Tekerlekli paten almak istiyorum da hangi markayı öneriyorsunuz? En iyi paten markası hangisidir? Patenle alakalı bildiklerinizi yazarsanız çok sevinirim. :)en iyi paten markaları
Decathlondaki oxelolar iyidir bendede oxelo urban var başlangıç için bunlar tavsiye edilir. Geri kalanlar ise +500 tl çıkarman gerek onlarda urban ve profesyonel patenler zaten. Sen yeni başlıcaksan ayagının 1 büyügünü alarak decathlonda 130 tllik bir paten vardı onla başlamalısın. Daha düşükleri hiçbir işine yaramaz kaymayı ögrendikçe daha iyi patenleri zaten alırsın.
Lise ve üniversite dönemlerimde sürekli zaman ayırabiliyor olsam da şimdi daha çok bir hafta sonu aktivitesi olarak paten kayabiliyorum. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki ayırabildiğim zaman dilimi her ne kadar yıldan yıla fark etse de aldığım keyif hala ilk günkü gibi.
Tekerlekli Paten Önerileri
Piyasada oldukça farklı marka ya da modelde tekerlekli paten bulabilirsiniz. Ancak güncel paten fiyatları düşünülünce hem kaliteli hem de uygun fiyatlı bir paten bulabilmek çok zor. Bu yüzden size uzun zamandır severek kullandığım ve beni asla yarı yolda bırakmayan bir markanın ürünlerinden bahsedeceğim.
Tercih edeceğiniz patenin kaliteli olup olmadığına mutlaka dikkat etmelisiniz. Peki kaliteli paten nasıl anlaşılır? Paten alırken fazla ucuz ürünleri almamanızı öneririm. Çünkü ucuz ve kalitesiz patenler oldukça hızlı yıpranabilir. Ayrıca tekerleri hemen kırılabilir ve boy yapısı sağlam malzemelerden olmadığı için ayak sağlığınıza zarar verir.
Eğer kaliteli paten nereden alınır diye merak ediyorsanız ben başlangıç seviyesi için aldığım patenleri de şu an kullandıklarımı da Decathlon'dan aldım. Oxelo markasının farklı seviyelere göre üretilmiş birçok farklı modelini bulabilirsiniz burada ama daha hızlı bir çözüm istiyorsanız sizin için favori modellerimi eklediğim listeyi de okuyabilirsiniz.
1- Oxelo Fit500 Kadın Fitness Pateni
Oxelo Fit500 Kadın Fitness Pateni
Başlangıç seviyesi için rahatlıkla tercih edebileceğiniz Oxelo Fit500 Fitness Pateni, 10-20 km gibi ortalama mesafede kullanabileceğiniz bir model. 3D file yarı yumuşak iç botu sayesinde ayağınızın son derece rahat edeceğini söyleyebilirim. Bence dört tekerli paten arıyorsanız hemen Oxelo Fit500'e bir göz atmanızı öneririm.
2- Oxelo Quad 100 Dört Tekerlekli Paten
Oxelo Quad 100 Dört Tekerlekli Paten
Sanırım bu listede bahsedeceğim en fiyat-performans ürünü olan paten bu Oxelo Quad 100 modeli. Siyah ve beyaz renk seçenekleri olsa da benim favorim pembe rengi oldu, eğer siz de artistik patene başlama planları yapıyorsanız bence ilk tercihiniz kesinlikle bu paten olmalı. Sadece bakarken bile içim kıpır kıpır oluyor benim, bir de denediğinizdeki eğlenceyi düşünün.
3- Oxelo Quad 100 Dört Tekerlekli Paten - Siyah
Oxelo Quad 100 Dört Tekerlekli Paten
Bu paten, yukarıda bahsettiğim Oxelo Quad 100 paten ile aynı ismi taşısa da görselden de anlayabileceğiniz üzere daha farklı bir tasarıma sahip ama tasarımı o kadar tatlı geldi ki bana listeme bu pateni de eklemeden geçmek istemedim. Kalın köpük bileşenli iç botu sayesinde kayarken inanılmaz bir rahatlık hissedeceksiniz. Eğer bir disko paten almaya karar vermiş olsaydım tercih edeceğim ilk paten bu olurdu sanırım.
4- Oxelo MF900 Freeskate Paten
Oxelo MF900 Freeskate Paten
Biraz daha ileri seviye bir modelden bahsetmek istiyorum şimdi. Profesyonel yetişkinlere paten bulmak sanıldığından daha zor aslında. Tercih edeceğiniz ürünün fiyatına değer olması aşırı önemli, Oxelo MF900 Freeskate Paten de hem işlevsellik hem de yüksek performans açısından sizi oldukça etkileyecek bir model.
5- Oxelo Fit100 Fitness Pateni
Oxelo Fit100 Fitness Pateni
Oxelo Fit100 Fitness Pateni, maksimum 10 km'lik gezintilerde harika bir yol arkadaşı olacak bir model bence. Fit500 modeli gibi bu model de uygun kavrama ve kayma kalitesiyle tam olarak başlangıç seviyesi kullanıcılara göre tasarlanmış.
6- Oxelo MF500 Freeride Pateni
Oxelo MF500 Freeride Pateni
Her zemine uyum sağlayabileceğiniz Oxelo MF500 Freeride Pateni, ileri seviye patenler arasında hem çok amaçlı hem de listedeki en iyi fiyat-performans ürünlerinden biri. Freeride ve freestyle antrenmanlarınız için rahatlıkla tercih edebileceğiniz bu model paten konusunda biraz daha heyecan arayanlara göre.
7- Oxelo Play 5 Çocuk Pateni
Oxelo Play 5 Çocuk Pateni
Bu kadar harika modellerden bahsetmişken çocuklara paten seçerken aklınızda bulunabilecek bir modeli de eklemeden listeyi bitirmek istemedim. Oxelo Play 5 Çocuk Pateni, denge yapısı, sağlamlığı ve 3 farklı numarada ayarlanabilir özelliğe sahip olmasıyla bence çocuklar için harika bir seçenek!
Eğer kaçıranlarınız ve bu patenler nerede satılır diyenleriniz varsa son olarak tekrar söyleyeyim, tüm bu paten modellerini Decathlon'da bulabilirsiniz. Bir deee size pateninizi aldıktan sonra keyifli bir şekilde sürebileceğiniz birkaç favori mekanımdan bahsetmek istiyorum.
İstanbul'da Paten Yerleri ve Parkları
1- Maltepe Skatepark
Maltepe Skatepark, kaykay ve paten kayan kişilerin amatörce pratik yaptıkları bir alan. Eğer siz de böyle bir alan arıyorsanız Maltepe Skatepark'ı ziyaret edebilirsiniz.
2- Caddebostan Sahili
Caddebostan Sahili, İstanbul'da zaman geçirebileceğiniz en sakin sahil olabilir. Kaykaycı ve patenci birçok farklı kişiyle tanışabileceğiniz aynı zamanda da rahatça pateninizi kayabileceğiniz bir yer arıyorsanız Caddebostan Sahili'ni de mutlaka listenize ekleyin.
3- Avcılar Skatepark
Anadolu Yakası'nda bir skatepark eklemişken Avrupa Yakası'ndakiler için de bir alternatif eklemek istedim. Avcılar'daki bu skateparkta da rahatça zaman geçirebilirsiniz.
Sizin için hazırladığım öneriler bu şekildeydi, umarım faydalı olmuştur.
Baslangic icin Oxelo fit3 al yeterli o. 150 tl filan fiyati ben de kullanmistim bir donem. Sonra ilerletince satip daha iyisini alirsin. Decathlon'da satiliyo Mall of İstanbul , Marmara Forum ve Forum Istanbul'da var benim kadariyla Istanbul'da. Diger sehirlerdensen bilemem ama bircok sehirde var websitesinden bakabilirsin.