya da bunları ona bildiren herşeyi yaratandır.
TESADÜFEN VEYA PATLAMA ( BİNG BANG) NETİCESİNDE OLUŞAN BİR YAPI KAOS GETİRİR AYRICA HER PATLAMA SONUCUNDA TAHRİP ETMESİ GEREKİRKEN TERSİNE SİSTEMLİ VE
HARİKULADE
İŞLEYEN BİR DÜZEN OLUŞTURMASI İLGİNÇ DEĞİL Mİ. BIZİ DÜŞÜNEN BİRİ OLMASIN?
Aklı, şuuru olmayan bir et parçası olan organların mükemmel görevler ifa etmeleri ne hikmettir. Bir diyaliz makinasına bak birde böbreğe bak yan yana
koysan
diyaliz
makinası çok daha havalı, dünya devleri ileri teknoloji ile üretti çokta havalı gözüküyor ama ne yazık ki bu diyaliz makinası böbreğin yaptığının 40 ta
birini
bile yapamıyor. 100 gr bir et parçası olan böbrek 24 saat boyunca senin için hiç durmadan çalışıyor. Biri kul diğeri Allah yapımı olan bu varlıklardan
hangisi
daha mükemmel. Kalp karaciğer göz... ayrı ayrı mükemmel. Bu organlar tesadüfen bu işi yapıyor ama basit bir oyuncak bebeğe gelince orada dur kardeşim onu
bir
yapan olmak zorunda kendiliğinden olması imkansız diyorsak Allah ın varlığı ora da başlar.01 Yorumla- +1 yıl
Bizi Düşünen Biri Var Derken Allah ı yaratılana Benzetmek Degil haşa Orada Konuyu Açamadım hata Yaptım geri Düzeltemiyorum da Allah iyi düşünür vs vs Allahı Yaratılana Benzetmek Olur Kİ Küfür olur Haşa Allah Yarattıgı Hiçbir şeye benzemez Benzeten Küfre Girer Yazım Hatası Yaptım Özür Dilerim Sonradan Fark Ettim
ALEYKÜMSELAM الدين الوحيد عند الله الإسلام >>> ALLAH katında tek din İslamdır.
Arkadaşlar çoğu kişinin kafası gerçekten fazla karışık ailesinin ya da büyüklerinin inandıkları, taptıkları dinlere inanıyorlar fakat başka dinleri araştırmıyorlar gerek duymuyorlar gün geliyor yanlarında ne inandıkları putlar nede insanlar tarafından yaratılmış tanrıları var çoğu kişi boşluğa düşünce arama gereksinimi duyuyor.
Ben söylediğim buraya yazdığım sözlerin bu dünyada'da Ahirette'de kefiliyim insanlar ya da kulaktan duyma sözler ile din değiştirilmez. Örneğin.!! Cinayet bile işleyince delil lazım kanıtlamak için işte bize İslam dinine indirilen ( Kur'an-ı Kerim'dir ) Peygamberimiz Hz. Muhammed (asv) 'dir gerçek dini arıyorsan benim veya başkasının sözü ile değil (Kur'an-ı Kerimi ) okuyarak anlayabilirsin. Ben olsam sorarım neden bu kitabı okuyayım insanlar yazmış olmaz mı diyerek.! İşte bunu anlayabilmek için ( Kur'an-ı Kerimi İkra ) oku ve kendin anla bu kitapta yazanlar her şeyi sana ispat etmeye yetecektir. Ve sonunda bu videoyu izlemeyi unutma. ( Müslüman olan avustralyalı genç)
tavsiye ederim.
Allah'ın rahmeti ve bereketi üstünüze olsun.
Selametle kalın.00 Yorumla
+1 yılMüslüman olmak istiyor isen Kelimei şahadet ve kelimei tehvdit getirmen yeterlidir
islamın şartları ve imanın şartlarını yerine getirmelisin müslüman dini hem kutsal son din ve hem kendi içinde mesheplere ayrılır hanefi sünni hambeli şafi birbirlerine benzerler fakat işte şafide derki hayvanlara dokunursan abdest bozulur ama hanefide hayvanları sevsende bozulmaz bunun gibi ayrımcılıklar vardır ama özü aynıdır daha ne öğrenmek istiyorsun ? ve paganlar hakkında sana soru sormam gerekebilir :)11 Yorumla
+1 yılSevgili kardeşim. Öncelikle kişi kendi rızasıyla niyet ederse Müslüman olur ve ondan sonra İslamın mantığını öğrenmelidir. Yani çevrende herhangi bir adama sorma. Gidip cami hocasından ya da alimlerin kitaplarından okuyarak kendin öğrenirsin. İyice mantığını anladıktan sonra emir ve yasaklarına uymaya çalışırsın. Eğer Müslüman olursan eninde-sonunda cennete girersin . Yani kelime-i şahadet getirdikten sonra sana derhal namazlardan başla ve kapanmaya çalış demiyoruz. Önce bunların neden yapıldığını öğrenirsen sana mantıklı gelir zaten ve kendi içinde bunları yaparsın. Sen İslamın emirlerinden korkma. Mantığını anladıktan sonra ikinci aşamada emir ve yasakları yerine getirirsin.
40 YorumlaBana sorarsanız kulaktan dolma bilgilere pek aldırış etmeden öncelikle geliş sırasına göre kutsal kitabı en azından biraz okumanızın size faydası olacaktır.buradan hiçbir taraf yahut isim katmadan direk diyanet işleri başkanlığının çevirisi ile türkçe mealine ulaşabilirsiniz.elbetteki içerisinde şuan bilemeyeceğiniz bir takım isimler ve olaylar geçecektir.öyle durumlarda okumaya devam edin. Şahsen gerçekten ve tarafsızca, önyargılar olmadan anlamaya çalışılarak okunup da kimseyi ikna edemeyeceğini düşünmüyorum.umarım aradığınız yolu bulursunuz. link
40 YorumlaKendi dinini araştırdıgın gibi müslümanlıgı da araştırmalısın. Le İlahe İllallah Muhammed in rasullulah. ALLAH tan başka ilah yoktur. Ve Hz.Muhammed onun elcisidir. Kesinlikle huzura kavusturan tek din müslümanlıktır. Müslüman olmak müslüman olmanın gerektirdigi şartlar vardır. namaz kılıp namazdan sonra ellerini semaya acıp dualarımızı eder ve kabul olmasını dileriz.Çok kapsamlı bir dindir müslümanlık eger müslüman olmak istiyorsan daha cok aydınlanmak ve merak ettıgın soruları cevablandırmak ıstıyorsan elının altındakı ınternetı kullan ya da özel mesaj yolla elimden geldigince yardımcı olurum.
40 Yorumla
+1 yılislam dini öyledirki, niyetin çok önemlidir.. başı kapalı insanlar bile neler yapıyorlar canlı şahit oldum.. o yüzden başını kapatman değil önemli olan, içindeki inanç.. sen sanıyormusunki hiç bir müslüman içki içmez. yada içki içenlerin müslümanlıkla alakası yoktur diye.. içki içen bir çok insan namazda kılıyor sadaka yani fakirlere bağışta yapıyor. içinden geçen önemli olan.. sen bu yolu seçersen zaten manevi olarak yönlendirecek kendi iç güdülerin seni.. islamda zorlama yoktur sadece öneri vardır. insanlar şöyle yap böyle yap diye önerirler ancak zorlayamazlar. ancak bir baba veya anne evladını zorlar. çevrende yobaz insanlar göreceksin eğer müslüman olursan, seni zorlamak isteyenlerde olacak. sakın onları takmayacaksın. sen kendi iç güdülerinle hareket et.. sana en güzel tavsiyem, Kuranı Kerimin türkçe mealini al ve oku. baştan sona. yazılanları anlamaya çalış bak bakalım neler hissedeceksin..
10 Yorumlapek yardımcı olamam ama islamın en güzel yanı mantıklı adaletli olmasıdır. birde bugunün koşullarına bile 1500 yıl önceden cewaplar çareler çözümler wardır. we bilimseldirde mesela aklıma ilk gelen gusul abdestinin sartı vcudda kuru nokda kalmamasıdır awrupadaki bilimsel arastırmalar da bizde gusul abdesti gerektiren durumlarda onlarında tüm vcudu ıslanarak duş almaları gerektiğini yoksa dengenin bozulup sakarlıklar yapabilceklerini söyler anlatabildim mi bilmiyourum hızlı yazdım biraz ama bu beni çok etkilemişti
10 YorumlaBende araştırmanı öneririm...Hatta dilersen tüm dinleri tek tek araştır. Ve aralarında kıyas yap...Ama kıyas yaparken kendi kimliğinden, arzu ve isteklerinden sıyrıl, dış bi gözle bak...Ön yargılı olma...İç sesini dinle...Sonra düşün ve karar ver...En mantıklısı, en güzeli, en ahlaklısı hangisi diye...Diğer tüm dinlerin kusurları olduğunu, ancak İslamın içinde tek bir tane bile yanlış ve mantıksız bişey olmadığını görüceksin...Hiç bişey dahi bilmeden, okumadan, yalnızca Yaradanın sana bahsettiği o güzel aklınla düşünürsen bile, hakikati anlayabilirsin...O inandığın tabiatindan şans eseri değil, bi Yaratıcı sayesinde varolduğunu unutma...Inşallah bazı şeyleri görebilirsin...
