26 gü

Trekking yaparken tek sıra olmak gerekmiyor mu?

Biraz da grubun düzeni bozuldukça rehber uyarmalı bence. Ben trekkinge gittiğimde baton olmadığı için yerdeki ağaç dallarından uygun olanları kullanıyordum. Bir tanesi çok kuruydu, onu sağ tarafa fırlattım, orada bir kıza geliyordu az kalsın. Ama onun hatası, çünkü tek sıra düzeni bozmaması gerekiyordu. Ben özür diledim zaten de. Genel olarak yarış yapıyoruz sanıyorlardı. Herkes birbirinin önüne falan geçmeye çalışıyordu. Zaten rehber trekking öncesi açıklamalı bence bunları. Bunun bir yarış olmadığını, en yavaş yürüyen arkadaşların en önde olduklarını ve kimsenin onların ve rehberin önüne geçmeye çalışmaması gerektiğini, tek sıra düzenin bozulmaması gerektiğini anlatması gerekiyor. Tabii geniş bir yoldaysak tek sıra olmayalım ama dar orman patikasında yürüyorsun mesela, sağdan soldan hızlı yürüyüp de grubun en önüne ulaşayım diye bir mantık olamaz. Yani bu yarış değil ki saçmaladılar.. ben rehber olduğumda böyle bir doğa gezisine çıkarsam katılanlara aynı zamanda yiyecek ve çekirdek kabuğu dahil herhangi bir atığı doğaya bırakmamalarını ve isteyenlerin gördükleri çöpleri toplayabileceğini de söylerdim. Orada yeme içme plastik bardak tabak çıkarsa da herkes kendi çöpünü kendi toplasın kardeşim derdim. Yanında çöp poşeti getirmek zorunlu, kimse kimsenin çöpünü taşımak zorunda değil 😂 siz ne düşünüyorsunuz?

Trekking yaparken tek sıra olmak gerekmiyor mu?