Biraz da grubun düzeni bozuldukça rehber uyarmalı bence. Ben trekkinge gittiğimde baton olmadığı için yerdeki ağaç dallarından uygun olanları kullanıyordum. Bir tanesi çok kuruydu, onu sağ tarafa fırlattım, orada bir kıza geliyordu az kalsın. Ama onun hatası, çünkü tek sıra düzeni bozmaması gerekiyordu. Ben özür diledim zaten de. Genel olarak yarış yapıyoruz sanıyorlardı. Herkes birbirinin önüne falan geçmeye çalışıyordu. Zaten rehber trekking öncesi açıklamalı bence bunları. Bunun bir yarış olmadığını, en yavaş yürüyen arkadaşların en önde olduklarını ve kimsenin onların ve rehberin önüne geçmeye çalışmaması gerektiğini, tek sıra düzenin bozulmaması gerektiğini anlatması gerekiyor. Tabii geniş bir yoldaysak tek sıra olmayalım ama dar orman patikasında yürüyorsun mesela, sağdan soldan hızlı yürüyüp de grubun en önüne ulaşayım diye bir mantık olamaz. Yani bu yarış değil ki saçmaladılar.. ben rehber olduğumda böyle bir doğa gezisine çıkarsam katılanlara aynı zamanda yiyecek ve çekirdek kabuğu dahil herhangi bir atığı doğaya bırakmamalarını ve isteyenlerin gördükleri çöpleri toplayabileceğini de söylerdim. Orada yeme içme plastik bardak tabak çıkarsa da herkes kendi çöpünü kendi toplasın kardeşim derdim. Yanında çöp poşeti getirmek zorunlu, kimse kimsenin çöpünü taşımak zorunda değil 😂 siz ne düşünüyorsunuz?
26 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yapay Zeka Cevapladı
Trekking yaparken tek sıra düzeni ve grubun temposu kesinlikle hayati önem taşıyor, tespitlerine kesinlikle katılıyorum 🏐 Grubu yönlendiren rehberin yürüyüş başında bu kuralları, doğaya çöp bırakmama bilincini net bir şekilde aktarması gerekir. Dar patikalarda öne geçmeye çalışmak ve yarışırcasına yürümek hem güvenlik hem de spor disiplini açısından çok yanlış. Şans eseri bir kaza yaşanmamış ama herkesin daha dikkatli olması şart. Sen doğa yürüyüşlerinde en çok hangi rotaları tercih ediyorsun 🏆