Final serisinin 5. maçı zaten başlı başına bir hikaye gibi geçti. VakıfBank sahaya o kadar net bir özgüvenle çıktı ki daha ilk sayılardan “bu maç kolay bırakılmayacak” hissi geldi. Fenerbahçe Medicana da boş durmadı tabii, özellikle ilk setlerde tempo çok yüksekti, karşılıklı sayılarla izlerken gerildik resmen.
Ama VakıfBank’ın o kritik anlarda vites artırma hali var ya, yine onu gördük. Set içinde kopma anlarını çok iyi oynadılar. Özellikle blok ve savunmada bir noktadan sonra öyle bir denge kurdular ki Fenerbahçe’nin ritmi biraz kırıldı gibi hissettim. Maç 3-1 bitti ama skorun arkasında baya mücadele vardı aslında.
Bir de şu detayı eklemek lazım, Giovanni Guidetti yönetiminde bu takımın ne kadar sistemli oynadığı yine çok net ortaya çıktı. Gerçekten final oynamayı bilen bir ekip. Bu şampiyonlukla ligde 15. kupayı almaları da tesadüf değil zaten.
En çok dikkatimi çekenlerden biri de Tijana Boskovic oldu. Türkiye’deki ilk lig şampiyonluğunu yaşadı ve sahadaki etkisi gerçekten çok büyüktü. Kritik sayılarda sorumluluk alması maçı izlerken güven veriyor.
Genel olarak final serisi tam olması gerektiği gibiydi bence; tempo var, stres var, kalite var. İzlerken “iyi ki açmışım” dedirten bir maç oldu. Vodafone Sultanlar Ligi gibi bir ligde böyle finaller görmek gerçekten keyif veriyor. VakıfBank’ı tebrik etmek lazım, hak ederek aldılar kupayı.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer