Ben 1 haftadır spor salonuna gidiyorum ama üst bacağımda diz kapağımda falan bazı yerlerde şişme oldu özellikle sağ bacağımda dün biri söyledi bacağın belli yerlerinin şiştiğini ve bende de o gösterdiği yerler şişiyor ama bacaklarımda fazla yağ var kurtulmam lazım bacağımı nasıl eski haline getirebilir ve bir değişiklik olmadan yağlardan kurtulabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevabın nedir?
+1 yılÖncelikle merhaba ilk olarak ağrı geçene kadar spora gitmemelisin ikinci olarak spordan önce dinamik isinma hareketleri yapmalısınız (YouTube dinamik isinma yazınca çıkar ordakileri yapin) ve spordan sonra esnetme hareketleri yapmalısınız ve son olarak hareketlerin formunu yalnis yapmış olabilirsiniz formunuzu kontrol edin yaptığınız hareketleri YouTube da bakın ve hangi harakette olduğunu dusundugunuz haraketi YouTube da aratin ve kendi yaptiginizla karsilastirin ve spora döndüğunuz zaman formunuzu düzeltmeye odaklanin YouTube de ve internet sitesi olan Agirsaglam bu konuda size yardımcı olabilir fakat gene de bu doktora görünmeye ihtiyacınız var iyi gunler
06 Yorumla- +1 yıl
Ağrı geçmediği zaman spora giderseniz veya şişme orası kroniklesir ve hiç geçmez sakatken veya hastayken spora gidilmez çünkü vücuda binen bir metabolik stres var ve siz hastayken veya sakatken spora giderseniz vücuda ekstradan bir stres biner ve bu istediğimiz bişey degil
- +1 yıl
Şişlik olan bölgede ağrı oluşmadı ağırlıklara geçmeden önce zaten yürüyüş bisiklet vs yapıyorum
- +1 yıl
Şişlik geçene kadar spora gitmemelisin
- +1 yıl
Bu konu ile ilgili doktora gorunmelisin antreman sistemini falanda bilmiyorum gerci
- +1 yıl
Başka birinde gördüm benim bacağımda şişliğin oluştuğu bölgeler çocukta tamamiyle şişti kas gibi bana da yanlış ve fazla yaparsan böyle olur demişti
- +1 yıl
Bunun onla alakası yok daha detayli anlatabilmek için instagram falan var mı senin
En İyi Cevaplar
Spor konusunda 1,6b cevap paylaştı. 1 haftada ne şişmesi bu hemde eklem yerlerinde, kas yıkımından kaynaklı ödem yapmış olabilir mi?
Bence bu aralar dinlen ve bol su iç, spora ara versen daha iyi olur kendine gelene kadar.. spor salonunda bu duruma düştüysen antrenörünü değiştirmelisin bence.02 Yorumla- +1 yıl
Yaptığım hareketi yanlış yaptıydım belkinondan da olabilir
Bir şekilde bazı hareketlere diğerlerinden daha fazla yüklenmişsindir. Yağlardan kurtulmak istiyorsan kardiyo yap, özellikle bisiklet bacakları inceltir yağ yakarken. Dik bisiklet tercih etmeni tavsiye ederim. Pilates de güzel şekillendirir, eski haline getirmene yardımcı olur.
03 Yorumla- +1 yıl
Yani yürüyüş bisiklet falan şişme yapmaz değil mi çünkü 1 hafta da üst bacağım dış kısımları ve özellikle sağ bacağımda diz kapağı çevresinde şişme oluştu
- +1 yıl
İkisinde de üst bacakta dışa doğru diz kapağı çevresinde de en çok sağ bacakta hafif şişlikler oluştu
laktik asit birikemsi olabilirmi dinlendirmen lazım
03 Yorumla- +1 yıl
O nasıl oluyor?
- +1 yıl
Evet ama şişen bölgelerde ağrı oluşmadı kalçqya yakın ağrılarım oluştu
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
7Cevap
Spor yaparken travma olmus. orasi spor yaparak gelisicek biyer degil. Spora baslamadan once ısınma hareketleri yap. Iyilesene kadar orayi zorlama
038 Yorumla- +1 yıl
Ömce 45 dk yürüyorum daha sonra bisiklet falan en son ağırlıklara geçiyorum ve her iki tarafta 20 kg ağırlık var ilk başladığımdan beri aynı kiloda yapıyorum hep
- +1 yıl
Dün birinde gördüm bacak dışa doğru şiş ve bazı yerlerde de şişlik var bana fazla yaparsan ve yanlış yapqrsan seninki de böyle olur dedi ama fark ettim benimki de öyle olacak spor salonuna da her gün gitmem lazım az bir zaman kaldı okulların başlamasına zayıflamam vücudumu şekle sokmam lazım
- +1 yıl
Soruyu yanlış şekilde sormuşsun. Sen sağlıki olarak bir aksi durumdan bahsetmiyorsun. Yaptığın hareketlerin istemedigin bir gelişime sebep olduğunu demek istiyorsun. Sana şöyle yardımcı olayım. Zayıflamak en basit iş onun için hayatından Şeker- tuz - un ( özellikle ekmek tüketimini tamamen yok etmen lazım ) ve yüksek kardiyo yapsan basit bir diyetle zaten kiloyu hemen verirsin o bişey değil. Eğer sen kıvrımlar vs. istiyorsan ozman işin içine bazı egzersizler girer. Ama şunu unutmamalısın her yaptığın egzersiz kas guruplarını devreye sokucağı için kaslanman çok normal. Kas istemeyip egzersiz yapmak anlamsız olur. Kas istemediğin bölgeleri çalıştırıcak egzersizleri yapmazsan eğer bu dediğin gerçekleşmez. Ayriyetten diz kapağı kaslanan hayatımda kimse görmedim body builder ların bile yok gibi. Senin yaptığın hareketler baldırları kalçaları ve alt bacak bölgesini kaslandırıp sıkılaştırıcaktır.
- +1 yıl
Diz kapağı çevresinde bazı yerler şişme oluyor
- +1 yıl
Sadece diyetle bacaktaki ya da beldeki yağlar gider mi? Eğer gidiyorsa sarkmalar olacak ve sıkılaştırmam gerekecek
- +1 yıl
Diz kapağının kendisi kıkıdak ve kemiklerden oluşur orda bir kas grubu yok. eğer bahsettiğin yer diz kapağının bitiminin üste doğru ilk kısmıysa orası baldırın ilk başlangıç kısmı olur orası evet şişik olur kas yaptığın zaman futbolcu bacağı gibi olacak değil ama biraz birşeyler olur seni ya da görselliğni bozucak birşey değilki.
- +1 yıl
eğer amacın 70 gibi bir kilodan 45-50 e düşmek değilse sarkma olmazki. okullar başlayana kadar sağlıklı bir şekilde zaten 5 -10 kilo anca verirsin. 5 kiloyla sarkma olucağını hiç zannetmiyorum. Zaten koştuğunda kaslar sıkışlamana yardımcı olucaktır. Şekillendirme için spor lazım
- +1 yıl
Sağ bacağımda sağa doğru sol bacağımda sola doğru üst bacakta bir şişlik oluştu diz kapağı çevresinde bazı yerlerde şişlikler oluştu ama bunlar önceden yoktu
- +1 yıl
77 kilodan 65 kiloya düşmek hedefim
- +1 yıl
Ortopedilik olduğunu sanmıyorum ama türkiyeyi kazanır da gidersen orda doktora giderim burdakiler anlamıyor zaten ilaç yazıp gönderecek
- +1 yıl
Peki o şişliklerden kurtulabilir miyim? Eski bacağımı istiyorum ama yağlardan da kurtulayım istiyorum
- +1 yıl
Şişlikler kemikteyse zamanla geçer buz tutman gerekir. Eğer Ödemse bacaklarını yükseğe asman gerekirki dolaşım sağlansın. yağlardan kurtulmasına kurtulursun dediğim gibi o basit iş. Erkek olmadığın için basit. Erkekler direk kilo verirse kasda yakar hoş görünüm olmaz ama senin için kas kaybı pekde önemli değil. o yüzden amaç kilo vermek olduğunda kalori düşürerek ve bazı şeylerden uzak durarak kolayca verilebilir. Sıkışlaşmaya gelince 18 yaşında 77 kilo biri zaten vücudunu sergilemiyordur dolayısıyla sıkılaşmak için acele etmene gerek yok zaten giyimin göstericek şekilde olduğunu zannetmiyorum. Spor konusundaysa hafiften zora doğru artıcak şekilde yaparsan vücut bunu algılar gittikce artırır istediğin şekilde. Hep aynı şekilde devam edersen ilerleyemezsin.
- +1 yıl
77 kiloyum ama 1.68 boyundayım ve bütün yağlar sadece bacakta toplandı 😕
- +1 yıl
İlk başta kırk kiloyla başladım normalde zorlanıyordum dün zorlanmadım hatta 60 tane yaptım hareketi de hep yanlış yapmışım ondan olabilir mi o şişlikler? Doğru yaparsam düzelir mi? Bir de ben dinlenmeden yaptım 10×3 dediler ben sadece 30 tane yaptım dinlenmeden kol çalışırken de böyle yapıyorum çoğunlukla
- +1 yıl
1.68 boy uzun değilki. Bayanlarda öyle bir kanı var niyeyse 1.70 e yakın olanlar ya da üzeri olanlar kendini uzun boylu ilan etmişler her kiloyu kendilerine yakıştırıyorlar. Ama kadınların daha kilolu durduklarını çünkü erkekte kas kilosu daha yüksek olduğundan yağ oranının az olduğunu anlamayarak kıyaslamaya sokuyorlar. şu an bir bayan arkadaşa daha yardımcı oluyorum oda senin gibi bacaklardaki yağlardan rahatsız senin yaşlarında bir program yapıcaz ona istersen sende uygula. .
- +1 yıl
Olur 😊 besyo cumusun?
- +1 yıl
Ayretten ideal bir vücudum var tek sorun bacaktaki fazla yağlar ve o şişlikler 😕
- +1 yıl
Eğer '' ama '' ı kullanıyorsan mükemmel değilsin birşeylere daha ihtiyacın vardır :) besyo cu değilim Sağlıkcı ve işletmeciyim. İnsan anatomisini iyi çözmüş azimli ve spor yapan biriyim. Kilo verme konusunda çok ciddi çalışmalarım oldu ordan geliyor rahatlığım. Bir beslenme programı ve antrenman programı yaparız fazlalıklara veda edersin artık :)
- +1 yıl
İyiymil 😊 diyet zaten yapıyorum da o şişlikler yüzünden bütün spor alt üst oldu 😕 o hareketi yapsam mı yapmasam mı bilmiyorum ne yaparsam bu şişlikler gider bacaklarım rski haline döner bilmiyorum hiç 😕
- +1 yıl
Bacaklarımın eski halini istiyorum ben 😕 o şişlikler olmasınn
- +1 yıl
Çok iğrenç olacak kalın bacaklarım bile daha güzel
- +1 yıl
Bacağın bazı yerleri şiş bazı yerleri normal iğrenç duracak 😢
- +1 yıl
İleride nasıl olacağının resmini gönderim dicem de yorumda resim gönderemiyorum dediğim şişlikte fotoğraf buldum googledan
- +1 yıl
Mesaj olarak gönderemiyorum belli bir seviyeye gelmem gerekiyormuş 😕
- +1 yıl
Maalesef 😕
- +1 yıl
Nasıl oluyor?
- +1 yıl
Ben gene mesaj göndereniyorum
+1 yılsquat bolmyap koşu yapman lazım bide bol bisiklet bak sütun gibimolucak pürüzsüz bir bakan bir daha bakıcan
05 Yorumla- +1 yıl
Squat 40 tane yapıyorum biri normal diğeride internette buldum iç bacak için koşuya nefesim yetmiyor ama aşağı yukarı 5 10 dk bisiklete biniyorum
- +1 yıl
güzel squat ve yerde bacak hareketleri ter çıkıcak ter rocky gibi çalışırsan taş gibi olursun başarılar sıcsk banyo her antremandan sonra biliyosun
- +1 yıl
Çok yorgun olduğum zaman yapamıyorum zaten üşengecim ertesi gün banyo yapıyorum
- +1 yıl
Sıcak suya fazla gelemem ılıktan birazcık sıcak oluyor
- +1 yıl
sakın terli yatma ılık banyo kaslarını rahatlatır kas yapıyorum diyede düşünme çoğu kadının yanlış algısı spor yaparak metabolizmanı hizlandırıyosun yağ yakımın hızlanıyor
+1 yılbir hafta da hiç bir değişiklik olmaz en fazla pump olur
02 Yorumla- +1 yıl
Bilmiyorum hiç ama spora başladıktan sonra şişlik oluştu
- +1 yıl
psikolojiktir
+1 yılEritmek istiyorsan şayet bacak çalıştırırken boş kilo çok tekrar yapmalısın.
09 Yorumla- +1 yıl
Nasıl?
- +1 yıl
Zayıflamak için hafif kilo çok tekrardır
Kütle yapıp şişmek istersen maksimum kilo ve az tekrar, yanana kadar basacaksın kiloyu ve swtleri - +1 yıl
Şişmek istemiyorum sadece yağlar erisin ve sıkılaşsın sonuçta fazla kilo verince sarkmalar olacak
- +1 yıl
İlk başladığım gün 40 kilo ile başlattı ben bunu 20 kiloya mı indireyim? Şişme olmasın diye
- +1 yıl
Evet hafif kilo çok tekrar
Yani 40 kilo girdiğin şeyr 20 kilo gir ve setler 15 tekrarda bunu 30 yap - +1 yıl
Yani 2×15 mi?
- +1 yıl
Normalde 2x15 yapıyorsan
3x25 yap kiloyuda yarıya düşür - +1 yıl
Normalde 3×10 ama ben 1×30 yapıyordum 😃😃
- +1 yıl
Sen şimdi 3x20 yap
Hafif kilo gir hatta boş kilo gir, üst bacak kalın çünkü
Plates cemberi diye bir spor aleti var onunla inceliyor :D
05 Yorumla- +1 yıl
Nerde bulabilirim
- +1 yıl
Hımm teşekkürler 😊
Bir süre spor yapma iner
01 Yorumla- +1 yıl
Eski halini alır değil mi bacaklarım?
+1 yıldinlendir fazla yorma kendi ve kasma
09 Yorumla- +1 yıl
Her gün gidiyorum ve hergün aynı hareketi yapıyorum ama bacağımın kötü olmasından korkuyorum 😕
- +1 yıl
dr git fazla sikinti olmadan
- +1 yıl
şu an gidemem zaten burdaki doktorlar birşeyden anlamıyor ilaç yazıp gönderecek
- +1 yıl
kas lar için bir vardı adını unuttum eczaneden istersen verir sana da yardımcı olur
- +1 yıl
Muhtemelen kas oluşacak ve çirkin duracak ondan kurtulmam bacağımı eski haline getirmem için mi o ilaç?
- +1 yıl
evet
- +1 yıl
Nasıl bir ilaç peki? Sağlık problemine yol açmaz değil mi?
- +1 yıl
yok eczaneden sorarsan yan etkisini sana anlatır
- +1 yıl
Tamam teşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir ortopediye gözük istersen.
02 Yorumla- +1 yıl
Anca türkiyeyi kazanır da gidersen gidebilirim çünkü burdakiler hiçbirşeyden anlamıyor ilaç yazıp gönderecek babama sordum kas oluşacak diyor ama iğrenç bir şekle de dönüşecekse hiç kad olmasın daha iyi benim için 😕
Cevap sahibi+1 yılTürkiyeyi kazanmak? :/
+1 yılDinlen biraz.
01 Yorumla- +1 yıl
Çok kısa bir zamanım var yağlardan kurrulup istediğim vücuda kavuşmak için
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri