Sevgilim neden hala eski sevgilisinin profiline bakıyor benden gizli?

Öncelikle belirteyim 2 yıla yakın ( 21 ay ) bir ilişkm var.

Sevgilimin daha önceden kendi facebookundan eski sevgilisinin profiline baktığını gördüm. Aslında bakmasına kızmadım normal karşıladım bende merak ediyorum bazen eski sevdiğim kız napmış ne etmiş filan? Hala sevdiğimden filan değil kuru merak. O yüzden buna kızmıyorum fakat ona baktın mı diye sorduğumda bakmadım dedi. Hatta üstüne gittim emin misin bak filan diye evet ya dedi güldü hatta ağzımı mı arıyosun filan dedi güldü. Çünkü öyle birşeyi anlayamayacağımı düşünüyordu. Ama bilgisayar mühendisi olduğumdan bazı yöntemlerim var. Ve ona söyledim işte kendi facebookunda baktığın için anladım dedim. Şu şu şekillerde anladım dedim ( ki yalan başka facebooktan filan da baksa anlardım ) ve sonunda baktığını itiraf etti. Bana yalan sölediği için, eski sevgilisine baktığı için değil, çok tartıştık ve ben ayrılmanın eşiğine geldim. Fakat çok pişman olduğunu söyledi çok özür diledi ve bir daha yapmayacağını söyledi ve barıştık. Aradan 1 ay geçti yada geçmedi ki bu sefer başka bir face hesabından girip bakmış eski sevgilisinin prfoiline. Tabi başka hesaptan bakmasının, kendi hesabından bakmamasının tek sebebide beni kandırabileceğini düşünmesi anlayamayacğımı sanmasıydı. Ve tabi gene anladım ve sordum sen yine eski sevgilinin face'ine mi baktın diye. Yine bakmadım dedi yalan söyledi, ve ben ona yine baktığını kanıtladım ve kabul etmek zorunda kaldı.

Sizce bunu neden yapıyor?
Sevgilim neden hala eski sevgilisinin profiline bakıyor benden gizli?