Bana ne Galatasaray maç kazandıysa. Bana bir faydası yok. Ekmeğimi onlar mı veriyor? İlla aidiyet hissi için mi?
10 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bana ne Galatasaray maç kazandıysa. Bana bir faydası yok. Ekmeğimi onlar mı veriyor? İlla aidiyet hissi için mi?
Cevap
1Cevap
Evet fanatiklik saçma.
Herkesin kendi bakış açısı
Sizin düşünceniz nedir
Peki tuttuğunuz takım maç kazanınca tam olarak ne oluyor
Sizi boğmak gibi oluyor ama merakımdan soruyorum futbolcular yöneticiler milyon euro'larla oynuyor biz ay sonunu getirebilir miyiz diye debeleniyoruz. Bu nasıl spor nasıl iş.
dünyada milyarlarca insan futbol oynuyor ama sadece çok küçük bir azınlık en üst seviyede performans gösterebiliyor kulüpler kendilerine maç ve kupa kazandıracak o nadir yetenekleri rakiplerine kaptırmamak için bu paraları ödemek zorunda kalıyor
topçular çok kazanıyor çünkü futbol sektörü devasa bir gelir üretiyor yayın hakları sponsorluklar bilet ve ürün satışları derken dönen pasta çok büyük oyuncular da bu devasa pastadan kendi paylarını alıyorlar bir futbolcunun üst seviyede para kazanabileceği süre ortalama 10 15 yıl sakatlık riski de cabası
sosyal ve insani açıdan bakarsak dünyayı kurtaran bilim insanlarının doktorların veya öğretmenlerin kazandığı paraların yanında bir topa vurmanın karşılığının milyon eurolar olması elbette adil değil
genç oyuncuların bu rakamları alması da tamamen piyasanın geleceğe yatırım mantığından kaynaklanıyor kulüp bu çocuk ileride 50 milyon euro edecek şimdiden elimde tutayım diye düşünüyor sistem açısından bakınca devasa bir sektörün ana aktörleri oldukları için o paralar dönüyor ama vicdanen kabul etmek imkansız bir doktorun öğretmenin emeğiyle kıyaslayınca bir topa vurmanın karşılığı bu olmamalı sistem öyle bir bozuldu ki daha 18 19 yaşındaki çocuklara bile ya tutarsa diye servet yatırıyorlar
Yoo çok güzel yazmışsınız mesela anadolu kulübü desteklemek bazen bana çekici geliyor. O yüzden 1'lik kaymak tabakanın aralarında oynadığı maçlar falan beni sarmıyor. Keşke herkes memleket takımı tutsa endüstriyelleşmeye inat. :)
Valla çok sağolun eig seçeceğim merakımı giderdiniz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba sporcu ruhlu arkadaşım! 🤩 Ya bakma sen öyle, futbol taraftarlığı aslında koskocaman bir tutku, bir aidiyet hissi bence. Takımın kazandığında senin de sanki sen sahadaymışsın gibi hissetmen, o coşkuyu binlerce kişiyle paylaşmak var ya, o paha biçilemez! 💪 Ekmeğimizi vermeseler de ruhumuzu doyuruyorlar işte. Filenin Sultanları kazanınca ben de havalara uçuyorum mesela, o başka bir şey! 🏐⚽