islam hoş görü saygı sevgi dinindir İslâm'a göre her insan dünyaya hür olarak gelir; fikir ve düşünce hürriyetine sahiptir. Fakat hürriyetler de sınırsız değildir. Bir kişinin hürriyeti, başkasının hürriyetinin başladığı yere kadardır. İslâm ırk, renk, dil ve servet farkı gözetmeksizin insana insan olarak değer vermiş, üstünlüğün ancak iman ve takvada olabileceğini belirtmiştir. Bu yüzden Arab'ın Arap olmayana, beyaz olanın da siyah olana takva dışında üstünlüğü yoktur. İslâm, Yahudilik gibi sadece beden zevklerine önem veren bir din olmadığı gibi, sadece ruhî geliştirmeyi hedef alan Hıristiyanlık gibi de olmayıp; kişinin madde ve manasına aynı mesafede yaklaşan ve dolayısıyla dünya ve ahiret dengesini kuran bir dindir. herkes işlediği günaha tövbe edebilir, Allah'tan bağışlanmasını da isteyebilir. Bu konuda Hıristiyanlıkta günah çıkartma işleminde olduğu gibi başkalarının aracılığına gerek yoktur. İslâm bilginlerinin vazifesi, yalnız dinî esasları açıklamaktan, vaaz ve nasihatle doğru yolu gösterip insanları aydınlatmaktan ibarettir.
İslâm, maddî ve manevî temizliği emretmiş, ibadet yapmak için temiz olmayı şart koşmuştur. Kur'anı Kerim'de temizliğe dikkat edenler övülmüş ve Allah'ın sevgisine lâyık oldukları belirtilmiştir.(Bakara 222) Peygamber Efendimiz de "temizlik imanın yarısıdır. Ahlâkın İslâm'da büyük önemi vardır. Peygamber Efendimiz "Ben güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim. diyerek İslâm'ın güzel ahlâk dini olduğuna işaret etmiştir. İslâm dini hakkı gözetmek, başkasına karşı iyi davranmak, yardım etmek, çalışıp başkasına el açmamak, yumuşak huylu, fakir ve yoksullara karşı şefkatli olmak, utanma duygusuna sahip olmak, çocuklara iyi davranmak, cömert olmak gibi pek çok ahlâkî ilkeler getirmiş, bu ilkelerle insanların mutlu olmasını sağlamıştır.21 Yorumla- +1 yıl
ama bak islam şu anda türkiye de çoğu insanın yaşadığı bir din değildir sokağa çık 100 tane insana sor müslüman mısın diye sor evet müsdlümanım der ama islam neder dersen emin ol ki 95 i cevap veremez namaz kılımazlar oruç tutmazlar Allah ın yasak kıldığı bütün günahları işler ve ben müslümanım der islam bu şekil bir din değil hakkıyla demiyorum zaten hiç birimiz hakkıyla yerine getiremiyoruz ama elimizden geldiğinin en iyi şekliyle dinimizin gereklerini yerine getirmemiz gerek ama sana şunun garantisini verebilirim sen müslüman ol ve dinini gereklerini yerine getir işte o zaman huzur bulacaksın ve nekadar doğru bir karar verdiğini göreceksin...
En İyi Cevaplar
mesela EVRENDEKİ DÜZEN ile ilgili
Dünyamızın düzenine hata bulmak için baktığımızda, su döngüsünden; Dünya’nın güneş etrafındaki hareketine kadar her yerde düzen görürüz. Evrende bulunan düzeni yorumlayan fizikçi Stephan Hawking, alt edici izlenimi şöyle açıklıyor: “Evrendeki düzeni keşfettikçe onun rasyonel kurallarla yönetildiğini bulduk.” [1] Bu gözlem, bilim adamlarının büyük çoğunluğunca paylaşılıyor.
Evren “bilim kuralları” ile yönetildiğinden dolayı bu düzenin nasıl geldiğini sorgulamalıyız. Bu soruya cevap vermenin en etkili yolu sebep-sonuç ilişkisidir. Mesela cep telefonunuzu ele alalım. Telefonunuz camdan, plastikten ve metalden üretildi. Cam; kumdan, plastik; petrolden ve metal de topraktan sağlanıyor. Bir çölde yürüdüğünüzü (yerde yeterince yağ, kum ve metal olan bir çölde) ve oralarda bir yerlerde bir telefon bulduğunuzu hayal edin. Cep telefonunun kendi kendine bir araya geldiğine inanır mıydınız? Güneş ışınlarıyla, esen rüzgarla, yıldırım çarpmalarıyla petrol zeminde kabarcıklar oluşturdu ve kum –metal ikilisiyle birleşince şans eseri yıllar yıllar sonra telefon kendiliğinden bir araya geldi öyle mi?
Hiç kimse böyle bir açıklamaya inanmazdı. Cep telefonu açıkça organize edilmiş bir şekilde bir araya getirilmiş bir şey; yani cep telefonunun bir organizatörünün olduğuna inanmak rasyonel olurdu. Aynı şekilde evrendeki düzene baktığımızda kainatın da bir organizatörü olduğunu söylemek rasyonel değil mi?
Bu “organizatör” en iyi Allah’ın valığı ile tanımlanabilir. Evrendeki düzenin sahibi Allah’tır.30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunu kimse anlatarak seni ikna edemez. Çünkü Müslümanlık sözde değil kalpte derinlerde hissedilendir. Yalnız olduğunda bile o'nun daima yanında olusunu o hissi huzuru hissetmek pahabicilmez şükürler olsun. Kaybedecek birşeyin yok düşün ve inan Allah'a. O sende bu isteği görürse zaten sana doğru yolunu gösterecektir
10 Yorumla
+1 yılburada gereken cevabı bulamazsın kafan karışır. işi bilen biriyle konuş
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
+1 yılKuran’ı Kerimde “Allah’dan başka dost edinenlerin yuvası örümceğin yuvasına benzer” diye bir ayet vardır.
arapçada kelimelerde erkek ve dişilik vardır ve buradaki örümcek kelimesi dişilik kalıbıyla kullanılmışdır
ve yuvayı dişi örümcek kurar 600 lü yıllarda örümceğin dişimi erkekmi olduğu nereden bilinebilir? başka bir ayette “biz arıya vahy ettik yani bildirdik
ağaçlardan evlerden kendine yuva edin” buradaki arı kelimeside yine dişilik kalıbıyla kullanılmışdır ve günümüzde anlaşıldığı üzere arıların reisi kraliçe
arıdır.
yine başka bir ayette karıncayla alakalı bir durumdan bahs edilir karıncaların reisinden bahs edilirken yine dişilik kalıbıyla bahs edilmişdir ve günümüzde
anlaşıldığı üzere karıncaların reisi kraliçe karıncadır. yine kuran ı kerimde zerre yani atomdan daha küçük bir şeyin bile gizli kalmayacağından bahs edilir.
günümüz biliminde proton ve elektron gibi atomdan daha küçük maddeler yeni bulunmuşken 600 lü yıllarda bunlar nasıl bilinebilir? şimdi o zaman ya diyeceğiz
hz. Muhammed s. a. v e günümüzün biliminde yeni bulunan şeyleri 1400 sene önce zaten biliyordu. ya da bunları ona bildiren arıyı karıncayı örümceği
ve atomu yaratandır!
Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise oradaki, (Allah’ın varlığını gösteren) delillerden yüz çevirmektedirler.)
burada 1400 yıl önce atmosfere
Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah’ın
sanatıdır.
Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır. Burada kıtaların haraket ettiğine
Pek sert olan ve insanlara bir çok faydası olan demiri de Biz indirdik.
Burada demirin uzaydan geldiğine işaret edilmişdir ve bunların hepsi 1400 sene önce yazılan bir kitapda yazıyor ya diyeceğiz ki Hz. Muhammed günümüz
biliminde
yeni bulunan şeyleri zaten biliyordu ya da bunları ona bildiren herşeyi yaratandır.
TESADÜFEN VEYA PATLAMA ( BİNG BANG) NETİCESİNDE OLUŞAN BİR YAPI KAOS GETİRİR AYRICA HER PATLAMA SONUCUNDA TAHRİP ETMESİ GEREKİRKEN TERSİNE SİSTEMLİ VE
HARİKULADE
İŞLEYEN BİR DÜZEN OLUŞTURMASI İLGİNÇ DEĞİL Mİ. BIZİ DÜŞÜNEN BİRİ OLMASIN?
Aklı, şuuru olmayan bir et parçası olan organların mükemmel görevler ifa etmeleri ne hikmettir. Bir diyaliz makinasına bak birde böbreğe bak yan yana
koysan
diyaliz
makinası çok daha havalı, dünya devleri ileri teknoloji ile üretti çokta havalı gözüküyor ama ne yazık ki bu diyaliz makinası böbreğin yaptığının 40 ta
birini
bile yapamıyor. 100 gr bir et parçası olan böbrek 24 saat boyunca senin için hiç durmadan çalışıyor. Biri kul diğeri Allah yapımı olan bu varlıklar dan
hangisi
daha mükemmel. Kalp karaciğer göz... ayrı ayrı mükemmel. Bu organlar tesadüfen bu işi yapıyor ama basit bir oyuncak bebeğe gelince orada dur kardeşim onu
bir
yapan olmak zorunda kendiliğinden olması imkansız diyorsak Allahın varlığı orada başlar.01 Yorumla- +1 yıl
Bizi Düşünen Biri Var Derken Allah ı yaratılana Benzetmek Degil haşa Orada Konuyu Açamadım hata Yaptım geri Düzeltemiyorum da Allah iyi düşünür vs vs Allahı Yaratılana Benzetmek Olur Kİ Küfür olur Haşa Allah Yarattıgı Hiçbir şeye benzemez Benzeten Küfre Girer Yazım Hatası Yaptım Özür Dilerim Sonradan Fark Ettim
Eger evrene bakarsan 1 yaratici oldugunu anlarsin bu buyuklugu onca gucteki yildizlarin gezegenlerin belli bir mesafeyle uyum icinde olmasi sanki tasarlanmis bir sahaser gibi vucudumuDaki oranlar damar sistemleri cok helismis bir beyin. onca hucrenin farkli gorevlerde kullanarak bir butun olusturmasi yaraticiyi gosterir insanda sonsuz yasama istesigi acizligini anlayip bir ilaha siginma istegi hep seni Allaha goturecek sebeblerdendir bence Allahin ozellikleri ve olumden sonraki hayat hakkinda kesin tutarli net cevaplar vermesi Kuranin bircok mucizelerinin olmasi İslami gercek tek din kilar
15 Yorumla- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılsana sadece şu kadar söyleyim tarih kitaplarında veya her hangi bir yazılı belgede hz muhammed den sonra bir peygamber ya da islam dan sonra bir din indirildiğini gönderildiğini duydunmu okudunmu önce buna bak sonra islamda geçen cümlelerden sadece bir tanesini yazayım sana sen düşün gerisini KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR bundan daha güzel bir söz olabilirmi şu anda yaşanan ve kendilerine müslüman diyen ışıd hizbbullah vs gibileri müslüman görme müslümanlık o değil düşün taşın kimse niye ateistsin diye sana cephe alacak değil herkes kararını kendi verecek sonuçta
10 Yorumla - Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılBütün peygamberlerin tevhid dinine dair vurgulamalarını (ayetleri) çoğaltmak mümkündür. Görüldüğü gibi bütün Peygamberler müslüman’dı ve dinleri de İslam’dı.
İslam, vahiyle gelen Allah’ın emirlerine ve yasaklarına teslim olmaktır. Nebi ve rasuller diğer insanlardan daha çok Allah’a teslim olan Müslümanlardı. Yüce Kitabımız Kur’an’ın gelmesiyle önceki kitapların hükmü tamamen ortadan kalkmıştır.
Kur’an, kendinden evvelki kitapları ve peygamberleri tasdik eder, fakat onlarla amel etmeyi emretmez ve yasaklar. Kur’an’dan başka rehber, İslam’dan başka din yoktur. Bütün insanlığa hitabeden ve evrensel bir mesaj getiren son tevhid dini, en mükemmel düzeye ulaştırılmıştır.
BUGÜN DİNİNİZİ SİZİN İÇİN İKMAL EDİP, ÜZERİNİZE NİMETİMİ TAMAMLADIM VE SİZE DİN OLARAK İSLAM’I SEÇTİM” (el-Mâide, 5/3)10 Yorumla İslamiyetin en önemli özelliği diğer dinleri de kapsaması. Yani Kur an da Musevilikten İsevilikten hepsinden konular var. Ama Kur an 3 dini de kapsayan hepsinin ortak paydası olan tek din için yani İslamiyet için gelmiştir. Kaldı ki bilimde bile en son kanıtlanan şey geçerlidir. hz Musa da Hz İsa da hz Muhammed in geleceğini müjdelemiştir. Haliyle en son gelen peygamber hak olacaktır. Ki öyle de. Aklında soru varsa istediğini sorabilirsin yardımcı olmak isterim.
10 YorumlaBen agnostiğim ama sana şöyle söyleyeyim. Şu anda en çok tanrıya yakın olan din tüm dünyada İslam değil mi? Yani en azından dünyanın büyük bir kısmı öyle kabul ediyor. Ateistsen hayatında bir amaç olmaz. Yani öldükten sonra gidecek bir yerin yoktur, öyle düşünürüsün. Ama İslamiyette bir amacın olur sırf bunun için bir şeyler yaparsın. Elinde bir ispat olmasa bile sence de en mantıklısı gerçek olma ihtimali olan bir yolu seçip şansını denemek değil midir? :)
10 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. güncellemede dediğin gibi risale-i nur oku biraz karmaşık ama gerçekten güzel... ya da yakınlarında varsa nur cemaatine git bir kaç ders dinle benim bir abim o cemaate gidiyor benide götürdü birkaç kere çook güzel açıklayıcı şeyler anlatıyorlar akla mantığa uygun güzel şeyler o zaman daha güzel ikna olursun gerçekten
10 Yorumla
+1 yılEvrende sayısız rahmetin boşuna olmadığını düşünüyor isen Önce sana yakın olan dini öğren.
Eğer oluşan rahmetin boşuna olduğunu düşünüyorsan eğer kendine inanmaktan bile vazgeçmissin.
Eğer birinin inancı yoksa kendisine uğruna verecek hiç bir şeyi de olmaz.10 YorumlaKıyamet gününde tek hak din islamdır hristiyanlık hz. isanın dinidir ama değiştirilmiştir yahudilik hz. musanın dinidir oda değişmiştir diğer ateist hinduizm budizm satanistlik putperestlik hepsi insanlar tarafından ıydurulmuş dinlrdir
Tek hak ve geçerli din islam yani hz. muhammed (s. a. v.) min dinidir müslümanlık cennete götüren tek yoldur10 Yorumla- Diğer konusunda 511 cevap paylaştı.
+1 yılİslamiyet ayni zamanda diger dinler icin de (hristiyan ve musevi) bilgiler icerir. Suanki hak din İslamiyetdir. Kafanin nereye takildigini anliyamadim ama soru sorarsan cevapliyabilirim. Rabbim insaallah herkesi hak din olan İslamiyete erismeyi iman etmeyi nasip eder.
20 Yorumla onlar tek peygambere inanırlar biz müslümanlar tüm peygamberlere hz isa nın dili ibranice ama şu anki incilleri yunanca yazılıyor neden hz isa nın dili ibraniceydi hz muhammed s. a. s dili arapça ve halen kuran arapça dört tane farklı incil içerikleri tüm kuranların içerikleri aynı yahudiler kendilerini üstün ırk görüyorlar islamda üstünlüğün ırkla değil takva ile olcağı söylenir
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılkuran a göre bütün insanlar müslüman olarak doğarmış.. şimdi sen müslüman olarak doğdun sonra ateist oldun şimdi yine müslüman olmak istiyorsun ironik allah yardımcın olsun. madem baştan başlayacaksın araştır oku ! kimseye birşey sormana gerek yok sorup öğrenerek en fazla bizim gibi yarım yamalak müslüman olursun.
10 Yorumla risale-i nur gibi bişeyi okuyarak mı dini öğreniyorsun. a cahil kafa. Kur'an-ı Kerim'i oku. Dini ordan öğren. Risale-i Nur nedir ya? Cemaatçilerin korkak adamının yazdığı palavra. O kitabı yazan adamın diğer adı da saidi kürdi. kürt propagandası yapan yalancının korkağın teki. Elmalılı hamdi yazır dan Kur'an-ı Kerim'ini oku tercümesini oku. İsim vermicem millet laçka olmuş hemen aşağılamaya kalkarlar. 2 prof. var ilahiyat. onların türkçe mealini al oku. Türkçe meallerini oku. Bu nasıl bir cahilliktir inanamıyorum. Şu kürt milliyetçisi korkağı da adam diye önümüze koyuyorlar ya hayret. O zattan da o zatın yazdıkalrından da hayır gelmedi gelmez. İşte o adamın peşinden gidenler şimdi hristiyan yahudi patronlarının emrinde. Feto da cemaati de. Onların içinden çıkanlar da şimdi kavgalı olduğuna bakma bir farkları yok memleketin başında. daha başka bir söze gerek yok.
00 Yorumla
+1 yılİslamiyet tek gerçek hak dindir. hıristiyanlık ve musevilik, İslam a inanmayan israilogullari tarafından uydurulmuş incil ve tevrat ta bozulmuş. Ama Kur'an öyle değil. Allah Kur'an ı korumuş. Bu kitap asla bozulamayacaktir tarzında bir ayet var. ve asıl önemli olansa Hz Muhammed in son peygamber olmasıdır. Çünkü görevi yeryüzüne İslamiyet i getirmek olan yüzlerce peygamberden başarılı olan sadece odur.
10 YorumlaALLAH tan başka ilah yoktur muhammed onun kulu ve elçisidir buna inan kelime i şehadet getir birde müslüman olmak için imanın 6 şartı var iman et bunları internette bul nasıl müslüman olunur diye sorularlaislamiyet sitesine bak tamam mı ben yanlış yönlendiririm belki diyanete git gereklerini öğren veya imama falan sor internete bak sık sık nur cemaatine git
03 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Istedigin seyler hiraz daha derin konular. Yani neden islam yuzde yuz dogru. Bunun hakkinda bilgim yok. Yani soyledigim seyler islam hakkinda olacagindan kesin olarak bunu sana kanitlayamayabilirim yani verwcegim ornekler islami olacak demek istedim. Bu yuzden burdakilere pek inanma derim. Sana fazilet nesriyatinyayinlarini oneririm kesinlikle dogru yazarlar. Veya camlica kitapevinin sattigi yayinlari.
10 YorumlaDiğer konusunda 328 cevap paylaştı. Diğer dinlerken ayıran en önemli özelliği Allah ın dini olması Ve Peygamber Efendimiz.. Bu dünyada Allah kurum bana ister inan ister inanma diyor ama öteki dünyada cennetemi cehennememi gitmek istersin demicek direk cehenneme bunuda düşünmek lazım. Ayrıca kafana takılan bir soru varsa özelde yazabilirsin
10 Yorumla
+1 yılHakikak kitapevinin kitaplarını okumanı öneririm mesela bu yayınevinin kitaplarından herkese lazım olan iman kitabı burada niçin Müslüman oldular islam ve diğer dinler Kuranı Kerim ve bugünkü diğer kitaplar site olarak da dinimizislam. com bu siteden bu kitapları okuyabileceğin gibi soru da sorabilirsin
10 Yorumla- Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılbılırsın avrupalılar ıslam adaletını her zaman taktır ederek musluman olmuslardır..
fatıh sultan mehmet ve papaz hıkayesını youtube dan ızlersen neden musluman olunması gerektıgını anlarsın..10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNihat Hatipoğlu gibi kaliteli hocalara sor cevabını her türlü alırsın. Risal-i Nur'un cep boylarını sadeleştirilmiş söz söz ayrılmış serilerini al. Birinci söz vs bunlar sana fazlasıyla yardımcı olacaktır ;-)
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSenin öyle birisi olduğunu bilmiyorduk teşekkür ederiz bize kendini takdim ettiğin için ;-)
+1 yıl13 Yorumla- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=t-hx_Zb0avg al bir tane daha
- +1 yıl
Bunada bir bak derm https://www.youtube.com/watch?v=qQLwmGYGKPw
- +1 yıl
ve al kuranı kerim'in Meali www.youtube.com/watch
- https://m.youtube.com/watch?v=fQVCoD3spOQ
Bence sen en iyisi bizim agzımızda cıkanlara bakma... bu videoyu izle ve yorumunu bekliyorum...
12 Yorumla- +1 yıl
Kuran bir bilim kitabı değildir. Ben bu kadar düz mantıkla düşünen bir insan daha görmedim. Evet belki sığ görüşlü insanlara İslamı bu doktor öğretebilir. Ama işi etraflı bilen insanlara yapamaz. Bu adam sadece şov yapıyor ve kibirli davranıyor dostum bil istedim.
- +1 yıl
Bu videoda bilimsel yaklasmıs bunun yuzlerce videosu var izlemeni tavsiye ederim... islam bilgiyle bilgi skılla olur akıl sahibi olanlara islam mecbur kılınmıştır mesela hayvsnlara mecbur degil sadece biz insanlar ve cinler içindir islam... bendende bir tavsiye bos vakit bulurszn baska bideolarını da izle...
+1 yılönce eğer bilmiyorsan bir namaz kılmayı öğren abdestini al 2 rekat namaz kıl sonunda dua et bunu gerçekten içten dileyerek yap ama ondan sonra içine dolan huzur sana neden islam olduğunu anlatır zaten.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTek diyeceğim şudur. youtube dan "müslüman olan avustralyali genç " yazıp çıkan video yu izle. izledikten sonra yorumunu yazarsan sevinirim. ayrıca sen istemeden kimse seni ikna edemez.
10 YorumlaBütün dinler insanları kontrol altına almak için uydurulmuş masallardır. Ayrıca kuranda yüzlerce çelişki vardır. İslamda tıpkı diğer dinler gibi sınırlı bölgeye hitap eden arap kültürüdür
10 Yorumla
+1 yılYarım doktar candan yarım hoca imandan eder derler burada net tatmin edici cevap alamayabilirsin ilgili yerlere sorsan keşke
10 YorumlaDiğer konusunda 794 cevap paylaştı. Saçma sapan şeylerle kafanı bulandirma sakın. Mesela Cüppeli Ahmet ya da uydurma hadislere bakma. Eğer bakacaksan Edip Yüksel'i araştır şu an için en iyi din alimi, en iyi açıklayan o
10 YorumlaEğer gerçekten böyle bir karar verdiysen seni tebrik ederim.
10 YorumlaDiğer konusunda 315 cevap paylaştı. Şu an en son çıkan din Pastafaryanizm. Pastafaryan da olabilirsin ilerde, dikkatli ol. Dine girmek marifet değil. Gerçekler önemli. Onu da sadece bilim verebilir.
00 YorumlaEtrafina bak
Herhangi bir tesadüf bulabilir misin
Herseyde bir düzen var
Düzen varsa bunu yapan da var..40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMaşallah çok iyi bir istek bu. ALLAH Hidayet nasip etsin sana da inşaallah islam i kabul edersin en kisa zamanda. Sormak istediklerini sor soru işareti kalmasın ortada senin için elimizden ne gelirse yaparız.
10 YorumlaSorularına imamlar cevap verse daha iyi olur sanki, yanlış bilgi vermek istemem.
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yıl120kilo saf altın etrafında dönüp "allahım sen açları doyur" diye dua eden müslümanlarla acıyorum sadece.
11 Yorumla Sen. cok yanlis yapiyorsun bir cami hocasinin yanina gtmen. Lazm yani yuz yuze konusmalisin
10 Yorumladiğer dinlerın suresı dolmuştur , son ve değişmeyecek din İslamdır. Bu din Türklere en yakın dindir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir insan hür vaziyette iken apaçık bir köleliği nasıl isteyebilir? Şüphesiz ki o boşluğa düşmüştür.
00 YorumlaKURANIN turkcesını oku kararın kesın olrak ateıst olmaya ıtıcektır cunku cok komık
04 Yorumla
+1 yılKuran in turkce mealini oku
10 Yorumla
+1 yılKıyamet ve alametleri
10 Yorumla
+1 yılSeve seve ikna olursun acele etme
10 Yorumlaen kesin ve doğru olanı kuran okuyarak anlarsın
10 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bırak bunları, gel bizim Zerdüşt cemaatine.
00 Yorumla
+1 yılimana gel putperest pzvenk :Dd
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRisaile i nur'ları oku çok faydası olacaktır.
10 Yorumla
+1 yıltorbacı babaya git adak ada
00 Yorumla
+1 yılCehennemde yanacaksın
00 Yorumlaişidin kafanı kesmesini istemiyorsan ol kanka xd
00 YorumlaDiğer konusunda 310 cevap paylaştı. diğer seçeneklere de bak öyle karar ver.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaltın oran 1,618033988749894
00 Yorumla
+1 yılNeden islam?
00 Yorumla
+1 yılYas kac
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgooglea yaz
10 Yorumlailginçsin
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!