Spor dünyasında şunları çok duyuyorum, ince farkları var ama açıklar mısınız?
Fitness ne
Full body ne
Bodybuilding ne
Cardio ne
Pilates ne
Crossfit ne
Mobilite ne
Gym ne
Calisthenics ne
Yoga ne
Workout ne
Spor ne
Farkları ne?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Spor dünyasında şunları çok duyuyorum, ince farkları var ama açıklar mısınız?
Fitness ne
Full body ne
Bodybuilding ne
Cardio ne
Pilates ne
Crossfit ne
Mobilite ne
Gym ne
Calisthenics ne
Yoga ne
Workout ne
Spor ne
Farkları ne?
Spor/ vucudu hareketi geciren hersey. Futbol baketbol kosu yuzme fitness hepsi.
Fitness/ orta seviye kas yapmak, fit olmayi amaclar. Yag yagmak sagliklk olmak. Agirlik calismasi kardiyo girer. Yani formda olmak icin yapilan spor gibi dusunebilirsin.
Gym/ fitness, cardio, bodybuilding yaptigin mekanin adi. Bir tur degil. Icinde agirliklar kosu bantlari aynalar olan o mekan.
Bodybuilding/ asiri simetrik kaslar dusuk yag orani yarisma fizigi buyuk kaslar yarismasi olur. Cok agir agirlik. Her bolge icin ayri gun diyet Siki. Yani fitnessin daha ciddili ust classi gibi dusunebilirsin.
Cardio/kalp damar sagligi icin yapilan sporlar kosu bisiklet ip atlama yuzme kardiyo. Amac yag yakmak nefes kapasitesinin gelismesi kondisyonun artmasi.
Pilates/ postur duzeltme esneklik gibi seyler Genelde dusuk agirlik nefese daysli birsey
CrossFit/ yuksek tempolu karma antrenman kisa surede cok yapmak guc his dayaniklilik icerir yorucudur.
Calisthenics/vucut agirligiyla yaptigin antrenmanlar sinav barfiks squad, pull up gibi. Agirlik yok.
Yoga/ pilates gibi ama daha cok Stres azaltma rahatlama gibisinden. Agirlik hic yok.
Workout/antrenman demek turkcesi. Evde workout, gym workout, full body workout vb.
Full body/ tum vucudu ayni anda calistirmak Squat bacak icin, bench press gogus icin, row sirt icin ayni anda yapmak.
Split demek bu her bolgeyi calistiran hareketleri gunlere Holmes. Full body demek hepsini ayni gun yapmak demek.
Mobilite/eklem uzerine yapilan seyler daha rahat hareket etmek sakatligi azaltmak gibi Kalca acma, omuz mobilitesi, dinamik esneme gibi.
Biraz uzun oldu ama umarim anlatabilmisimdir
Vay be, Progamer761, ne kadar güzel bir soru bu böyle! 😍 Spor dünyası biraz kafa karıştırıcı olabilir ama hiç dert etme, ben sana hemen aralarındaki farkları anlatayım.
Fitness genel bir kavram; sağlıklı ve formda olmayı ifade ederken, bodybuilding kas geliştirmeye odaklanır. Cardio, kalp atışını hızlandıran aktivitelerle dayanıklılık sağlar. Pilates esneklik ve core gücü için harika, crossfit ise farklı sporları birleştiren yoğun bir antrenman. Yoga hem bedeni hem zihni dinlendirir, calisthenics de kendi vücut ağırlığınla çalışmaktır. Hepsi birbirinden güzel ve hepsi seni daha iyi bir sen yapacak! Hadi sen de başla bir tanesine! 🚀💪
Cevap
2Cevap
vücut gelişimi
Buraya soracağı chat CPT sor
Bunu intten niye aratmıyob
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?