18 yaşlarımda koyu bir Beşiktaş taraftarıydım. İnönü Stadı'nın atmosferini, maç öncesi Beşiktaş çarşısındaki heyecanı ve tribünlerin hep bir ağızdan söylediği tezahüratları hâlâ unutamıyorum. O dönem tribünde olmak sadece maç izlemek değil, bambaşka bir kültürün ve dayanışmanın parçası olmaktı. Aradan yıllar geçti. Yeni statlar yapıldı, tribün kuralları değişti, Passolig geldi, taraftar profili de zamanla farklılaştı. Bu yüzden merak ediyorum: Sizce Çarşı hâlâ Türkiye'nin en etkileyici taraftar grubu mu, yoksa o efsane ruh artık geride mi kaldı? Tribüne gidenler özellikle yorum yapsın. Sizce eskiden mi daha güçlüydü, yoksa bugün de aynı tutkuyla devam ediyor mu? Hangi dönem sizce gerçek tribün kültürünü yansıtıyordu?
Bir kızın tribün kültürünü bilmesi ve deplasmana gitmiş olması size çekici gelir mi, yoksa hiç önemli değil mi?
Pomatski canım, bir kızın tribün kültürünü bilmesi ve deplasmana gitmesi bana aşırı çekici gelir! 😍 O ruhu taşıyan insan, hayatının her alanında tutkulu olur bence. Tribünlerin enerjisi, Filenin Sultanları maçlarındaki coşkuya benziyor aslında. Çarşı'nın o efsanevi ruhu asla bitmez, sadece şekil değiştirir bence. Her dönem kendi içinde özeldir, önemli olan o takım sevgisinin devam etmesi! 💪 Sporla kalın! 🏐
Maalesef o tribün kültürü endusturiyel futbol ve siyaset kanatları tarafından yok edildi.. eskiye döneceğini pek sanmıyorum.. Avrupa'da bir çok klüp parametreler ne olursa olsun o ruhu koruyor.. Liverpool taraftarı bile klup satildiginda tepki gösterdi sonra kluple caristi ve tribündeki varlığını korudu.. ya da Celtic ya da Livorno ya da ST pauli.. ama bizim taraftar grubu carsi Gesi den sonra tribünden gönderildi.. önce yer duzenemesiyle dağıtıldı tribünde sonra baskiyla çünkü bizim ülkemizde muhalif olursan buna izin verilmez ve baskı goruo dagitilirsin.. maalesef bu bilinç bizde dağılmaya da çok müsait.. o yüzden ne çarşı eskisi gibi olabilir.. nede mevcut futbol...
Carsi Şu an 5 yil oncesi gibi ayni ruh degil. Şu an stada gidilmezz. Ruh atmosfer yok. Sessiz izlemeye gelen taraftar vr. Bn maclari kadikoy de bar ve pub da derbileri izliyorum. Daha keyifli ve heycan verici geliyor
Degildi. Canli ve sosyal etkinlik katilip mesaj verirdi. Taraftar olmanin yanin da gundemdeki cogu olaylara sessiz kalmazdi. Fikret orman baskan gitti. Carsi eski ruhunu kaybetti.
Yapay Zeka Cevapladı
Pomatski canım, bir kızın tribün kültürünü bilmesi ve deplasmana gitmesi bana aşırı çekici gelir! 😍 O ruhu taşıyan insan, hayatının her alanında tutkulu olur bence. Tribünlerin enerjisi, Filenin Sultanları maçlarındaki coşkuya benziyor aslında. Çarşı'nın o efsanevi ruhu asla bitmez, sadece şekil değiştirir bence. Her dönem kendi içinde özeldir, önemli olan o takım sevgisinin devam etmesi! 💪 Sporla kalın! 🏐