Durdurmak için Anti-D iğnesi yapılması yeterli. Ama bunu bilen kaçkişi?
Ciddi düşündüğünüz insanın kan grubunu hiç sordunuz mu?
Durdurmak için Anti-D iğnesi yapılması yeterli. Ama bunu bilen kaçkişi?
Bahsettiğin şey doğru yanlış demiyorum ancak günümüz tıp dünyası, her türlü kan uyuşmazlığının çözümünü üretti. Yani anne ve baba adayının bir sağlık sorunu yoksa, bebek dünyaya getirebilecek şartlar uygunsa, çeşitli mudahalelerle, uyuşmazlık ortadan kaldırılıp bebeğin, sağlıklı doğması sağlanıyor. Bu uzun bir süredir var olan birşey.
Ciddi düşündüğümü chek up yaptırır, kan grubuna ek olarak al yuvar sayısına kadar bilirim. Madem ciddi o halde sağlık koşullarını bilmek lazım.
1- Bütün bebekler doğduktan sonra sarılık olur. Bilirubin parçalanması...
2- İlk çocukta sorun çıkmaz. İlk çocuk doğduktan sonra 72 saat içinde iğne yapılması durumunda sonraki çocukta da sıkıntı yaşanmaz.
Olayı abartmanın anlamı yok. Kan uyuşmazlığı çok basit bir durum.
Bu konuda bilinçli olmak çok önemli.
Belli kan tahliller isteyeceğim zamanı geldiğinde eş adayımdan, sabıka kaydı da isteyeceğim. Ailece bu konularda titiziz :)
:) bırak sevdiğin kişi, hatta aynı evde yaşadığın kardeşine bile bazı konularda peşinen güvenmek hoş olmayan sonuçlara ve aylarca süren kargaşaya sebep olabiliyor. Zaten defteri beyaz olanın saklayacak birşeyi olmaz gizli :) baştan bozmak ortadan bozmaktan daha iyi bir kötüdür.
Şüphe her zaman iyidir, doğruya, gerçeğe götürür. :)
Cevap
8Cevap
sordum tabiki , genelde aynı kan grubunda oluyorum :) 0 pozitif :))
Bunu biliyordum tekrar bu konuyu açman güzel olmuş.Ciddi düşünen kişiler kan gruplarını bilmeliler ki ona göre önlemler alsınlar.
ciddi düşündüğüm biri olursa şayet detaylı incelemeye alırım
evlilik için sağlık raporu alma olayı var diye biliyorum ve böyle bir durumda önlemler doktorlar tarafından anlatılır diye düşünüyorum ama mesele ciddi söylediğin gibi
sadece kadın - erkek + taşıdığında problem olur.O da ilk doğum sonrası yapılan bir iğneyle çözülür.
Sevdiğim hastahanedeydi sormustum kan grubunu.. ısrarlada doktora tembihlemiştim bu okuz bana solemez kan gerekırse lutfen bana soyleyın dıye.
babam ve annemde bu durum söz konusu babam 0 rh + annem 0 rh -
anamın rh+ babamın ise rh- öyle bişi olmamış anam beni gayet iyi doğurmuş bende rh- çıkımışım içerden bişi olmaz salaaa...
sormuştum öylesine abartılacak bir konu değil zaten testleri yapıyorlar
sadece bayan rh-, erkek rh+ olduğunda mı bu sıkıntı oluyor acaba?
anladım teşekkürler
Bennn :) sormuştum hatta gidip beraber baktırdık :) rh uyuşmazlığı :)
bunu biliyorum. evet şükür bi uyuşmazlık olmicak.
ben kendi kan grubumu bile merak etmedim şimdiye kadar... ameliyat falanda oldum ama kan gerekmedi bende sormadım kan grubumu :)
haklısın...
Antikor üretimi ve sorun ilk doğumdan sonra oluşmuyormu?
etrafımızda örnekleri çok .sordum.abartılacak bişey değil
Evet. Her uyumumuza bakmıştık.
"Geyik ve boş espri yapmayınız, cevabınız kaldırılır"
KS böyle atar görmedi, yürü be!
Faydalı bir soru olmuş :)
burçtan önce kanını soracam artık:)
ben sorarım şahsen :D
Benim A + Onun AB + .
artık eskiden olduğu gibi sorun olmuyormuş
kan grubunun hiçbi önemi yokki
her doğumdan önce kontrol ediliyor artık bu
Doğumdan önce kontrol ve önlem alınıyor evet ama farkedilinceye kadar çocuk hasar görebiliyor. Soru bu değil, soru aslında bu kadar hassas bir konuya taaaa başından burçlar kadar önem verilip verilmediği , akla gelip gelmediği ve baba antikorlarının anne olmadan önce anneye aşılanarak sıfır sorun şansı ile hamile kalmasının mümkün olduğunu bilen ve umursamayan orandı
Ben kan grubumu bilmiyorum evde kaldım sanırım.
Ben sormuştum mrk ettiğim için :))
düşündüm ama ciddi bi sorgulayıs içine girmedim
bunu öğrenene kadar torunlarım olurdu benim...
veterinere de götürüp aşıları tam mı diye baktırın
Hayırrr hic sormadım:(
Ciddi düşünecek yaşa gelemedim ben sanırm..
Hiç sormadım.
ikimiz de rh +
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar