Ateist bir arkadaşım var bu benim için sorun değil sonuçta herkesin kendi hayatı fakat anlattıkları ile kafamı karıştırıyor bir süre sonra mantıklı bulmaya başlıyorum aramı bozamam çünkü bana değer veriyor ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
+1 yılBasit bir cevap :)
Hep derler ki (Haşa) KURAN insan doğmasıdır :) çokta gülerim buna
Bende sorarım : Sende bir insansın ve içki içmek istemez misin kumar oynamak faizle rahat para kazanmak hiç sorgusuz cinsel münasebet yaşayıp yarın hiç olmamış gibi bir başkasıyla takılmak sevmediğin insanları öldürmek vs vs vs istemez miydin?
Cevap kesinlikle bir kısmına dahi olsa evet oluyor :)
Peki zaten bunların yaşandığı bir zamanda bir insan bunlara zıt bir kitap neden yazar? onun nefsi yok mu istekleri yok mu? gerçekten bir yaratıcı olmasa kim buna neden iman etsin? Demek ki bir güç var şuanda hıristiyanların hali ortada değil mi :) Ki bundan milyonlarca yıl öncesinde ispatlanamayan bir olay olduğu halde buna inanıp 1400 yıl öncesine saçmalık demek :D Onu da geçtik bundan 1400 yıl önce AYET de yazan "İnsan, kendisini, hiç şüphesiz bir katre sudan yarattığımızı görmedi mi de şimdi o, apaçık bir düşman olmaya kalkışmakta. YÂSÎN-77 " Bilim o zamanlar neredeydi bunlar açıklanabilir miydi :) Ki daha neler var neler en basit örnektir bu :) ALLAH AZZE VE CELLE Hepimize şeytana ve nefsimize karşı galip gelmeyi nasip eylesin. Hayırlı geceler dilerim :)40 Yorumla
En İyi Cevaplar
İnancı sağlam olanı kimse yolundan vazgeçiremez...
Ateist arkadaşının anlattıkları aklınızın sınırları içinde mantıklıdır.
Ama unutma ki ALLAH aklın mantığın ötesindedir.2918 Yorumla- +1 yıl
Diline sağlık kardeşim...
- +1 yıl
Eger dinin hakkinda supheye dusuyorsan Allaha sigin. Arkadasinin aklini karistirmasina izin verme. Seni de kendi batakligina dusurmeye calisiyo. En azindan arani biraz olsun mesafeli tutabilirsin. Ya da din hakkinda konusmamalisin onunla..
- +1 yıl
Bence cevap kötü...
Allah mantığın ötesindedir ama Kur'an'ı değildir!
İnancı değil, "bilgisi tam" olanı kimse yolundan çeviremez.
O yüzden ilk ayet OKU diye emreder. Çünkü dinini gerçekten bilen, Kur'an okuyan bir müminin aklı falan karışmaz. Ama Kur'an okumayan ve ordan buradan duyduğunu din sananların aklını karıştırmak çok da kolaydır.
Ateistin önüne koyduğu mantığı "inanç ile" inkar eden kişiyi, "hacı hoca şeyh" kılığındaki dinsizler aynı inancı kullanarak dinsizliğe ve müşrikliğe götürür. Zaten günümüzde olan da budur.
Açıklığa kavuşturdum. - +1 yıl
www.facebook.com/.../?type=1&theater al amazondakiler ;)))
+1 yıltepki alır mıyım almaz mıyım bilemem ama gerçi uzun zamandır bakmıyorum bende arada bir ateist ve deist sayfalara bakıp ne yazdıklarını düşünürüm okurum yorumlarım bazıları banada doğru gelir ama tövbe edeerim ben obsesif kompulsif takıntı hastalığı olan bir insanım ve bu durum beni din yönünden çok etkiliyor yani dedikleri mantıklıg eliyor acaba olabilir miyimlere gidiyorum ama bendeki bir hastalık yani doğru geliyor olması normal olabilir bana göre fakat dediğim gibi sonradan tövbe ediyorum aklını kullan ve ona göre hareket et her şeyde bir hayır vardır son din islam :)
22 Yorumla- +1 yıl
o dediğin takıntıyı araştırdım da o bende de var yaa nasıl kurtulunur vesvese derdim ben on hep :(
- +1 yıl
Kurtulamazsin herhalde psikologa git bence bir problem yok o yuzden kafa rahat ama testleri var internette onuda yap :)
Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. En'am/68 - Ayetlerimiz hakkında ileri geri konuşmaya dalan kimseleri gördüğünde, onlar başka bir söze geçinceye kadar onlardan yüz çevir. Şayet şeytan sana unutturursa, hatırladıktan sonra zalim toplulukla beraber (kesinlikle) oturma!
Maide/51:Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez.
Tevbe/23: Sizden kim onları dost edinirse, işte onlar zâlimlerdir.”21 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
82Cevap
- Diğer konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılAteizm tanrı veya herhangi bir yaratıcılık sistemini reddeden bir disiplindir. İnanış veya din değildir. Ancak çelişkisi tanımında başlar Anti Teist (ateist) "Tanrıyı reddeden"teist ise tanrıyı kabul eden herhangi bir inanış sistemi demektir. Birşeyi reddediyorsak varlığınıda biliyoruz demektir. Olmayan şeyi nasıl reddedelim. Varlığını biliyorsak işte o zaman inanmak veya inanmamak bizim elimizde. Sonuç olarak varlığı bilinen birşey doğal olarak vardır ve bu söz konusu tanrıdır inanalım mı inanmayalım mı? Tanrı biliniyorsa ve biz buna inanmıyorsak bu mu daha tuhaf veya saçma ya da var olan bir tanrıyı reddetmek mi daha saçma? Bu düşünceyi kriter alırsan söyledikleri şeyler kafanı karıştırmaz çünkü oda allahı kabul ediyor ama ona inanmayı tercih etmiyor. Aksi halde dediğim gibi olmayan birşeyi reddetmek saçma ve imkansız. Birşeyi reddetmek için önce onu bilmeli ve görmeliyiz. Ama yazılı olarak görmek ama işistsel olarak veya gözle veya hislerimizle hiç farketmez.
10 Yorumla Bazı arkadaşlar aldırış etme , imanı olan zaten inanmaz felan gibi yorumlar yapmış. Ama biz insanız be kardeşim , insanı kandırmakta , inandırmakta , inancından vaz geçirmekte çok kolaydır.
Sana tavsiyem , bir ateistin sorularına cevap arıyorsan , istediğin seni tatmin eden cevapları - hayatını sadece ibadetle geçirmiş bir müslümandan ve ya dindardan alamazsın. Akıllı , düşünen , hayatı sadece namazla orucla kısıtlı olmayan hemde okuyan öğrenen bilen birisi ile konuşmalısın.
Hem dinini iyi bilen , hemde dünya görüşü mantığı iyi olan bir müslüman :)
Senin kafanı mesela ne söyleyerek karışrırıyor söyle , çapımız yetdiği kadar cevap veririz )10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe konuda olursa olsun sorgulamaktan asla korkma. Neden diye sormak insana hiçbir şey kaybettirmez, aksine çok şey kazanırsın. Bu dini olgular için de geçerlidir. Mantıksız bir ayeti reddedersen dini reddetmiş oluyorsun direk. Başlı başına bu bile tüm dini olguların mantıksız olduğuna işarettir. Korkuyla ve mecburiyetle kafamıza empoze edilen din olgusundan kurtulmak insanı özgürleştirir. Buradaki tayfanın dediklerine de bakma. Aç kitabı oku. Kaç tanesi kuranı türkçe tercümesiyle okuyup da buraya yorum yapıyor? 600 küsür sayfalık bir kitabı hiç okumadan içinde ne yazdığını bilmeden doğduğumuzdan beri kabul ediyoruz. Saçmalık.. İçeriğini hiç okumadığımız taahhütlere, kullanıcı sözleşmelerine benziyor bu mevzu. En doğru bilgiyi, kabul ettiğin mevcut düşüncenin kaynağından alırsın. Git kuranı oku, kendi fikrini kendin edin, başkalarının fikrini sorgusuz sualsiz kabul etme. Saygılar.
30 Yorumla
+1 yılDine göre Müslüman olmayan biriyle arkadaşlık yapman zaten doğru değil.
Ben senin yerinde olsam ne yapardım... Arkadaşlığımı devam ettirirdim, zaten hali hazırda arkadaşlarımın yarısından çoğu Ateist. Ben iki tarafı da görmeyi, objektif bakmayı seven bir insan olarak onların yanında olmaktan ve muhabbetlerini dinlemekten memnun oluyorum. Bunu yaparken çeşitli cemaatlere de gidiyor ve onları da dinliyorum.
Sorgulamaktan korkmuyorsanız her türlü insanla dost olmak iyidir, hayata farkı pencereden bakmanızı sağlar. Bunu kaldıramayacağınızı düşünüyorsanız yapacak bir şey yok. Kimse sizin adınıza karar veremez. Bu herkes için geçerli.10 YorumlaKendine ve ona bir sor:
Bu kadar güzelliğin olduğu bir dünyayı evreni nasıl oluyorda kimse yaratmamış oluyor. nasıl oluyorda insanların hepsi "rastlantı eseri" aynı yapıda oluyor. niye bazıları üç kollu 8 kulaklı olmuyor?
Nasıl oluyorda 1400 yıl önce yaşayan bir adam olan Hz. Muhammed atomu yıldızları dünyanın güneş etrafında döndüğünü biliyor. üstelik bunları bilim adamları 17. yüzyılda bulmaya başladı.
Hepsinden önemlisi insan bir yaratıcısı olmadan ruhu olmadan ve öldükten sonra gideceği bir yer olmadan niye yaşar. amaç nedir. ölünce yitip gideceksek niye varız?
çok mantıksız bir şey ateistlik30 Yorumla@Ahsenguneyy şu resimlerime göz atıp biraz düşün..
https://hizliresim.com/78MRjY
https://hizliresim.com/R6od5R
https://hizliresim.com/78MRjN
https://hizliresim.com/m81vn835 Yorumla- +1 yıl
Yine mantığınızın yettiğiyle açıklamışsınız.
İlk resim 100,000 lerce peygamber geldiğinden bahsediliolar yani hep yol gösteren vardı.
İkinci resim doğmadan önce vardık aklımıza bir perde indi ve şu an hatırlamıyoruz ölünce bu perde kalkıcak.
üçüncü resim O dönemde yaşayanlar peygamberlerin mucizelerini fazlaca gördüler. onu bırak dışarıya baksan sen bile allahın mucizelerini görebilirsin istersen tabi...
4. resim bir gemi olduğuna kanıt yok nuhun olayı farklı biraz araştır... - +1 yıl
doğuştan müslüman olman bu sonucu çıkarır bunca yıl emek boşunamı toplum ne der sonra saçmalık bunlar dimi? https://hizliresim.com/9p2kk8
- +1 yıl
hayat senin istedğin ol ama öldüğünde bu resimdeki gibi olacan https://hizliresim.com/R6od5R kurduğun hayalleri görmeyeceksin ne kadar umut etsende et cennnet cehenneme hayalden öteye geçemez şu anki yaşadığın dünyada da geçicisin ateist olsan olmasan bana bir faydan çıkarın kendi hayatına yön verirsin
+1 yılherkesin inancı aynı kapıya çıkyor ve daha sonra kimisi cami önüne kimisi kiliseye götürülüyor son olarak ise toprağa düşüyor.. Ateistler hakkında eminim ki bunu biliyorsundur neye inanmadıklarını söyleseler de aslında inkar ettikleri şeye inanıyorlar.. müslüman olarak allah var her yerde diyoruz, sen ona istediğini söyle seni tek bir soru sorara kalırsın.. ben müslüman olacağım senin inandığın allah seni beni yaratan allahı bana göster söz müslüman olacağım dese ne yapacaksın? hrstiyn ya da ateist her ne ise bu tür insanlara müslümanlık ile ilgili şeyleri ispatlamak biraz zor oluyor..
