5-6 km kaç kalori yaktırır yürüyüş ve 3 km ne kadar yaktırır? Yürüyüş yapmak istiyorum ama öğrenmem gerekenler var. Yürüyüş kaç kalori verdiriyor?4 km yürüyüş kaç kalori?
4-5-6-7-8 km yürüyüş kaç kalori yaktırır? Yürümek kaç kalori yaktırıyor?
Daha öncelerde çok fazla yürüyüş yapan biri olarak, kendi deneyimim ve araştırmalarımdan bahsetmek istiyorum. :)
4-5-6-7-8 km yürüyüş kaç kalori yaktırır? Yürümek kaç kalori yaktırıyor?
5 km yürüyüs kac kalori?
Yürüyüş, günümüzde artan obezite riskine karşı yoğun iş temposuna sahip insanların sıkça başvurduğu spor yöntemlerinden biri olarak göz dolduruyor. Evet, bu bir spor yöntemi ve özellikle düzenli yapıldığında çokça kaloriyi yaktığı da bilinmekte. Pek tabi yürüyüş yapmanın ne kadar kalori yaktığı da insanlar arasında sıkça sorulan sorulardan biri.
Genelde burada yürüdüğünüz yoldan ziyade ne kadar bu spora zaman harcadığınız, ne kadar hızla yürüdüğünüz ve kilonuzla bağlantılı şekilde ne kadar kalori yaktığınızı öğrenebilirsiniz. Örnek vermek istiyorum.
4 km yürüyüş kaç kalori diyenler için, 80 kilo birisi normal hızla yürüyerek 4 km'de net 96 kalori yakar.
5 km kaç kalori yakar diyenler için, 80 kilo birisi normal hızla yürüyerek 5 km'de net 120 kalori yakar.
6 km kaç kalori yakar diyenler için, 80 kilo birisi normal hızla yürüyerek 6 km'de net 144 kalori yakar.
7 km kaç kalori yakar diyenler için, 80 kilo birisi normal hızla yürüyerek 7 km'de net 168 kalori yakar.
8 km kaç kalori yakar diyenler için, 80 kilo birisi normal hızla yürüyerek 8 km'de net 192 kalori yakar.
Yürümek kaç kalori yaktırıyor?
kaç km kaç kalori?
Günde 1 saat yürüyen birini düşündüğümüzde ortalama 60 kg ise ve 1 saat boyunca yürüyüş yaptıysa yaklaşık olarak 210 kalori yakar. Bu oran yediğimiz yemeklerle beraber vücudumuza aldığımız kalorileri düşününce oldukça azdır ama işte burada da istikrarın önemi aklımıza gelir. Bahsettiğimiz bu kişi her gün bu yürüyüşü yaparsa zaman içinde yaktığı kalori miktarı da metabolizma hızına göre değişecek ve yavaş da olsa kilo vermeye başlayacaktır. Pek abi işin içine km’i de katarsak misal verelim 80 kg bir birey 3.5 km’i 1 saatlik yürüyüşle geçerse yaklaşık 250 kalori yakacaktır. Görülen o ki kilo arttıkça yakılan kalori miktarı da artar.
Yürümenin vücuda faydaları nelerdir?
6 km yürüyüş kaç kalori?
Tabi kalori yakımı dışında yürümek pek çok uzman tarafından da günümüzde önerilen bir spor aktivitesi. Üstelik vücuda faydaları da pek çok spordan daha da etkili. Saymamız gerekirse stres ve depresyondan uzaklaştırması, kolestorol seviyesini dengede tutması, kalbi ve akciğerleri koruması ve rahatlatması, kas ve eklemlerin daha da güçlenmesine yol açması bu faydaların birkaçıdır. Üstelik doğru yürüyüş yapıldığı takdirde hafızaya da olumlu etkisi pek çok doktor tarafından onaylanmıştır.
Yürüyüş modunda minimum değerler yani çok fazla bir şey bekleme. Bir cok insan günlük yaşam içerisinde o mesafeleri katediyo zaten bunlarla bir yere varilmaz spor öncesi ısınma hareketi olabilir
İnsanları yanlış yönlendirmeyin bilginiz yoksa susun bir insan gün içinde 10 km mesafe kat etse bile yürüyüşle ayni etkiyi sağlamaz aralıksız orta tempoda (5km) bir yürüyüş yaklaşık 350 400 kalori yaktırır ki bu gün içinde atılan adımlar eş değer bir kalori değildir ben çok hareketli bir iş yaptığım için günde 10 bin 15 bin adım atarken kilo alıyordum ki bu mesafe olarak yaklaşık 8 ,9 km eder şu an günde 7 km yürüyerek 11 kg verdim bilmem anlatabildim mi zaten tercih edilen isim bile herseyi bilen adam yani cahil :)
En İyi Cevaplar