Ilk başlarda saygı duyuyolardi meraktan sanıyorlardı ama ben islama yoneldikce bir degistiler. Camiye gittim merakımdan kizmadilar ama kafanı böyle şeylerle bozma dediler. Ben onlar kadar koyu degilim. Orda verilen vaaz bile mesaj bile çok güzeldi. Okuluma geldiler arkadaşlarım hocalarimla görüştüler değişmemim sebebini arastirdilar ama anlayamadilar beni hiçbir zaman :( Merak ediyorum; kul hakkı yeme , iftira dedikodu yapma , yalan söyleme , malını paylaş , kimsenin canına kıyma , iyilik için yarış , kötülükten uzak dur ve bunları yaratan için yap diyen bir dinden bana ne zarar gelecek ki. Ve sonra Hz Muhammedin hayatını okudum farklı kaynaklardan eşsiz ve mükemmel bir insan. O kadar kötülük görmesine rağmen iyilikten vazgecmemis sabırlı davranmış. Bazıları islam için ailesini zenginligini bile bırakmış ona koşmuş. Anlayacağınız 3 aydır bazı sıkıntıları çekiyorum ailemle bende. Abimde onlar gibi :/ ya Beni böyle kabul edecekler artık ya da üniversiteye gidince bırakacağım evi :( ne diyorsunuz yapmam gerekenler için?
Cevabın nedir?
+1 yılhayat yeni başlıyor senin için. sen ateistken şeytan zaten ev boş diye senle uğraşmıyordu. şimdi müslüman olduğun için dünya nimetlerin ve rahatlığını yitirebilirsin. çünkü Allah, inkarcıları ahirette nasip vermemek için iyiliklerine karşılık olarak dünyadaki sıkıntılarını vs -ne aklına gelirse-giderip burada mükafatlandırır. Şimdi O'ndan gelecek ahiret nimetlerine de kavuşacaksın. İman etmek biraz sıkıntılı süreçtir. Çünkü dünyadan yüz çevirip Allah'a yöneleceksin, Allah ise aklı yaradan zat olarak bizim tahmin edeceğimizden daha mükemmel hayat sunmuştur. her anlamda. kafir olana onu saptıracak düzen, iman edene onu teselli edecek imkanlar sunmuştur. Umarım ahirette alnının akıyla hesabını kolay vererek geçersin. zaten inandığın an tövbe edip eski düşüncene dönmezsen sıfır günahlısın. biz belki çuvalı deldirdik yaptığımız ameller boşa gitmiş olabilir ve günahlar hala üzerimizde olabilir. bu senin için mükemmel fırsat. Aman Allah'ın affediciliği seni aldatmasın dost gibi ona samimi ol. günahlardan kaçamayabilirsin ama hiç ümidini kaybetme af dile sadece. bu kadar basit de aslında.
31 Yorumla
Soran+1 yılSöylediklerinin her kelimesine katiliyorum kardeşim ellerine sağlık. benim yolum artık Islamdır..
En İyi Cevaplar
Allah seni İslam Nuruyla aydınlandırsın inşallah.
Hz. Ali daha küçük bir çocukken İslamla tanıştı o zamanlar 10 yaşındaydı ve hak yolu olan bu inanışa inandı ve müslüman oldu.
O zamanlar hak dini daha tebliğ edilmiyordu ve Hz. Ali bunu ailesine söyleyemezdi. ama Hz. Ali “Allah beni yaratırken Ebû Tâlib’e sormadı ki ben de O’na ibadet etmek için gidip kendisine danışayım!” dedi ve Müslüman oldu. “
yani kardeşim Sen yaratılırken ailene danışmadınki Hak yolu olan bir dine geçerken danışasın.
Bu senle ilgili bir şey.
Allah hepimizi doğru yolu bulanlardan eylesin :)42 Yorumla
Soran+1 yılAmin kardeşim. Bizler bu dünyada geçici misafirleriz ve bir son bizi bekliyor. Yaşayıp ölüp herşeyin biteceğine inandığım zamanlar bir boşluk oluyordu içimde hep :/
- +1 yıl
Allah'ın sonsuz kudretine inanan her kişi müslümandır sadece içerisinde bulunduğun boşluğu şehadet getirerek tamamlayabilirsin. Ahirette bunun mükafatını kat ve kat alacaksın hiç şüphen olmasın. Seni bu yoldan mahrum edecek olanlara karşı çık Kendi inancında hak yolunda ilerle
Şehadet getirirsen eğer sen kazanırsın 😊
+1 yılHangi ateistle karşılaşsam ıslama karşı bir kin var , bilmiyorum nedendir ama sana karşı olan tavırları çokta kötü olmaz evlatlarısın , yolundan çevirmeye çalışırlar ama güzelce oturup bunu tercih ettiğini saygı görmek istediğini söyle ve şöyle de " bakın ben İslami tercih ettim , siz ateist olduğunuz için size herhangi bir tavrım var mı? yok ama ben İslami tercih ettiğimden beri yolumdan çevirmeye çalışıyorsunuz beni , şimdi İslam mı gerici siz mi?
14 Yorumla
Soran+1 yıl3 aydır tartıştığımız konu bu çoğunlukla. Ya iyi gecinecegiz ya da ebedi gitmek zorunda kalacağım :(
- +1 yıl
Anne babanda olsa bu senin düşüncen , bence biraz sert bir şekilde kararlılığını göstermelisin
Soran+1 yılKararliligimi gösterecem sertlige gerek yok şimdilik herşeyin bir zamanı var. Sabır !!
- +1 yıl
Sabrın sonu selamettir , Allah yardımcın olsun
Aslında zorda değilsin. Harika bir işin içindesin şu an. Ailen seni zorlamamalı. Bu konuda onlarla konuş. Anlayış göstermelerini bekle. Göstermeseler bile sen kendi içinde dinini yaşa. Seni öldürecek değiller. Saygı duymak zorundalar.
11 Yorumla
Soran+1 yılSaygı duymuyolar malesef bana kötü birşey oluyor sanıyorlar :)
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
11Cevap
Ama islam diyor ki ailen seni yoldan çıkarmaya çalışsa bile onlara saygısızlık etme, onları üzme, onları terk etme. Hz Muhammed amcasını kafir olduğu için terk etmemiş, ölümüne üzülmüş, devamlı iyi geçinmeye çalışmış. Sen de onları dinlemeden yoluna devam et. Savaşmadan yap bunu. Ben de islamdan uzaklaşıyorum ama bunu ailem bilmiyor, bilseler beni perişan ederler. Ama gerçekten islam harika bir kurum.
11 Yorumla
Soran+1 yılAma musriklere dayanamayıp mekkeyi terk etmiş savaş kötülük olmasın diye. Toprağını terketmiş ona ne diyecen. Ben saygısızlık yapmıyorum ki onlar yapıyor bunu
+1 yıltebrik ederim, ailen öyle olduğu için öyle olmaman beni mutlu etti.
ama insan başkasının hakkını yememeyi, iyilik yapıp kötülük yapmamayı kendisi için, iyi bir insan olmak için yapmalı bence. ben de inanmıyorum, ben de ateistim. ama "ne zarar gelecek ki" demeden önce islam ülkelerinin haline bak. sence de bir zararı yok mu? zina haram olmasaydı bu kadar tecavüz olayı olur muydu? kısıtlayan din zarar verir. bence.12 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim benimde aslında anlatmak istediğim buydu ben yıllarca bunları yapmaktan uzak bir insandım kimseye zararım olmasın dedim vicdanimla hareket ettim hep ve bunları islamda gördüğüm için kendime uygun buldum. Müslümanlara gelecek olursak onlar dini cehalet içinde yaşıyorlar. Uyuşturucu gibi kullanıyorlar kendilerine. Birileri onlara öldür diyor onlarda onu yapıyor veya işine geldikleri gibi kullanıyorlar insanlar dini bu konuda haklısın. Ben bu yolu kendim seçtim kimse beynime hukmedemez kardeşim farkım olmalı o insanlardan..
- +1 yıl
peki bir tanrının seni yaratıp sen boşaldıktan sonra vücudunun her yerini ıslatmanı istediği fikri sana da mantıksız gelmiyor mu?
+1 yılKardeşim devam et herşeyi sorgula. Doğru yolu bulacaksın. İşid el kaide gibi örgütler İslami kötü lanse ediyorlar. Fakat sen İslamin güzelliklerinı yaşarsan anlatmana bile gerek kalmaz. Onlar da hak yola girerler inşallah. Ailene karşı saygı sevgi ve samimiyeti hiç elden bırakma. Mutlaka etkilenirler senden.
11 Yorumla
Soran+1 yılSaygıda kusur etmiyorum ben kardeşim onlar yapıyor bunu. Şu an beni böyle kabul etmelerini umuyorum. Bunu atlatırsam gerisinin gelecegine inanıyorum zor da olsa. Çünkü ben dedigim gibi onlar kadar koyu degildim.
Gerçekten doğru yolda olduğuna emin ol ve bu yolda ilerle düşün en ufağından bir binayı yapan mimar mühendis işçi var bu koskoca evreni yapan mevsim leride ayarlayan bir yaratıcı elbette var.. güzel allahm sana çok güzel bir nimet vermiş kndini tanıma imkanı vermişş senin adına gerçekten çok sewindmm😊😊😊
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok sagol teşekkürler :)
+1 yılHos geldin kardeşim ne güzel. Ailen karsi cikiyorsa da ailene belli etmeden de geregini yerine getirirsin konusmak istersen burdayim.
12 Yorumla
Soran+1 yılYo gizli yapmayacam bilsinler istiyorum bende kardeşim. bir sıkıntı olursa yazarım teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Hani kizmasinlar aran bozulmasin diye dedim. Peki.
+1 yılKuran-i kerim'İ Kendin oku,
The god isimli kitabi oku.
KIsacası oku!11 Yorumla
Soran+1 yılOku! Yaratan Rabbinin adıyla oku !
+1 yılAileni umursama sen dogru yoldasin kardeşim kafanı felan da karistirmalarina izin verme sakın. Belki sen musluman olduğunda onlarada örnek olursun ne kadar güzel olur. Allah yardımcın olsun
11 Yorumla
Soran+1 yılYola gelecekler üzülürüm yoksa onlara :(
Gizli Üye(36-45)+1 yılTuran dursun din bu indir telefonuna oku önce. Dinin gerçeklerini görmelisin.
221 Yorumla- +1 yıl
hadi len islama yönelecem diyor sen safsata adama gönderiyorsun. tam kafir o herif.
Soran+1 yılBakacam tavsiyene sagolun ;)
- +1 yıl
@ahahehuhue inanmıyosan da saygı duy lan :D
- +1 yıl
@agnostikkharun kuranı öyle çarpıtmış kii sanırsın telif hakkı kendisinde
- +1 yıl
@ahahehuhue sen ne kadar okudun la turan dursunu böyle konuşuyon?
- +1 yıl
@agnostikkharun hepsini okuyup hiçbirni anlamamaktansa birazını oku doğru anla. şu an karşıma çıkan ayeti anlarım ama o çarpıkmak için uğraşmış hepsini okusa boş
- +1 yıl
@ahahehuhue o zaman bir ayeti okduğumuzda çarpıtıp çarpıtılmadığını nasıl anlıcaz hangi mana doğru herkes kendine göre mana bulmuş?
- +1 yıl
@agnostikkharun aklın yolu birdir. hadisler de açıklamak için var zaten. Peygamber göstermese kuranda emredilen "salat=dua" anlamından kim nereden şimdiki namazı bilip kılacaktı
- +1 yıl
@ahahehuhue turan dursun da zaten kuran ve hadislerdeki dini anlatıyor daha ne? çarpıtmalarından bir örnek versene
- +1 yıl
@agnostikkharun git bir elmalılı hamdi yazırın meali veya diyanetin mealini oku. yani devletin imkanlarıyla hazırlanan meallere bak. bir de turanınkine. adam darwinden beter :D ünlü olmak için zemzeme işeyen adam gibi aynı
- +1 yıl
@ahahehuhue birader ben selefi gelenekten geliyorum ve islamı benden iyi bildiğini de hiç zannetmiyorum :D turan dursunun eleştirileri bence gayet yerinde hatta cami hocalarını bile dinden çıkarmış :D
- +1 yıl
@agnostikkharun ben alimlerin geleneğinden geliyorum. onları işin içinden sıyırıp kuran okursam asla Peygambere ulaşamam. ona ulaşmadıktan sonra da kuranı nereye çekersen oraya gider. "onların kulakları mı var ki işitsin" veya "biz dirilere gönderdik" ayetini isteer putlara ve kalbi katılaşmamış olarak anlarsın isster peygamberden şefaat istemek şirktir ve mezarda kuran okunmaz olarak anlarsın. asınla akıl gerçek manaların birincisi olduğunu doğrudan anlar. ama hidayet de elbette Allahın dilemesiyle olur. azıcık bizde doğruluk olacak ki Allah dileyecek. yoksa Allah mühlet verip zamanı gelince canını alır..
- +1 yıl
@ahahehuhue selefilik alimleri bırakmak değildir ki sen kimden nerden öğrendin selefiliği :D şefaat şirktir mezarlıkta kuran okunmaz gibi şeyleri 40-50 sene kendini islama adamış alimler söylüyor videosunu da atarım
- +1 yıl
@agnostikkharun ilk çıktığı gibi selefilik zaten doğru yoldu. ama zamanla tıbkı alevilik gibi yoldan çıktı. kaderiyeciler de Allahı hatadan tenzih edelim derken günahları biz işliyoruz Allah yaratmıyor demeye kadar gitti. ben Ehli Sünnet varken diğer sıfat ve isimlere gerek görmem. Alimdir ismi islam dünyasına mal olmuştur başımın üzerindedir takip ederim ama ehli sünnet dışında bir tabir veya Peygamber, 4 halife, ashab ve sahabe dışına çıkıp örnek verildiğinde geri adım atarım. temkinli yaklaşırım. Hz. Ebu Bekir bile araptı ve arapçası şairlik düzeyindeydi hatta. ama "Ben, eğer Kur an ı kendi reyim ile tefsir edersem, hangi gök beni altında barındırır ve hangi yer üzerinde taşır?" diyen Hz. Ebu Bekir ise ben Turanı çoktan kapı dışı ederim
- +1 yıl
@ahahehuhue gerçek islam hangi cemaat veya takım sence peki
- +1 yıl
@agnostikkharun sanki Cübbeli Ahmet hoca gibi geldi. ama o da bazı şeyleri çok detaylandırıyor. tamam alimlerin yolu güzel de gördükleri rüyalara kadar da araştırıp okuyup anlatmak beni daraltır. mesela ayağını abdest sırasında yukarıdan hilalleyip parmak arasını temizleyen biri hadiste alttan hilalleyip parmak arasını temizlediğini öğrenmiş diye 40 yıllık farz namazını kaza etmiş. şimdi bunlara ne zaman ayırabilirim ve dürüstçe konuşmak gerekirse uygulayabilirim. Cübbelinin tabi olduğu cemaati bilmem. kendisinin alın teri ve kitap ile kaynaklarla islama yaklaşmasına güvenirim. o kadar ayrıntıya girmese süper aslında
- +1 yıl
@ahahehuhue o ebu hanifenin hikayesi dinde aşırı gitmek
- +1 yıl
@agnostikkharun Ebu bekirden Allah razı diye ayet var be. neyse iyi günler.
Soran+1 yılKankalar islam Cemaatlerin ve siyasilerin eline düşünce bozuluyor bence. Çıkarlar giriyor araya ve insanların soğumasına sebep oluyor.
- +1 yıl
dr zakir naik ve nouman ali khan gibi adamlar bile selefi araştırabilirsiniz :D
- +1 yıl
İbni Sebecilerin iftiraları için, birinci ve ikinci maddelerde yeterli cevap, hâşâ ona dil uzatanların, kâfir diyenlerin kendilerinin kâfir olduklarına dair yeterli delil vardır. Burada birkaçını tekrar yazalım:
Hazret-i Ebu Bekir, Medine'ye hicretle şereflenen, Allah’ın övdüğü muhacirlerden ve ilk iman edenlerden olduğu için Cennetliktir. İşte âyet-i kerime meali:
(Muhacirlerin ve Ensarın önce imana gelenlerinden ve Onların yolunda gidenlerden Allah razıdır. Onlar da Allah’tan razıdır. Allah, Onlar için Cennetler hazırladı.) [Tevbe 100]
Hazret-i Ebu Bekir, Eshab-ı kiramdan olduğu için Cennetliktir. İşte âyet-i kerime meali:
(Allah, [Eshab-ı kiramın] hepsine de en güzeli [Cenneti] vaad etmiştir!) [Nisa 95]
Hazret-i Ebu Bekir, ağaç altında söz verenlerden olduğu için Cennetliktir. İşte âyet-i kerime meali:
(Ağaç altında, sana söz veren müminlerden, Allah razıdır.) [Fetih 18]
+1 yılNouman Ali Khan, Hamza Tzortzis, Zakir Naik. bu insanların videolarını izle, İslama tam ikna olursan sonrası zamanla gelir. Aman ailen seni engeleyici etken olmasın, her koyun kendi bacağından asılır.
13 Yorumla
Soran+1 yılOlamazlar onlar artık. Tavsiyen için sagol.
- +1 yıl
Bunu düşünmen bile çok mükemmel. Allah sana İslamı hayırlısıyla nasib eder umarım kardeşim.
- +1 yıl
Olamazlar deyip kestirip atma. Allahtan ümit kesilmez.
Kardeşim yardımını istiyorum. Zor bir durumdayım. Kız kardeşim Allah'a inanmadığını ve ilk fırsatta evden gideceğini söyledi ve son derece ciddi. Kardeşimi gerçek manada İslam'a hangi argümanlarla inandırabilirim? Çok zordayım 20 yaşındayım ve ailemden bu durumu gizlemek zorundayım. Lütfen yardım et
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok zor bir durum ama senin adına çok sevindim belki senden gorerek onlarda İslam a yönelir olmaz mi
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbir de hangi irktansin
Soran+1 yılTürküm aslen de aydınlıyım..
Cevap sahibi+1 yılİlginç bir durummuş kardes
İslam'ı yaşayacağın yer daha iyi olur galiba imkanın varsa. Ailene de Allah hidayet versin.
00 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hayırlı olsun dilediğin gibi olur inşallah
11 Yorumla
Soran+1 yılSagol abi..
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim ailemde ateist ben müslümanım
25 Yorumla
Soran+1 yılVay kanka kaderdaşız :) var mı seninde böyle sıkıntıların
Cevap sahibi+1 yılYok bana neden müslümansın falan demiyolar ama annem falan oruç tutmama karışıyo yaz aylarında susuz kalmak zararlı diyolar
Cevap sahibi+1 yılEdiyorum zaten oruca başlamışım bozarsam günaha girerim diyorum devam ediyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenimde ailem dindar ben ateistim :D
11 Yorumla
Soran+1 yılSaygı onceligimdir her zaman buna çok muhtacım şu an :/
+1 yılislamın doğru din olduğuna delil var mı?
15 Yorumla
Soran+1 yılAgnostikligin veya ateistligin dogru olduguna bir kanıt var mı?
- +1 yıl
ben kendi fikrimin %100 doğru olduğunu söylemiyorum ama sen söylüyorsun bu durumda senin delil sunman lazım
Soran+1 yılBende İslam %100 dogru dindir herkes buna inanmalı demedim. Bu benim kendi değişimim ve fikrim. Dinler ve inançlar daha çok maneviyatla alakalıdır. bunun için somut delil aramak mantıksız zaten. Allahın sopası olsa her gunahinda kafana vursa bugün zaten kimse ateist olmaz. Delil olması için ikimzinde yaşamımızın sona ermesi gerekir herşey işte o zaman belli olur ki bu herkesin sonudur zaten..
- +1 yıl
sen islam %100 doğru dindir demiyorsan islama girmiş olmuyorsun ki kurandan ayetler var bununla ilgili
Soran+1 yılYöneliyorum dedim zaten. Kabul ettigim zaman herşeyiyle kabul edecem. Şimdilik birşey görmüyorum da.
Diğer konusunda 13,6b cevap paylaştı. Hayırlısı olsun
10 YorumlaHayırlsı
10 Yorumla- Diğer konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılBuda iyiymiş
10 Yorumla
+1 yılYönel
10 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?