00 YorumlaDiğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. İnancini saglamlastirmadan ve islami bilgini yukseltmeden bir ateistle tartismaya girme.. bu jonuyu konusmayi reddet. . Ateistler laftan anlamaz pek ve tuhaf sorular sorarlar.. once kendi bilgini arttir.. kuran i oku iyice anla.. islami sorulara cevap vrren kitaplari oku..
Ateistle tartisma uzun zaman sonra olur.. anlatmasin.. bu konuyu acmasin.. zehrini bulastirmasin.. ve kendi imanini kuvvetlendir once..42 YorumlaSen müslüman olarak Ateist bırıyle arkadaşlığı geçtim :
Yorumumu iyi oku
Arkadaş olmanı geçtim onun dediği bir düşünceyi kafan karıştığı ıcın buraya yazıp doğrulugunu arastırıyorsun.
Simdi sana oturup saatlerce cok güzel cevaplar verirdim ancak gerek yok Kur'an-ı buraya sığdıramam sen en iyisi aç bir oku hem sen hem o ateist arkadaşın hemde ne kadar ateist varsa tek tek cevap alacaktır.24 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler
- +1 yıl
Kusura bakmada arkadaşım 5 kere okuyup birşey anlamadıysan o senin mallığın.
Düşündüğünü yazan parmaklarını düşün. Onu geçtim o küçücük beynin olmazsa oturduğun yerden
kalkamazsın. Dünyanın en zor şeyi bir müslüman'a islamiyeti kötülemektir. Gidin öküze puta
ineğe felan tapın ya da hiçbirşeye tapmayın. Kalkıpta size kur'an'ı anlatamam. - +1 yıl
Şu videoyu atıcam bir izle bakalım kafanda birşeyler oluşturucak mı?
https://www.youtube.com/watch?v=z_vwSRDwvfE
Hiç o kişiyle dinsel konularda tartışmaya girme o konuyu açınca sen kapat konuşmak istemediğini söyle. Benimde öyle arkadaşlarım vardı ne zaman dinsel şeyler konuşsak aklımı karıştırmaya çalışıyorlardı. Artık inançsız insanlarla dinsel sohbetler kurmuyorum gerek yok sen onu inandırmaya çalışsan bile o kişinin duvarlarını yıkmak cidden zor, uğraşmaya değmez.
10 Yorumlabenimde böyle bir durumum var ama arkadasım bana sunu dedi aslında keske olmasaydı keske bu kadar sorup kurcalamasaydım ben yapayalnızım ama senin bir tanrın var ben anlamsızım seni anlamlı kılan bsy var benim hayat amacım yok senin var bence çok kurcalama dedi
11 Yorumla- +1 yıl
Neresinden sorgularsan orasından kazanırsın İnsanlar nefsine zor gelen şeyleri hep reddetmiştir. En basit örnek hadisler şu an yalanlanıyor çünkü öyle bir duruma geldik ki nefisler kaldırmıyor :) Ama KURAN daki incelik ve gerçekçilik hiçbir dinde ve kitapta yok neredeyse 300 farklı çeşit incil var :) Ama KURAN ın ilk nüshası neyse şu an da öyle :) Ki aslında bilim KURAN ve hadislerin ışık kaynağı ancak bunu çok farklı yorumlarlar :) bir ateiste bir soru sorarım canlılık sudaki bakteriyle başladı hadi diyelim tamam. O ilk bakteri nereden geldi Güneşin ısısı o bakterinin yaşamasına fırsat verir miydi? Bunu açıklayamayan bir seri onlar tek söz Milyonlarca yıl :D çok yaşadım :) Ve çokta kurcaladım Hala da ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIM :) Çünkü bir kalemin bile sanatkarı varsa böyle muazzam bir evren kendi kendine oluşamaz :) O nedenle sende sorgulamaktan korkma çünkü ALLAH AZZE VE CELLE hep haklı çıkan olacaktır :) Hayırlı geceler :)
+1 yıleic sectigin arkadas allah aklın mantıgın otesinde oldugu icin kavramı tartısamıyorsun ama olmasa şu an sorgulamaya baslarsın eski din dusunurleri bu olguları olustururken o kadar akıllı davranmıslar ki insanlar ulasamayacakları noktaya koymuslar tanrı yı ki insanlar sorgulayamasin
zaten sorgulansa herkes ateist deist agnostik olurdu olay sorgulayabilmekte sorgulamamayı secenlere yanarım ben siz ki kitabinizin ilk cumlesi oku/oku kelimesinin açılımını yapim sana (oku ogren calıs merak et)
kısacası onemli olan kendi cevabini aramak size burdan cok sey yazmak isterim ama kafa almıcagı icin skıntı yok :)00 YorumlaDiğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. Hep şeytanın vesveseleri bunlar.. Allah ıslah etsin arkadaşını..
Bir köy muhtarsız, bir iğne ustasız olmaz,
Ona şunu sor : Eğer evrim varsa neden şimdiki maymunlar insan olmuyor? Haa neden? Olması gerekmez miydi?
Kedi kanı içip ayin düzenleyen ateistlerden uzak dur !!!
İçine şeytan kaçmış arkadaşının.. Bir imam ya da şeyh'e al ve okusun üflesin!13 Yorumla- +1 yıl
Zemzem suyu bul (Ankara'da Melih Gökçek'in suları da çok kalitelidir. Zemzem niyetine kullanılabilir) ardından içine hurma ve inciri rendeleyip koy.. Ardından ailende çok inançlı olan birinin saç telini al ve suya geçirip 5 defa besmele çekerek koy ve çıkar.. Sonra arkadaşına içireceksin.. Arkadaşın içerken fatiha ve ihlas surelerini oku.. Bir şeyciği kalmaz arkadaşının..
- +1 yıl
derken?
Gizli Üye(36-45)+1 yıldinini iyi kaynaklardan öğrenirsen söylediklerinin çok mantıksız olduğunu anlıycan ama bizler hep kulakdan dolma bilgilerle dinimizi öğrendiğimiz için onların söyledikleri kafamızı karıştırabilir ama hiç bir mantıklı yönleri yok kendi içlerinde bile kendi kendilerine çelişiyolar sen onun dediklerine kulak asma salla gitsin çokda fazla düşünme he aklına takılan bir şey olursa aç güvenilir kaynaklardan araştır bak her durumun mantıklı açıklaması vardır merak etme...
10 Yorumlaondan uzak dur canım ve kur an tefsiri okuyunca birçok gelecekten olaylarla ılgılı hadıs var. Soruyorum sana şimdi 6. yüzyıldasın ve taaaa İstanbul fethını yanı 15. yuzyıldakı olayı cozuyorsun. Sence buna herhangi birinin beyni yeter mi? Bu sadece bir örnek
30 Yorumla
+1 yılsorgulamaya başladığın yoldan itibaren doğru yoldasın..
80 Yorumla
+1 yılAtayız değil bildiğin inançsızın tekiyim ~) hatta daha ziyade meteryalistim diyebilirim de nedir arkadaş bu sürekli atayızlar kafamı karıştırıyor atayızlar şöyle böyle muhabbetiniz. Hep atayızlarmı kafa karıştırıyor bak ben müslüman demiyorum bütün dinleri aynı kefeye koyarak soruyorum. İnançlıların hiçmi kabahati yok?
12 Yorumla- +1 yıl
İnançsızlık bir anda tüm bedeni, zihni sarabilir, hızla. kısa geri dönüşler sunsa da en hakim duygu hâlidir. her şeye inancınızı kaybedebilirsiniz: kendinize, ülkeye, gelecek yaşantınıza, birileriyle mutlaka paylaşılması gereken ortak geleceğe. kimden ne beklenebilir, hangi kurum doğrulmayı sağlayabilir, sizin idealistliğiniz başkasını rahatlatmaktan, onun üstündeki yükü hafifletmekten başka neye yarar? sizin merakınız başkasının meraksızlığı karşısında ne kadar direnebilir? kim, kime mutlak mutluluğu sunabilir? aşılan merhaleler, alınan kıdemler insana sonunda neyin garantisini verir, yıpranmak dışında. kendini bir dine bağlı olarak görmüyorsan, inançsızsındır. dinin yoktur. inançsız olarak sayılırsın. müslüman olarak sayılmayı beklemezsin. hepsi bu kadar işte, buraya kadar...
Arkadaşına mantıklı gelen yolu sana da söylemek istemiş, dediği de bence mantıklı :-D kuranın allah veya yaratıcı tarafından degil de insan veya insanlar tarafından yazıldıgı ve hikaye tarzı bir kitap olduğu düşüncesindeyim. mantık arama diyerek sıyrılıp gider insanlar, hz ademin boyu hakkında kitaplarda 30-40 metre boyu vardı, vs vs vs gibi çok fazla absult şeyler var :)) bence sen kendin de araştır...
22 Yorumla- +1 yıl
mesaj at bir
Onu dinle sorun yok ama herseyden once kendini vucudunu organlarini dusun Vucuduna bu sistemi kuran kim? kendi kendinemi oldu? En basiti popo orada yumusak dokular yaglar kaslar olmasa oturamazdik. Ana rahmindeki cocugun olusumunu incele bir Yaraticinin oldugunu cok daha iyi anliyacaksin
10 Yorumlaher şeyin cevabı kuranda var kafanı karıstıran seylerı oradan okuyarak bulabilirsin ya da netten arastır ama sunu bil müslüman olupta dinden vazgecenın affı yok inşallah doğru yolu bulursun Allah ilmini arttırsın
20 Yorumla- Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılondan hemen uzaklas.. vırus bulasmasın.. nefsıne sıkıntı cıkarak tum seytan ve hasenatlardan uzaklas.. mantıklı gelıyor da deme.. aadamların mantıgı tamamen sacmalık uzerıne..
20 Yorumla Inandigin gibi yaşamıyorsan yasadigin gibi inanmaya baslarsin bu hayatta ya arkadaşına bu konuları konuşmayalım diyeceksin ya da oturup ona anlatıp doğruyu göstereceksiniz.
10 Yorumlahttps://i.hizliresim.com/Lo191Z.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=_hGXdoRUieg
kendi kendini kandırırsın mantıgına uymazsan ;)224 Yorumla- +1 yıl
yaratanın oldugunu bildiign ne malum ? ;) belki zeus gerçek belki amonra? ;) snn inandıgının doğru oldugunu kim sölüyo sizden başka? az arastırsanız anlicaksınızda korku... yemiyo ;) hristiyanlar isa tanrını oğlu diyo oldugunu sandıgın 3 din ki binlercesi var reddediyo. yahudilerin kitabında sizi diğerlerinden koruyucam diyo kendi tanrılrı sanki diğerlerini oyaratmamış giib (!)
https://i.hizliresim.com/gLZmZO.jpg
az kafayı çalıstırın - +1 yıl
Gerçek bozulmamış incilde isanın oğlu olduğundan bahsedilmemiştir bunun cevabı zaten kuranda vardır. Kuranın gelme sebebplerinden bırıde hrıstıyanlıgın saptırılmasıdır.
Yahudilere peygamberlerlik geldiğinde yahudiler zulum içinde köleydiler o dönem korundular ama sonra onlarda sapkınlaştı. Kuranı kerim hiç bir peygamberi reddetmiyor.. Binlerce peygamberin geldiği doğrudur peygamber yol gösterendir hepsine kitap gelmedi. - +1 yıl
sen hale olayı anlamadın hale? ;) 3din yok binlercesi var !!! paganlar hindular zerdüşler yunanlar persler mısırlılar istemedigin kadr din var. az kafanda kıvılcım çaksın hepsinin kendi mucizeleri var ;) demek istiyorum ki ya yanılıyorsam evet ya yanılıyosam ama islam hakkında değil ya zeus gerçekse ya hindular gerçekse veya herkül demi? ;) milyonlarca kişi tapmış zamanında bunlara. hiç biri bilimin verdiği gerçekliği vermez ;) din ile bilim arasındaki savas camiler paratoner takması ile bitti. bilim kazandı ! mekkeyi neden su basar veya camileri yıldırım çarpar yukardakiler sevmiyomu? ;)
- +1 yıl
ahahha neymiş söylediklerim yanlışmış. sen kimsin bikere az aklıız çalıssa korkunuz yener sorgularsınız. kafanda azda olsa kıvılcım çakmıyo demi? ;) nedeni korku ;) birinin kafasına silah dayasam suna inancaksın desem kişi inanır. ve bunu sonsuza kadar yapılan biyer sözde cehennem (!) çsorgulamayan kişi inanır direk. az akıllı olsa tüm dinlerin para tuzağı oldugunu mekkenin çevresinde kaç yabancı otel var saya bildin mi ;)
ve bu arada sizi nyapmadıgınız bişi sorunu cevaplamaya geliyim ;) ruh. ruh nedir? bikere bilimde yeri yok saçmalıktan öte bişideğil. as bir sıkıl ne oldu ruhum daraldı. git beynin bir adrenalin sargılasın görüyim o ruhunu havada 10 takla atıyomu atmıyo mu. beynin vicudu kontrolüne gidin ruh deyin. tamamen pskolojik. inanmıyosan git araştır bilim dergilerinden. tabi o korkunu yenebilirsen ;) - +1 yıl
l*n manyamısın okuman yok mu açıkladık yukarda ruh nedir bikere senin dininde var diye gerçekmi sandın hiç bir bilimsel gerçekliği yok arkadas okumanızda yok ya. ruh muş asdasd :D aksam aksam sana anlaılmıi hikayelerini anlattıgın için thanks ;) sadce ikaye sorunu yukarda açıkladım okuyabiliosan dene ;)
- +1 yıl
ve ateizmi benden iyi bilidiği idda ediyosun hmmm suçluluk pskolojisi ;) bir şeyi dah bildigini idda etme hiç bir şey bilmemene rağmen az bir kaç yorumumdan sonra doktor pskolojisine geççeksin ve enson allah tek tir diyip küfr edip gitçeksin klasik düsünmeyen insanların yaptğı gibi ;) pskoloji ilgili arastırmalarıda okumayı dene ;) vücuda neler yaptırabileceğini görürüsn ruh muş asdfasf :D
- +1 yıl
Öncelikle attığın mesajı yeni gördüm aynı anda yazdık sanırım...
İkincisi ben senden çok bildiğimi idda etmiyorum ne düşünüyorsunuz neye dayanarak olmadığını idda ediyorsunuz bunları merak ettiğim için araştırdım...
Mesajlaşmalrımızda üslüba bakıcak olursak küfüre en yakın kişi sensin bence...
Ben birşey bilidğimi idda etmiyorum üslubundan dolayı çokta uzatmak istemiyorum.
Yaşadığımız dünya maddi bir dünya yani gözle görülebilen elle tutulabilen...
Sen maddi aklınla soyut bir kavramı açıklayamassın...
Allah a inanmak aşk gibidirr. Aşık olduğunda nasıl olduğunu anlamassın
Allaha inandığında o hep senledir bunu hissedersin her nefesinde her zerrende...
İnanmak aşk gibidir birini seversin ama nasıl sevdiğini neden sevdiğini anlayamassın Allah ın varlğını gözle göremessin ama her nefesinde her zerrende hissedersin.
Ben neden hissedemiyorum diye sorma. Bunun cevabı zaten inançsızlığında..
Ayrıca yukarıdaki videodan yola cıkarak YA GERÇEKTEN VARSA SONUÇLARINA KATLANABİLECEK MİSİN - +1 yıl
zeus mu gerçekten varsa yoksa herkül mü amonrasa işimiz zor kedilere yediriyo diyolar ;) ama bu saydıklarım haklı ise sende ayvayı yedin sliym ;) işte sorunuuz bu ;) ben 4 bin dini reddediyorum siz 3999 pek farkı yok ;) aşk dedğin cahillik bu arada sölyim de ;) araştırınca görceksin saçmalıkları bu arada ben küfür kullanmam argodan öteye gitmem sonucta kafa kesen bizdeğiliz. amerika dan ateistler kovulsa amerika bilimler akademisinn 95% hapislerin 0.5% boşalıyomus. tüm savaslar desen dinler yüzünden ;) zarar veren biz değiliz yane.;) sübyancı olanda biz değiliz kadına cennette hiç bir şey paha biçilmediğini biliyomuydun? ;) adalet desen oda yok kadınları torbala kapat kendine 5 eş al cennete huri şarap bekle rakı sofrasını kuruyolar heralde yukarda müslümanlar ölünce. bikere dünyann düz oldugunu idda eden bir din... aksam aksam anladın sen onu ben yatar kafanda kıvılcımlar olustu sanırım da aşk sannıgın cahillik yüzünden pek iş yapmaz ;)
- +1 yıl
O dediklerini yapan lafta müslümanlar terörist hepsi. Ateistlerin içinde hiç mi tecavüzcü katil yok
Her sepette çürük elma çıkar
Savaşlar din yüzünden mi para toprak dünya malı yüzünden mi :) dünya malı da sizin ilgi alanınıza giriyor :)
Kuranı okumamışsın kadınlara da çok şeyler vaat ediliyor
Erkeğin çok eşlilik mevzusunu da yanlış biliyorsun.
Bir kere oku sorduğun soruların cevaplarının hepsının yanlıs oldugunu farkedeceksin zaten - +1 yıl
sen hale cahillikte sınır tanımam diosun :) savasların nedenini arastır bakıyım 80% din yüzünden mi değil mi ;)
albu 1. kuranda yzanada inanmazsan yuh dicem inanıyosun bak ;)
https://www.youtube.com/watch?v=NRattMa46eI
ve bilmiosun diosun ben bilmem gerk yerlerin hepini biliorum ki bu nerdeyse 70% yapio okadar çok saçmalık var ki;) çok eşlilik , kadın , düz dünya. siz müslümanlar kendinize yarayn bişi yapmak için okadar evirip çeviriyosunuz ki kendi yalanınıza kendinizde inanıyosunz ;) videoda var bak baklım düzmü değil miymiş ;) kadına değer 0 bikere özgür düşünce sorgulama 0 çünkü günah ;) ve rakı sofrası olayı aksini idda edeck bir ayette sen bul bakym hadi ;) attıgım videoda düzolduğu var;) kuranda portakl elma hiç bişi geçmio bikere sadece arbların kendine yazdıgı okadr belirgin ki dünyada çölden baska bişi yok gibi kurana kalırsa ;) - +1 yıl
https://i.hizliresim.com/78MRjY.png artık anla yorma beni ;))
- +1 yıl
ben cahilim he ;) hale kuran diyo peygamberler diyo la sadece kuran yok anla sok beynine binler din var arkadas zormu bukadar ;) peki açıkla bunu bakıyım ;) amazonda hale bulunmamış kabilerler var yamyamlık var hale adamlar uçağa ok atıyo. nerden bunlarki yane peygamberleri ve insanlıgın doğus zamanı ve ilk dinlerin yane senn saydıgın 3din (!) kaç milyar yıl fark var? ;) bu aradakiler nerdeydi ;) hindular hale neden ineğe tapıyo okadar kadar cahilsin ki düşünmeden inanıyosun? ozmn amazondaileri unutmuş allah he nerdersin? ;))
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Açıklıyayım:) Kuran dememin sebebi son kitap olması
Bir şeyin yeni sürümü çıktığında eskileri geçerliliğini kaybeder bu o hesap.
şu an tek doğru kurandır..
O videoda dediğin gibi hrıstıyan dogan bırıne dınını degıstırtemessın hındularda o hesap öyle doğdukları korktukları ıcın degıstıremıyorlar.
İnsanların doğuş zamanından beri 100,000 lerce peygamber geldi..
Amazondakilerden bir farkın var mı?
Onlarda cahil sende cahilsin allah cahile napsın :) Bak sen okuma yazma biliosun inanmiosun onlarda inanmio kısaca bir farkınız yok... - +1 yıl
ahah allah bir öncekilerde sürüm hatası yapmış hee? ;) sen harbi cahilmissin be ;) bugun en aptal bir yazar bile 3 cilt yapcağı bir ürünü diğerleri ile çeliştirmez. seninki beceriksiz miş ozn ;) hindular korktukları için din değiştirmioalr he la kendini düsün sene bir sen korkuyosun adamlarla durumun aynı ;) hale peygamber diyo bana o kafana ben nediyim kör cahilsin be videodaki kendi kuranına inanmıyo adamlar kurandan kanıt gösterio la daha ne yapsınlar incil sandın sen onu heralde ;))
bunun en kolay yolu dini egitimden gecer. herkese ilahiyata yazilsjn demiyorum. ama oturun islami literaturu okuyun. oyle yok peygamberin her hareketi islamin sarti olamaz safsatasina da inanmayin. cunku kuranda peygamberiniz ornegin en guzeli der. zaten mexhep fikih imamlari verdikleri fetvalarda genelde peygamberimize dayanir. bir de merak ettim. konustugu konulr ve sarfettigi sozler dunceleri neler? bana ayrintili bir sekilde yazar misiniz?
00 Yorumlaİnancın sağlam değilse başka yöne kayabilirsin normal. Araştır öğren kendi doğrunu bul ve ona sarıl derim
20 YorumlaAman haa sakın derim tamam arkadasnla gez eğlen ama inanma ona yemin ederim yolunu kaybedersin ve daha benim sorduğum soruya cevap veremezler... www.kizlarsoruyor.com/.../q1820310-ateist-arkadaslar-buraya-lutfen
00 Yorumla
+1 yılŞeytan vesvese veriyormus gibi düşün ve içinden La İlahe İllallah Muhammeden. Resulallah de... ve besmele çek tabi kendine gelirsin
20 Yorumla- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılAnlatılana bakarsan benimde kafam karışır ama ben bilirim. İnandığımdan şaşmam. b*k yoluna gitme ;)
10 Yorumla Diğer konusunda 967 cevap paylaştı. Benimde ateist arkadaşım vardı, ikimizde birbirimizin aklını çelmeye çalışmadık birkaç kere bırak bu işleri ölümsüz değilsin toprağa karışacaksın itaat et dedim yanaşmadı daha fazla üstelemedim. Arkadaşlığından şüphe et bence.
10 YorumlaAteistler mantikli konusur cunku din kendi icinde celisen çok ayeti vardır bu aciklari bulan insanlarda inanmamaya basliyo bir zaman sonra ben ateist degilim ama sadece bir yaratıcı olduguna inaniyorum cennet cehenneme inanmiyorum.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaynen benimde öyle takmıyacaksın o yüzden ben çok korkuyorum günaha girmekten ne yapıcam bende bilmeiyorum bende aramı bozamam benimde en iyi dostum takmamya çalışıyorum ben ya
10 YorumlaYanına gelince kış kış ateist kış kış yallah ateist yallah dersen gider.
10 Yorumla
+1 yılEline bir Kuran al ve okumaya başla olabildiğince az münakasaya girmeye bak
10 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=RbXX-1JKzuY
bunun sanırsam ikinci bölümü daha var, arkaşına bunu izlet sende izle... sonra bana gel...12 Yorumla- +1 yıl
ikisinide izledim bunun
- +1 yıl
şişelerde verilmek istenen mantığı anladın mı bilmiyorum bunu anladıysan aklında bir şüphe kalmaması lazım...
+1 yılDeğer veriyorsan o da aynı şekilde değer veriyor olmalı, seni dinleyecektir. Anlatmamasını söyle. Ayrıca aklını çelmesi imkansızdır sen dinine sıkı sıkıya sarıldıkça.
10 Yorumlakafan karışabiliyorsa sen zaten kendin inanmıyorsun boşluktasın.
20 YorumlaImanin kuvvetliyse birsey olmaz. Arkadasina da kirmadan bu muhabbetleri kapatmasini soyle
10 Yorumla
+1 yılSen daha şanlısın imanınla onu sen dine çek ;) buyuk koz sende
10 Yorumlaimamlara sor ne yapman gerektiğini bem bilmiyorum galiba birde mantıklı olamaz islam ile alakalı yanlış görüşleri. şehadet getir tevbe et ve onuda islama davet et
02 Yorumlaateist arkadasın dogruları anlatıyor artık buyudun gercek olmayan seylere ınanma nasıl cocukken massallarra ınanıyordun ama buyuyunce hepsının gercek olmadıgını anladın bnce artık dın masalınada ınanmayacak o yasa geldıgını dusunuyorummm arap bedevisi uydurmus arap hıkayelerı sadece
00 Yorumlasöyledıklerıne he he de gec sen kendı dusuncenle yoluna devam et sorgulama bu cok buyuk bır gunah sorgulamadan cocukla ılıskını kesme ama cok yakında olma karıstırıyorsa kafanı sayet
00 YorumlaAteist birinin söyledikleri mantikli geliyorsa neden korkuyorsun onun söylediklerini sana ogretilenleri düşün ac ve inandigin şeyi objektif olarak okumaya calis
00 YorumlaBende ateistim.. Türbanlı yengemi döndürdüm ama aramızda
32 Yorumla- +1 yıl
Isa seni kutsasin.
Diğer konusunda 472 cevap paylaştı. Her zaman mantıklı bulacaksın zaten. Ateistler sorgular, sen ise dogmalara inanıyorsun.
30 Yorumlam. youtube. com/watch? v=0v8L9B5EJEk
Izlemeyi gerçekten herkese tavsiye ederim..10 Yorumla
+1 yılInancla ilgili konulardan konusmamayi rica et. Benim de bir suru muhafazakar arkadasim var ama aramizda herhangi bir yonde manipulasyon olmuyor. Tamamen taraflarin sukutu ve saygi duymasila ilintili.
00 YorumlaKafanı karıştırması kısa bir sürede olduysa biraz cahilsin demektir. Uzun süredir kafanı karıştırıyorsa amacı bu demektir. (Bence) :) ateiszm bulaşıcıdır
10 Yorumla- Diğer konusunda 387 cevap paylaştı.
+1 yılİyi ne güzel işte. Sen onun dediklerini düşündükçe kendini daha çok geliştirip daha bilinçli bir müslüman olursun böylelikle... ;)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılislamiyeti iyi bilmedikten sonra bu konuları onunla konuşma kolay kandırır seni her zaman aklında şu olsun bu kadar ince dengeler için de oturtulmuş evren rastlantı mı?
20 YorumlaAklını karıştırıyorsa dostluğunu kes bence. Ne yani sana değer veriyor diye seni ateşe sürüklemesine müsade mi ediceksin? Saçma. Bir arkadaş, sana iyi şeyler kazandırıyorsa arkadaş dosttur. Seni saptırıyorsa değil.
00 Yorumla- Diğer konusunda 447 cevap paylaştı.
+1 yılmantıklı geliyorsa kendi dinin hakkında pekte bilgili biri olduğunu düşünmüyorum biraz daha oku öğren baktın olmuyor aklının götürdüğü yere git
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl* bu da harbi yeni moda oldu koduklarımın işine gelmiyor inanmak. gerçekler zoruna gidiyor. her günahı işliyorlar diye allaha da inanmayıp kendilerini kandırıyorlar. şeytan sizi bir si.. sinde cehennemde görün ebenizinkini :) inanma kızım sende inanma
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMüslüman mısın bilmiyorum. Eğer müslüman İslam dini müslümanların böyle kimselerden aslandan kaçar gibi kaçmalarını emrediyor.
29 Yorumla- +1 yıl
evet Müslümanım, ona bakılırsa İslam dini bir erkeğin bir bayana üç kereden fazla bakmasını da günah kılmış geçen sene din dersinde öğrenmiştim ne kadar saçma geliyor kulağa
Cevap sahibi+1 yılYanlış biliyorsun. Üç kere diye bir şey yok. İlk bakış affedilir. İkinci bakış günahtır. Bunda da saçma hiçbir şey yok. Karşına çıkar, gözüne çarpar, görür ve bir daha bakmazsan bu günah değil. Dur bir daha bakıyım dersen günah işlemiş olursun. Biri istemli, biri istemsiz.
- +1 yıl
tamam bende istemli olanından bahsediyorum zaten ne demek birisine defalarca bakamıycaksın e görücü usulü evlenelim o zaman aksi takdirde evlenmeden önce çoğu genç ortalama 4 5 sene sevgili kalıyor bu sitede İslam dininde sevgili olmak günahtır yazanıda gördüm mantıklı geliyor mu sana bu
Cevap sahibi+1 yılİman paha biçilemez bir mücevherdir. Düşünsene sonsuz saadete vesile oluyor buna paha biçilebilir mi? Ve iman ufak bir şüpheyi bile kaldırmaz. İmansız ölmek, sonsuz Cehennemlik olmak demektir. Bu yüzden küfre düşmemek için, Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarından, imana zarar verecek sözleri, işleri ve büyük günahları, kalb hastalıklarını, yani dinimizi iyi öğrenmeliyiz. Bütün ibadetler, sevablar, müjdeler, imanlı olanlara mahsustur. İman giderse, her şey biter. Onun için büyükler, (Allahü teâlâ, bir kuluna iman verdiyse, ona ne vermedi ki? Ona iman vermediyse, başka ne verdi ki?) buyururmuş. Bu yüzden, küfre girmekten çok korkmalıyız.
Ehl-i sünnet âlimleri, (Son nefeste imansız gitmekten korkmayan, imansız ölür) buyurmuştur; çünkü son nefese kadar bu imanı muhafaza edip etmeyeceğimiz belli değildir. Bunun için, daima korku içinde yaşamak, haramlardan kaçmak, dinimizin bütün emirlerini yapmak ve Allah’ın rahmetinden de ümit kesmemek gerekir.
Cevap sahibi+1 yıl"tamam bende istemli olanından bahsediyorum zaten ne demek birisine defalarca bakamıycaksın e görücü usulü evlenelim o zaman aksi takdirde evlenmeden önce çoğu genç ortalama 4 5 sene sevgili kalıyor bu sitede İslam dininde sevgili olmak günahtır yazanıda gördüm mantıklı geliyor mu sana bu"
İslam dinini ehl-i sünnet alimlerinin kitaplarından öğrenirsen mantıksız hiç bir şey olmadığını görürsün. Evlilik görüşmesi başkadır. Halvetten kaçınmak şartıyla görünüşüne bakılır. Buna müsaade vardır. Sevgili olmak dediğin flört etmekse elbette günahtır. Bugün çoğunluk sevdiği, aşık olduğu adamla evleniyor ama mahkemeler boşanma davalarıyla dolu. Hatta istatistiklere göre 5 yılı geçen evlilik oranı epey düşük. Flört ile karşıdakini tanıyamazsın. Çünkü flört esnasında kişi kusurlarını gizler. Flörtün başka zararları da mevcut. Hiç zararı olmasaydı da günah olması sebebiyle imanlı bir kimsenin kaçınması gerekiyor.- +1 yıl
gerçekten bana mantıksız geliyor, yorumların için teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılİslam dini nakil dinidir. Ama selim olan akla uygundur. Selim akıl ise yalnızca peygamberlerde bulunur. Herkesin aklı aynı değildir, onun için akıl, şaşmaz ölçü olamaz. Öyle olsa herkes aynı düşünür, aynı dine, aynı mezhebe inanır, aynı partili olur, farklı görüşe rastlanmaz. Farklı dinler, farklı partiler, farklı görüşler olduğuna göre, akılların da farklı olduğu anlaşılır. Böyle farklı olan akla nasıl güvenilir ki? Onun için nakil şarttır. Nakle inanmak için de, aklı kullanmak şarttır. Ne kadar akıllı olursa olsun, bir kimsenin ilmi yoksa hiç kıymeti olmaz. İlim demek de, nakli bilmek demektir.
Cevap sahibi+1 yılBir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Dini aklıyla ölçmek kadar zararlı şey yoktur. Böylece helâle haram, harama da helâl denmiş olur.) [Taberani]
Hazret-i Ali buyuruyor ki:
(Din, akılla olsaydı, mestin üstünü değil, altını mesh ederdim. Hâlbuki Resulullah mestin üstünü mesh ederdi.) [Ebu Davud]
İmam-ı Rabbani hazretleri de buyuruyor ki:
Dinin hükümlerini kendi aklıyla anlamak ve aklı ona rehber etmek isteyen, Peygamberliğe inanmamış olur. Onunla konuşmak akıl işi değildir. (1/214)
Cevap sahibi+1 yılAklın görevi, naklin sağlam yerden, yani Peygamberden geldiğini anladıktan sonra, hiç tereddüt etmeden ona inanmaktır.
Gizli Üye(30-35)+1 yılsakın inanma ona kafan karışmasın sen oku araştır ve onun müslüman olmasını sağla hatta bunun için sana bir çocuk kitabı bile önerebilirm çok iyi anlatmışlar cidden :)
20 YorumlaBir muslumanin ateistlerle arkadaşlık etmesi caiz değil hatta günah bile olabailir netten bak istersen
10 YorumlaPeki söyledikleri gerçekten mantıklıysa ve senin ondan uzaklaşmak isteme sebebin korkuysa?
12 Yorumla- +1 yıl
neyin korkusu bu?
Senin görüşüne saygı duymuyorsa -ki duymuyor- kes ilişkini. Bu işler zorlamayla olmaz.
10 Yorumla
+1 yılYardımcı olur
https://www.youtube.com/watch?v=Xp18cH9BA5o12 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle sözler Köşkü'ne bak muhteşemdir bir de sokak röportajlarına
- +1 yıl
Sen ona Haşa Allahın olmadını ispat ettir bakalım tüm kainatı gezsin sonra yok desin :))
+1 yılarkadaşın dusunebılıyormus baksana sorguluyor sen sorgulamıyorsun bıle sen onu haketmıyorsun zaten
10 Yorumla
+1 yılşeytanla arkaşlık kurmuşsun sen. Bana gel bir tek atalım diyenle değilde gel 2 rekât namaz kılalım diyenle arkadaşlık yaparım..
00 Yorumla- Devamını Gör (47)
Devamını Gör(92)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem