Toplumumuz biliyorsunuz ki farklı olanı her zaman ötekileştirir. Ötekileşen, öteki olmaya zorlanan insanlarda toplumun içinde zamanla kaybolur ya da görünmez olurlar. Peki sizin başınıza böyle bir şey gelseydi ne yapardınız? En sevdiğiniz dostunuzun ateist veya eşcinsel olduğunu öğrenseniz, onu yine dost olarak kabul eder miydiniz?
En sevdiğiniz dostunuzun ateist veya eşcinsel olduğunu öğrenseniz, onu yine dost olarak kabul eder miydiniz?
Dostluk mertebesini bir kenara koyuyorum, sadece arkadaşım olacak bir insanı bile dini inancı, ten rengi, konuştuğu dili ve cinsel kimliği ile değerlendirmem ben.. Önemli olan insanı değerleri, dürüst olması, merhameti.. Bilincliyim, çok mütevaziyim, çok medeniyim diye geçinen insanların neler yaptığını gördükçe bu düşüncem daha da güçleniyor üstelik..
Ateist değil de müslüman olmadığını din konusunda biraz konuştuktan sonra bu durum sonrası ister istemez bir soğukluk oluştu fakat kendisine olan sevgimde bir azalma asla olamaz müslüman olmasını isterdim lakin
Eğer o şekilde hayatını sürdürebiliyorsa ve mutlu olabileceğini düşünüyorsa saygı duyarım ve her zaman yanında olurum. Eşcinsel ya da ateist diye ayırmam. Arkadaşlık bunu gerektirir.
Ederdim. Onunla ne cinsel tercihi ne de inanç tercihi üzerinden bir arkadaşlığımız yok. Ortak paylaşımlarımız, anılarımız, geçmişimiz ve birbirini tamamlayan düşüncelerimiz, karakterlerimiz bizi birbirimize bağlıyor.
Tabi , neden etmeyeyim. Isteyen istedigine inansin, istedigini yapsin. Beni onun kisiligi, karakteri baglar. Kendimiz Gibi düsunmeyen insanlari dislayacaksak iyi valla. Kisi yine ayni Kisidir, benim icin birsey degismez.