Öncelikle bir yeteneğim var ve bunun için çok çalışıyorum hatta biraz kabaca olacak ama benim yaptıklarımı hiçbir enayi yapmaz diyebilirim.İşte mesleğim için elimden geleni yapıyorum (ne olduğunu sormayın) Ama bu işin sonucunu bilmediğim için sık sık depresyona girip kendimi çok kötü hissediyorum.Ya çok azimli biriyim insanlar benim bu istikrarımı ve azmimi görünce benden bir şeyler çıkacağına emin oluyorlar en kötüsü de bu işte.Yapamazsam korkusu üstüme çöktü resmen.Bende bunu merak ediyorum ben Allah için ibadetlerimi yapan biriyim ama zaman zaman da çelişkiye düşüyorum yardım etmeyecek diye.Bende araştırdım meğerse Allah tüm emeklerin karşılığını verirmiş.Bununda gazını aldım tabi.Sizlerden de hayatınızdan örn. vererek bana yardımcı olursanız sevinirim ne bileyim belki çok emek veripte karşılığını aldığınız şeyler olmuştur?
Cevabın nedir?
arkadaşm öncelikle her neyle ilgileniyosan epeyce vakit ayırıyorsun galiba...yaptıkların takdir edilecek değerde olmasa insanlar başarabileceğine bu kadar inanmaz...bence karamsarlığa düşme,sen de kendine inan...Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmaz,kişi yeterki kendi için hayırlı olanı,iyi olanı yapsın...çelişkiye falan yer verme...zaman zaman hepimiz umut açısından acabalar yaşıyoruz ama önemli olan elimizden geleni fazlasıyla yapmak ve Allah a tevekkül etmektir.senin için hayırlı olan er geç seni bulur...istedğn her neyse kavuşman dileğiyle :)))
28 Yorumla- +1 yıl
ya zaten yaptığım işin hayırlı olmama ihtimalinin nasıl olabileceği hakkında düşünüyorum kime söylesem hayırlısı da hayırlısı hayırlı değilse rüyamda falan göstersin de kendimi mal gibi hissetmiyim.
- +1 yıl
valla gitmem gereken önemli yerlerde şansımı denedim ama olmadı bu sene olması gerek bunların yoksa...
- +1 yıl
ya ama bunun ilerisi olumlu düşünülemez o kadar vaktimi ayırıyorum ben ona vakit ayırcam diye tüm eğlencemden zevkimden mahrum oluyorum şimdi burda takıldığıma bakma kar yağmasa bilgisayara bile giremiyorum
- +1 yıl
teşekkür ederim
+1 yılemeklerin karşılığı alınıyor evet.ama bunun zamanı belli değil ne yazık ki..çok uzun süre çalışırsın belki kavuşmak daha da uzun sürer zafere.ama hiç bi emek karşılıksız kalmaz.sen içindeki azime tutun.bırakma derim.işin ne bilmiyorum ama yürekten başarılar :)
51 Yorumla- +1 yıl
ama örneğin birisi yıllarca üniversite sınavına çalışıyor ama istediği bölümü ya da üni. yi kazanamıyor e bak emeğinin karşılığını alamadı işte?
+1 yılYaptıgın zerre kadar seyın mukafatını kat kat alıcaksın. yaptıgın zerre kadar ktulugunde karsılgıını alacaksın buyrulmustur.. Allah bızlerı yaptıgımız hayrlı ıslerde Karslıgını muhakka verır ALLAHIN adaletıne guven . Her zaman sukretmesnı bıl Ve sabret..
10 Yorumla
Eğer yaptıgın işte alın terin varsa kesinlikle emeginin hakkını alırsın , iyi ise iyi kötü ise kötü.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
5Cevap
+1 yılbabam 10 yaşında iş hayatına başlamış bu zamana kadar inşaatta emek zarf etmiş babam kul hakkı yemeyen bir insan sadaka veren insanlara yardım eden yürekli vicdanlı sefil gariban bir insan bu zamana kadar çalışıp kendisine 1 ev almış dedem iflas edince alacıklılar kapıya dayanmış babam dedem için kendisini hergün öldüresiye suçsuz yere döven dedem için satmış borcu kapatmış aradan yıllar geçmesine rağmen babamın sadece 1 arabası 180 bin tl değerinde piyasayı biliyorsunuz oda en kötü araba şahin 120 bin tl bu kadar sadece 1 araba başka hiç bir şey yok emeklerinin karşılıgını almışmı sizce ya da daha alacakmı 45 yaşında hala inşaatta çalışıyor ve ben sırf kendisi tek kalmasın diye yanındayım sizce ne zaman emegini alıcak ya da almayacakmı bu dünya yalanmı ya da gerçekmi bu hayat zormu ya da kolaymı kolay olan ne biliyormusunuz bu hayatı bırakmak ölmek sonu ne olursa olsun eywallah.
01 Yorumla- +1 yıl
şunuda unutmuşum durum kötü oldugu için kirada oturup sigortasını yaptıramayan bir adam 55 60 yaşına geldiginde calısamaz oldugunda nasıl olacak ben bakarım ama ya bende olmasam?
+1 yılBen alemlerin Rabb'ine teslim oldum(Bakara,131)
Artık kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse, onun mükafatını görecektir.(Zilzal,7)
Hayırlı mutlu geceler,Allah hayrını kabul etsin inşaallah:)10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı. Ömrun boyunca yaptıgın herseyin karsılıgını iyi niyetlerin ve kötu niyetlerine göre
bu dunyada kısmen ahiret te tamamen alırsın.20 Yorumla
+1 yılAllah her yapılan şeyin karşılığını fazlasıyla verir emin ol, tabi illegel bi iş yapmıyorsan, ne olduğunu yazmamışsın
12 Yorumla- +1 yıl
emin ol yanlış bir şey yapmıyorum,eğer bu işe sahip olursam kendisine yemin de ettim zaten önce kendime sonra da başkaları adına hep hayırlı işler yapıcam.
- +1 yıl
iyi hadi bakalım, umarım başarılı olursun :))
+1 yılçalışıp emek verdiğim şeylerin karşılığını hep almışımdır
02 Yorumla- +1 yıl
ne gibi :D
- +1 yıl
derslerim olsun çaba verdiğim herşey
+1 yılAllah herkeze karsılıgını vermiyo bana hiç vermedi veren varsada yazsın buraya
20 Yorumla
+1 yılönce beklentilerini minimuma indir
02 Yorumla- +1 yıl
gerçekten çok büyük beklentilerim yok ama uğruna çalıştığım şey zaten çok büyük bir şey ve çokta zor.
- +1 yıl
sanırım devlet sırrı :)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Allah tüm emeklerin karşılığını verir mi ya da her insan emeğinin karşılığını alır mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat