+1 yılAslında her koyun kendi bacağından asılır tabiri caizse bence etrafınla paylaşabileceğin veya paylaşmak zorunda hissettiğin bir konuda değil bu ''iki kişinin bildiği sır değildir'' ve ayaklı gazete çok bizim toplumumuzda. Başkaları da öğrenince sen rahatsız olursun seni müslümanlığa yöneltmek haddim değil hiçkimseye dinini sormam sorana da kolay kolay anlatmam müslüman olmaya çalışıyorum. Ama şu an gece vakti gökyüzüne bir baksan bu kadar çok yıldız ve gezegen sence hangi olasılık hesabı ya da şans ile bu kadar sistemli bir şekilde bir araya gelebilir, Dünyanın Güneşe mesafesi 1 mil uzak ya da yakın olsa Dünyada hayat olmaz yada bir yaprak al eline ondaki ihtişamın düzenin yansıması evrendir ve bir Yaradan olmadan bu nasıl gerçekleşebilir ? Din ve bilim çoğu noktada paralel akıllı bir insan olmasan irdeleme ve seçme yapamazsın akıllı bir insansın sanırım bu yüzden aklını bir de bu konularda yorsan iyi olur bence...
04 Yorumla- +1 yıl
Bütün bunları düşündüm Hristiyanık gerçekten saçma geliyor zaten daha öncesinde deisttim deizm ile daha alakalıym ama Ateismde mantıklı gelmiyor değil
zaten ben Deist olsamda Müslüman olsamda Hristiyan olsamda birşey değiştirmezki insan gibi yaşadıktan sonra inan bunların önemi yok ama ne olursam olayım en son inanacagım din Hristiyanlık ve Müslümanlıktır.
çünkü ikiside karşı dinlere karşı hoşgorusuz ve bana göre mantık dışı
Deizm çok çok mantıklı geliyor bilmiyorum - +1 yıl
Sen bilirsin ama ilk başta belirttiğim kısmın doğuluğunu düşün derim...''iki kişinin bildiği sır değildir'' ve ayaklı gazete çok bizim toplumumuzda. Başkaları da öğrenince sen rahatsız olursun ''
- +1 yıl
O zaman tamam haklısın diyorum...Diyecek başka bir şey yok ama ileride umarım güzel fırsatlar çıkar ve fikirlerin değişir.
En İyi Cevaplar
- Spor konusunda 371 cevap paylaştı.
u +1 yılBen bir müslümanım ve insanları inancına göre yargılamam. Zamanında eş adayı olarak karşıma başka inanca sahip birisi çıksa evlenirmiydim; hayır çünkü ne kadar birbirinize saygılı olsanız da evlilikte sorun çıkma ihtimalinden korkarım. Ancak arkadaşlık konusunda hiç sorun yapmaya gerek yok, aynen devam.
Tüm cevaplara baktım ve şaşırdım. Çünkü bazı arkadaşların Nisa Süresi 144'üncü ayetinin mealini yazmış olacağını düşünmüştüm. Bu ayet yorumlara göre müslümanların inanmayanlarla dost olmasını yasaklıyor.
link
Her ne kadar ayet böyle dese de ki inanıyorum, ben arkadaşlık etmeye devam ediyorum. Çünkü müslümanları bırakıp hepten inanmayanları dost edinmiyorum. Günahı boynuma. Artık ahirette savunmamı yaparım. Gerekirse arkadaşım için yanarım da. :)02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılbi arkadaşım ataistti(miş) daha doğrusu... ve ben bunu 3 yılın sonunda öğrendim tamamen şans eseri biri o ataist dedi allahı tamamen kabul etmeyen biri yok ya dedim sen karıştırıyon olum! her ramazan 1 ay oruç tuttum ben onla :) geçtim arkadaşıma anlatıyorum lan varya o salak böyle dedi die bide gülüyorum evt dedi ben ataistim onların bütün aile öyleydi şoka girdim o an nasıl kıvırıcam bu alaylı ifadeyi die düşündüm ya hık mık ettim utandım sıkıldım nie söylemedin dedim ne bileyim arkadaşlığımı istemessen die düşündüm dedi 3 yıl her ramazan benle oruç tutarmış gibi yaptı düşünebiliyomusun. benim bozulduğum tek şey bana söylememesi oldu ama inancı değil beni yoldan çıkartmadığı sürece her koyun kendi bacağından asılır
01 Yorumla
- Spor konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılinsanların neye inandıkları beni hiç bir zaman ilgilendirmedi. ne arkadaşlarıma ne çevreme inançlarını sormam bunlar beni ilgilendirmez. herkesin kendi seçimidir.inançları benim onlara karşı olan sevgimi düşüncelerimi değiştirmez çünkü ben insanları inançları ile değil ne kadar insan oldukları ile ilgilenirim
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
- Spor konusunda 472 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bir şey için biri benden uzaklaşacaksa her türlü güle güle. Benim fikrime, aklıma, seçimlerime saygı duymayan biri zaten ''dost'' değildir. Ha başka bir şey için bağlantı kopmasın istiyorsan, zaten o çıkar meselesine girer yine dost değildir, o halde doğruyu söylemek de gerekmez.
11 Yorumla
+1 yılhihahaha :D en yakın arkadaşımın ateist olduğunu yaklaşık 8-9 ay önce öğrenmiştim.çok uğraştım döndürmeye ama ben almayım demişti :D İlişkiyi kesmedim.çünkü gerçekten çok akıllı ve iyi birisiydi.ama bana sorarsan şahsen ben ciddi düşündüğüm kızın inançlı (islam tabikide,ve islamı yaşayan) biri olmasını isterim..
117 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşım sevgilim değil kız arkadaşım :D
söyle bişey var kız birde inançlı namaz falanda kılıyor oruç namaz kapanacak yakında ne zaman dini konular açılsa ben uzaklaşıyorum konuşamıyorum sırf onu kaybederim diye birçok arkadaşımı kaybettim onuda kaybetmek istemiyorum saklamakta istemiyorum kafam çok karıştı :/ - +1 yıl
Yanlış Anlamışım Kusura Bakma :D Bende Arkadaşıma Dini Konuda Birşeyler Söyleyemiyorum. Özellikle "Oğlum Günah İşliyorlar Hiç mi Korkmuyorlar Bunlar" Tarzından Muhabbetleri Açmıyorum :DSen Onun Dini Hayatını vs.Değiştirmedikten Sonra Herhangi Birşey Olcağını Sanmıyorum.Tabii ki Dini İnancında Özgürsün.Ona Kimse Birşey Diyemez.Bu Arada Bi Kur-an Meali Açıpta 2 Kez Baştan Sona Okursan Hayatın Değişecektir..Mutlaka Ben Namaz Kılmazdım ama kuran okuduktan sonra acizliğimi anladım allah a yöneldim.
- +1 yıl
Tavsiye Ederim Şu Kur-an Meselesini.Pfff Cümleler Birbirine Karışmış Mantıksız Anlamlar Çıkıyor.Uykusuzluğun Yan etkileri İşte, İdare Ediver..
- +1 yıl
Müslüman 2 ye Ayrılır Arkadaşım.Biri İbadet EDen Diğeri Etmeyen.Bu Ülkenin %90 dan Fazlası Güya Müslüman.ama Geçen Bi Halka Sorular Sorup Anket mi ne YApıyordular.15-20 kişiye sordular daha yatsı namazının kaç rekat olduğunu bilemediler.aAllah ın varlığını kendin bulucaksın.kendi aklınla.kur anı bi oku derim o zaman ne demek istediğimi anlarsın.ama şu düşüncen doğru değil bunu bil.kendini seviyorsan kendi iyiliğini düşünüyorsan bi kuran mealini aç baştan sona oku.birçok soruna cevap bulucaksın..
- +1 yıl
Kuranın Türkçe mealini okumaya başladıktan sonra oldu zaten herşey bundan 3 4 yıl önce okumaya başladım o kadar tutarsız saçma mantık dışı kadınları insanlıgı aşşagılayan ayetler gördümki şüphe etmeye başladım
yok ben gerçekten dine karşı saygısızlık edecek bi insan değilim kimsenin dinine inancına karşı saygısızlık etmem ama bana karşıda hoşgorülü olmasını isterim mesela ben varken namaz kılsın ne bileyim ilahi dinlesin hiç sorun değil ama banada karışmasın - +1 yıl
Bu Tamamen Senin Kararın,Ben Seni Uyardım Sadece.Sen Okuyup Mantıksız Şeyler Görmüşsün.Ben Aklımla Okudum ve Gerçek İlmi Gördüm.Allah ın Varlığını Kendim Düşünerek Buldum.Nasıl Oluyorda 1400 yıl Öncesinde İnsanların Dünya Öküzün Tepesinde Dedikleri Bir Zamanda Hemde Böyle Yeni Yeni Keşfedilen Şeyler Yazabiliyor? Peki Birşey Sormak İstiyorum Gülseren Ablacım ? Bu Ateist Olduğunu Kabul Ediyorsun.Doğal Olrakta Hesap Gününe İnanmadığını Çıkartırız Burdan.Peki Ya Gerçekten Bir Hesap Günü Varsa ?
- +1 yıl
Hesap günü varsa Tanrı insanlardan hesap soramaz diyelimki var ve ben sırf Müslüman değilim diye beni yakacak müslüman ailesinde dogmayan insanlarıdamı yakacak ?
ben insan gibi yaşıyorum kimseye kötülük etmeden karakterim tam düzgün yalandan uzak birisiyim sorf müslüman olmadıgım içinmi cezalandıracagım ?
saçma geliyor diyelimki bana müslüman olma şansı verilmiş ve ben bu şansı tepmişim peki değer insanlar zaten hristiyan olarak dogrular bu tanrının yaptıgı bi haksızlık değilmi ? - +1 yıl
Sorumu Cevaplamadın Abla.Varsa Dedin ve Diyelimki Hesap Soramaz Dedin.Bu Kısmı Uzatmak İstemiyorum.Bosver Hiç Sormadım Olarak Kabul Et.Öncedende Dedim Bunun Aileyle Alakası Yok.Senin Aklın Varsa,Onu Düşünerek Bulursun.Belli Bi Yaşa Geldiğinde Veya Yaşıda Geçtim Sen Bunları Anlayabilecek Düzeydesin.Ateist Olmanın Sana Herhangi Bir Getirisi Olmadığını Biliyorsun.Peki Neden Hala İnanmakta/İbadet Etmekte Israr Ediyorsun ?Sen Tanrıyı Adaletsiz Görebilirsin.Ona İbadet Etmek İstemeyebilirsin.
- +1 yıl
Sabır Acıdır,Meyvesi Tatlıdır Derler..Sevmiyor Olabilirsin ama İbadet Edersen Ebedi Kurtuluşa Ericeksin.Aynen Sevmediğin İstemediğin Birşey Gibi.Nasıl Desem.Ders Çalışmak Sıkıcıdır ama Çalışırsan Güzel Yerlere Gelebilirsin vs.vs.
- +1 yıl
Bosverelim Bu konuyu ama Sunu Yapmayın.Müslümanlar Çoğu Kötüdür Filan Diye.Onlar Sadece İsim Olarak Müslümanlar.Gerçek Bir Müslüman Kötülük Yapmaz.Allahtan Korkar Çekinir.Gerçek Bir Müslümanı Şu Zamanda Bulamazsınız.Şimdiki Müslüman Diye Geçinen İnsanlara Bakın Alkol Kullanıyorlar Zina Yapıyorlar ama Elhamdülillah Müslümanım Diyorlar.Haram Olan Şeylerin Bir Kısmından Uzak Duruyorlar.Diğerlerini Dikkate Almıyorlar Lütfen Gerçek Bir Müslümanı, Şimdiki Müslümanım Diye Geçinenlerle Kıyaslamayınız
- +1 yıl
Ben Şahsen Şimdiki Müslümanların Çoğunu Müslüman Olarak Görmüyorum.Gerçk Bir Müslüman Osmanlı Türküdür Benim İçin.Özellikle Yükseliş Zamanları Filan.Osmanlı Ne Zaman İslama Sarıldı O Zaman Güçlendi.Ne Zamn Özünden Koptu O zaman Batmaya Yüz Tuttu.Lale Devri Buna Gzel Bir Örnektir.Dediğim Gibi Ablacım Sizler Gerçek Bir Müslüman Görmediğiniz İçin Şimdiki Müslümanlara Göre Kıyaslıyorsunuz.Keşke Bir Görebilseydiniz Farkı.Benim Bir Tane Var Öyle Bir Arkadaşım.Gerçekten Çok İyi.Milletin İşine
- +1 yıl
Bulaşmıyor.Şu Şöyle Yapmış Şu Şöyle Demiş TArzından Dedikodu Filan Hiç Yok.Tertemiz.Sadece Dünyaya Yaşamış Olmak İçin Allah a İbadet İçin Gelmiş Birisi.5 Vakit Namazını Kılıyor.Gerçekten Yakışıklı Olmasına, Boyu Kilosuna Orantılı Olmasına Rağmen Şimdiye Kadar İlköğretim Dışında Bi Tane Kızla Konuşmuuşluğu Yok.Kendisi Uzak Duruyor.Düşün Artık Ne Kadar Temiz Olduğunu ve Birde Şimdikilerle Kıyasla Bi İstersen..
- +1 yıl
Kötüledin Diyen mi var Ablacım :) Sende Benim Gibi Bir İnsansın ve Seninde Düşüncelerine Saygı Duymalıyım.belki değiştirebilirim diye düşünmültüm düşüncelerini ama seninkinide değiştiremedim..Canım Sıkıldı Yine..Ben Dersime Çalışıyım Abla Hadi İyi Geceler Sana..
Gizli Üye(36-45)+1 yılahlak erdem gibi önemli şeyler var ama bunları dini inanca bağlamak eksik kalır..sonuçta müslüman ya da ateist eğer bi değer taşımıyorsa içindeyse ya da taşıdığı inancın ne olduğunu bilmiyorsa hangi dine mensup olduğu fark etmez..benim arkadaşım da ateistti hem de dostum..çok saygılıydı dine benim yanımda ben de ona..fikirler apayrı ama ikmizde çok karakterli insanlardık :D sıkma canını.. ama seni ateistliğe sürükleyen sebepleri düşünebilirsin
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbağnaz insanları salla.. ama pek iyi bi müslüman olmasam da inancımın doğru olduğuna inanırım.. naçizane iyi düşünmeni tavsiye ederim.. çünkü insan zor zamanda bi yere sığınmak istiyo kendimden biliyorum ben de bi ara inanç konusunda çok ikilemdeydim ..tabi sen bilirsin :)
- +1 yıl
Deizm'de mantıklı geliyor Ateizm ve Deizm arasında kaldım dogrusu
Deizme göre Tanrı var ama insanları yaratmış ve evrene birdaha müdahale etmemiştir ve yoktan hiçbirşey varolmaz diyor iyide evreni Tanrı yarattıysa Tanrıyı kim yarattı ?
gerçekten insan aklının dışında konular bunlar
Cevap sahibi+1 yılseni anlıyorum içine düştüğün durumu..ama yine de araştırman gerçekten güzel..seninle bu konuda sohbet etmek isterdim :) çünkü ben de çok kafayı takmıştım bi ara..yanlış anlama seni ikna etmek gibi bi düşüncem olmaz senin için en iyisi olsun : )
Sorun olmaz.İnsan olup olmaması önemli.Kişilerin seçimine saygı duymak lazım bazı istisnalar haricinde.Karakteri sağlam kültürlü bir ateist arkadaşı karakteri bozuk ikiyüzlü bir müslümana tercih ederim.
12 Yorumla
+1 yılİnsan olması önemli. Gelen vahiylerde '' Herkes kendi dinini seçme özgürlüğüne sahiptir. '' denmektedir. Buna kimse karışamaz, el atamaz. Çok gördüm ben kendini tescilli müslüman diye gösterip de arkadan dönme dolaplar çeviren insanları... Bana kalırsa hiç önemli değildir... Sevgili Glsrn...
10 Yorumla
+1 yılOna hakikati ve doğruyu öğretmen için elimden geleni yapar, irfan ile hidayete erdirmek için ekmeğe çikolata sürüp yedirirdim. Çok güzel gidiyordum ama sonlara doğru herhalde ateist oldum.
11 Yorumlaben bu tür insanlara daha çok tebessüm ederim daha çok yanlarında otururum onlara doğruyu göstermeye çalışırım onların ilgiye daha çok ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum düzelmiyor mu olsun o da sonuçta bi insan herkezin kendi tercihi zorlama olmaz mesala ben günahkara değil günaha karşıyım
00 YorumlaSpor konusunda 1,8b cevap paylaştı. Benimde bir arkadaşım vejeteryan olmuş.Neredeyse kesecektim.
11 Yorumla
+1 yılVardı lisede,kesmedım musluman oldu cocuk,neden keseyımkı? benım dedelerim benım oturdugum yerde asırlarca yaşamıs gayet doğal İNSANLIK DİNİ OLMAZ İNSAN OLMAK ÖNEMLİ BİZİ BİZ YAPAN İNSAN OLMAMIZ..
20 YorumlaSpor konusunda 2,3b cevap paylaştı. Olsun farketmez ensesine vuruyom biri var nbr lan Allahsız ehehehe diyom
11 Yorumla
+1 yılDin meselesi için arkadaşımı asla bırakmazdım. Bu konuda herkes özgürdür.
11 Yorumla
+1 yılSeninle en yakın arkadaşın olma aşamasında da ateistse sorun yok bence.
12 Yorumla- +1 yıl
ahahaha öyle sorsana soruyu.Arkadaşını tanımıyorum.Yobazın tekiyse, senden soğuyabilir.Ben kendi adıma konuşayım, arkadaşım satanist olsa bile tuhaf karşılamazdım.Ona bakışımda en ufak bir değişme olmazdı.
+1 yılHer koyun kendi bacağından asılır derler ateistsen o senin inancın ama Müslümanlıkta doğru yola yönlendirme diye bir şey vardır eğer ben sana gerçekten değer veriyorsam Allahın var olduğunu sana açıklarım senin inancını tekrar kazanmada yardımcı olurum ...
00 YorumlaSpor konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yine aynı samimiyetle arkadaşlığımıza devam ederim. Böyle şeyler sorun değil.
12 YorumlaSpor konusunda 591 cevap paylaştı. ev arkadaşım ateistti, herkesn inancı kendisini bağlar
10 YorumlaSpor konusunda 643 cevap paylaştı. En yakın arkadaşım ateist olsa çok mutlu olurdum çünkü bende ateistim.
Senin durumuna gelirsek, o gerçekten en yakın arkadaşın ise, ne tepki vereceğini bilmen gerek20 Yorumla
+1 yılBirilerini kaybetmek için korkma onu aldattığın yalan söylediğin için kork herkesin inancı kendine ama şunuda uzun uzun düşün lütfen o korkuyu içinde barındıran seni o kişiye yakınlaştıran biraz düşün nefesini tut nekadar tuta bilirsin ki demek ki o nefesi sana aldıran seni yaradan ALLAH var bence söyle arkadaşına
03 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşım müslüman ben Ateistim karştırdın sen
ama şöyle düşün ben diyelimki inancsız bi ailede dogdum hristiyan bir ailenin çocuguyum mesela hristiyan bi aile ile büyüdügüm için hristiyan olcm dinimi değiştirmem %1 gibi bişey birde müslüman ailesinde dogan bi çocuk düşün o çocugun müslüman olma ihtimali %99
Tanrı o halde haksızlık ediyor ibadet ve inanca göre cehenneme cennete kişileri yollayamaz.
tanrının varlıgına inanmıyorum. - +1 yıl
iyi okursan sana yazdım arkadaşına değil zaten senin olduğunu biliyorum ikincisi inancın konusunda seninle tartışamam herkesin inancı kendine üçüncüsü anlatmak istediğim konu inancınla ilgili değil müslüman ol hıristiyan ol yada ataist önemli olan arkadaşından bunu saklamış olman dürüst ol doruyu söyle sonuçta sen ondan gizliyorsun bunu dimi o senin müslüman olduğunu sanıyor doğrumu sence değil işde burda dürüstlükle ilgili bahsediyordum ama neyse yanlış anlaşılmış sorundeğil
+1 yılAteistliği bir aşağılanma ismi olarak kullanıyorsunuz ya sizin gibi arkadaşlarım olsa ne yapardım diye düşünmedim değil...
05 Yorumla- +1 yıl
Nedenini ben söylemek istemiyorum ama yaptığın bu.
İnsanlar dini inançlarına göre değerlendirilmez sen kendini bununla kıyasa sokarsan alacağın cevaplar aşağılanmaktan fazlası olur.
- +1 yıl
Ne kadar güzel.
Mikroplar etrafından kendi kendine gidiyor.
İnsanı insan yapan inancı değil kendisidir.
bunu idrak edememiş insanların gitmesine sevinmen gerek.
hoşgörümün sınırlarını zorlamadıkça problem olmaz.Ama kendimce yardımcı olmak isterdim
10 YorumlaDini beni ilgilendirmez. Önemli olan aramızdaki bağdır ~
10 Yorumla
+1 yılALLAHI DİNİ BİLMEYEN HERKESTEN KORKULUR ARKADAŞLIGINI KES KIM OLURSA OLSUN SEVGILIM Ateist olsun cok sevsem bıle bırakırım .
02 Yorumla- +1 yıl
senın ınancın yokkı sınıflandırıyım senı ALLAH AKIL FİKİR VERSIN DE IMANA ULAŞIRSIN diyim baska ne dıyım .D gıt sole
En iyi arkadaşınsa dürüst olmalısın. Eğer seni kabul etmiyorsa da boşver zaten arkadaşlığı yalanmış.
00 Yorumla
+1 yılbir skıntıntısı olmaz.
kendi tercihi
ateist olduda banamı oldu :D10 YorumlaKeşke benimde bir arkadaşım ateist olsa:/
15 Yorumlailişkiyi keserdim ben. "bana arkadaşını söyel san kim olduğunu söyleyeyim"
00 YorumlaÖnemli değil, benim için pek bi şey değişmez.
23 Yorumlayanımda ateistlik konularını açmazsa sorun yok
14 Yorumla
+1 yılYaa birsey olmaz ben derdim ona odun durdugu yerde gemi olurmu? Hayir, ehh sen durdugun yerden insan olmadin yaa durdugun yerden beynin olmazyaa herseyin bir yaraticisi verdir
07 Yorumla- +1 yıl
Pardon ben yanlis okumusum, sora bilirmiyim siz nasil olduda ateyistligi secdiniz ?
- +1 yıl
tamam sizin karariniz ama düsünsenize para elde etmek icin calisiyoruz sonra okulda iyi bir gelecemiz ve birseyler ögrenmek icin ev ödevlerimizi yapiyoruz, mesala diyelim siz yeni bir otolobil aldiniz ama kredi alarak bankadan bankanin sizden istedigi sey ne borcunuzu ödemek, veya siz saniyormusunuz akliniz kavriyormu bu big bang nasil olustu onun olusmasi icin o magzemeler diyeyim nerden geldi kim var etti onlari?
- +1 yıl
İste bazi inAnlari sora düsüren bu, allah yaratilmamistir o yaratmisdir herkezi bizim beynimiz yetmez onu düsünmeye biz saadeve allahin yücelini düsünleim sizin sorulariniza youtube da cevap vardir,
+1 yılArtık onunla cuma'ya gitmezdim :/
110 Yorumla- +1 yıl
bi daha onla ilahi de dinleme
saçma muhabetler açmazsa sorun yok
11 Yorumlahadi ateistler açıklayın bunuda
14 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbak arkadaşım seni severim seni kaybetmekte istemem ama senden bunu daha fazla saklayamayacam ben ATEİSTİM ... (((((diyemedim ya la ))))) :D
01 Yorumlaen az 10 arkadaşım ataist yapacak birşey yok takıl
14 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendi dini görüşü kendine. Saygı duyarım. Arkadaşlığımı devam ettiririm.. Sorun çıkmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçarpılacan ya la derdim :D
10 YorumlaKuran hediye ederim, yola gelsin okuyup.
19 Yorumla- +1 yıl
ya yola gel ya terket!
- +1 yıl
- +1 yıl
ilahi dinletirim!
- +1 yıl
uçağa bineriz, düşmeye yakın görüşürüz :/
- +1 yıl
otobüse bineriz ilk durakta inerim yalnız kalırsın!
- +1 yıl
:(888
- +1 yıl
öle bişi yok, iftira hepsi, montaj :/
+1 yılafadersin ama azından öperim.
15 Yorumla- +1 yıl
ilahi açarım o gelince kapatırım :/
- +1 yıl
Something in the way
- +1 yıl
- +1 yıl
canı saossun<3