Merhaba, kilo vermek için yürüyüş yapmak istiyorum ama sorularım var. 10 km yürümek kaç kalori yakar? Bir saat yürüyerek kaç kilo veririm? 1 km yürüyüş kaç kalori?
10 km yürümek kaç kalori yakar? Normal hızla yürüyenler 1 km yürüyüşte kaç kalori yakar?
Sahip olunan fazla kilolardan kurtulmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri de "günde 10 km yürümek kaç kalori yakar?" sorusu oluyor. Bu soru kilonuza ve yürüyüş hızınıza göre değişebilir. Örneklerle bunu açıklamak istiyorum.
Bir saat yürüyüş ne kadar kalori yaktırır?
1 saat yürüyüş kaç kalori yaktırır?
Yukarıda bahsettiğim gibi bu durum sizin kilonuza ve yürüyüş temponuza göre değişkenlik gösterir. Net bir rakam olamaz. Örnek vermek gerekirse;
Maryland Medical System üniversitesinin verilerine göre, 54 kg olan biri normal bir tempoyla yürüdüğü zaman 1 saatte 256 kalori yakar. 81-108 kg arasında biri ise aynı hız ve aynı sürede 384 kalori ile 512 kalori arasında yakar.
Harward Üniversitesi ise 56 kilo olan birinin 5,6 km hızla tempolu ile yürümesinin 1 saatte 240 kalori, 70 kilo birinin 298 kalori, 83 kilo birinin ise 356 kalori yaktığını söylüyor.
Kısaca bu araştırmalara bakarsak, kilonuz arttıkça ve yürüyüş hızınız arttıkça yaktığınız kalori de artıyor.
Günde 10 km yürümek kaç kalori yakar?
10 km yürüyüş kaç kalori?
Bu sorunun cevabını herkes merak ediyor doğrusu. Şimdi size 1 ile 10 km arasında yürümenin kaç kalori yakacağını söyleyeceğim. Vereceğim rakamlar ortalama rakamlar olacağını ve sizin yürüyüş hızınıza, kilonuza göre değişeceğini unutmayın. Vereceğim rakamlar 70 kg olan birisinin, normal hızda yürümesiyle yakacağı kalorilerdir.
Günde 10 km normal bir hızla yürümek ortalama 448-470 kalori arasında yaktırır.
9 km kaç kalori diye soranlar için, günde 9 km normal bir hızla yürümek ortalama 403-440 kalori arasında yaktırır.
Günde 8 km normal bir hızla yürümek ortalama 358-372 kalori arasında yaktırır. "Bu da 8 km yürüyüş kaç kalori yakar" diye soranların 70 kg birisi için cevabıdır.
Günde 7 km normal bir hızla yürümek ortalama 314-340 kalori arasında yaktırır.
Günde 6 km normal bir hızla yürümek ortalama 269-290 kalori arasında yaktırır.
Günde 5 km normal bir hızla yürümek ortalama 224-247 kalori arasında yaktırır.
Günde 4 km normal bir hızla yürümek ortalama 179-192 kalori arasında yaktırır.
Günde 3 km normal bir hızla yürümek ortalama 134-158 kalori arasında yaktırır.
Günde 2 km normal bir hızla yürümek ortalama 90-110 kalori arasında yaktırır.
En çok merak edilen, 1 km yürüyüş kaç kalori diye soranların cevabı ise günde 1 km normal bir hızla yürümek ortalama 45-60 kalori arasında yaktırır.
Bu ortalama kalorileri kalori hesaplama yöntemiyle hesapladım. Kendim 70 kg olduğum zamanlarda yürüyüşlerde rakam tuttuğum için size de ortalama verdiğim kalorileri yazdım.
En İyi Cevaplar