İkram edileni yemekte zorlanıyor musunuz?

Bazen misafirliklerde yiyecek bir şeyler ikram ediyorlar ya da börek, poğaça, bisküvi vs. ikram edileni yemek gerekir diye bir anlayış var genelde bitirmeye çalışıyorum.

Ancak bazılarını aç da olsam yiyemiyorum ya yemeği beğenmiyorum ya da yiyesim olmuyor. Bazıları da zaten kalmasın diye bayatlamış kraker, bisküvi tarzındaki şeyleri bol bol koyuyor çok koymayı bişey sanıyolar ama atılmasın diye verilen yemekleri yiyemiyorum açıkçası hatta yemek zorunda hissediyorsam ve bütün yiyecekler kötüyse illa biri o kadar kötü olmuyor mesela çayı idareli içmem gerekiyor çünkü böreği, poğaçayı herneyse yedikten sonra hemen acısını alsın diye çaydan biraz içiyorum :)

Tamam iyi niyetle bir şeyler yapmış olanlar da var ama onlara lafım yok ben sadece iş olsun diye bol ve niteliksiz ikramda bulunanları ve insanı zor durumda bırakanları eleştiriyorum :) Siz de böyle yapıyor musunuz ya da böyle ikramları yerken zorlanıyor musunuz ?

Siz böyle yapıyor

Güncellemeler
+1 yıl
şunu unutmuşum bazen arada kıl ya da acayip cisimler çıkıyor biraz resmi bir ortamdaysanız söyleyemiyorsunuz da bir de üsteliyorlar neden yemiyorsun falan diye.
İkram edileni yemekte zorlanıyor musunuz?