20 YorumlaNe kadar güzel bişey şu an Allah'ın seni yaradanın seni çağırdığını biliyor musun? :)
İslam'ı araştır. Ama müslüman olunca ne olursa olsun en sonunda Cennet'e gideceğini bil... Ayrıca gizleme dinini,aileni de davet et. Çünkü davet hem senin hem onlar için en iyisi(hayırlısı)...33 Yorumlabu yazacaklarım ne kadar doğru bilmiyorum müslüman olmak için şehadet getir ALLAH'TAN BAŞKA İLAH YOKTUR MUHAMMED ALLAHIN KULU VE ELÇİSİDİR bu türkçe anlamı galiba birde imanın 6 şartına iman et ALLAH'A meleklere kitaplara peygamberlere ahiret gününe kaza ve kadere iman et birde gerekiyorsa tövbe et sor imamlara falan gerekli mi tövbe imamlara danış tam bilgi versinler her konuda islam la ilgili olan. türkiyede değilsen olduğun yerde camilere git yardım almaya çalış umarım yardımcı olurlar yurtdışındaysan islam ile ilgili yerlere git birde doğru olanı bulmaya çalış yanlış yönlendirenler çok diğer sorularınıda sor yardımcı olsunlar belki yanlış yönlendiririm cevaplarsam
02 Yorumla
+1 yılmüslümanlık kısıtlayıcı değil aslında belli kurallar var o da Allah bizi yarattığı için bizi en iyi o bilir ne yapmamız gerektiğini söylüor yasaklar koyuyor inan bu yasaklara uymasan ne kadar rahat edeceğini görrsün çiğnersen de o kadar huzursuz olursun.namaz kılmak insanı kötülüklerden alıkor.keza oruç tutup iftarda sofralarımızı herkese açıyoruz bildiğin gibi.zekat verip durumu iyi olmayanları hatırlamış onları sevindirmiş oluoruz.kötü bi din olsa böyle şeyler yapılması olur muydu sence.ve de tavsiyem youtube da müslüman olan kişilerin videolarını izle.
10 Yorumla
+1 yılsana tavsiyem şahadet getir ve müslüman ol eğer cennete gitmek istiyorsan... daha sonra araştırıp öğrenirsin... Kuran mealini oku... Kuran da herşey yazar mesela erkeklerin kadınlara nasıl yaklaşacağına kadar... yani senin hayatınla ilgili herşey yazar müslüman ol sonra çok değil hergün 1 sayfa Kuran meali oku belli süreden sonra 1 sayfa yyetmiyecek okumak isteyeceksin ve arapça Kuran okumayı öğren çok rahatlatır insanın gerçekten ruhu dinleniyor... En kısa zamanda Müslüman olmanı isterim cennette senide diğer din kardeşlerimle birlikte görmek isterim :) Müslüman olunca lütfen bize haber vermeyi unutma :)
01 Yorumla
+1 yılBir kuran meali bul ve okumaya başla Allah'ı tanı. Eğer gerçekten Müslüman olmak istiyorsan kelimei şahadet getirmen yeterli gerisini araştırarak öğrenebilirsin imkanın varsa bir camiye gidip ya da müftülük vb yerlere sorularını sorabilirsin sana ellerinden geldiğince yardım edeceklerdir diye umuyorum.Doğru yolu bulman dileğiyle şu Mübarek günlerde .
20 YorumlaYok rica ederm hatta seni tebrik etmek gerekir çünkü dogru yolu bulma çabasındasın. Bizde elmzdn geldigi kadar sna yardımcı olmaya çalışacaz bak bence sen Müslümanlık ile ilgili bayağı bir geniş döküman bul öylelikle herşeyi ögrenmiş olursun ama 2'li oynama derim çünkü Mevlana'nın bir sözü vardır ' Ya oldugun gibi görün yada göründügün gibi ol ' .
20 Yorumlayarım hoca dinden eder ben bile dini okul mezunuyum bu tip konularda yorum yapmam.çünkü yanlış yönlendirmenin bedeli çok ağırdır.o yüzden bu vebali taşıyamam.sadece şunu belirtmek isterim araştır ama burada değil.başka yerlerde tanıdığın bir Hoca da olabilir.tabi kimseyede güvenemezsen kalbini dinle çok detay var ama dini kelimeleri burda kullanmayı sevmiyorum.
10 Yorumla
+1 yılDoğruyu bulduğumda da burda olun :) Sağlık ve mutluluk hep sizinle olsun, tekrar teşekkürler
işte bu cümlen senin Müslüman olmayı hakettiğini gösteriyor biz teşekkür ederiz :)32 Yorumla- +1 yıl
kıyamam :)
hepsinin mantıklı bilimsel sebepleri var düzgün kişilerden öğrenirsen tatmin olabileceğini düşünüyorum... cok arkadsm var ailesinin yanında basını acmak zorunda kalan.. cok duydum ailesinden gizli lavaboda namaz kılan.. gercek islamla tanısanlar emin ol baska hiçbir şeyle tatmin olmuyorlar..islam ruhumuzun tamamlayıcısdır..
20 Yorumlaher dinde dua vardır herhalde. müslamanların dua etmesi için toplanmaları gerekmez yalnızken herhalde dua edebilirsin. tabi belli zaman dilimlerinde veya toplanarak vs. dua etmek duanın kabul edilme olasılığını artırır.. ben herkesin müslüman olmasını isterim. mükemmel bir din.. bişeye dikkatini çekmek istiyorum islamı bugünkü müslümanların uygulamalarına bakıp anlamaya çalışma.. İslamı kur'andan ve peygamberinden öğren..Allah hidayet nasip etsin
20 Yorumlane söylememimiz bekliyosun.. müslüman olarak kendini sonsuz cehennem azabından kurtarabilirsin bu bile başlı başına bi neden.. kısıtlamalar var evet ve bunlar insann ve toplumun huzuru içn.. İslamiyet insana değer verir ve onu değerli kılar. ailen bilse seni evlatlıktan red mi edecekler hem belki senin sayende İslamı tanırlar.. korkma.. Allah yardım eder.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbazı arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmış.bu videoyu da izlemeni tavsiye ederim.Müslüman olan Avustralyalı bir genç,nasıl müslüman olduğunu anlatıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=vSld0iAKThwAllah sana da hidayet versin inşallah.
10 Yorumlaislam dininin en önemli mucizelerinden Kur'an'ı okuman yeterli.
içki diyorsun ama diger dinlerde de haramdı zaten .12 Yorumla- +1 yıl
nerede degil ya?
Sen sanırım batıl inanc dinlerinden bahsediyorsun degil diye.
Ben yahudilikte de hristiyanlıkta da yasak diyorm
senin pagan dedigin olay batıllık.
Bizde degil sadece diger dinlerde de bunlar haram ve yasaktır.
ama zamanla kitapları değişmiştir. Yine de onlarda içki haram.
Kişilik & Karakter konusunda 764 cevap paylaştı. burda olmaz bu işler bilen birileriyle yüz yüze konuş
24 Yorumlabenim anlamadığım şey şu. "bana öyle bir şey söyleyin ki doğru olan bu diyebileyim" diyorsun. sen böyle bir şeyi kendi kendine demeden nasıl müslüman olmak istiyorsun ki.
kuranı oku kendi kendine karar ver işte.31 Yorumla- +1 yıl
Kuran okuyarak musluman olunmaz, musluman yasamin detaylarini ogrenerek musluman olunur. Muslumanin hangi durumda ne yaptigi ile diger dinlerin karsilastirmasini yapmasi gerekir. Sevgiler
ıslamiyet daha bireysel bir dindir.. Toplu halde istekleri dile getirmene gerek yok. Birey tek başına herşeye yeşer.. Ama toplulukla yapılan şeylerin daha hayırlı olduğu söylenir..
20 YorumlaBuyur.
"Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdûhü ve rasûlüh"38 Yorumla- +1 yıl
Oğlum spoiler koysaydın ya, bak ben de Müslüman oldum şimdi.
- +1 yıl
Müslüman olmayan birisi İslama göre Allah'a inanmıyor demektir. Yukarıda arkadaşın yazdığını kalben okursan Allah'a ve son din olan İslam'ın öğretilmesini sağlayan Peygamberimize inandım demiş oluyorsun.
+1 yılHayır bizler ayin yapmıyoruz. Dualarını yalnızken de edebilirsin. İslamla ilgili sormak istediklerin varsa sorabilirsin.
20 YorumlaCahil falan değilsin net elinin altında okuma yazman var sana cenneti veriyor rabbin tövbe et saçının bir teli diyosun ama kaç tane müslüman gördün öyle yaşayan sen bi başla olaya sonrası zaten gelir...
10 YorumlaTanrıyla başbaşayken sunuyoruz o istekleri toplanmadan:)
46 Yorumla- +1 yıl
1) Türkçeden dem vururken neden ''w'' harfini bu kadar fazla kullandığını açıklamanı isterim.
2) Allah, Arapça değildir.Tüm dillerde bulunan özel isimdir. İngilizce hadisleri okuduğunda, Allah adı yerine God kullanılmış islami hadis gösteremezsin,yani Türkçe için özel bir durum değildir.
3) Allah bir tanedir ve özel isimdir. Haşa Allah'a çoğul eki getiremezsin. Ama tanrılar demen gayet normal karşılanır. Birine cahil demeden önce senden bilgililerin olabileceğini unutma.Allah asla tanrı değil
Gizli Üye(30-35)+1 yılMuslumanlikta bizim disimizda olan bir tanri yoktur. Her yerde olan Allah vardir. Biz Allaha tapmayiz ,kulluk ederiz. Onunla iletisim kurmak icin ayinlere ya da baskasina ihtiyacimiz yoktur.
2 rekat kilacagimiz namazla bile onun huzurundayizdir.10 YorumlaHayır öyle birşey yok sadece dinimizin diregi ' namaz ' kılarak sonrasında Allah'a dua ederek isteklerimizi ifade ederiz .
20 YorumlaBence Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatını ve Kuran-ı Kerim 'in türkçe meailini okumalısın. Valla biz söylemeyelim herşey orda yazıyor. oku ve gör doğru olanı derim... o sana öyle seyler söyleyecekki sen zaten sileceksin.
00 Yorumla
+1 yılOlma ya olup ne yapacan.Bak raha trahat şey yapamıyorsun.Sonra bir ay oruç tutuyorsun.Sağa baksan günah sola baksan günah :PP (Şaka şaka kız.Ol tabii ki.Zaten Kur'an-ı Kerim'i okuman sana yetecektir olman için.)
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. söylediklerimi tekrar et, aramıza katıl.sıfır(0) km müslüman ol ! ! !
20 YorumlaKardeşim önce istemelisin git hocalara danış kuranı kerim oku türkçe meali orda o kadar güzel şeyler yazıyo ki umarım müslüman olursun
20 Yorumlabize verilen hediye 5 vakit namazdır.. namaz bi bakıma terapidir.. Rab ile birebir görüşme yoludur..
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen yaratıcıya düşüncelerimle ibadet ediyorum. Onunla iletişim kurmanın en iyi yolu bize verdiği en güzel hediye olan beyindir. Ne peygamber göndermiştir ne kitap emin olabilirsin.
310 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHerşeyi kusursuz yaratanın kitabı dediğiniz kitap kusurlar ve çekişkilerle doluda ondan.
- +1 yıl
çelişkilerle dolu ?. Kuranı anlamak okumak gerek sadece kuran değil tevrat incil zebur hepsi bir sırayla indi ihtiyaçlar doğrultusunda. yaşanmış olaylar ve mucizeler var meryem ana nasıl hamile kaldı. diğer bütün peygamberlerin yaşadıklarını nasıl açıklayacaksın.
Bir gün de sana gülerler .
Allah'a inanmak
Peygambere iman
Meleklere inamak
Kitaplara inanmak
Ahirete inanmak
Kazaya kadere inanmak
Cevap sahibi+1 yılPurer kardeşim bu söylediklerin masal dan ibaret. Güzel bir rüyadasını ama uyanın artık. bu işler böyle olmuyor. İnsan gibi mükemmel bir varlığı 24 sayfalık bir kitapla sınırlamak çok büyük bir hatadır. Neyin iyi neyin kötü olduğunu ayırt edebilecek zekaya sahibiz zaten. Peygambere de ihtiyacımız yok kitaba da...
Cevap sahibi+1 yılsekirdek kardeşim Biri bizi yaratmamış olsaydı burda olmazdık. Bu olay bu kadar basit.
- +1 yıl
Adam deist beyler. Neyini tartışıyorsunuz ki?
+1 yılİnstagramın var mı ordan seninle konuşup sana Müslümanlık hakkında bildiklerimi anlatmak isterim. Merak ettiğin her soruyu da bildiğim kadarıyla açıklamak isterim. Bilmediğim yerleri zaten hocalarıma sorar sana öyle dönüş yaparım inşAllah. Çabucak dönüş yapmanı bekliyorum müslüman olmak istediğin belli vesile olmak isterim 🤗(bu arada sırf sana cevap vermek için bu siteye üye oldum yoksa böyle yerlerde çok gerekmedikçe üyeliğim olmuyor pek 😇🌸)
00 Yorumla
+1 yılbununla ilgili google da bir sürü arama yapabilirsin dostum. müslüman olmanı tavsiye ederim senin için daha iyi olur.
10 Yorumlakendin oku araştır öyle karar ver bir sürü kaynak var herkese de inanma çünkü dini öne sürüp olmayan şeyleri uyduran insanlar var yüzeysel bir şey değil yani buralarda olucak bir şey değil de iyi düşün
10 Yorumlaumarım doğru yolu bulursun..Ama unutma islam şu an ki insanların yaşadığı değil senin doğru yolu bulup hakkıyla yaşayacağın bişey olmalı..
10 Yorumla
+1 yılİstersen gözlerinle bile namaz kılabilirsin.Durumun zora düşüyorsa.Merak etme.İslam dini kolaylıklar dinidir aslında :)
10 Yorumla
+1 yılistek gönderdim kabul ederseniz yardımcı olmak istiyorum
10 Yorumla21stday@mynet.com bu adresten bana ulaşabilirsin .elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. aklına takılan birşey olursa da sorabilirsin ..bir faydam olursa sevinirim Allah kolaylaştıra... sevgiler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldoğru yolun yarısındasın tanrıya manrıya tapma önce iyi biri ol doğayı koru ve düzgün davran doğaya. gerçek din budur. şimdi biz dünyayı yiyoruz ama ölünce o bizi yiyecek herşey karşılıklıdır
13 Yorumla- +1 yıl
tapmalı tabiki ama
sadece ALLAHA sende inan buna ve müslüman ol tercih senin tabi ki ama doğru yol islam
+1 yılhayır öyle birşeyler yok camiye gideriz sadece
21 Yorumla
+1 yılLucifer'in tarafa gel. Buralar çok güzel <3
31 Yorumla- +1 yıl
Ablacım sen Müslüman olmadan önce bir dinler tarihi kitabı falan oku gözünü seveyim. Buradan şehadet okumakla falan olmaz bu işler.
Bende Müslüman Olmak İstiyorum. Ama bende öyle bir şey arıyorum ki gözüme en doğru o gelsin ve tamamen rahat yaklaşabileyim.
01 Yorumla- +1 yıl
doğru olan dine inanamak istiyorsan islam doğru din ve islam dinini kabul edenlere müslüman denir. müslüman ol başka kurtuluş yok. ben tam yardımcı olamayabilirim bende belki yanlış yönlendiririm diyanet denilen yerler var islam kusursuzdur ama dediğim gibi belki yanlış yönlendiririm diyanettekilere danış yardımcı olsunlar doğru biliyorlarsa gerçek din islamdır ALLAH BİRDİR ONDAN BAŞKA TAPILACAK, İNANILACAK TANRI YOKTUR MUHAMMED ONUN KULU VE ELÇİSİDİR
Edacığım benimde ismim eda memnun oldum tanıştığıma:) kısmende olsa. acababennimle irtibata geçebilirmisin.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 341 cevap paylaştı. sen nerde yaşıyorsun merak ettim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbizi yiyor :D. paganlığı araştırıp da bol bol islami kaynaktan doğru dürüst birşeyler bulamamış olması ilginç.
00 Yorumlahayırlısını dilerim.
11 Yorumlaşahadet getir gerisi gelir zaten:)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbismillah ile başla.
20 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat