Allah tüm emeklerin karşılığını verir mi ya da her insan emeğinin karşılığını alır mı?

Öncelikle bir yeteneğim var ve bunun için çok çalışıyorum hatta biraz kabaca olacak ama benim yaptıklarımı hiçbir enayi yapmaz diyebilirim.İşte mesleğim için elimden geleni yapıyorum (ne olduğunu sormayın) Ama bu işin sonucunu bilmediğim için sık sık depresyona girip kendimi çok kötü hissediyorum.Ya çok azimli biriyim insanlar benim bu istikrarımı ve azmimi görünce benden bir şeyler çıkacağına emin oluyorlar en kötüsü de bu işte.Yapamazsam korkusu üstüme çöktü resmen.Bende bunu merak ediyorum ben Allah için ibadetlerimi yapan biriyim ama zaman zaman da çelişkiye düşüyorum yardım etmeyecek diye.Bende araştırdım meğerse Allah tüm emeklerin karşılığını verirmiş.Bununda gazını aldım tabi.Sizlerden de hayatınızdan örn. vererek bana yardımcı olursanız sevinirim ne bileyim belki çok emek veripte karşılığını aldığınız şeyler olmuştur?
Allah tüm emeklerin karşılığını verir mi ya da her insan emeğinin karşılığını alır mı?